Jó buli volt, Ilyen hirtelen jött turistaházas kiruccanáson most voltam a világon először :)
Pénteken délután fél 5 körül hazafelé menet vásároltam épp, amikor megcsörrent a telefonom.
Firinc volt az, hogy van hely a házban, nincs e kedvünk felmenni.
Gyors telefon Annamáriának, hogy lépjen le e munkahelyéről, majd kb. érzésre dobáltam be pár cuccot az autóba.
A sorompó már zárva volt, mire felértünk, de szerencsére hátizsákot is volt az autóba, így gyorsan belegyömöszöltük a feltétlen szükséges dolgokat (hálózsák, erősítő, basszusgitár, ukulele, 2-9 üveg bor, stb..)
Aztán lesétáltunk a házhoz, és még a végén egy picit Annamária a főzésbe is besegített.
Ezután meg jött a bulizás, kicsit erősebben, mint Badacsonytomajon, mert itt hajnalig ment a zenélgetés, de a végén meg már csak beszélgettünk Mészivel 3 óráig, mert volt téma bőven :)
Én kb. fél 4-kor feküdtem le, de reggel meg 7 óra körül már indultam a kocsihoz, hogy elhozzam a reggelire való dolgainkat is.
Örülök, hogy sikerült jó pár túrázót felvidítani.
Én nem is gondoltam volna, hogy voltak olyanok, akik kifejezetten örültek, hogy ilyen retro számokat hallgathattak élőben, amiket mi játszogattunk.
Tegnap volt kis haltöpörtyű lilahagyma lekvárral, aztán meg a harcsapörkölt, amit a húg meghagyott. Csúszából több volt benne, mint halból, de legalább volt rajta elég _fűszer_. :) Lehetne egyszer egy topiktali a keszthelyi Halászcsárdában. :)
Itt is kezdett válsághelyzet kialakulni, úgyhogy a piacon a kedvenc hentesemnél kértem 3 pár kolbászt. Ehelyett eltűnt a raktárban és egyetlen, gyárilag 2,5 méteres szállal bukkant elő :-)
Bócsán jártunk ma a Tavaszi Boróka kupa tájfutó versenyen, utána ugyanott a Flóra Vendéglőben ebédeltünk. Előlem már eltűnt a bableves, Padler sajttal-sonkával-gombával töltött pulykát kért, rendes adag volt, be is kellett segítenem. Ajánljuk még ugyanitt a cappuccino-t. Tegnap a Dunán-Innen Dunán-Túl teljesítménytúra után a Dunagyöngye Halászcsárdával próbálkozunk volna, de telt ház volt.