Keresés

Részletes keresés

Omosimama Creative Commons License 2019.09.10 0 0 209666

Ugyan nagy a csend, de én azért írok. A várható kanosság bekövetkezett. Egyik hajnalban (sacc. egy hete) a szomszéd háromszor hozta haza  szőrmókot. Három különböző arasznyi lyukon lógott meg, amit addig nem vettem észre. Már tapasztaltabb lévén, rögtön megkötöttem, de először rossz helyre. Folyton beszorult valahova. Áthelyeztem egy biztonságos helyre. Egy hetet megkötve és leszedálva (állatorvos által javasolt adagokban) töltött. Mindkettőt utálom, de ha nem teszem meg, biztos kárt tesz magában. Most túl van rajta, ma már a szokásos csendes-békés formáját hozta. Csak én nem hevertem még ki az egész heti küzdelmet. Remélem fél évig megint nyugton lesz!

Remélem, azért nem írtok, mert nálatok minden rendben van?

Omosimama Creative Commons License 2019.08.19 0 0 209665

Kösz!

harcsy Creative Commons License 2019.08.19 0 0 209664

Mindent megtettél, hogy igazi családja legyen. Hosszú életet kívánok neki !

Előzmény: Omosimama (209663)
Omosimama Creative Commons License 2019.08.18 0 0 209663

Szia!

A családom elfogadta, hogy itt lakik, a férjem már barátkozik vele. (Ali bárány szelíd a családhoz, a férjem tartózkodó még egy kicsit.)

A kiskutyámmal nem merem összeengedni, mert ha a kerítésnél találkoznak , valamelyik morog. (Azt hiszem, az enyém.) Ha nem vagyok bent, teljesen érdektelen számára Ali. Úgyhogy ha kihozom az udvarra szaglászás és jelölés céljából, no meg hogy ne lustálkodjon folyton, a kis nokedli bent van a lakásban. (Amúgy is leginkább bent lustálkodik.)

Remélem, ez a pár éve, ami hátra van, kényelmes lesz.

 

Előzmény: harcsy (209662)
harcsy Creative Commons License 2019.08.17 0 0 209662

Miért ne lennél normális?  Te úgy döntöttél, örökbe fogadod Alit. Másokkal meg nem kell törődni. Ha az ember  másokra hallgatna, nem lenne ideje a saját életét élni   *¸*

A családodhoz hogyan viszonyul? A kiskutyáddal?

Előzmény: Omosimama (209661)
Omosimama Creative Commons License 2019.08.16 0 0 209661

Sziasztok!

Alikámat pár napja végleg átköltöztettem hozzánk. Előtte szokattam : negyedóra-1 óra-pár óra- két etetés közt stb. A legjobbkor töltötte itt az első éjszakát. Egész éjjel zuhogott az eső, dörgött-villámlott. A zivatar ugyan nem zavarja, de a régi helyén sz....á ázott volna. Másnap is esett egész nap. Jó helye van, egy elég nagy udvar, egy folyosó, fedett kifutó és a “bikaistálló” - a férjem épített tyúkólat B30-as méretű téglákból. Tettem bele egymásra két raklapot (az egyik telibe van deszkázva), rá pokrócot. És mellé terítettem egy régi plédet négyfelé hajtva. Van két helyen vize, árnyék és napos rész is.

Szerdán megkapta a veszettség elleni oltást, meg a féreghajtót is. 

Könnyebb így ellátni, mint mikor napjában többször átjártam, és meg volt kötve. No meg emberek mozognak körülötte, nincs egyedül.

Ja és kiderült az oltási könyvéből, hogy 10 éves.

Szóval változatlanul nem vagyok normális, de üdvözöllek benneteket!

Omosimama Creative Commons License 2019.07.20 0 0 209660

Köszi! (A fénykép sztornózását is.) Hátha bele olvasnak a többiek is (remélem vannak), és megjön a kedvük a történeteik megosz-

tásához.

Nekem egyébként elég egyetlen ember tanácsa, akinek épp olyan fontos a kutya, mint nekem.

Előzmény: harcsy (209659)
harcsy Creative Commons License 2019.07.20 0 0 209659

Ha lenne benne valami, nem maradna nyugton. Szabadulni akarna tőle. Fotókérés törölve, felesleges volt részemről  :)

Annyi "jótanácsot",okos véleményt tudnak adni az emberek. Meghallgatni-tovább lépni. Magyarázkodni nem sok értelme van.

Sajnálom, hogy csak én szólózok itt. Lehet, sokkal több érdemi  tanácsot kapnál, ha többen írnának.

Előzmény: Omosimama (209658)
Omosimama Creative Commons License 2019.07.20 0 0 209658

Nem tudom lefotózni, csak akkor látszik, ha hanyatt fekve vakartatja a hasát tátott szájjal. De már több hónapja észrevettem és azt gondolom, ha nem egy odavaló szerves valami lenne, változna a kinézete (rohadna, feketedne stb). Néztem a neten, egy olyan fotót láttam, ahol a kutya felső szájpadlását látni, és az elég bordás. Semmi jelét nem adja, hogy bármi kényelmetlenséget okozna neki, azért gondolom, hogy hozzá tartozik.

Ami a szájkosarat illeti, jutalomfalatokkal próbálom rárakni, már néhány másodpercig tűri :) . 

Majd azért próbálkozom, no meg augusztusban kell oltatnom, megkérdezem a dokibácsinkat is.

Köszönöm, hogy mindig válaszolsz a nyavalygásaimra, és érdemben.

Nem mondod, hogy magadhoz vennéd, de...... - mint többen

vagy

Olyan szép, el is lehetne adni. (Egy öreg kutyát idegennek.)

vagy

Miért nem altatod el? - Na ezekbe szívesen belerúgnék.

Szóval nagyon jó, hogy van valaki, akivel megoszthatom a gondjaikat, és akitől jó tanácsokat kapok.

Jó éjszakát! 

Előzmény: harcsy (209657)
harcsy Creative Commons License 2019.07.19 0 0 209657

Valahogy nem tudnál fotót ide tenni arról a fehérségről?

Szereti a hasát? Mert akkor a kosarat némi kicsi jutalomfalatokkal rá tudod szoktatni. Ha már eltűri magán kis ideig, nyugodtan rászólhatsz, ha piszkálni akarja. Talán hallgat majd rá.

Csodálatos, amit megteszel ezzel az idős kutyával !

Előzmény: Omosimama (209656)
Omosimama Creative Commons License 2019.07.19 0 0 209656

Az emberek mindig a frászt hozzák rám. Ma egy kedves hölgy játszott Alival, és észlelte, hogy a szájpadlásán keresztben van egy fehéres csontszerű izé keresztben. Már én is láttam többször, de úgy ítéltem meg, hogy az a szájpadlás része. A kutya eszik, rág rendesen, jó hangulata van, tehát remélem nekem van igazam. Vagy nem?

Egyébként sacc egy év alatt elértem, hogy hagyja magát kikefélni (először két húzás után odébbállt - soha senki nem gondozta), jön, ha szólok neki hogy megkötöm, rövid huzakodás és veszekedés után hajlandó a finomságba csomagolt ízületi gyógyszerét bevenni. Most vacakolunk azzal, hogy hagyja magára tenni a szájkosarat. Nem tudom egy ilyen korú kutyánál ez mennyire lesz sikeres. Vettem egy felvezető pórázt, hogy mikor áthozom a szomszédból (erre is nemsokára sor kerül) ne húzzon el. Gyakorlunk vele.

Szóval küszködök. De legalább a férjemnek nincs ellenére, hogy áthozzam. 

Sziasztok! Remélem nálatok minden szép!

Omosimama Creative Commons License 2019.06.25 0 0 209655

Angyal szóljon a szádból!

Előzmény: harcsy (209654)
harcsy Creative Commons License 2019.06.25 0 0 209654

Nem kell f...sni  :)

Viszont első sorban azt figyeld meg, amikor a kicsi kint van, Ali ki akar-e szabadulni a kenneléből? És ki tudna-e szabadulni onnan?

Ha netán balhézna Ali, próbáld majd meg határozottan elküldeni a házába, vagy legalább is távolra küldeni a kerítésétől.

Ha nyugodt lesz, akkor meg akár nózi összedugás is előfordulhat.

 

 

Előzmény: Omosimama (209653)
Omosimama Creative Commons License 2019.06.25 0 0 209653

Köszönöm a választ.

Amikor külön-külön vagyok velük, nincs szorongás, de csak ha rágondolok, hogy összeengedem őket, hát szorul a gyomrom. Úgyhogy ezen még dolgozni kell. De nem is akarom együtt tartani őket. Alinak külön kennelje lesz - már csak a család miatt is.

Szóval rendesen f....k. 

Előzmény: harcsy (209652)
harcsy Creative Commons License 2019.06.25 0 0 209652

Pista bácsi előrejelzése vagy igaz lesz, vagy nem. Abban igaza van, a kanok leginkább tolerálják a szukákat. Próbálj meg nem "félni" összeengedéskor.  A szorongást megérzik.

Azt a sebhelyet azért figyeld, mert ha túlzottan nyalogatja a kutya , begyulladhat. Betadinnal besegíthetsz

Várható életkor?

Csak és kizárólag az adott kutyától függ. Nem egy utcáról befogadott kutya elél 15 évig is. És  tenyéren hordott kutya akár 8 évesen megbetegedhet és annyi.

Előzmény: Omosimama (209651)
Omosimama Creative Commons License 2019.06.24 0 0 209651

Szia!

Most leírom az okosságot, ami kicsit megnyugtatott.

A lányom szomszédja kutyatenyésztő (nem szaporító, versenyekre hordja őket). Szóval Pista bácsi azt mondta, hogy a bemutatkozáskor biztos lesz erőfitogtatás, de ennél több probléma nem várható. (Persze Alit pórázra kell fogni, mert nagy böhöm.) És tuti, hogy az én Bodrim lesz a főnök, mert hiába van ivartalanítva, ő a szuka. Azért külön fogom tartani őket.

Most pár napig aggódtam Aliért. A nagy forróság után rengeteg eső és ráadásul vedlik is. Kevesebbet eszik, sacc most van olyan formában, amit ideálisnak írtál.

Lehet, hogy rájöttem, miért húzta a bal hátsó lábát kicsit. Tegnap ahogy üldögéltünk egymás mellett, nyalogatta a kérdéses tappancsát, és amikor abbahagyta, egy kis rózsaszín sebet láttam a hátsó-felső körme helyén. (Nem volt farkaskörme) Valószínű, hogy amikor bolond volt, leszakíthatta a körmét, és a helye talán begyulladt. A fájdalomcsillapító, amit a vélt (vagy valódi) ízületi gyulladására adtam neki gondolom gyulladásgátlót is tartalmazott és most gyógyul a seb, Ali meg ha elindul megint olyan, mint egy tank.

Ezek után hülyén fog hangzani a következő kérdésem, de annyifélét összeírtak a neten, hogy inkább megbízható forráshoz fordulok.

Várhatóan mennyi egy ilyen kutya élettartama, aki csak élete első néhány évében, meg tavaly március óta van viszonylag rendesen tartva? Morbid a kérdés, mikor a kutya teljesen jól van és még csak nem is őszül, de szeretek tisztában lenni a dolgokkal. (Ha azt írjátok, hogy még 10 évig, akkor se adom a lelencbe.)

Köszönöm.

Előzmény: harcsy (209648)
harcsy Creative Commons License 2019.06.21 0 0 209650

Bízom benne, hogy rendben lesz minden !

Előzmény: Omosimama (209649)
Omosimama Creative Commons License 2019.06.21 0 0 209649

Köszi majd próbálkozom. Az enyém "alternatív" tartásban van, ha én bent vagyok, ő is, ha kimegyek ő is jön.

A kerítésen át nem akarták egymást megenni. Ali el lesz kerítve, de mindig előfordulhatnak váratlan esetek. Úgyhogy jó lenne, ha legalább eltűrnék egymást. 

A szomszéd "fiú" (úgy 44 év körül) megígérte, hogy segít az ismerkedésben. Ő nem fél Alitól, és a böhöm is szereti.

Majd referálok.

Szia!

Előzmény: harcsy (209648)
harcsy Creative Commons License 2019.06.21 0 0 209648

Még ilyen szituban nem voltam sosem.

Talán azzal, hogy Alinak lesz bekerített helye, kisebb a lehetősége, hogy összefussanak.

Mennyit van kint szabadon a kiskutyád?

Egyébként azt szokták ajánlani, semleges területen, pórázon kell először találkoznia a kutyáknak. Ott már kiderülhet, miként reagálnának egymásra.

Előzmény: Omosimama (209647)
Omosimama Creative Commons License 2019.06.16 0 0 209647

Sziasztok!

Most újabb aggodalmam van (mert mi legyen egyéb?). A ház, ahol Ali lakik, eladásra kerül. Nem tudni, mikor következik be, de nem tudom, ha az új tulaj nem tűri meg a kutyát, mi a vihart csinálok? Tudok neki helyet - kennelt, házat - biztosítani, (a tyúkok számát radikálisan csökkentem, és a kis tyúkudvarba kerül a maradék). Tégla óljuk van, előtte fedett kifutópálya, és eléggé nagy kerttel.

De! Mi van, ha a két kutya véletlenül találkozik. Az enyém egy kistermetű keverék ivartalanított szuka, Ali meg marha nagy nem ivartalanított kan. Bodrikám olyan “bátor”, hogy szinte ölben kell kihordani ugatni, Ali meg egy jó természetű maci, bár a szomszédos kanokkal rémes patáliát bír csapni a kerítésen keresztül. Körülbelül egyidősek. Én meg féltem mind a kettőt a verekedéstől. Mert azért kutyák. Mit tegyek, kihez forduljak tanácsért, hogy ha esetleg muszáj lesz áthoznom mit csináljak? Egyedül, mert a családom nem hiszem, hogy tevőlegesen részt venne az összeszoktatásban.

Várom a tanácsaitokat, és reménykedek, hogy valamilyen isteni csoda folytán nem kerül sor a “családegyesítésre”.

Ha van köztetek varázsló, legyen szives aktivizálja magát! :-(

Omosimama Creative Commons License 2019.04.28 0 0 209646

Igazad van, mikor elengedem, rövid bóklászás után leül a lábamhoz. Üldögélünk kicsit, aztán elköszönök, és nyüszögés nélkül elenged. Próbálom az időpontokat betartani, így nyugisabb.( 8-12-15-18 órakor 10-15 perc). Tudom, ez nem sok idő, de biztonság. Remélem.

Előzmény: harcsy (209645)
harcsy Creative Commons License 2019.04.27 0 0 209645

Van azért neki elég mozgás lehetősége. A kora miatt sem annyira szeleburdi már.

Előzmény: Omosimama (209644)
Omosimama Creative Commons License 2019.04.26 0 0 209644

Nem is az a baj elsősorban, hogy átjön (bár kutya, kisgyerek, öregmama, össze taposott kert), hanem hogy kárt tesz magában. Úgy tűnik belenyugodott a “mozgáskorlátozásba”, és mikor átmegyek elengedem. Nem szeret a lakó környezetébe piszkolni. 

Jó éjszakát, én jó reményekkel vagyok.

Előzmény: harcsy (209643)
harcsy Creative Commons License 2019.04.26 0 0 209643

 Szökni biztos nem fog.

Bár nem is igazán szökésben volt, csak veled, a közeledben akart lenni.

Ali kutya ezzel "fizet" a gondoskodásodért  :)

 

 

Előzmény: Omosimama (209640)
Omosimama Creative Commons License 2019.04.26 0 0 209642

Köszönöm, úgy legyen!

Előzmény: német juhász (209641)
német juhász Creative Commons License 2019.04.26 0 0 209641

Ismét kalapot emelek előtted, hogy ilyen kitartással, odaadással gondoskodsz Ali kutyáról! Kívánom, hogy sok öröm is érjen, ne csak bosszúság, feladatmegoldás. Ehhez jó egészséget, kívánok!

Előzmény: Omosimama (209640)
Omosimama Creative Commons License 2019.04.26 0 0 209640

Kész a futó, forgó karabinerekkel, rugós lánccal. Molyoltam egy csomót,hogy ne tudja be tekerni magát sehova, legyen néhány elbújós helye és árnyékvetője. De megérte. Ma volt egy zuhé, zivatarral, és mikor átmentem száraz volt és nyugodt. Pedig nem is kapja a nyugitablettát. Talán most már könnyebb lesz!

Omosimama Creative Commons License 2019.04.24 0 0 209639

Köszönöm a támogatásodat és a jó tanácsaidat! Már nagyon megvisel, hogy mindig aggódom kell valami miatt. 

 

Előzmény: harcsy (209638)
harcsy Creative Commons License 2019.04.24 0 0 209638

Valahol anyósodnak is igaza lehet. megismerte Ali, hogy milyen, ha többet gondoskodnak, foglalkoznak vele.

Nem lesz gond a futólánccal. Csak a lánc mindkét végén legyen forgó rész, különben betekeredik a lánc. Ha kímélni is akarod Ali gerincét, nyakát, lehet olyan nagyobb rugót kapni, aminek mindkét végét be lehet akasztani. Valahol közelebb a kutyához kicsit meglazítod a láncot, hogy legyen kis lógása, és úgy akasztod be a rugót. Így, ha ugrik a kutya, csillapítva van a lánc okozta rántás a nyakára.

Előzmény: Omosimama (209637)
Omosimama Creative Commons License 2019.04.24 0 0 209637

Igaz a mondás, hogy minden jótett elnyeri méltó büntetését.

Eddig Ali még a hátsó kertbe se jött, de ma megint áttört. Valahol megint tüzel egy szuka.

Elgondolkodtam, hogy míg a tulajdonosa élt, miért nem járt át? Anyósom váltig állítja, hogy hiányzik neki az emberi társaság - dehát míg rám nem maradt, a tulaj néha napokig ki se jött a lakásból, de akkor is minek.

Arra jutottam, hogy olyan "jól tartotta", hogy alig élt. Emlékszem, mikor át kezdtem járni hozzá, botlottak át egymáson a kismacskával, olyan gyengék voltak. Szóval nem volt kedve csajozni.

Én a hülye kihizlaltam, fölerősítettem, most kértem az állatorvostól fájdalomcsillapítót az ízületeire, hát persze, hogy vigéckedne.

Úgyhogy megint megkötöttem, kapott fél xanaxot és kihisztiztem a férjemtől, hogy egy futót feszítsen ki hamarosan a föld felett, hogy nagyobb mozgás lehetősége legyen akkor is, ha nem vagyok ott. Bár nem nagyon szokott futkározni.

Nem tudom, mi a törvény, de egy 10m-es futón egy 3m-es lánc még mindig jobb, mintha napjában többször összetöri magát.

Ha meglesz a futó, a nyugtatót is megpróbálom elhagyni.

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!