Azt szeretném elérni, hogy a gyermekeim asztalára lehetőleg minél tisztább, vegyszermentesebb élelmiszer kerüljön. Honnan lehet biztonságosnak mondható élelmiszert beszereni, esetleg otthon mit és hogyan lehet előállítani tiszta nyersanyagokból (pl. felvágottak, kolbászok stb.)?
Oké, de a bio nem kerül nagyságredileg többe, pedig a hozama is gyengébb, munka is több van vele, és szerintm parazitával gyomirtani is drágább, mint vegyszerrel.
Az egész technológia sokkal költségesebb, jóval kevesebbet termel, és ez szerintem csak nagyon elvétve jelenik meg az árban ilyen szinten.
A susmusról azért még annyit, hogy szvsz a termelői oldalon nem nagyon lehet jellemző, legalábbis azok közt, akiket én ismerek. Nagyon sokan eleve őszinte elhivatottságból csinálják, ott eleve kizárt, de ha netán valaki nem is, akkor nem kicsi kockázatot vállalna.
Csakhogy ez nem így működik ám. Vannak nagyon jó biológiai növényvédőszerek. Pl. előszeretettel használnak parazitákat, olyan élőlényeket, amelyek specifikusan egy adott kártevőt pusztítanak. Nem kézzel fogják szedegetni a rovarokat (bár van ahol nem nagyon van más megoldás, az ilyenek esetében megjelenik az árban az a kockázat is persze, amit be kell vállalni ezzel a terméssel.)
Gyomokkal szemben is van megoldás, több is, természetesen, szal igen, létezik biotermesztés. Az más kérdés, h susmus is.
Tudom, hogy létezik. Azt nehéz elhinnem, hogy nem használnak vegyszert. Mondjuk a krumplibogarat nehéz géppel elkergetni. Vagy a kukoricaföldön kapálni.
Nem szeretném túlreagálni a dolgot, de az az igazság, hogy túl sok szemetet találni a mai nagyüzemi élelmiszerekben. Azzal is tisztában vagyok, hogy az un. BIO élelmiszer fogalma sem jelenti azt, hogy valóban teljesen vegyszer"tiszta" az adott termék. Azt viszont szeretném elérni, hogy a gyermekeim asztalára lehetőleg minél tisztább, vegyszermentesebb élelmiszer kerüljön. Ebben kérnék segítséget. Honnan lehet biztonságosnak mondható élelmiszert beszereni, esetleg otthon mit és hogyan lehet előállítani tiszta nyersanyagokból (pl. felvágottak, kolbászok stb.)? Akit érdekel a téma, és netán már van kialakult beszerzési forrása, netán készít otthon ezt-azt, kérem ossza meg velünk is a titkot! :-)