Keresés

Részletes keresés

Póli Creative Commons License 2005.04.27 0 0 3752

"Szerinted a miniszterelnök, a kormánypártok nyilt kiállása a nemzetegységesítés szimbólikus elsö lépése ellen (már az elsö ellen!), miféle családcentrikus koncepciót takarhat, miféle mentalitást tükrözhet?"

 

Rosszul fogalmaztál, a kormánypártok a nemzetszétverés első szimbólikus lépése ellen voltak, hiszen mi másnak lehetne nevezni az ilyen eszetlen, átgondolatlan, boritékoltan viszályt szító kérdésfeltevést, mint amit ez a politikailag súlytalan gittegylet, a VSZ erőszakolt ki, aminek főnökét maga a Fidesz is el akarta meszelni, s aminek ötlete fel sem merült a Fidesz-kormány idején  ??!

Előzmény: bloki (3741)
bloki Creative Commons License 2005.04.27 0 0 3751
Bocs, csak azért fogalmaztam sarkosan, mert az apaság-anyaság szentsége miért lenne szubjektív? Ne a szülök neveljék fel a gyereket, ne a család legyen a társadalom építököve? Tudsz jobbat?
Előzmény: RontóPál (3749)
bloki Creative Commons License 2005.04.27 0 0 3750
Úgy érted, az önzetlenségnek csak a sztálini formája létezik? De, hát akkor kiket gyilkoltatott le Dzsugasvili? Csupa gazembert?
Előzmény: Póli (3748)
RontóPál Creative Commons License 2005.04.27 0 0 3749

Már a parancsolatra tecc gondolni, mert nem értem. Gondolom nem személyeskedni akarsz...

 

Tuttommal a RKEH-nál vannak kiadott - keresztség  -szentségei és 1 db. felvett, a házasság.

Előzmény: bloki (3747)
Póli Creative Commons License 2005.04.27 0 0 3748

"Pedig pénz nélkül is lehet alkotó módon fellépni. (Gondolom, téged sem csak pénzzel neveltek a jóra.)"

 

Na az ilyen sztálinista világszemléletből kéne egyszer kinőnöd, Bloki, hogy az államot apának-anyának tartsd...  :)

 

Előzmény: bloki (3739)
bloki Creative Commons License 2005.04.27 0 0 3747
Ha jól értelek, nem vagy biztos anyád, apád személyében?
Előzmény: RontóPál (3746)
RontóPál Creative Commons License 2005.04.27 0 0 3746

Bíztam ebben, mert az apaság, anyaság nem szentség, ha jól emléxem.

Ellenberger így meg nagyon szubjektív a dolog...

Előzmény: bloki (3745)
bloki Creative Commons License 2005.04.27 0 0 3745
Nem egyházi aspektust értek a szentség alatt. De, ha jól belegondolsz, az egyház is van olyan gyakorlatias, hogy az egyháziak sem, mikor "evilági" dolgokkal - egészségügy, oktatás, pasztorálás, humanitárius akciók - foglalkoznak.
Előzmény: RontóPál (3743)
bloki Creative Commons License 2005.04.27 0 0 3744

Ha a szoclib kormány istápolná az ún. önzetlenséget, az elherdált pénz helyett legalább erkölcsi elismerés formájában, akkor már sokat tenne. Gondolom, életed folyamán tapasztaltál olyat, mikor valaki nem cserébe tett veled valami jót, akár huzamosabb idön keresztül is.

De arról se feledkezz meg, hogy az államnak vannak kötelezettségei is a lakosság komfortérzete, biztonságérzete, egészsége érdekében. A szoclib ezeket nem szereti felvállalni, vasúti szárnyvonalakt számol fel, ritkítja a buszokat, postákat zár be - nesze neked postatörvény!, nem akadálymentesít, a vállalti üdülöket elcapcarázták, adókat emelnek, gigászi hitelfelvételekkel elkártyázzák gyermekeink jövövét, a miénk után, sportlétesítményeket zárnak be, a paksi lekozmálás veszélyét elhallgatták - ami egyébként a Medgyessy-Gyurcsány vállalkozói páros számlájára írható -, mellesleg a csernobili katasztrófát is elkenték, majd 20 év után végre tudható hogy 5 millió a sugárbetegek száma, hogy nálunk is jócskán megnöttek a rákos megbetegedések, a gyerekeknél is, sok volt a vetélés, a torzszülött, nem osztottak jódtablettákat...

Tótának meg nincs jobb dolga, mint a pápát ócsárolni, a halála napján, aki jelentöset tett a szoctábor összeomlásáért. Ez fájna neki?

Előzmény: Kamukáze (3742)
RontóPál Creative Commons License 2005.04.27 0 0 3743
Mit értesz szentség alatt? Általában valami pozitív, köz-elfogadott dolgot, vagy inkább egyházi értelmezésben gondolnád?
Előzmény: bloki (3739)
Kamukáze Creative Commons License 2005.04.27 0 0 3742
"Pólival egyetemben, láthatóan, csak financiálisan tudod elképzelni az anyaság-apaság szentségének istápolását."

Az allam nem nagyon kepes maskeppen. Illetve meg egyfele modon, ahogy te is csinalod, fellengzos dumaval. :) Ez utobbi nem nagyon hatekony. Az allamnal se... :)
Előzmény: bloki (3739)
bloki Creative Commons License 2005.04.27 0 0 3741

Mit nem találsz igaznak a leírtakból?

Szerinted a miniszterelnök, a kormánypártok nyilt kiállása a nemzetegységesítés szimbólikus elsö lépése ellen (már az elsö ellen!), miféle családcentrikus koncepciót takarhat, miféle mentalitást tükrözhet? Ellenfénynek, a jobb kontrasztért, felhívom a figyelmedet, hogy a himnuszunk Isten, áldd meg a magyarttal kezdödik.

Számodra van szent dolog?

Előzmény: figyelő (3740)
figyelő Creative Commons License 2005.04.27 0 0 3740
A szentségit már! - hát nem igaz, hogy a családról (hazáról stb.) nem lehet normális, emberi hangon szólni, fölös szentségeskedés nélkül..!
Előzmény: bloki (3739)
bloki Creative Commons License 2005.04.27 0 0 3739

Pólival egyetemben, láthatóan, csak financiálisan tudod elképzelni az anyaság-apaság szentségének istápolását. Pedig pénz nélkül is lehet alkotó módon fellépni. (Gondolom, téged sem csak pénzzel neveltek a jóra.) Mellesleg ez a financiális istápolás sem várható el a SZDSZ-töl. Hazug módon adócsökkentö pártnak vallják magukat, miközben adó- és illetékemelések tucatjait szavazták meg, hogy másféle panamájukról ne is ejtsek szót.  

Végül, láthatóan nem tudod/mered az összképet megalkotni. Csak egy kiragadott mondaton éled ki magad. Egyébként Tóta van közelebb a krisztusi tanításhoz, vagy az egyház? Tóta nem azok tenyeréböl eszik, akik a vallásosságot, Isten, haza, családot lenézik, s helyette a szabadosságot gerjesztik, igen tudatosan, demoralizáló módon? Milyen alapon ítészkedik Tóta? Korábban kérdeztem, hogy mivel írta be magát - utalva a rovat címére -, válasz még nem jött...

Előzmény: Kamukáze (3733)
reimre Creative Commons License 2005.04.26 0 0 3738
Gaila, ennek a beírásodnak az első részét értem. Ettől függetlenül továbbra is azt mondom: te téríteni jársz ide, ráadásul tökéletesen érzéketlen vagy bármilyen logikus érvelésre, szal ezzel felesleges foglalkoznom.

Az írás második része olyan betűhalmaz, ami összeáll szavakká, a szavak mondatokká, csak a mondatok nem állnak össze tartalommá. Rövidebben: süketelés. Kímélj meg ettől bennünket.
Előzmény: gaiala (3699)
Tyb Creative Commons License 2005.04.26 0 0 3737
Kedves gaiala!

Én egy intelligens homoszexuálisnak tartom magam, velem akár beszélhetsz is erről nyíltan, de nem hiszem, hogy sok értelme lenne... Vannak olyan prekoncepcióid, amikkel egyszerűen képtelenség vitába szállni.

Pl. itt van ez:
"inkább nekünk kellene mélyre süllyednünk, hogy annyi mocskot szórunk szét az aszrálsíkban, hogy aztán a természeti csapásoktól kezdve a betegségeken át ártatlanok nyakába hullanak vissza..."

Na, ilyesmiről pl. biztos nem lenne értelme vitatkozni. Mivel ez hitkérdés. Te ebben hiszel, én nem. Tudományos alapon egyikünk igazát se lehet bizonyítani. Akkor mégis miről vitatkozzunk?

Én a magam részéről hiszem, hogy egy egynemű pár is alkalmasabb környezet egy gyerek felnevelésére, mint az állami gondozás. De ez amúgy már teljesen OFF itt, szal ha gondolod, erről beszélgethetünk, de talán nem itt kéne...
Előzmény: gaiala (3730)
Tyb Creative Commons License 2005.04.26 0 0 3736
Kedves gaiala!

Természetesen soha nem hajkurásztak ostorral a legközelebbi rómkat templom irányába.

De ha már így szóba hozod... a magyar állam az egyházakat igen jelentős összeggel támogatja. Ezen a pénzen többek között olyan iskolákat tartanak fenn, ahol nem fakultatív jelleggel hitoktatás, hitre nevelés zajlik.
És szerintem igenis van közöm ahhoz, hogy mire költik a pénzemet...

"semmivel sem látom ezt nagyobb droidságnak a liberalizus-globalizáció-szocializmus-kommunizmus eszmeiségének elfogadásától."

Azt is észrevettem, hogy léteznek bizonyos emberek, akik pl. nem igazán különböztetnek meg liberalizmust, globalizációt, szocializmut, kommunizmust. Hogy stílszerű legyek, valahogy úgy reagálnak ezekre a dolgokra, mint ördög a tömjénfüstre :)

És ha valami, hát ez tesz valakit droiddá, a dialektikus gondolkozás hiánya, az, hogy megismerd azt, amivel nem értesz egyet. Ez tesz droiddá, nem az istenhit.

"Miért van az, hogy sokan azt követelik, hogy az egyház ne foglaljon állás a köz ügyeiben, amivel a politika is foglalkozik. Maradjon csak a hozsannáknál. Aztán vadul felróják, hogy bizonyos "fekete, sötét, aljas" közügyekben, amik világméretű mocskot terítenek és terítettek szét, miért nem foglal, foglalt állást?"

Konkretizálj, légy szíves. Mondj nekem egyetlen olyan embert, aki először az egyiket mondta, aztán a másikat. Persze szerintem itt is az a helyzet, hogy valóban az általad említett két csoport között nincs különösebb átfedés, csak a Te elképzelésedben, ugyanis aki kritizálni meri az egyházt, az egy csoportba soroltatik, a vallásgyalázók csoportjába. Így aki azért kritizálja az egyházat, mert nem foglal állást, az is vallásgyalázó, aki azért, mert állást foglal, az is vallásgyalázó. Hogy a két csoport esetleg 99%-ban diszjunkt, az Téged nem érdekel...

"Miért ne adhatna útmutatást híveinek a napi élet területén is. nem kell ezt megfogadni."

Az a baj, hogy nem csak a híveinek ad útmutatást, hanem a politikára is próbál hatni, pl. a melegházasságokkal kapcsolatban, amikor kiszúrta, hogy Európában errefelé haladnak a dolgok (talán pont Spanyolországban, ahol amúgy is erősen teret veszt a katolikus egyház). Engem nem az zavar, hogy pl. a híveknek megmondják, hogy ne házasodjanak hasonneművel, hanem az, hogy az én jogaimba is megpróbálnak beleszólni. Ami pedig különösen álszent, hogy ugye a polgári házasság intézményébe próbálnak beleszólni, amit az egyház tudtommal el se ismer, legalábbis tudtommal a katolikus (de lehet, hogy a többi is) számára az a házasság, amit templomban, Isten színe előtt köttetnek.
És én úgy érzem helyesnek, hogy amíg én nem kívánok templomban esküdni velem egyneművek, addig ők se szóljanak bele, hogy én anyakönyvvezető előtt kivel házasodhatok össze.
Előzmény: gaiala (3704)
figyelő Creative Commons License 2005.04.26 0 0 3735
De szép volna, ha leszoknának erről a "szentséges" dumáról...
Póli Creative Commons License 2005.04.26 0 0 3734

"Es mond mar meg nekem, draga blokim, hogy a francba kivansz az anyasag-apasag szentsegere forditani energiat, vagy penzt!?"

 

Jajj, hát ez tök egyszerű !  Meg kell többszörözni a történelmi keresztény egyházaknak nyújtott állami apanázs összegét, mivel a társadalomban ők kűzdenek legállhatatosabban az "anyasag-apasag szentségért" !

(Esetleg még a Fidesz állami támogatását is lehetne növelni, hiszen ők pediglen a 2-es számú nagy védelmezői az "anyaság-apaság" szentségének...)

 

Szerintem bloki így képzelte...   :) 

Előzmény: Kamukáze (3733)
Kamukáze Creative Commons License 2005.04.26 0 0 3733
"Ismeretes a témával kapcsolatos statisztika? Életet menteni rideg végignemgondoltsággal, álszentséggel szerinted lehet? Nem lenne jobb, ha a drobliberalizációba ölt energiáját a szoclib az anyaság-apaság szentségére fordítaná?"

Es mond mar meg nekem, draga blokim, hogy a francba kivansz az anyasag-apasag szentsegere forditani energiat, vagy penzt!? Mondjuk mindenkinek, hogy "Ugyan mar, ne dobd el a gyerekedet! Neveld azt fel szepen, ha mar osszehoztad!". Es ha eleg sok energiat, meg penzt aldozunk erre, akkor majd mindenki konnyes szemmel meghatodik, es nem dobja el magatol a gyereket?

Halljuk! Hogyan csinaljuk? Mert az "anyasag-apasag szentsegere forditani" csak font fust. Ezzel az erovel azt is mondhatnad, hogy adjak neked azt a par milliardot, te majd csettintesz, es minden jora fordul. Ennel jobb modszer egy inkubator is, amibe bele lehet lokni a folos gyereket.

Szeretet? Ha a krisztusi tanitasokkal kivanod a szeretet erejet demonstralni, akkor bologatni fogok, de ha az egyhazat akarod a szeretet elcsapatakent eladni nekem, akkor durvan, es kozonsegesen kirohoglek. Es akkor most tenyleg ott tartunk, hogy mit tamad Tota.
Előzmény: bloki (3715)
pucros Creative Commons License 2005.04.26 0 0 3732
Nemcsak minőségileg MÁS, de mennyiségileg kevésbé összetett is... Az a gond veled, hogy nem vagy fogékony az érvekre. Akkor meg minek beszéljen hozzád az ember ugye.
Előzmény: gaiala (3731)
gaiala Creative Commons License 2005.04.26 0 0 3731

:-)

 

Normális vagyok, hidd el...csak a világnézetem MÁS, mint a Tied. Más vagyok...látod :-)

Előzmény: figyelő (3729)
gaiala Creative Commons License 2005.04.26 0 0 3730

Kedves Barbo!

 

Nem írom ájtatosan a mondandómat. nem győzőm hangsúlyozni, hogy bűnökkel, hibákkal teli ember vagyok én is. Nem vagyok elvarázsolt, félküllős...a szózuhatagaimnak pedig ha figyelmesen olvasod, összefüggő jelentése van... :-).

 

Egy-két ember szállt vitába a mondandómmal úgy, hogy érvelt. De ők is két mondat után inkább a személyeskedő bántást részesítették előnybe. Mármint az épeszüségem tényét vonták kétségbe :-).

 

Mondj érvekkel alátámasztott véleményt arról, amit írtam. Mi nem igaz benne? Én szerintem senkit sem bántottam meg, sértettem meg itt a fórumon.

 

Szerintem egy intelligens homoszexuálissal erről nyíltan lehetne beszélni...nem hiszem, hogy megkergetne...nem hiszem, hogy elfutnék, mert én pontosan azért küzdök, hogy ne szülessenek gyermekek ilyen komoly terheltséggel. S szerintem egy homoszexuális sem akarja, hogy más gyermekek is ilyen problémával szülessenek és éljenek, mint ők..mert ez nem könnyű élet így...lelkileg nagyon nehéz ...Igen is, minden rosszért mi vagyunk a felelőssek áttételesen. Minden szenvedésért és könnyért...Ha ezt felismerjük és tudatosan a jót küldjük szét magunkköré, akkor jobb lesz a világ és boldogabbak lesznek az emberek...

Ez miért felháborító vélemény?

 

Nem is kell senki homoszexuálisnak elbújdokolnia...Én nagyon együttérzek velük és szégyenlem magam mindenki bűne miatt. Mindegyikük szemében a saját tiorzszülöttségem látom...inkább nekünk kellene mélyre süllyednünk, hogy annyi mocskot szórunk szét az aszrálsíkban, hogy aztán a természeti csapásoktól kezdve a betegségeken át ártatlanok nyakába hullanak vissza...Ezt kellene felismerni. Hogy mekkora felelősségünk van abban, hogy a világon a rossz rodeózik...

 

Az amiről írok, nehezen elfogadható...mert szembeállít saját magunkkal a saját mocskunkkal, s azokat mutatja meg nekünk, akik miattunk nem élhetnek teljes életet...Ezt csak az érti, aki végiggondolja azt, amiről írok...

 

ÉN A HOMOSZEXUALITÁSSAL KAPCSOLATBAN CSAK A CSALÁDALAPÍTÁS GONDOLATÁT KIFOGÁSOLTAM. Valamint a "honnan tudod, hogy nem ez a normális szexuális kapcsolat, és te vagy a MÁs" kérdést vonom kétségbe...:-).

 

Remélem nincs harag csak azért, mert máskép látom a világot...

Előzmény: barbo (3726)
figyelő Creative Commons License 2005.04.26 0 0 3729
Ilyen egyszerű esetekben nem szoktam tévedni. Nem is volna könnyű!
Előzmény: gaiala (3728)
gaiala Creative Commons License 2005.04.26 0 0 3728

Kedves Figyelő!

 

Nem biztos, hogy amit Te ökörségnek tartasz, az az is...

Akkor ezekszerint kilógok a szürkeségből, mert ritkaságokat írok...Lehet, hogy valamelyikőtök bűneinek a visszahullása vagyok?

Előzmény: figyelő (3725)
RontóPál Creative Commons License 2005.04.26 0 0 3727

Minél többet olvaslak, annál inkább igazat adok TWÁ-nak! 

 

Reklám lenne?:-))

Előzmény: barbo (3726)
barbo Creative Commons License 2005.04.26 0 0 3726

Kedves gaiala!

Egy ideje rendszeresen találkozom "transzcendens szeretettel", de főleg baromi nagy ájtatossággal írt szózuhatagaiddal. Szeretném, ha tudnád, hogy ezen a fórumon az érvek fontosabbak a nyúlós ömlengéseknél, mint amilyeneket produkálsz.

Az ilyenek, mint "a down -kórnak, a veleszületett vakságnak, a törpeségnek...mi a szerepe," nem nagyon hasítanak érettségizett emberek között.

Ezt meg: "Az eltévelyedett szexuális aberrációk, temi erőszak, pornográfia, pediofilia... pontosan a homoszexualitásban vetül vissza közénk..." próbáld elmondani egy melegnek, de aztán fuss jó messzire!

Egyszer s mindenkorra próbáld megérteni, hogy a homoszexualitást senki se bátorítja - csak azt, hogy akit ez érint, az ne bujdokoljon el, mint valami bűnös, hanem nyugodtan vállalja, és éljen emberi életet. Szemben veled, remélhetőleg a többség nem úgy gondolja, hogy az ő személye "a pedofilokért és más aberrációkért" az emberiségre kimért büntetés.

 

Minél többet olvaslak, annál inkább igazat adok TWÁ-nak! 

Előzmény: gaiala (3724)
figyelő Creative Commons License 2005.04.26 0 0 3725
Gratulálok, olvtárs, ehhez a jólfejlett ökörséghez! Ilyen szépet még errefelé is ritkán olvashatni.
Előzmény: gaiala (3724)
gaiala Creative Commons License 2005.04.26 0 0 3724

Szerinted Kedves Kamukáze, a down -kórnak, a veleszületett vakságnak, a törpeségnek...mi a szerepe, hogy mutáció létükre több ezer éve köztünk vannak?

 

Talán az, hogy emlékeztessenek arra, hogy ha az ég felé köpünk, a köoet jó esetbe a nyakunkba , rossz esetbe más nyakába hull vissza. Az eltévelyedett szexuális aberrációk, temi erőszak, pornográfia, pediofilia... pontosan a homoszexualitásban vetül vissza közénk...

Előzmény: Kamukáze (3708)
gaiala Creative Commons License 2005.04.26 0 0 3723

Kedves Vérpistike!

 

Természetesen tudom, mit jelentenek...

 

de nem feltételezem itt senkiről, hogy ilyen rosszindulatúan, értsd így vagy úgy stílusban írna...

 

A soraid második felét nem értem...

Előzmény: Vérpistike (3714)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!