sziasztok!
nyitnék egy topicot erről a számomra kedves vonalon járó villanyosról.
a határ útig jártam a suliba menet, és az Örs-ig ha az osztály megnézte a Vásárvárost.Ezzel járt apám,anyám munkába.
Sokan úgy jellemzik, a munkások villamosa,mivel anno sok gyárnál volt megállója.
Szerintem ide a cseh villamos is elég lett volna, valahogy nem tudtam megszokni a hannoveri csodát.Továbbá sajnálom, hogy kinyújtották végállomását a mexikói útra.
Szóval, akinek van valami emléke, feeling-je a régi 13-as villamosról, és a mostani 3-asról, ne tartsa vissza!
(és kérek nullázást is:)
az ülések meglehetősen merevek, s télen, ha sokáig nyitva van az ajtó, átveszi a hideget.. Ez BKV fícsör, eredetileg az ajtók visszazártak az utolsó használat után másodperccel. Szerintem még a magas padlószint is gond a TW-knél (nehezen mozgók, babakocsisok miatt). A többivel teljesen egyetértek.
A jelenlegi 42-es a maga 10 perces útvonalával nem túl praktikus. Félek, hogy pont ezért a BKV felszedi a síneit, s helyette buszokkal váltja ki. Szerintem ezt a vonalat célszerű lenne kivezetni a Havanna telepig, s esetleg még a Gloriett lakótelepig is kilehetne onnét vinni. Szerintetek ez egy reális álom a villamosok meghosszabítását illetően? Szerintem teljesen. Az utasforgalom indokolná. A problémát itt a lajosmizsei vasútvonal szintbeli keresztezése jelenti, ez már az 50-esen is elég gáz. Felüljárót kellene építeni. De ideiglenes megoldásnak én a szintbeli keresztet is bevállalnám...
Sziasztok.
Én is egy viszonylag új közlekedés barát vagyok.
3 évet lektam az Örs vezér téren, tehát ismerem a helyi viszonylatokat. Szerintem jó húzás volt az Örsön a villamosok vonalának összekötése. Nem kell átmenni az Örs vezér téri földalatti mulatón (elvégre "élőzene" mindig biztosítva van:-)), aki teszem én Kőbányáról a Bosnyákra megy. Én támogatom azt, hogy minél hosszabb legyen egy vonal, természetesen minél több -elegendő- kocsival.
Jó volna, hogyha szereznének be még néhány TW villanyost. Nekem ez az egyik kedvencem (fej-fej mellett az UV-val), s nem utolsó szempont, hogy a leghalkabb döcögény ma Pesten, s a mono-motor se elhanyagolható. Egyetlen hátránya részemről az, hogy az ülések meglehetősen merevek, s télen, ha sokáig nyitva van az ajtó, átveszi a hideget..
Nekem egy másik vonal hosszabbítására volna ötletem:
A jelenlegi 42-es a maga 10 perces útvonalával nem túl praktikus. Félek, hogy pont ezért a BKV felszedi a síneit, s helyette buszokkal váltja ki.
Szerintem ezt a vonalat célszerű lenne kivezetni a Havanna telepig, s esetleg még a Gloriett lakótelepig is kilehetne onnét vinni.
Szerintetek ez egy reális álom a villamosok meghosszabítását illetően?
Látom kicsit nagyon pang a topic, úgyhogy írok én:
Örömhírek:
-Gyógyszergyári út kereszteződésében mindkét oldal újraaszfaltozva. 61E-vel mindkét irányban úgy mentem át rajta mint forró kés a vajon :) Egy álom :)
-Élessaroknál RAFS-ozás van Rosszhírek:
-Terebesi-Örs szakasznál nem láttam semmi mozgást egyenlőre... Csavarok ugyan úgy hiányoznak, sínek görbék stb...
-Gyors buszos menetidő Örs-Buszsáv kezdete: 20 perc (említem, hogy ez olyan 200 méter lehet)
A pótlóbuszok sofőrjei napi 3-4-szer tökéletesen összezavarodnak... Ma pl egyik azt hitte, hogy már műszakizhat, közben még lett volna egy köre... Orrom előtt ordította le a kollégája.
Ja, és hogy mindenki örüljön, tegnap lőttem pár képet suli után:) Van még több is bőven, de nem akarom mind a 40-et felrakosgatni ;P
Sajna ezt sztem csak a nagyon benfentesek tudják :( Amúgy remélem, hogy megcsinálják a Terebesi-Örs szakaszt, mert pl. a Terebesinél jópár rögzítőcsavar hiányzik a sín mellől. Amúgy a Gyógyszergyári út keresztezésénél az útpálya felét üjraaszfaltozták a sínek közt... De az EGIS felé, még mindig nagyon szar...
Most olvastam a "Síndöcögények, főleg a sárgák" c. topicban, hogy a Thökölyn szomorkodik egy tewe pár napja a 44-es és 67-es vágányain. Mit csinál ott??? Innen nem tudja valaki? Lehet, hogy holnap kimegyek megnézni, hátha még ott lesz a kis édes :)
Sajna, de amíg bent áll addig is lehet bűvészkedni állvánnyal, meg hosszab exponálással, stb, de nem akarok offolni... Amúgy az élessarokhoz gondolom sajnos nem nyúlnak... Pedig megérdemelné nagyon, mert a 37-essel való átszelések alól már szó szerint hiányzik az aszfalt és minden ami tartotta... Szabályosan lóg a levegőben...
Sörgyárhoz csatlakozom :) Főleg mikor majd jön visszafogni a 37A is :) Amúgy remélem majd szépen és persze a fontosabb: JÓL megcsinálják a páyát. Bár maga a Fehér út is jó lett, bár nem értem miért nem lehetett azt a 2 sor kockakövet kiszedni a nagypanel, meg az aszfalt közül. Hacsak nem kiszedik onnan is a paneleket és utána aszfaltoznak értelmesen... Mellesleg a két vágányt egyszerre cserélik? Mert ha igen, akkor a VJF-et nem lehet majd elérni, csak vasúton és nagyon nagyon cselesen... :)
Erre én is kiváncsi vok. Novembvertől az Örsre a 82esel megyek ki és csak utána megyek a villamospótlóhoz. De legalább lesz mit fotózni :)) Főleg a Sőrgyárnál.
Igen, bocs... 16-ot ad ki. A buszos témához nem igazán tudok hozzászólni... azt sem tudom melyik melyik... :-( nem értek hozzá, inkább nem mondok semmit, mert nem akarok úgy csinálni mintha értenék hozzá:)
Őőő, sose voltam egy kimondott matekzseni de amit írtál, az akárhogy számolom 16 kocsi. Akkor most hova adnak ki esetleg kevesebbet, vagy csak 15-öt gépeltél 16 helyett???
Amúgy most lesz ugye a Fehér úti vágányfelújítás és lenne egy kérdésem: Csak szerintem ritka az ötperces követés reggelente??? A villamosok (Ha vmi csoda folytán) ütemesen követik egymást, szorosabb követéssel, akkor is úgy meg vannak tömve, hogy az már szinte horrorisztikus néha... Ma is vagy 3 lámpafázist buktunk mire becsukta az ajtót a vezér...És ugye egy Ik 280, vagy Ik 435 kevesebb embert tud vinni... Volvókat már nem is említek, bár nem hinném, hogy egy is meg fog fordulni mint pótló... A reggeli csúcsban még is nehéz lesz pótlót találni. Tényleg, honnan szedik őket? Kiadják a troligarázs tartalékait? Előre is köszi!!!
Oh, látom a kérdésem rendesen felkeltette a topiklakókat :) Akkor még egy kérdés. Ha hétköznap a 20-ból egyet ad ki Zugló, akkor a Maradék az mind 62-69?
Egy átlagos hétköznapon 1(!) kocsit ad Zugló a többi 19-et Száva, hétvégéről nincs infóm. Ha érdekel utána tudok nézni a pontos kiállási iőpontoknak is. Puszi! (gondoltam egyszer viszonzom, mert még sosem tettem, és bunkónak kezdtem érezni magam:))