Keresés

Részletes keresés

MartonkaFull Creative Commons License 2010.09.16 0 0 141
Nem tud valaki olyan profi programot ami az mp3/wawból csinál viszonylag használlható midit?
SomDave Creative Commons License 2010.09.16 0 0 140
sima alaplapi , hát intel dual core 2.13 , 2gb ram , windows 7 , videokártya 512-es ha számit
MidiTom Creative Commons License 2010.09.16 0 0 139
Önmagában az a tény, hogy DSP-s kártyán szól az Ableton, ezt a gondot nem fogja megoldani.
Most milyen hangkártyád van, és milyen gépen fut a program?
Előzmény: SomDave (138)
SomDave Creative Commons License 2010.09.16 0 0 138
szevasztok , még új vagyok olvastam a fórumot de nem találtam választ a problémámra lehet nem figyeltem eléggé , úgyhogy leírom hátha tud valaki segíteni
Ableton Suite 8.1.1 - et használok és ha kb 6 vst hang szól 1szerre akkor akad a hang ,1 ismerösöm azt mondta h olyan hangkártya kell ami DSP - vel rendelkezik és kerestem 1et, E-mu 1212M PCie -t ezzel kb menyinél kezd el akadni ?
sirfish Creative Commons License 2010.09.14 0 0 137
Szia!

Szívesen válaszolnék, de egy leveled sem kaptam meg.
Előzmény: Tokugava Iejaszu (136)
Tokugava Iejaszu Creative Commons License 2010.09.13 0 0 136
szia! írtam priviben kélek válaszolj :O)
Tokugava Iejaszu Creative Commons License 2010.09.12 0 0 135
szia!

Köszi a gyors választ!

Szóval kicsit megfogtál: a progi neve Make Music Finale 2009...van hozzá egy progi: Garritan..na ez tudná...DE!
Mivel elég amatőr vagyok a számtógéphez jó lenne ha valaki elmondaná nekem.lényeg: kottázom, és azt szeretném ha ez szólna jól.
Nem tudom hoyg lehetséges az hoyg a kész művemben a szólamokat külön elmentem midibe (ezt meg tudom tennia finaleban is)
és ezeket önálló szólamként valami szuper hangminőségben egy mixerbe teszem és igazítok rajta ezt azt?

kérlek amenniyben tudnál segíteni nekem és türelmes is vagy :O) akkor írj a tokugava@citromail.hu címre.

u,i amit küldtél szuper :O) olyan zenéket írok :O)))))))))))))))))))))))))))
sirfish Creative Commons License 2010.09.12 0 0 134
Szia!

Ma már egyszer válaszoltam neked, de valamiért eltünt a forumról. Ha véletlen te látod az előző választ akkor elnézést a duplázásért. Így most csak röviden.

A zeneszerkeztőd tudja kezelni egyáltalán a vsti-ket? Ha igen akkor a kérdéseidre röviden a válasz.

1) gyönyőrű. Az egyszerűbbek simán szoftveresek a komolyabbak pedig wave minta alapján dolgoznak. Ebböl kifolyólag az egyszerűbbek alacsonyabb hardver igény mellet is elzörögnek a komolyabb verziók természetesen erőmű igényesek.

2) Ha a gyengébb vsti elegendőek akkor szerintem egy P4 2,4 - 2,6 -os, 1 vagy 2gb ram elegendő. A steff666 oldalon találsz megfelelőket. Elnézést a közvetlen reklámért. Ha viszont a nehézfiú kategoria érdekkel akkor viszont kösd fel a nadrágód. Minimum 2 magos és 4Gb ram, de az élvezhető munkához a 4 magos 8Gb ram és a ram 1333Mhz vagy feletti legyen és ne kingmax.

3) A hogyanra meg szintén a zsebedbe kell nyúlni, mert nagyon drága mulatság ez a kategoria. Tanácsot adni nem tudok, de interneted van!!!!!!!!!!!!
Márkára meg a Best Service Chris Hein csomagot ajánlom.

Itt ismerkedhetsz vele: http://www.chrishein.net/

Előzmény: Tokugava Iejaszu (132)
sirfish Creative Commons License 2010.09.12 0 0 133
Szia! Első lépésben annyi, hogy ezt a progit én nem ismerem de biztos, hogy a vst pluginokat kezeli? Ha igen akkor az első kérdésedre a válasz gyönyőrű. A másodikra az, hogy egy egyszerűbb P4, 1Gb ram, Xp-től a csillagos ég ahogy a minőségibb verziók felé haladsz. A gyengébb verziók amik pár megásak természetesen a hangjuk is korcsabb. Ha viszont a nehéz fiúk csoportjába csapsz akkor megjelenik a minőség is, de van hozzadéka rendesen. Elsőd sorban, ha ez a minőség érdekel akkor kezdődik azzal, hogy egy jó gép érdekében már bele kell nyúlnod a zsebbe. Általában ezeknek a vst-nek 4magos proci és itt is a jobb fajta aztán minimum 4gb, de inkább 8gb ram és legalább 1333Mhz vagy magasabb és ha lehet crossair minőségű és nem gyenge kingmax. Ha ez már stimmel akkor jöhet a plugin ami szintén nem olcsó mulatság. Természetesen tudom majd reflektálnak lehet töben az írásomra, hogy el ne hidd ilyen gép kell hozzá és ez igaz is lesz. Jóval kisebb igényű gépen is elfutnak ezek a vsti. Csak 32biten nem igazán szólnak szépen. Kell neki a 64bit. Különben vaccak tompa hangjuk van. Az igazi felhangok hiányoznak belöle. És amire te akarod használni hát ott éppenséggel nem mindegy a mínőség. A másik nem mindegy zeneírás közben mennyit kínlódsz velük és amikor betőltöd az egyes hangokat nem írja majd ki, hogy alacsony memoria miatt instabillá vált az op rendszer. Tehát a harmadik kérdésedre a válasz, neked a Best Service Kris Hein termék sorozatott ajánlom. Tanácsot nem adhatok ha pénzed nincs, de interneted az van.

Szív fájdításnak egy link. Nézegesd és hallgasd.

http://www.chrishein.net/
Előzmény: Tokugava Iejaszu (132)
Tokugava Iejaszu Creative Commons License 2010.09.12 0 0 132
Sziasztok!

Komoly segítségre lenne szükségem: zeneszerzéssel foglalkozom, elsősorban fúvószene, big.band, stb..
Bár gyakorló zenész is vagyok, szükségem lenne a műveim kiadása előtt meghallgatni mit is írtam..ez megoldhatatlan, és arra gondoltam , hogy VST hangokkal talán sikerülne...Make Music Finale 2009 progival dolgozom...
A segítség abban kellene hoyg valaki türelmesen elmondaná milyen is ez a VST világ, mekkora a hardverigénye, és elmagyarázná hogyan is csináljam..

Előre is köszönöm:
Tokugava

tokugava@citromail.hu
sirfish Creative Commons License 2010.09.03 0 0 131
A Kontakt Player azért nagyon jó, mert ha abba töltőd be az egyes hangszereket akkor ha mondjuk 1Gb emészt fel a zenédhez az instrument akkor ez a KP-be csak a fele memoriát fogja elvenni. Én is ebben használom.
Előzmény: Törölt nick (130)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.03 0 0 130
Ezt jól látod elég nehézkes az én gépemen bármiféle zenét összehozni főleg EWQL-lel.
Eléggé bonyodalmas; wavbe szoktam kimenteni bizonyos késznek vélt részleteket és aztán visszainportálni stb. Nem ismerem a Native Kontaktot. De, ha lesz alkalmam meglesem mi is az, meg a további zenéidet is.
Előzmény: sirfish (129)
sirfish Creative Commons License 2010.09.01 0 0 129
Igen ez 32 bites oprendszer. Mindenesetre nem semmi teljesítmény ilyen gyenge gépen
olyan muzsikát alkotni, mert az EWQL vst az zabálja a ramot ha csak nem segítesz be egy kicsit Native Kontakttal. Ennek a fényében még inkább gratula. Amúgy töltötem még a bázisom ha érdekel.
Előzmény: Törölt nick (128)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.01 0 0 128
Szia Sirfish!
Passz ezt így nemtudom, szerintem nem. Ha ebből te meg tudod állapítani akkor: Intel P4 2,8Ghz proci, 1Gb rammal Windows XP sp3-mal van nálam.
Előzmény: sirfish (127)
sirfish Creative Commons License 2010.08.31 0 0 127
Szia Korrob1990!

Pár nappal ezelötti ötleted alkalmazni szeretem volna de el akadtam a Vegasszal. Neked 64bit-es rendszered van?
sirfish Creative Commons License 2010.08.31 0 0 126
Szia Korrob1990!

Köszönöm a széleskörű véleményt mindig jó kicsit más elött is megméretetni a munkát.
A Vangeliszes véleményt meg nem értem félre, mert mikor sikerült megszereznem anno a NEXUS-t akkor annyira sok olyan jellegű hangot találtam benne, hogy csináltam egy komplett albumot, természetesen egy komoly témára kidolgozva és felépítve és ez annak az egyik eleme. Ugyhogy én egy pillanatig nem szégyenlem sőt ez egy kicsit direkt olyannak készült. De véleményed mégegyszer köszönöm és ha jővőben még érdekel a többi munkám is majd jelzem mikor bővül a park.
Előzmény: Törölt nick (125)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.30 0 0 125
Szia Sirfish!
Elég változatos stílusban komponálsz ez tök jó szerintem.
Az első house-os számokról annyira nem tudok nyilatkozni, mert nem értek a műfajhoz de biztos egyediek és fedeztem fel benne olyan dolgokat, amiket nem biztos, hogy más meg tudna csinálni. A Hannybals Armyt nagyon egyedivé teszi szerintem a xilofon (vagy metalofon) szólam, mert ez a zene komoly hangulatát játékossá teszi (én pl egy rajzfilmbeli valamilyen állatkacsoport harcát vagy vonulását képzelném el) és lehet, hogy valaki azt mondaná ez nem odaillő, én azt mondanám ettől még egyedibb. Ezzel a számmal együtt és ettől lefelé a listán szintén nagyon ötletes zenéket hallhattam. (ezek egyébként sokkal közelebb állnak hozzám mint a lista elején hallot műfajokban írt zenéid, bár igaz sokan ezzel a kérdéssel pont fordítva állnak).
Ha jól emlékszem az utolsó szám olyan 'Vangeliszes' benyomást tett rám.
Félre ne érts, ez nem azt jelenti, hogy onnan lett volna merítve vagy ilyesmi.
Műfajilag nekem az ugrott be, de ettől még nagyon is egyedi. Gratulálok hozzájuk.
===========================================================
MidiTom
Ez így igaz

Előzmény: sirfish (121)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.30 0 0 124
Én nem ismerek ilyen progit, de nem is használnék ilyet. Ha ilyet szeretnék tuti fülböl leszedném. Ehhez viszont kell egy kis hallás. Gyakorlatilag kottázás a feladat. Én nem hiszek az ilyen progikban. De konkrétan miért jobb az midiben mint mp3ban? A játékinformációk kellenek? Én, ha valamit reprodukálni szeretnék általában azért csinálom, hogy bebizonyítsam magamnak valóban elég jó a hallásom és valóban bizonyos VSTkkel, a megfelelő reverbbel, és jó füllel eléggé jól meg lehet közelíteni az eredeti hangzást. (volt, hogy az így poénból reprodukált zenerészletre helytelenül azt hitték, hogy az eredetiből vágtam ki. De ez csak a sikert bizonyítja :P).
Szóval a lényeg, hogy szerintem lehetetlen ezt progival csinálni, illetve szerintem ilyen feladatra nagyon ritka lehet a megbízható program, és én ilyet épp ezért nem is bíznék progira.
Előzmény: spiritual gigolo (123)
spiritual gigolo Creative Commons License 2010.08.30 0 0 123
Sziasztok!
Audio-fájlt (mp3) szeretnék MIDI-fájllá konvertálni, egyszerű dallamokat (népdalok). Tudna erre valaki valami elérhető módszert ajánlani? Kerestem a neten "convert audio to MIDI", de nem találtam semmi használhatót.
Ha valaki tud segíteni, hálás lennék valami infóért.
MidiTom Creative Commons License 2010.08.30 0 0 122
Jó, nyilvánvalóan hülyéskedtem :) Ha lenne ilyen irányú tehetségem, akkor nem itt kispályáznék :)
Az viszont tény, hogy nem ártalmas, ha a tehetség kiváló technikai háttér és hozzáértő stáb segítségével tud kibontakozni.
Előzmény: Törölt nick (120)
sirfish Creative Commons License 2010.08.30 0 0 121
Szia Korrob1990!

Igértem ha megfejtem a problémám a myspacen akkor linkelek. Hát tegnap megcsíptem a rákfenét és végre ma hosszú idő után elkezdtem feltőlteni az oldalam. Még csak egy pár van fenn, mert hát idő is kell hozzá. Ha érdekel hallgas bele. Meg persze bárki akinek kedve van hozzá.

http://www.myspace.com/523986426
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.30 0 0 120
Akkor ezt már most is megteheted. Aki tud zseniális filmzenét komponálni annak nem feltétlen kell jópármilliós studio hozzá. És az is lehet, hogy olyannak is vannak komolyabb cuccaik, akik egyébként nem valami kreatív komponátorok. Nem csak azon múlik.
Előzmény: MidiTom (119)
MidiTom Creative Commons License 2010.08.29 0 0 119
Ja jó.
Hans Zimmerhez elmennék söprögetni, porszívózni vagy a kukát levinni én is bármikor :)
Aztán egy óvatlan pillanatban komponálnék valami zseniális filmzenét, az ott található jobbféle eszközökkel meg is csinálnám persze, és ott vigyorognék hamarosan az Oscar-átadáson.
Feltéve, ha nem ér bele a kezem közben a bilibe...
Előzmény: sirfish (118)
sirfish Creative Commons License 2010.08.29 0 0 118
Köszönöm a mintát nagyon eltalált. De az én szívem inkább ilyen helyre húz.

http://www.youtube.com/watch?v=i09SWGNUIzo&feature=related

vagy ha van türelmed végig nézni akkor ezen a helyen ebben a csapatban na ez már igen!!!!!!!!!


http://www.youtube.com/watch?v=zEbpdTIfhZ4&feature=related
Előzmény: MidiTom (117)
MidiTom Creative Commons License 2010.08.29 0 0 117
Egy érdekes adalék arról, hogy a nagyok hogyan dolgoznak:
link
sirfish Creative Commons License 2010.08.29 0 0 116
Az igazsághoz annyi még hozzá tartozik, hogy hangzásra és mínőségre nem rossz a hangkártyám csak driver ügyileg infantilis. Ha egyszer módóm lesz egy jó minöségűvel dolgozni akkor lehet, hogy a szinkron eseményekről én is máskép nyilatkozom. De ha az információim helyesek akkor a nagy stúdiókban ahol esetleg ugyanúgy C5 használnak ott sem a sequvenser progit alkalmazzák a video futatására. Gondolom nem véletlenül. Én természetesen rengeteg videot végignéztem filmzeneszerzőkről és úgy veszem észre, hogy nem az alap szoftver videoplayerét alkalmazák hanem valami egyszerűbb könnyen szinkronizálható video futatót. De ez csak az én meglátásom. Viszont azzal is tisztában vagyok ezeken a helyeken nem gagyi PC + Windows páros van toppon hanem a szupi Mac -ek. De azt meg győzze megfizetni az ember.
Előzmény: MidiTom (114)
tere Creative Commons License 2010.08.29 0 0 115
Érdekes, én SX-ben csinálok hangutómunkákat. Ha kell valami effekt, vagy csacska dallam, be tudok szúrni VSTi-t akár. A vágóból OMF-ben export, SX-be be, onnan wav, vagy aif ki.
MidiTom Creative Commons License 2010.08.29 0 0 114
Nos, magam részéről az a helyzet, hogy ha kész hanganyagokat kell a videó alá rakogatni, vagdosni, akkor a Vegast használom, mert baromi gyors, áttekinthető és hatékony.
Viszont ha komponálni kéne, akkor biztosan a Cubase-t használnám, mert abban minden ehhez való eszköz adott, egészen a midi alapoktól.
Én sose tapasztaltam, hogy a midi és a videó szinkron szétcsúszott volna. Ha az ember "snap off"-ot használ, akkor zenéket vagy a hangeffektusokat éppen olyan precízen húzkodhatja (offset kijelzéssel), mint a Vegasban. Szerintem ha valami szétcsúszás van, az akkor valamelyik codec hibájából, vagy pl. a 29.97 - 30 fps összemosásából fakad.
A Cubase elég nagy fogyatékossága, hogy a végén elég béna a kész videó hang exportja, helyesebben képződik ugye az exportból a hangsáv, vagy surround sávok, aztán ezt valami profi editorban még össze kell barkácsolni a képanyaggal. Az 5.5-ben már azt mondják, hogy lényegesen használhatóbb lett a "Replace audio in video file" művelet, de én ezt még azért nem próbáltam ki, mert olyan videó anyagokkal dolgozom, amikkel kompatibilitási gondjai vannak.
Mindenesetre az tény, hogy profi utómunka meg reklámstúdiókban nagyon sokan használják a Nuendót, de akár a Cubase-t is.
sirfish Creative Commons License 2010.08.29 0 0 113
Szia Korrob1990!

Köszönöm a hasznos tanácsot feltétlen kipróbálom. Első hallásra tényleg egy kicsit macerásnak tűnik, de ha neked műkődik talán más is tudja így alkalmazni. Amúgy a mai csodálatos technikai világban ezt a két progit nem lehet úgy szinkronizálni, hogy egyszerűbb legyen a használata?

Miditom kérdésére csak annyit reagálnék, hogy én most igaz FLP használok, de alkalmaztam cubase vst, sx, cubase 5-öt. Mindegyiknél az a baj egy ugyanazon felületen állandóan szinkron csúszás lép fel, a video layer és a midi között, tehát egyszerűen lehetetlenség élvezhetően használni.

Még annyit Korrob, hogy keményen küzdök azzal tudjak újra feltenni zenét a myspace oldalamra, mert több hónapja nem sikerül. Ha ezzen túl esnék akkor oda teszek fel olyan zenéket amit szívesen megmutatok, akkor linkelem majd.
Előzmény: Törölt nick (110)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.28 0 0 112
Azért mert itt filmzeneszerzésről van szó, látni kell, hogy mit csinálsz. És az nem úgy készül el, hogy most megcsinálom egyből az egész film alá a zenét meg az összses filmhangot egészében, látatlanban, hasraütésszerűen és az első próbálkozásra pontosan passzol a filmre mindenütt. (szerintem mindegyikőnk örülne, ha egyből ilyen dolgokat volnánk képesek megcsinálni =) ) A vegas arra kell, hogy tudj dolgozni szépen aprólékosan, és vissza tudd ellenőrizni már egy kisebb zenei illetve hangrész video alá vágásával, (anélkül hogy ki kéne egyáltalán mentened az egész videot). Gyakorlatilag ez a gyors visszaellenőrzéshez kell. És így addig módosíthatod, amíg a zenéd bizonyos részei pontosan nem passzolnak a filmhez.

Az a tipp, amit lentebb írtam, hogy wavbe kimenteni vegassal a részmunkát annak az az értelme, hogy pl nem mindig tudjuk cubaseben a megfelelő helyre vágni a zene bizonyos részét, de vegassal látod is pontosan, hogy a film melyik jelenetére vágod.
És ugye ahhoz, hogy ezt később folytathasd cubaseben nyilván ki kell menteni wavbe úgy ahogy vegassal a megfelelő helyre húztad azt a zenei részt.

Azt elképzelhetőnek tartom, hogy te ezt azért kérded, mert ismersz a cubase 5 nek olyan funkcióját, ami betölti a Sony vegas szerepét filmzeneíráskor, de erről én nem tudok.
Én így csináltam, és ezek zeneírás közben előjövő ötletek és így tartom kényelmesebbnek.

Semmit nem muszáj úgy csinálni, ahogyan leírtam, de mint látható lentebb kérték, hogy mondjam meg, milyen progikat használok erre és fűztem hozzá némi magyarázatot is segítségképpen.
Előzmény: MidiTom (111)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!