A minap megismerkedtem egy kedves teremtéssel, aki mint megtudtam, karizmatikus katolikus. És megtért. Ez utóbbi állítása egy kicsit furcsának tűnt nekem. Ugyanis tudomásom szerint a katolikában sok olyasmi van, amiből meg kéne térni. És akkor már, nem katolikus. Szóval bonyolult, nem tudom hová tenni.
Most akkor katolikus, vagy kerestrény? Vagy lehet a kettő egyszerre?
Tudod itt a katolikusoknál agyban van a baj. Szemléletben. Felnőtt egy vallásos, babonás környezetben és rengeteg idő kell míg ezt levetkőzi. Jobban bíznak saját magukban mint Istenben. Nem adakozóak. Azt hiszik Isten nem tarja meg őket, ha odaadják a pénzüket. Ezért nem is adnak. (pedig ez pont fordítva működik) Ezért többször volt olyan, hogy az adománydoboz 3x is körbement mire összegyűlt az összeg. Ez megalázó volt, jobban mint a belépő. Egy évben 1x meg ki lehet bírni ezt a 2ezer forintot.
Azokon a hasonló rendezvényeken, ahol én jártam, külföldön is, sehol nem kértek senkitől belépőt, gyűjtés természetesen volt, és kiki a saját anyagi lehetőségei szerint adott. Akinek sok 2000 forint a belépőre, annak nagyon nem ehetett jól a kérés, és kicsit megalázó is lehetett, hogy jólvan azért bemehet, ha nincs is ennyi pénze. Persze, mondom, a ti dolgotok, ha ez az esemény nem volt nyitott, akkor nyilván mindenki tudta, hogy ilyen feltételekkel menjen vagy ne menjen. De innen, kívülről nagyon olyannak látszik, mint amire rá lehet fogni, pénzért gyógyítottak.
A rendezvényt mi magunknak álljuk. Nem kap az egyháztól a karizmatikus közösség egy fillért se. Ha magunknak csinálunk és kifizetjük, lesz, ha nem akkor nem. Önfentartás van ilyen téren.
Jó előre ki lett hirdetve, hogy azért szednek belépőt, mert éveken keresztül nem jött össze az adományokból a szükséges összeg, ahhoz, hogy kifizessék a költségeket. Így a szervezőknek sokszor kölcsönt kellett felvenni, hogy ki legyen fizetve minden.Saját zsebből.
A katolikus egyház ezekhez a karizmatikus rendezvényekhez nem ad egy petákot se. Mindent azoknak kell állni akik elmennek ezekre a rendezvényekre. Nem az előadóknak kell megfizetni a "munkáját" hanem a bérleti díjat, a villanyt, és egyéb költségeket kell kifizetni.
De természetesen senki nem lett elküldve aki be akart jönni azért mert nem volt pénze a jegyre. Mindenki bejöhetett aki akart.
Aki nem jött, az nem is akart. Aki meg ott volt, mindenki megértette, miért kell belépőt fizetni.
Háááát a katolikusoknak tényleg a pénztálcájuk tér meg utoljára. :))))
Nem tudom, honnan az infód, de vastag hazugság, tanúsítom 14 év tapasztalatával. És még a tizedfizetés sem kötelező. Egyáltalán, egy fillért sem kötelező fizetni, volt aki nem is szokott. És ez most sincs ott másképp.
Nagyon gáznak tartom belépődíjat szedni ilyen alkalmakon. Aki rendezi az eseményt, az szokta állni a költségeit. De ez legyen a ti dolgotok, csak engem elriaszt.
Azért ne nagyon botránkozzál meg, mert még mindig kevesebb mint a hit gyüliseknek bemenni a hit csarnokba. Értesüléseim szerint ott 10.000-et szednek minden egyes alkalommal. Plussz még az illető fizesse a tizedet is.
Mindegyik elsőszombat este karizmatikus mise van a Pesti Ferences Templomban......olykor ott is történnek csodák pedig ingyenes rendezvény.
Azt nem árt persze megérteni hogy egy egyház költséges szervezet mégha optimálisan takarékos akkor is elő kell teremteni a templom épitése felujitása folyó rezsije költségét,a papnak is laknia,megélnie kell,a nyugdijas pásztorokról gondoskodni stb stb.
Isten mindenható de nem szeszélyes :))) vélhetően figyelembe veszi adott személy érdemeit,hiszen Isten IGAZSÁGOS és mindenki azt aratja amit elvetett és a munkás méltó a bérére.
Ha például valaki önkéntes véradó,másokért imádkozik,korházi önkéntes beteglátogató vagy vannak ápolásban segitők.....nos ezen önzetlen jóságért Isten valamikor valahogyan logikus hogy ad jutalmat.És ez megmutatkozhat mondjuk egy csodaszerü gyógyulásban is.
Az összes piszkálódó fölleli az INGYEN IS ADJÁTOK igét.....
de azt már nem hogy a MUNKÁS MÉLTÓ A BÉRÉRE.
Mellesleg Jézus és csapata is kellett dolgozzan többség halász volt,gazdagok pl aritmeai József pénzt is adtak vagy vendégül látták étkezésre ,Lukács pedig leirja hogy hölgyek is követték csapatát és munkával némelyek pénzel járultak hozzá a turnéhoz !
Egy rendezményhez helyet kell bérelni és mindenféle más költségek is adódnak.A fejenkénti belépőősszeg nem gazdagodásra szolgált hanem a rezsi megfizetéséhez !
Nem úgy állítottam be! Most tett élőben tanúságot, mert ő is ott volt.
Akinek ott volt a helye, az ott is volt. Nem a pénz tart vissza egy embert az Istenhittől és a gyóygyulástól. Gyógyulni lehetne máshol is. Isten mindenhol ott van.
PAUL YONGGI CHO délkoreai karizmatikus hittéritó és gyógyitó a szentlélek által. Születése okán buddhista volt,és hitt is benne.Azután megbetegedett és az orvosok kimondták kereken,a rák gyógyithatatlan változata.Hónapjai voltak hátra.Azután becsengetett hozzá egy keresztény hittéritó a Bibliával a kezében.....Hosszu történet.Ma világszerte ismert,talán a legismertebb szentlelkes gyógyitó.A NEGYEDIK DIMENZIÓ cimü könyve megjelent hazánkban is. Miről is van szó ? A buddhista haldoklik,a keresztény megujul ? Nos ugyan igaz hogy mindegyik vallás méltó a tiszteletre,jutalmat érdemel mindenféle istenkeresgélés,AZONBAN forog a kerék,nemcsak a természet ujul meg de isten akarata is. Uj kor uj vallás.Figyeljünk az idők szavára.Meg kell ujulni vallásilag
Ugyanakkor nem csodálkozok, hogy a vallások megosztják az emberiséget, egymás ellenségeivé teszik vezérlő elméi és az a sajnálatos, hogy náluk magasabb tekitélyekre hivalkodnak, mint Jézus, Isten és más magasabb intekigencia! :)
Maradj is meg hitedben, az én Istenképem nem egy mesterséges állókép, ajit mások képzeltetnek velem, sem nem eszményi, ideált!
Számomra eddig úgy tűnt, h. nincs Isten-hited. Ha van, akkor sem érdemes beszélgetnünk róla, mert a te Isten-képed nagyon más, mint az enyém, elbeszélnénk egymás mellett.
Ja, nem is kell, te mondod a magadét, én meg az enyémet, te nem akarod megérteni a lényeget, mert neked egyféle a lényeged, az imádatio kultusz, nekem már nem!
Ha az élő Istent keresed, akkor ne a vallásokat majszold!