Keresés

Részletes keresés

Tojotot Creative Commons License 2005.08.06 0 0 20
Üdv mindenkinek.

Kb Fél éve kattantam rá a sárkányozásra én is, Eolo Galya - New Solid-dal élvezkedek. Hatalmas élmény, de elkapkodtam a vásárlást és sajna, nagy viharban tudok csak jól menni, és korrigációkra érzékeny nagyon. Most rohannom kell meg a jövő héten sem leszek itthon, de GyBBoN és Teknokol szívesen elmennék veletek valamikor eregetni, hagy tanuljak.
Na, Üdv.:T.
teknokol Creative Commons License 2005.07.21 0 0 19

Szia!

 

Kétlaki vagyok.

 

Keszthelyen a házunk melletti szántóföldre, Balcsi partra

 

Bp.-n pesterzsébeti teszkó mellé, soroksári Duna partra, néha Hármashatár-hegy. De bp-i hidakon is elő szoktam fordulni komoly zavart keltve a hajóforgalomban. :)

 

Amúgy mindig van a kocsiban 1-2 sárkány. Ha jó a szél, bárhol megállok. :)

 

Szeretem pl a magasleseket, kilátókat. Ott egy félgömböt be lehet repülni.

 

A közeljövőben légi fotózáshoz akarok csinálni valami stabil repülésű gépet. Sajnos a fényképező elsütése még nem megoldott. Valamilyen távirányitáson gondolkodom éppen.

Előzmény: GyBBoN (18)
GyBBoN Creative Commons License 2005.07.21 0 0 18

Hej, grat nagyon innovatív vagy. :) Én egyenlőre csak vásárolt anyagból dolgozom, és inkább szaltóasárkányokkal. Egészen pontosan kettővel. Az egyik Rhombus gyártmányú Lotus S típus jelzéssel, a másik Eolo Gayla Sport, Samurai becenévvel. 

 

Hova szoktál járni eregetni? Mondjuk ehhez előbb tisztázni kéne merre laksz. :)

 

Üdv!

teknokol Creative Commons License 2005.07.21 0 0 17

Szia!

 

- papirsarkany.hu-tól 1.2 m2-es vontató sárkány

- teszkógazdaságos sky akármi szaltósárkány

 

És egy rakás "home made"

 

Van pl. egy rokkaku tipusú, amit most hajtogattam a nővérem kölkeinek egy media markt újságból. Már 3 hete fel van engedve. Egész jól birja. :)

Előzmény: GyBBoN (16)
GyBBoN Creative Commons License 2005.07.21 0 0 16

Szia teknokol!

 

Miylen sárkányod van? Konkrétan a márkájára lennék kíváncsi.

 

Üdv, GyBBoN

Előzmény: teknokol (15)
teknokol Creative Commons License 2005.07.20 0 0 15

Sziasztok!

 

Csatlakoznék GyBBoN véleményéhez. Kétzsinóros un. szaltósárkányhoz nem kell farok. Csak összegubancolódik. Meg aztán, ha kiegyensúlyozod egy farokkal, akkor az életben nem tanulod meg normálisan használni. Nem tudod pörgetni, stb. Egyébként eleinte elég nehéz egy ilyennel bánni. Rá kell érezni. Nem árt, ha ismersz valakit, aki tud vele bánni és megmutatja. Egyedül én úgy szoktam felereszteni, hogy leszúrok 2 pálcát a földbe szélirányban. Nekitámasztom a sárkányt. Kitekerem a zsinort. Két zsinóros sárkányokon teljesen le kell tekerni a zsinort, mielött felengeded. Megfogom a két végét, kifeszitem a madzagot és felrántom. Nagyon fontos, hogy a szél a hátad mögül fujjon. A két zsinornak pontosan egyforma hosszúnak kell lenni! 1-2-cm külömbségre is érzékenyen reagál a sárkány. Gyakori hiba a gyári sárkányoknál is, hogy nem egyforma hosszúak. Ekkor ki kell tapasztalni, hogy melyiket kell egy kicsit rövidebbre fogni. A zsinórok óvatos húzkodásával tudod irányitani. Akár több szaltót is tudsz csinálni egymás után. Nem baj, ha összetekeredik. Majd, ha a másik szárat húzod, akkor kitekeredik. A sárkánynak mindig kell, hogy legyen sebessége. Ezeket nem lehet csak úgy simán egy helyben megállitani az égen, mint az egyzsinórosokat, esetleg csak úgy, hogy kis csuklómozgásokkal "szitáltatod". Ezek a cuccok az erős, szinte viharos szelet szeretik. Sik terep, mező ideális a reptetéshez. Gyakorlatilag egy negyedgömbnyi felületet lehet vele berepülni. Eleinte sokszor le fog esni, de kis gyakorlással könnyen megtanulhatod, hogy hogyan kell "felszedni" a földről. Kinyujtott karral érdemes irányitani. Ha egyszer ráérez az ember, akkor igen kellemes szórakozást nyujt. Jó szélben egy nagyobb sárkány úgy húz, hogy 4-5 métereket tudsz vele ugrani, mint a kite szörfösök. Lehet variálni a dolgokat. Huzathatod magad télen jégkorival egy tavon, nyáron görkorival, deszkával egy nagyobb parkolóban. Én egyre ragasztottam szines ledeket egy elemmel. Éjszaka jó móka reptetni.

 

Saját tapasztalat: folyóparton ne eressz sárkányt! Életveszélyes! Egy kis fél négyzetméteres sárkánynak akkora húzóereje van folyóvizben, hogy engem simán berántott a Dunába. :) Ha esetleg mégis megtörténne, hogy folyóba esik, azonnal engedd el az egyik zsinort. Igy nem kap bele a viz és ki is tudod húzni.

 

Remélem, még nem adtad fel és sikerült kedvet csinálni ehez a jó kis mókához.

 

ajánlom még figyelmedbe: www.papirsarkany.hu

a sárkányeresztés linken találsz hasznos infókat. én itt vettem az első kétzsinóros sárkányomat és a srác mutatta meg a kezelését is.

 

üdv: teknokol

Előzmény: GyBBoN (14)
GyBBoN Creative Commons License 2005.07.20 0 0 14

Sziasztok!

 

Van némi tapasztalatom a két zsinóros sárkányok terén, ezért szeretném mindenkinek jelezni, hogy NEM kell rá farkat rakni. Csupány annyi a lényeg, hogy összerakod, letekered a zsinórt, háttal állsz a szélnek és akkor hajrá. Először hasznos, ha van segítség aki feldobja, de később már a földről is fel tudsz majd szállni. Ha kitér a sárkány, és nem egyenesen fölfelé száll hanem, jobbra vagy balra akkor a zsinórokkal kell operálni. Pl. hasznos ha egyenesen, és ugyanúgy tartod mind a két zsinórt. Ha ennek ellenére mégis kitér valamelyik irányba akkor nem pontosan mögüled fúj a szél valószínűleg.  Gondolom a Te sárkányod is hasonló:

 

 

Ha kérdésetek van, szívesen segítek.

 

Üdv, GyBBoN.

greka Creative Commons License 2005.07.03 0 0 13
Sziasztok! Nagyon igaz, amit írtatok a sárkányok farkáról! Én is kaptam egy Dechatlon sajátmárkás  kétmadzagos sárkányt, aminek nem volt farka, és megpróbáltam felröptetni egy olyan helyen, amit már kipróbáltam régebben egy általam készített papírsárkánnyal. Hely jó volt, szél jó volt, a sárkányt  mégis mindig levágta a szél. Hát, most olvasom, hogy a farok, az hiányzott! Ezen nem fog múlni, csinálok neki, aztán, remélem repül ,majd:)))
Előzmény: oTYOSIo (12)
oTYOSIo Creative Commons License 2005.06.23 0 0 12

Nekemis van egy ilyen kétadzagos csodám

hát az a a baj vele hogy nekem volt a csomagban farok de rövid igy hozzákötöttem egy csikokra szétvágott szemeteszsákot aztán ugy repult mind a kisangyal meg persze kellet várni egy jókóra szelet ugyhogy ha van szél és azt mondod hogy ezt már nem birja na akkor menj ki én is igy csináltam egy másfél óra múlva azért hagytam abba mert fájt a nyakam nagyon tuti szorakozás

 

Most nézek valami kisszeles profi sárkány a vásárlási adatokat gyujtom aztán majd beszámolok itt a fejleményekről.

 

 

üdv

Tyosi

kemecske Creative Commons License 2005.06.21 0 0 11
Időm mit a tenger... De alustaság legyőzte... Reptetés elnapolva..
séró Creative Commons License 2005.06.20 0 0 10
na repült?
Előzmény: kemecske (8)
donciii Creative Commons License 2005.06.17 0 0 9
Küldöm az anyósom!
kemecske Creative Commons License 2005.06.16 0 0 8
Okés..:)
séró Creative Commons License 2005.06.16 0 0 7

amikor kiskoromban kaptam egy előre gyártottat akkor ahhoz sem volt ez a készletben.

próbáld csak ki, szerintem 100%, hogy működni fog.

aztán majd számolj be :-))

Előzmény: kemecske (6)
kemecske Creative Commons License 2005.06.16 0 0 6
De ha ilyeneket kéne kötni rá akkor miért nincs az alap csomagban?
séró Creative Commons License 2005.06.16 0 0 5

ez a két madzagos dolog gondolom azt jelenti, hogy két madzagot tartasz a kezedben és azzal irányítod?

a farkat ezektől függetlenül kell a sárkányod végére erősítened és arra jönnek az újságpapírok.

Előzmény: kemecske (2)
kemecske Creative Commons License 2005.06.16 0 0 4
Huh... ez kezd bonyolodni... DOmboldal nincs... Ujságot meg nehézkesen kötök rá mert két madzagos.. holnap csinálok róla képet aztán beteszem... Hátha más tanácsokat is tudtok adni... KÖszi K
Volt tüzér Creative Commons License 2005.06.16 0 0 3
Egyetértek az előttem szólóval. Feltétlenül kell neki farok, de az sem árt, ha oldalt is van neki valami lógó. Nem árt, ha a szárnyfelület minél nagyobb, de feltétlenül tökéletesen szimmetrikusnak kell lennie. A gyerekkoromban a merevítést nádból csináltam. Mindezt együtt nagyon ki kell egyensúlyozni, másképp azonnal belevágódik a földbe. Az sem árt, ha a sárkányt több ponton kötöd ki a zsinórhoz. Mikor mindez készen van, akkor már csak egy kis szél kell, és nem árt egy kis felfelé irányuló légáramlat sem. (domboldal, közepes szél) Jó szórakozást!
Előzmény: kemecske (-)
kemecske Creative Commons License 2005.06.16 0 0 2
Hmmm nekem két madzagos sárkányom van érdekesen nézne ki az ujságokkal..:P
PETYUS Creative Commons License 2005.06.16 0 0 1
Valami nagy nagy szelet kéne fújni ...

Sík területen próbál0d?
Előzmény: kemecske (-)
séró Creative Commons License 2005.06.16 0 0 0

hát én csak annyit tudok, hogyha fel akarod reptetni, de amint elemelkedik csinál egy-két hurkot és belevágódik a földbe, akkor kell farkat csinálni neki. a végére köss egy másfél méteres madzagot és olyan 15 centinként hurkolj rá egy kis újságpapír darabot

 

Előzmény: kemecske (-)
kemecske Creative Commons License 2005.06.16 0 0 topiknyitó
Hello! Szeretnéma segítségeteket kérni... naggyon kezdő vagyok sárkány eregetésben.. Sárkány összeszereléséig lejutottam viszont a világ mindn kincséért sem akart felszállni... VAlakinek van valmi jó ötlete h hogy kéne csinálni, vagy mni a trükkje? Kösszi :K

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!