Keresés

Részletes keresés

vanchu Creative Commons License 2005.08.04 0 0 9
Oké, de a bio nem kerül nagyságredileg többe, pedig a hozama is gyengébb, munka is több van vele, és szerintm parazitával gyomirtani is drágább, mint vegyszerrel.

Az egész technológia sokkal költségesebb, jóval kevesebbet termel, és ez szerintem csak nagyon elvétve jelenik meg az árban ilyen szinten.

Akkora extraprofit meg nincs a mezőgazdaságon...
Előzmény: Orltran_ (7)
Orltran_ Creative Commons License 2005.08.04 0 0 8

A susmusról azért még annyit, hogy szvsz a termelői oldalon nem nagyon lehet jellemző, legalábbis azok közt, akiket én ismerek. Nagyon sokan eleve őszinte elhivatottságból csinálják, ott eleve kizárt, de ha netán valaki nem is, akkor nem kicsi kockázatot vállalna.

Előzmény: Orltran_ (7)
Orltran_ Creative Commons License 2005.08.04 0 0 7

Csakhogy ez nem így működik ám. Vannak nagyon jó biológiai növényvédőszerek. Pl. előszeretettel használnak parazitákat, olyan élőlényeket, amelyek specifikusan egy adott kártevőt pusztítanak. Nem kézzel fogják szedegetni a rovarokat (bár van ahol nem nagyon van más megoldás, az ilyenek esetében megjelenik az árban az a kockázat is persze, amit be kell vállalni ezzel a terméssel.)

Gyomokkal szemben is van megoldás, több is, természetesen, szal igen, létezik biotermesztés. Az más kérdés, h susmus is.

Előzmény: vanchu (2)
vanchu Creative Commons License 2005.08.04 0 0 6
Tudom, hogy létezik. Azt nehéz elhinnem, hogy nem használnak vegyszert. Mondjuk a krumplibogarat nehéz géppel elkergetni. Vagy a kukoricaföldön kapálni.

De talán jön valami biotermesztő, és meggyőz. :)
Előzmény: Törölt nick (4)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.04 0 0 5
Nem tudom sajnos. Szokott lenni ott a művelődési házban program gyerekeknek. Össze kell kötni egy piaclátogatással. :-)
Előzmény: Én mondom... (3)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.04 0 0 4
Pedig létezik bio, de ez az árában is meglátszik sajnos.
Előzmény: vanchu (2)
Én mondom... Creative Commons License 2005.08.04 0 0 3

Az ilyen piacokon nem csak zöldségfélék kaphatók?

Előzmény: Törölt nick (1)
vanchu Creative Commons License 2005.08.04 0 0 2
El kell menni a földre kapálni. Meg szedni kézzel a bogarat a krumpliról.

A többi marketing.

El tudod képzelni, ahogy egy n hekáros földbe beleáll 100 ember gyomlálni? És miután őket kifizetik, még el is adható a termék?

Valszeg jobb a bio, mint a nembio, de a nagyságredi különbségben nehéz hinni...
Előzmény: Én mondom... (-)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.04 0 0 1
Ajánlom a Marczibányi teret. Minden szombaton van "bio" piac, ha jól tudom. Ellenőrzött termesztőkkel.
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.04 0 0 0
Jó dolog a bio élelmiszer, mert 0 mérget tartalmaz.
Én mondom... Creative Commons License 2005.08.04 0 0 topiknyitó
Nem szeretném túlreagálni a dolgot, de az az igazság, hogy túl sok szemetet találni a mai nagyüzemi élelmiszerekben. Azzal is tisztában vagyok, hogy az un. BIO élelmiszer fogalma sem jelenti azt, hogy valóban teljesen vegyszer"tiszta" az adott termék. Azt viszont szeretném elérni, hogy a gyermekeim asztalára lehetőleg minél tisztább, vegyszermentesebb élelmiszer kerüljön. Ebben kérnék segítséget. Honnan lehet biztonságosnak mondható élelmiszert  beszereni, esetleg otthon mit és hogyan lehet előállítani tiszta nyersanyagokból (pl. felvágottak, kolbászok stb.)?
Akit érdekel a téma, és netán már van kialakult beszerzési forrása, netán készít otthon ezt-azt, kérem ossza meg velünk is a titkot! :-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!