Jé. Lejárt a Norton Antivájrusom, s már halálra idegesített a "purchase later" ablakokkal, s kaptunk a suliból egy invitálást a Kasperskyhez. Mondom, miért ne. Telepítettem, nem is trial version, remekül működik, s kapásból össze tudtam vele barátkozni (vannak programok, amelyekre elsőre ráérzek - pl. Photoshop -, s vannak, amelyek a hajam égnek meresztik, ilyen volt nekem a Norton is, de ezt csak a csillagállások alapján mondom, mert ez valószínűleg csak az én bénaságomon, na jó, habitusomon múlott). No, szóval azóta feltettem a Kasperskyt, teljes béke van, be tudtam mindent állítani a magam szájíze szerint és békében elvan a ZoneAlarm mellett, s még a Windows biztonsági központja sem zaklat. :-)
Gondoltam, most jön majd a feketeleves, hogy rossz a program, háromévente frissítik, 1 napos a próbaverzió stb., ehhez képest eddig csönd és béke. Valami gyanús. ;-) Ugyanakkor egyéves próbaverziót írtak mellé a levélben, ami meglepett. Na mindegy, nem bogozom én ezt. Működik, csinálja, érezze jól magát.
Mi a véleményetek a Kaspersky Anti-Virusról? Csak kíváncsiságból kérdezem, nincs semmi gondom, nem vagyok Kaspersky-rajongó, nem is ismerem túl jól, csak érdekel, hogy mit mondotok.
Adott egy Garmin streetpilot 2610-es GPS. Ez compactfalsh type I és II kártyákat fogad. A kérdés az, hogy mekkora a maximális kártyaméret, ha a specifikáció nem említi? 512-essel elboldogúl, mert az van most benne, de mivel a fényképezőgépeknél is van kavarás, gondolom itt is.
Még valami: akinek van GPS-e, honnan a halálból találjam ki, hogy mennyi térkép fér rá? Sehol nem ír semmit kb-ban, vagy %-ban. Esetleg a winyón lévő adatok méretéből lehet találgatni, vagy más formában teszi rá?
Eskuszom, ennyire bena ember csak egy van. Le se merem irni, mit csinaltam. ;) Szoval kerestem valamit a Vezerlopultban, megcsorrent a telefonom, s valahogy belekonyokoltem a klaviaturaba. No comment, tenyleg no comment. Ez a szerencsetlen belepett valahova a nyelvi beallitasok koze, s egyszercsak megjelentek a hieroglifak. Telefonaltam. Ultem lenn a Foldon, s mindig, amikor elindult volna a kepernyokimelo, alulrol felnyultam es rautottam egyet a billentyuzetre, hogy csond legyen. Aztan felkeltem es lon vala kaosz.
Ilyeneket latok: ?lyan g?r?g eredet? alapf?galmakkal ismerteti meg az ?rdekl?d? ?lvas?t,...
Na, most kilepek innen es rendberakom a gepet. Nincs kedvetek szanalombol adakozni nekem? Mindez nem tortenik meg, ha... hat, asszem, ha nem jovok vilagra. :-) Nem tudom, mi lesz velem, ha meg oregszem 50 evet.
Viszont tudok ilyeneket csinalni, bibibi, mint mondjuk alt + 160 = á, alt + 130 = é, mikre nem jo a hosszu DOS-ban toltott mult... ;-)
Közben megoldódott. A jobb felső sarkot ismerem, azzal nem működött. Baloldalt legfelül kellett megnyomni, akkor lett egy olyan, hogy "áthelyez", és ha arra rákattintottam, akkor már hagyta húzni magát.:-)
Egész képernyőt betöltő lett a skype (fogalmam sincs mitől), és nem tudom visszaállítani az eredeti chat-ablakméretűre. Próbáltam egérrel megfogni a jobb szélét és húzni, de sosem lesz a nyílból a szükséges csík hozzá. Mit lehet tenni?
Valaki, könyörgöm, mondja meg, hogy ha nálam le van tiltva mindenféle pop-up, akkor hogy lehet az, hogy ha német magazinokat olvasgatok on-line, akkor minden oldalon folyamatosan jönnek a reklámok? Ráadásul nem is hagyják magukat egy mp alatt kiikszelni, mint az itteniek, hanem időznek egy kicsit a képen, mielőtt hagyják magukat bezárni. Hogyan lehet védekezni ellenük?