Keresés

Részletes keresés

k.valcsi Creative Commons License 2005.05.31 0 0 1

Szia!

Én még nem jártam Bodrumban csak készülök, ugyanis június 16-tól Kos szigetére megyek nyaralni. Innen 15km-re van Bodrum, és naponta mennek hajók Kos városból. Az útikönyv szerint Bodrumban született Hérodotosz, a "történelemírás atyja". A kikötőben található egy johannita erőd a Petronion. Innen szép kilátás nyílik a városra. A város szélén levő görög színház egy domboldalon van, és az Epidavrosi pontos mása volt. 13.000 személyes a nézőtere. Az egykori Halikarnasszoszt körülvevő városfal egyik bejárata a Mindosz-kapu. Több helyen a várfalban lovagok családi címerei láthatók. A világ ötödik csodájából,a Mauszólosz síremlékéből nagyon kevés maradt. Egyébként a város a Güllüki és a Gökovai öböl által határolt félszigetre épült.

Üdv.: Valcsi

Előzmény: BonLaci (-)
manóvilág Creative Commons License 2005.05.30 0 0 0

Szia!

Én egy törökországi körutazás során jártam Bodrumban, igaz, csak fél napot voltam ott sajnos. Ókori neve Halikarnasszosz és érdemes megnézni az ókori világ egyik csodájaként számontartott halikarnasszoszi mauzóleum romjait. Ezenkívül van még egy szép állapotban fentmaradt ókori színháza is és egy híres múzeuma is, ami a vízalatti régészeti kutatásokat mutatja be. Ja és persze gyönyörű a tengerpartja!

Előzmény: BonLaci (-)
BonLaci Creative Commons License 2005.05.30 0 0 topiknyitó

Sziasztok!

Járt valaki erre? Valami infó kellene. Mit érdemes megnézni, árak, kaják stb.

Programok, kirándulások!

Előre is köszi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!