Keresés

Részletes keresés

nobaba Creative Commons License 2012.10.16 0 0 2852

Örülök, hogy tetszik tetszik. Igyekszem minden féle cikket, hírt, írást felrakni ide. 

Előzmény: mrmarple (2849)
nobaba Creative Commons License 2012.10.16 0 0 2851

Gundel Takács Gábor műsorában a Maradj talponba ma egy szarvasi gimnáziumi matematika tanárnő játszik.

Remélem sokat nyer :-)

mrmarple Creative Commons License 2012.10.16 0 0 2850

én is azon gondolkoztam a hónap elején, amikor lapoztam, hogy van-e olyan anyag, amit be lehetne a naptárra tenni. És valóban, az idő már eléggé sürgetne.

Előzmény: Törölt nick (2847)
mrmarple Creative Commons License 2012.10.16 0 0 2849

nobaba, hihetetlen, hogy mennyiféle érdeklődésű ember van! Nagyon tetszettek a posztok, jó, hogy idemásoltad a linket!

Előzmény: nobaba (2843)
nobaba Creative Commons License 2012.10.14 0 0 2848

Szerintem Szarvas, mint téma kifogyhatatlan, ha jól emlékszem még nem volt pl. a vasútállomás,  régi színház, Arborétum, Tessedik szobor.... 

Ez lenne a negyedik év, ha kiadnátok, Nekem hiányozni fog, ha nem lesz.

Előzmény: Törölt nick (2847)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.11 0 0 2847

Hát, most tényleg nem tudom. Egyrészt kifogytunk a témákból - és már az időből is... - , másrészt mostanság gyűjtőtársamnak is megvan a maga gondja. Nemrég beszéltünk telefonon erről vele, végignéztem a gyűjteményem, de nem tudtam dűlőre jutni. Persze szaporodik a gyűjtemény, érdekes lapok kerülnek elő, de nem mindegyik alkalmas egy naptárra, ahol nincs lehetőség bővebben kifejteni mit ábrázol, mitől egyedi és ritka. Lehetne persze harmadjára egy hónap Bolza Pál kastély, Körös, Árpád szálló (ezekből van számtalan képeslap), de biztos, hogy ez jó ötlet lenne?

Előzmény: nobaba (2846)
nobaba Creative Commons License 2012.10.08 0 0 2846

Brati lesz az idén Szarvas naptár?

Törölt nick Creative Commons License 2012.10.06 0 0 2845

Ez aztán fanatizmus! Egy egész éjszakát eltölteni a szabad ég alatt! Jók a képek, jó a cikk!

Előzmény: nobaba (2843)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.06 0 0 2844

Ezzel a bolttal mi is pont így vagyunk: úgy tizenöt évenként térünk be. Az utolsó másfél évtizedes látogatásunk szintén a magyar, helyi ízek miatt történt. Egy biztos: ami hazai és helyi és még fel is tüntetik, hogy az, az jóval drágább is.

Legalább jó étvágyat kívántál neki? :)

Előzmény: nobaba (2842)
nobaba Creative Commons License 2012.10.02 0 0 2843

Két érdekes cikk szeretett városunkról az Indóház onlineról (ez egy vasúti szakportál)

http://iho.hu/blogpost/percenkent-kamion-szep-lanyok-elo-holtag-120928

http://iho.hu/hir/csucsforgalom-szarvason-120928

nobaba Creative Commons License 2012.09.29 0 0 2842

Ma voltam a szarvasi COOP- ban ami a Szabadság - Rákoczi u sarkán található.Kb 15 éve voltam ebben a boltban, de azt hiszem újabb 15 el fog telni mire újra megyek.

Kifejezetten a helyi ízek részt akartam megnézni, az hogy a szentandrási szilvalekvár szarvasinak van címkézve határesett, de az egész kínálat szegényes és kevés. Gyakorlatilag egy polcra pakolták a magyar árukat, amik eddig esetleg külön volt. 

Amúgy a pénztáros mustáros virslit reggelizet + teázott, ami a másik pénztárszalagra volt kipakolva. 

Maradok a SPAR- nál.

nobaba Creative Commons License 2012.09.15 0 0 2841

A MCG nem volt nevezve, a békéscsabai Jókai színház a Kabarét jelölte erre a fesztiválra. 

Nekem nagyon nem tetszett, hogy a zsűri tagok ott hivalkodtak a "kényelmesebb" székekben, külön kiemelve Őket. 

Az MCG - t a 3 előadáson több mint 3000 ember látta. Ha átlag 4000 Ft jegyárat veszünk akkor 12 millió Ft volt a bevétel, persze a költségek is hatalmasak lehettek. 

Lapis Erika megérdemelte a polgármesteri különdíjat. 3 darabban játszott és volt egy szanzon estje is. + a szarvasi kötődés sem felejtendő. Ismeritek a családját? 

Előzmény: Törölt nick (2840)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.15 0 0 2840

Úgy alakult, hogy a Víziszínház évadjának vége felé szinte minden előadáson ott voltunk. Amit lehet, hogy kihagytunk volna, arra sikerült jegyet nyerni a rádióban, amit meg feltétlenül megakartunk volna nézni, arra persze nem nyertünk, így, vettünk jegyet. A "Fodrásznő"-t kihagytuk volna, de a szerencse szerencsére közbeszólt, és így másfél órát röhöghettünk végig. A színház évadjának utolsó darabja a "Fából faragott királyfi" volt, utána volt egy díjátadó, az évad legjobbjainak. A legjobb női főszereplő, Szűcs Nelli, a fent említett fodrásznő alakítója, és a legjobb rendezés, Viktor Rizsakov (szintén a "Fodrásznő") díjával egyetértettem. Viszont azt nagyon hiányoltam, hogy a "Monte Cristo grófja" lényegében semmilyen díjat nem kapott, esetleg ha Lapis Erika különdíját nem vesszük ennek, de ez igazándiból az ő személyének szólt. A "MCg" például megkaphatta volna a leglátványosabb előadás díját. Hazafelé ez fogalmazódott meg bennem: talán ha lett volna egy ilyen díj is: "a legnagyobb bevételt hozó előadás"...

Előzmény: nobaba (2835)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.15 0 0 2839

Én nagy sörivó vagyok, és bevallom, nem igazán rajongok az ízesített sörökért. De ezek a szentandrási sörök kivételek. Persze ha egy lakatlan szigetre kellene választanom egy láda ilyen vagy "sima" világos sör közül, szerintem, a világos lenne társam magányomban.

Előzmény: hive (2834)
hive Creative Commons License 2012.09.14 0 0 2838

nem, a VII. kerületben van a cég, amelyik forgalmazza

Előzmény: nobaba (2837)
nobaba Creative Commons License 2012.09.14 0 0 2837

Szentandrási szilvás sört mindig lehet kapni, nemcsak erre az alkalomra készül. A meggyes nekem is jobban ízlik. 

Ha jól tudom a Bosnyák tér közelében is van egy bolt ahol árulják. Erre gondolsz?

Előzmény: hive (2834)
nobaba Creative Commons License 2012.09.14 0 0 2836

Mindkettőből sikerült vásárolni :-) nagyon ötletes és kreatív :-)

Előzmény: Törölt nick (2833)
nobaba Creative Commons License 2012.09.14 0 0 2835

Mi is láttuk az előadást, valóban szuper volt a látvány és a zene is :-)

Volt szerencsém több nagyszínházi előadást is látni ezen a nyáron. Számomra a Kabaré volt a nyertes. 

Előzmény: Törölt nick (2831)
hive Creative Commons License 2012.09.10 0 0 2834

a szilvás sör szerintem nem túl nagy durranás

azt csak emiatt csinálták, vagy egyébként is szokott lenni?

a meggyes viszont szerintem jobb mint a belga, imádom

és megint kiderült, mennyire kicsi a világ; kérdeztük, hogy Pesten nem lehet-e kapni és mondtak egy címet, amin elkezdtünk harsányan röhögni, ui. abban a házban van, ahol a férjem felnőtt (és a lakás a mai napig megvan, unokahúgom lakik benne)

Előzmény: Törölt nick (2833)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.07 0 0 2833

A tavalyi új helyszínen, a régi jó hangulatban elkezdődött a XV. Szilvanap. A szentegyházai kürtöskalács, a békési szilvapálinka, a békésszentandrási szilvás sör, és természetesen a szarvasi szilvalekvár íze garantáltan senkinek sem fog csalódást okozni. A két kép Szabó Laci bácsi erre az alkalomra készült képeslapjai, köszönet neki minden gyűjtő nevében!

Törölt nick Creative Commons License 2012.08.25 0 0 2831

Szerdára sikerült jegyet szerezni a Vízi Színházba, a Monte Cristo grófjára. Nem voltam benne biztos, hogy tetszeni fog nekem. Nagyot tévedtem. A zene szuper volt, a rendezés kiváló, a látvány fenomenális. Nem csoda, hogy mindhárom előadás teltházas volt, a pótszékekről nem is beszélve. Remélem jövőre megismétlik.

http://www.newjsag.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=4391%3Amonte-cristo-backstage&catid=110%3Aszinhaz&Itemid=144&lang=hu

nobaba Creative Commons License 2012.07.31 0 0 2830

A piac legbelső részén, a ruházati bolt bejáratánál, van egy fal és ott láttam nagyon nagyon szép graffitiket. 

Jim Morrison, Frank Zappa látható rajtuk. Nem tudjátok ki készítette?

Törölt nick Creative Commons License 2012.07.25 0 0 2829

Hát akkor jól melléfogtam, Lulea Kondorostól, messze, mint Makó Jeruzsálemtől...
De idecsatolok egy képet a kondorosi ev. templomról is, azért egy picit hasonlít, nem? :)

Előzmény: hive (2828)
hive Creative Commons License 2012.07.24 0 0 2828

valamiért lespórolta a piros jelzőizét, szóval úgy nagyjából Luleå 2. l betűjénél keresendő :)

Előzmény: hive (2827)
hive Creative Commons License 2012.07.24 0 0 2827
hive Creative Commons License 2012.07.24 0 0 2826

nem nyert, akkor nem tudom, hogy lehet térképet betenni, de kísérletezem

Előzmény: hive (2825)
hive Creative Commons License 2012.07.24 0 0 2825

nem :)

itt van

Előzmény: Törölt nick (2824)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.15 0 0 2824

Nekem inkább a kondorosi templomra hasonlít. Vagy pont az? :)

Előzmény: hive (2821)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.15 0 0 2823

Bevallom, és eddig nem voltam soha a víziszínházban. Most péntekig: a feleségem benevezett és nyert egy játékon két belépőjegyet az ExperiDance - Esszencia című estére. Élmény volt, kár lett volna kihagyni, nagyon élveztem.

Előzmény: nobaba (2820)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.15 0 0 2822

Hát igen, nem csak a templomnak kell sisakot viselnie (többek között).

Előzmény: nobaba (2819)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!