" (De kalauz az volt kettő.)" Mivel forda szerint két egység van a vonatra tervezve, ezért, ha egy egység marad műszaki okból, akkor a második jv-t nem küldik haza.
Üdv! Tényleg ilyen rossz a Flirtek műszaki állapota, mint látszik (kívülről is)? A 4636 ma (is) egy kocsival jött, viszont kettő hibás ajtóval, s pont az utascsere oldalán. (De kalauz az volt kettő.) Feltételezhető, hogy ennyi a max, nincs is több hadrafogható?
A burkolólemezek opcionálisak, némileg csökkentik az árat, ha meg nem a végsebesség környékén lévő sebességtartományban használják őket, akkor nem oszt, nem szoroz, ha nincsenek.
A GySEV FLIRT3 vonatain van, de pl. a Meridián FLIRT3-akon megint nincs.
Úgy látszik, valaki meghekkelte a szerencse kereket, hogy mindig ott állt meg. Nekem ma reggel a Bicskéről induló G10-esre sikerült "Társvasúttól átvett késés"-t kiírni.
Ha csak a mai Mávinform posztokat nézzük, egy rakás Flirtek és Kissek lehelte ki a páráját. 18502, 2082, 4316, 1 ceglédi (erre nem kerestem rá a Szvörben), akár csíkos inga is lehetett, 2056, 3256, 2021, 3241..
Mindegyiknél járműhiba van feltüntetve. Mi lett veled,Stadler. Hol az a 95%-os rendelkezésre állás?
Fél percem azért szokott lenni rá, mert kb. ennyi kell. Persze előtte a víz nagyját azért lerázom még a mosdótálba, nem víztől csepegő kézzel állok oda...
Ezek a lehelős kézszárítók csak arra valók,
Hogy pl. hideg időben a mellékhelyiség fűtését is ellássák? :P
Utasként nem találkoztam több problémával, sőt. Van konnektor, van vizuális utastájékoztató. Amit igaz gondnak látok, hogy a WC-k nem lettek érdemben felújítva. Tudom, rengeteg pénz, de szerintem az egész vizesblokkot mindenestől (!) ki kellet volna cserélni. A másik amit hiányolok, az ülés huzatok cseréje, valamikor valahol ezt úgy csinálták, hogy egy járművön komplett csere, a levett, de még használhatókból pedig lehetett javítani, vagy egy rosszabb állapotút garnitúrában cserélni.
A sok kopogó lapos kerék pedig, szerintem, nincs összefüggésben a "korszerűsítéssel".