én is azon gondolkoztam a hónap elején, amikor lapoztam, hogy van-e olyan anyag, amit be lehetne a naptárra tenni. És valóban, az idő már eléggé sürgetne.
Hát, most tényleg nem tudom. Egyrészt kifogytunk a témákból - és már az időből is... - , másrészt mostanság gyűjtőtársamnak is megvan a maga gondja. Nemrég beszéltünk telefonon erről vele, végignéztem a gyűjteményem, de nem tudtam dűlőre jutni. Persze szaporodik a gyűjtemény, érdekes lapok kerülnek elő, de nem mindegyik alkalmas egy naptárra, ahol nincs lehetőség bővebben kifejteni mit ábrázol, mitől egyedi és ritka. Lehetne persze harmadjára egy hónap Bolza Pál kastély, Körös, Árpád szálló (ezekből van számtalan képeslap), de biztos, hogy ez jó ötlet lenne?
Ezzel a bolttal mi is pont így vagyunk: úgy tizenöt évenként térünk be. Az utolsó másfél évtizedes látogatásunk szintén a magyar, helyi ízek miatt történt. Egy biztos: ami hazai és helyi és még fel is tüntetik, hogy az, az jóval drágább is.
Ma voltam a szarvasi COOP- ban ami a Szabadság - Rákoczi u sarkán található.Kb 15 éve voltam ebben a boltban, de azt hiszem újabb 15 el fog telni mire újra megyek.
Kifejezetten a helyi ízek részt akartam megnézni, az hogy a szentandrási szilvalekvár szarvasinak van címkézve határesett, de az egész kínálat szegényes és kevés. Gyakorlatilag egy polcra pakolták a magyar árukat, amik eddig esetleg külön volt.
Amúgy a pénztáros mustáros virslit reggelizet + teázott, ami a másik pénztárszalagra volt kipakolva.
A MCG nem volt nevezve, a békéscsabai Jókai színház a Kabarét jelölte erre a fesztiválra.
Nekem nagyon nem tetszett, hogy a zsűri tagok ott hivalkodtak a "kényelmesebb" székekben, külön kiemelve Őket.
Az MCG - t a 3 előadáson több mint 3000 ember látta. Ha átlag 4000 Ft jegyárat veszünk akkor 12 millió Ft volt a bevétel, persze a költségek is hatalmasak lehettek.
Lapis Erika megérdemelte a polgármesteri különdíjat. 3 darabban játszott és volt egy szanzon estje is. + a szarvasi kötődés sem felejtendő. Ismeritek a családját?
Úgy alakult, hogy a Víziszínház évadjának vége felé szinte minden előadáson ott voltunk. Amit lehet, hogy kihagytunk volna, arra sikerült jegyet nyerni a rádióban, amit meg feltétlenül megakartunk volna nézni, arra persze nem nyertünk, így, vettünk jegyet. A "Fodrásznő"-t kihagytuk volna, de a szerencse szerencsére közbeszólt, és így másfél órát röhöghettünk végig. A színház évadjának utolsó darabja a "Fából faragott királyfi" volt, utána volt egy díjátadó, az évad legjobbjainak. A legjobb női főszereplő, Szűcs Nelli, a fent említett fodrásznő alakítója, és a legjobb rendezés, Viktor Rizsakov (szintén a "Fodrásznő") díjával egyetértettem. Viszont azt nagyon hiányoltam, hogy a "Monte Cristo grófja" lényegében semmilyen díjat nem kapott, esetleg ha Lapis Erika különdíját nem vesszük ennek, de ez igazándiból az ő személyének szólt. A "MCg" például megkaphatta volna a leglátványosabb előadás díját. Hazafelé ez fogalmazódott meg bennem: talán ha lett volna egy ilyen díj is: "a legnagyobb bevételt hozó előadás"...
Én nagy sörivó vagyok, és bevallom, nem igazán rajongok az ízesített sörökért. De ezek a szentandrási sörök kivételek. Persze ha egy lakatlan szigetre kellene választanom egy láda ilyen vagy "sima" világos sör közül, szerintem, a világos lenne társam magányomban.
azt csak emiatt csinálták, vagy egyébként is szokott lenni?
a meggyes viszont szerintem jobb mint a belga, imádom
és megint kiderült, mennyire kicsi a világ; kérdeztük, hogy Pesten nem lehet-e kapni és mondtak egy címet, amin elkezdtünk harsányan röhögni, ui. abban a házban van, ahol a férjem felnőtt (és a lakás a mai napig megvan, unokahúgom lakik benne)
A tavalyi új helyszínen, a régi jó hangulatban elkezdődött a XV. Szilvanap. A szentegyházai kürtöskalács, a békési szilvapálinka, a békésszentandrási szilvás sör, és természetesen a szarvasi szilvalekvár íze garantáltan senkinek sem fog csalódást okozni. A két kép Szabó Laci bácsi erre az alkalomra készült képeslapjai, köszönet neki minden gyűjtő nevében!
Szerdára sikerült jegyet szerezni a Vízi Színházba, a Monte Cristo grófjára. Nem voltam benne biztos, hogy tetszeni fog nekem. Nagyot tévedtem. A zene szuper volt, a rendezés kiváló, a látvány fenomenális. Nem csoda, hogy mindhárom előadás teltházas volt, a pótszékekről nem is beszélve. Remélem jövőre megismétlik.
Hát akkor jól melléfogtam, Lulea Kondorostól, messze, mint Makó Jeruzsálemtől... De idecsatolok egy képet a kondorosi ev. templomról is, azért egy picit hasonlít, nem? :)
Bevallom, és eddig nem voltam soha a víziszínházban. Most péntekig: a feleségem benevezett és nyert egy játékon két belépőjegyet az ExperiDance - Esszencia című estére. Élmény volt, kár lett volna kihagyni, nagyon élveztem.