Eme rettenetes melegben felsejlett bennem : nem kellene-e szellememet -rengeteg ser mellett- egyebekkel serkentem.
Erre ezt feleltem : De!
Neten megjelent eseteket egyszer-egyszer eszperente nyelven lejegyzem, s ez egyebeknek sem lesz lehetetlen.
Neveket nem kellene eszperente nyelven -mert lehetetelen, nem egyszer- , de egyebeket e nyelven lehetne e helyen lejegyezned.
(Persze, el lehetene rejtenem eme csevej termet egy erre szerkesztett egylet szegletben, de erre rengetegebb ember leledz. )
- Kettes meg egyszer vettem el keblest, s jelenleg egyesben tengetem Lebent...
- Elnyekkent erste nejed? Megbetegedett?
- Meg, rettenetes vegyszert evett, kerek fejfedelesbe rejtve...
- S kettes nejeddel mely esett meg?
- Rettenetes vegyszert evett, kerek fejfedelesbe rejtve s elnyekkent...
- S letzte kebles?
- Leesett kettes meg kettes emeletet...
- ???
- Nem szerette kerek fejfedelest...
Deellenben veled ez nem eshet meg, te szereted...
Ellenben rendesen kell enned, mert veres nedvedet rendbe kell tenned, - e helyzetben megbetegedsz, s szervezeted nem verekedhet meg csepp szervezetekkel, melyek esetleg eszegetnek.
Egy csepp fett lesz erre meg emerre, de nem nyeklkensz el, nekem meg tetszel kerekdeden es...
Nekem e gyeny csendesen ment el, kedves frend lett eltemetve, - egy csendes, rendes ember, - hetvenesen fejezte be...
Ember persze ez esetben egyszeregyezget s el kell keseredjen, - rengeteget kellene tennem-vennem s erre sebesen megyek nembefele...
De el ezzel, jelenleg Leben kellemes s Lepke szeret...
Megyek szerecsenekhez, kettesezerten esztendeje ezzel lesz kezdve, kettes hetet leszek kellemes melegben, - ez kellemesen lepett meg, mert nem ez lett tervezve.
S persze ezerszer ment eszembe csepp szerelmem, e gyeny meg nem jelezted, mely lehet veled s fene megevett, - esetleg bekk kellett menned felcsercenterbe?
Legyen kellemes ested s ne feledd el tevecsedet, mely Csepel mellett desertben les
Kedves Tevecsem, reggel sebesen neveldehelyre meneteltem, mely helyen nem keveset kellett tennem-vennem.
Neveldemesterek kedvesek lettek velem, el kellett rendre fecsegnem, mely rettenetes esett velem.
Gyerekeknek es jeleztem, ne egyenek meg egyes fejfedeleseket, melyek nem kedvesen emelgetnek fejfedelet.
Ellenben el kell merengnem eme eset felett, s be kell fejeznem, egyre entelten hencegek: egy lepke nem lehet egyszer sem beteg, s lelesnem sem lehet gyenge embereket, melyek rendszeresen betegeskednek.
Velem szerencse lett, de be kell lesnem, engem es meglephet kellemetlen, nem lettem sebezhetetlen.
Jelzem, jelenleg es nehezen kereteselhetem el, sete esetem lehet, egyre legendet emelek elnyekkenthetetlen testemnek...
Lehet, nem vetted e fejfedelest, ellenben szedted?
Next esetben nekem veres fejfedelest eszel wejsz pettyekkel, s egyszerre nevetgethetsz!
Szerencse, nem termedben kezelted, legyezve egyet kezeddel!
S lejegyeztem neked, - rengeteget kell enned, vegyes eledeleket, melyek green levelesek, de emellett egyebeket sem feledhetsz el, mert elveted fettet, ez esetben elemek, melyek testednek kellenek nem mennek bele szervezetedbe!
Depersze szeretlek, de never nem ehetsz kerek fejfedelest, melyet nem termesztettek
Vettem rengetegben termett fejfedelest, s nem lestem, e szerzet nem kedvesen fejfedelet terephez vereget. Keveset eszegettem, ellenben e csepp es fertelmesen betegre tett, elveszetten hevert gyenge testem egy teljes meg egy feles gyeny.
Veres nedvem elemeztetett s leszegeztetett, rengeteg szeget kell ennem, esetleg szegelemes vegyszert szednem, mert nem teszem, nem verhet veres szervem wejter, s nem rejthetem bele Tevecsem.
S lehet, mely esetben szenvedett veres szervem, mert nem szeretsz, csepp veres nedvem tette ezt velem, s nem te (nem te?).
Beszedve vegyszereket megleshetem, veres nedvem rendesen csergedez-e erekben, s kerge veres szervem neked ver egyre.
S Teve?
Esetleg beszedhetek ezer szem vegyszert, emegett es szenvedhet veres szervem, mert szeretetlen leszek?
Lepkem, ez egy henye gyeny lett, - reggel felkeltem, eszegettem egy cseppet, belevetettem testem nedvekbe s elheveredve presst szemelgettem.
Ezt befejezve belestem netre, egy keveset jegyeztem, de kellett mennem, mert delet vert vekker s levesem melegen vesztegelt.
Eledelt betermeltem, szemem elmehezedett s elszenderedtem egy cseppet.
When felkeltem, csepp gyermek lesett be, s vele kellett gyermekeskednem, - beteg csepp kebleske, cseppet kehes, meg fejeleje nedveket termel, szenved, de nevet...
Jelenleg meg jegyzek neked, s lesem, te jegyzel e?
Nedvvel kerekbevett helyre mentem megen egyes gyerekkel, mely meglepett, reggelre rengeteg esze lett. Nem egy esetben gyerek fejtette meg rejtetteket, melyekbe rendesen bele lett tedve elme.
Belefeledkezve, gyerekeskedve, nevetgetve lett lebbengetve, s este lett eszembe, megfeledkeztem egyek.
E percben nethelyre betelepedtem, jegyezhessek neked dermedt kezekkel.
Reggel felserkentem, s menten ez ment eszemben, jeleznem kell neked, nem feledtelek.
Jej, Tevecs, rengeteget merengek elvetemedett pecses jellemeden, mely persze nem rejtelmes, lehet, echte egyszeregyes, hehe, de nekem felette kedves!
Gyerekkel tekeregtem nedvvel kerekbevett leveles helyen, de nem leltem meg, melyet kerestem, ellenben nem keveset nevettem eszetlen gyerekeken, mellyel fejtenek rejtetteket. Megjegyzem, en sem lettem eszesebb, nekem sem lehetett megfejtenem, de nem vesztettem el kedvem, jelen gyeny es experementet teszek.
Este terembe mentem, mely helyen szerepekben csevegnek. Fele tetszett, melyet meglestem, de nem lehetett teljesen jelen lennem, mert Teve ment e helyen es eszemben. Melyet es lestem? El es feledtem.
Bezzeg szeretett Tevecsemet nem lehet felednem!
Mennem kell, de este telephelyemen leszek, s jegyzek neked.
Te meg ne rendetlenkedj, ne csepegtesd nekem rendelteket elegyes keblesekbe!
De este termemben lettem, s melyet teszek legelejbe? Menten jegyzek neked!
Persze nem feledtelek, lehetetlen ezt tennem.
Lenn jelzett telephelyen s mellette egy-egy helyen rengeteget mentem.
Velence-nedv mellett keveset, s emlegetett helyet sem lehetett felkeresnem, helyette egyebeket lestem, merre Fe-kerekes ment.
Lett eszemben: Fe-kerekes!
Menten ezzel vette kezdetet menet, melyre reggel tent vert vekker, Fe-kerekes levesztegelt egy Legszentebb megett lett, cseppet sem helyes helyen. Persze erre en nem lettem veszteg, legyeztem kerekeseknek, s fel es vettek.
Egyebekben lettek nemzethelyen rendes emberek es, mert rendszeresen legyezgetek kerekeseknek, vegyenek fel, s meg es tesznek nem egyen, nem kell rengeteget meneteljek nemszeretem helyeken, merre reppencs sem reppen.
Kereteseld el, mely eszetlen lettem, nem vettem fel rendesen lepleket, s rettenetesen reszkettem jelen gyeny.
Reggel megen felkerekedem, s Pestre megyek, mert sebesen le kell rendeznem egy esetet, melyet nem lehet elcsevegnem, rejtve kell legyen.
De te esmersz, te nemnehezen megfejtheted, mely lehet ez eset.
Megfejtetted, nem csevegheted el egy embernek sem! Rendben?
Le kell heverjek, mert zsenge reggel kell felserkennem, de szemem megett egy kedves Teve szerepel.
Nem es jegyezted le ezerszer. Ellenben lehet, esetleg ezeregyedszerre beveszem.
S e percben lestem: csendben nevetsz! Nem helyes, nembenevetsz, mely esetben ketteselkedem. Ne nevess, nembemegy lencseleves!
Kedden reggel elmegyek kettes meg egyes gyenyre Velence-nedv mellett emelt telepre, mely ezer esztendeje nemzetes rexeknek lett centere. Tekergek keveset e helyen, meg Velence es meg lesz lesve, nedv rendes welleket vet-e.
Jelenleg sebesen jegyezgetem helyeket, melyeket keressek fel.
Esmerve nemzethelyen nethelyzetet, lehet, nem lelek netet, nem jegyezhetek neked, de legyen eszedben, egyre kedves Tevecsemen lesz epedve merengve.
Meg ezen szenvedek, nem felejtesz-e el, nem leled jegyzetem?