Keresés

Részletes keresés

pumpika666 Creative Commons License 2007.09.11 0 0 459

Veletlenszeru bunozesek szama idegenek ellen kevesebb mint az elozo ketto es foleg autolopas es fegyveres rablas jellemzi -szerinted a rablógyilkos látja rajtam hogy idegen vagyok és erre való tekintettel nem lövi szét a fejem 10 dolcsiért? :-)

 

amúgy a rendőrállam kifejezést ált. brazíliára és kolumbiára szoktam használni(diktatúrákat kihagytam, az egy másik liga), mert a nagyszámú rendőri jelenlét kell a rend fenntartásához, ami errefelé, a civilizált európában nem szükséges!(néhány tüntetés kiv.-vel)

Wesson8 Creative Commons License 2007.09.09 0 0 458
Ezen az oldalon sok fontos információ van Amerikáról: USA Travel - Irány Amerika
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.05 0 0 457
Par hete Oregonban csaladlatogattunk, egy berelt convertible autoban suhantunk a tengerparti uton, meg-megallva a kedvenc vilagitotornyainknal. Egy ilyen vilagitotorony mellekutcajarol a foutra kifordulva felgyorsultunk, nem vettuk eszre az epitkezes miatti sebessegkorlatozast. Rendor villogva utanunk, rogton tudta, hogy turistak vagyunk (ki mas vezetne convertible autot a NorthWest-en, ugye, majd a jogositvanybol is kiderult) es csak figyelmeztetett, nem buntetett, jo nyaralast kivant. :) Phew...
Előzmény: Törölt nick (456)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.04 0 0 455
Ez egy olyan nagy barom valasz hogy nem is erdemes idot tolteni ra, de azert megis.
Engem tobszor allitottak meg (gyorhajtas, stb) mint amire emlekezni szeretnek de meg egyszer sem ugrott ram 3-4 vaddiszno, persze nem provokaltam semmit az is biztos.
Ami a bunozest illeti az van, sok, de amit mindenki elfelejt az a teny hogy a bunozesek tobbsege, csaladi (reszeg ferj megveri a feleseget es csaladot) vagy gang kapcsolodo.
Veletlenszeru bunozesek szama idegenek ellen kevesebb mint az elozo ketto es foleg autolopas es fegyveres rablas jellemzi.
Ami a valaszodat illeti az tiszta hogy foglamad sincs mirol beszelsz, de mindegy. Es azert mert a rendorseg gyorsan reagal az miert "rendorallamra" jellemzo?
Előzmény: pumpika666 (440)
Koktó Creative Commons License 2007.09.04 0 0 454
Nem tudjuk még, 'A Nagy Magyar Egészségügyi Kitelepítő Program' keretében most lehetőség van munkát vállalni az USA-ban, és erre jelentkeztem. Megy az egész család, csak még le kell tennem a TOEFL-t , + valami szak egészségügyi szak angolt. Ezeknek Londonban, és Frankfurtban lesz a vizsgája. Tehát az ottani végzettséghez emelik a tudásom mind nyelvben, mind szakban. Honosítják a bizonyítványokat, + munkavállalói vízum, zöldkártya, miegymás, és 'rendes' ottani dolgozó leszek amikor elvégzem kb. 1 -1,5 év. + Munkahely 2 éves szerződéssel, szolgálati lakás.

Itt meg úgyis csak leépítés van a közszférából. De ez már politika, vagy mi amit annak csúfolnak .....
Előzmény: Törölt nick (449)
Koktó Creative Commons License 2007.09.03 0 0 448
Köszi, valami hasonlóban reménykedtem.
Akkor azért nem oly rosszak a kilátások.
Előzmény: Törölt nick (442)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.03 0 0 447
Előzmény: merlyn1974 (446)
merlyn1974 Creative Commons License 2007.09.03 0 0 446
Köszi
Előzmény: Törölt nick (445)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.03 0 0 445

Alaszkarol sok mindent nem tudok, de az internetet ajanlom, pl a google szerint (Alaska, grocery stores) van Bloom, Safeway, ezeknek van internetes oldaluk, sokszor hazhozszallitasi lhetoseg, ott boklaszhatsz az arak kozott. Nagybevasarlasokra (pelenka) lesz ott egy Costco, annak is van web oldala www.costco.com, nezelodj.

Adozasban sajnos nem tudok segiteni, az egeszsegbiztositast a ferjed cegetol tessek pontosan megkerdezni.

Előzmény: merlyn1974 (444)
merlyn1974 Creative Commons License 2007.09.03 0 0 444

Sziasztok!

 

Nagy valószínűséggel a párom Alaszkában, Anchorage-ban kap állást egy nagyobb cégnél és minket ( 2 gyerek (2 éves és 3 hónapos) és én) is vinne magával. Nem kivándorolni szeretnénk, hanem ott élni 5-10 évig. Családi házat bérelnénk, ahogy körbenéztem 1500-2500 dollár /hó között van+ rezsi + megélhetés.

Milyen a kinti élet? Van valaki aki ott él ill. a környéken? Milyen az életszinvonal, egészségügyi ellátottság? Ovoda? Napi megélhetés? Ha valaki ott él nagyon örülnék ha leírná néhány napi élelmiszer árát vagy a pelenkáét például. Tudom eléggé butus kérés az utóbbi de nekünk elég sok fogy még a pelusokból. Ha a férjem dolgozik hova adózik Usa v. Magyar. o.? Én gyeden vagyok jelenleg. Ezt le kellene mondanom? Engem hova kellene bejelentenie, hogy egészségügyi ellátást kapjak?

Szóval minden infót szívesen veszek. 

Köszi

Törölt nick Creative Commons License 2007.09.03 0 0 443
csak akkor ugrik rad ennyi rendor, ha fegyverrel hadonaszol vagy valami ilyesmi. Egyebkent egy gyorshajtas buntetes egy kellemes, mosolygos beszelgetes a rendor urral, semmi tobb.
Előzmény: pumpika666 (440)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.03 0 0 442

Szinte minden varosnak vannak rosszabb hiru negyedei, ahol jobb nem koszalni, lakni, dolgozni, iskolaba jarni. Vannak bandahaboruk, mutatja oket a hirado, ir roluk az ujsag, de ezek tenyleg inkabb helyi kozossegi problemak, es leginkabb egymast akarjak leloni.

Aztan vannak amokfutok es orultek, akiknek allampolgari joga fegyvert tartani, na ez az a veszelyessegi szazalek (washingt kornyeki orvlovesz, VA TECH gyilkos, es a bostoni folytogato :)ahovamindannyian beleesunk.

Előzmény: Koktó (439)
cavolo Creative Commons License 2007.09.02 0 0 441

Sziasztok!

 

 

New Yorkba készülünk barátnőmmel au pairkedni, kérdésünk lenne, hogy tud - e valaki, valamit a CBS Amerika ügynökségről?

 

Válaszotokat előre is köszönjük!

 

 

pumpika666 Creative Commons License 2007.09.02 0 0 440

ez így van!

de nálunk is van bűnözés, ahhoz nem kell abba a szar országba elmenned :-)

csak amíg nálunk egy közlekedési kihágásért még a rendőr kér elnézést, ott egy gyorshajtás után lehet hogy 3-4 vaddisznó ugrik rád, legalábbis a rendőrségi kamerás felvételek alapján

amúgy rendőrállam, úgyhogy ha van is komoly bűnözés, perceken belül ott van a fél rendőrőrs

Előzmény: Koktó (439)
Koktó Creative Commons License 2007.09.02 0 0 439
Nagyon Köszi !!!!
Lenne egy lehet, hogy nagyon buta kérdésem, de azért csak megkérdezem.
A bűnözésről lenne szó. Itt is, de gondolom ahol filmeket, 'dokumentum filmeket' nézegetnek az emberek azt hallják, látják, hogy az USA-ban hatalmas a bűnözés. Egy egyszerü, ott lakó ebből mit észlel?
Vannak-e lövöldözések, fegyenc lázadások, narkós szipus, drogos bandák?
Ki lehet menni az utcára este? Tényleg kirángatják az autókból az embereket?
Vannak idióták akik bemennek egy McDonaldsba és lelőnek, túszul ejtenek mindenkit?
Vagy ez csak a szórakoztató média nagyítja így fel?

Lehet, hogy hülye vagyok, de mi ezt a képet kapjuk a tv-ből, filmekből, játékokból.
Előzmény: Törölt nick (438)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.01 0 0 438

Ezt talaltam nektek, talan hasznotokra valik

http://www.newcomersguideusa.com/

Koktó Creative Commons License 2007.08.18 0 0 437
Ápoló vagyok, leszek kint is.
Tehát ha a mi kiutazásunk kb. jövő aug.-tól várható, akkor jövőre az adóelőlegről (9000 Ft. itt) mondjak le, úgy járok a legjobban (kb.).
A szolgálati lakásos dolgot nem nagyon értem. Mit kell fizetnem (gondolom a villanyt, fűtést, stb. stb. azt nyilván)?
Amúgy tényleg nagyon köszi, mert rengeteget segítettetek !!!!!! Bocs ha néha értetlen vagyok :-(
Előzmény: havelina (433)
havelina Creative Commons License 2007.08.16 0 0 433
Nincs hivatalos (allamilag eloirt) szabadsag. Teljesen a vallalattol - a te esetedeben korhaztol - fugg, illetve, ha van szakszervezet, attol, hogy az miben allapodott meg a vallalattal. Sok esetben a szabadsag a vallalatnal eltoltott idotol fugg, es nem erdekli oket, hogy hol es mennyit dolgoztal elotte, es ott mennyi szabadsagod volt.
A szabadsagok altalaban rovidebbek Amerikaban mint Eurapaban. Nekem 21 napom van, ami itt jonak szamit.
Unnep is kevesebb van, bar egy reszuk minden evben ugyanarra a napra esik (Peldaul Labor Day szeptember elso hetfoje), szoval nem veszted el, mert szombatra vagy vasarnapra esik. Olyan unnepek eseten, melyek eshetnek szombatra, vasarnapra (pl. karacsony, ujev), gyakori - mint az en cegemnel peldaul - , hogy az elozo penteken vagy a kovetkezo hetfon adjak ki. Ez is teljesen a vallalattol fugg.
Szoval biztosat csak akkor fogsz tudni, ha megkerdezed a korhazi ugyintezotol.


Egyebkent mit a foglalkozasod?
Előzmény: Koktó (432)
Koktó Creative Commons License 2007.08.16 0 0 432
Megkérdeztem az intézőt, főszervezőt, főakárkit, a 3500-4500 $ fizetés kézbe jön. A kórház csinálja az adózást, stb...-t. Ennyi gonddal kevesebb. + szolgálati lakást is kapunk.
Azt hallottam, hogy ha valaki új munkahelyre megy újból kezdik számolni a szabadságokat, mintha pályakezdő lenne. Ez igaz? Mennyi az induló szabadság?
Előre is köszi !!!!
Koktó Creative Commons License 2007.08.15 0 0 429
Nagyon köszi mindenkinek a segítséget !!!
Elég bonyolultul hangzik, és nagyon utána kell nézni. Gyakorlatban biztos könnyebb + remélhetőleg csak 1x kell jól beállítani a számokat utána már menni fog !!!!
Már nagyon várjuk csak még sok az idő.
Nem baj szeptemberben kezdődnek a szaktanfolyamok, meg mindenféle utána járások, majd csak eltelik.
Tényleg köszi a kimerítő válaszokat. Még biztos lesz 1-2 fura kérdésem majd idővel, amikor már mi is többet tudunk.
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.15 0 0 428
Nekem a kritikus pont amikor az alkoholt kezdik szolgalni :)
Azt hiszem az egyetlen kritikus pont amikor a bevandorlasi papirt kell kitolteni a nem amerikai allampolgaroknak, de azt hiszem az elegge egyszeru es a stewardess segiteni fog.
De New York bol San Diegoba nincs semmi izgalmas.
Az biztos hogy az ut hosszu lesz, konyv, laptop, MP3 player, CD player es altato segithet sokat.
Ami a laptop dugot illeti az attol fugg milyen geppel mentek, probalj meg egy tartalek elemet vinni persze feltoltve, a 2 elem ad legalabb 5-6 orat, az is valami.
Előzmény: RCTiv (427)
RCTiv Creative Commons License 2007.08.15 0 0 427
óuramisten ezt nem hiszem el :O mindenképpen lehúzzák a szegény embert :DD mondjui szerintem a legegyszerűbb megoldás mao-on fizetni a minimálbér után a járulékokokat (mint ahogy nekem muszáj lesz a cégemben) és hát izé :) szóval nem kell mindenkinek az orrára kötni merre csatangol az emberfia :))) persze itt most nem magamra gondoltam természetesen :D

lassan lassan indulunk, kicsit fázok a nettó 20 órás reőülőúttól :( turista osztályon gondolom nincs dugó a laptopnak pedig még akkor valahogy ki is húznám valamelyik sorozat teljes évadjával :) Valamelyikőtök még segíthetne nekem abban, hogy az utazási procedúrában van-e valami kritikus pont amire nagyon oda kell figyelni, nekem ez elég gázos, mert a nyelvtudásom hmm elég hiányos, kicsit félek az amerikás belépéstől. az út Bp-Munchen_XXX amerikai nagyváros (New York talán) - San Diego lesz szépe lesz az biztos, hát még a 9 órás időeltolódás :)

amúgy mindenkinek köszönöm a segítőkészségét, nagyon sok hasznos dolgot kaptam innen, köszönöm!
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.15 0 0 426
Persze ha a fizetesedet atutalod egy Cayman Szigeti bankba akkor nem kell adozni;)
Csak az IRS meg ne tudja
havelina Creative Commons License 2007.08.15 0 0 425
A magyar - USA egyezmeny itt:

http://www.huembwas.org/Consular/adomagyar.htm

Ugy nez ki adozni mindenkeppen kell. Vagy Mo.-on vagy az USA-ban.
Hiaba na - mint reg tudjuk, ket dolog biztos: adozni kell es a halal:)
havelina Creative Commons License 2007.08.15 0 0 424
En ezt talaltam:

A magyar állampolgárok külföldi adókötelezettségének meghatározásához először azt kell megállapítani, hogy van-e az adott országgal a kettős adózás elkerüléséről szóló egyezményünk. Ezek az egyezmények ugyanis azt határozzák meg, hogy a két szerződő állam közül melyik adóztathatja az egyes jogcímeken megszerzett jövedelmet, valamint megszabják, hogyan kell a kettős adózást elkerülni. Amennyiben van egyezmény, akkor az abban foglaltak az irányadók - és csak ezt követően kell vizsgálni a magyar adózási szabályokat -, ha nincs, akkor a jövedelem Magyarországon és külföldön is adózik.

A külföldről származó jövedelemmel kapcsolatos adókötelezettséget is az szja-törvény alapján kell megállapítani, azonban a nemzetközi szerződés (azaz a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezmények) rendelkezései elsőbbséget élveznek.


Kettős adózás elkerüléséről szóló egyezmény hiányában a viszonosság elvét lehet alkalmazni. A viszonosság kérdésében a pénzügyminiszternek a külügyminiszterrel egyeztetett álláspontja az irányadó. A nemzetközi egyezményekben nem érintett adókötelezettségekre az szja-törvény szabályait kell alkalmazni.

Amennyiben nincs kettős adózást kizáró egyezményünk az adott országgal, a magyar illetőségű személyt akkor is adókötelezettség terheli Magyarországon, ha a külföldről származó jövedelme után már adózott külföldön. Ugyanazt a jövedelmet mindkét ország nem adóztathatja egymásra tekintet nélkül. Ezért a külföldön fizetett adó alapján adókedvezmény vehető igénybe, illetve az beszámítható az itthon fizetendő adóba. Ilyenkor a külföldről származó jövedelmet hozzá kell adni az adott évi összjövedelemhez, ki kell számítani a teljes jövedelemre jutó adó összegét, s ebből kell levonni a külföldön már megfizetett adót. Ha az adóalany külföldön nem fizetett adót, a külföldi jövedelem forintra átszámított összege után ugyanúgy kell kiszámítani az adót, mintha belföldről származna.

Amennyiben a kettős adózást kizáró egyezmény lehetővé teszi a külföldön adóztatott jövedelem beszámítását, akkor ezt a jövedelmet a személyijövedelemadó-bevallásban is fel kell tüntetni. Ha az egyezmény beszámítási módszerről rendelkezik, akkor a külföldről és belföldről származó jövedelmek után kiszámított adó csökkenthető a külföldön igazoltan megfizetett adó forintra átszámított összegével.

Amennyiben a jövedelem a külföldi államban adóztatható, és az egyezmény a mentesítési módszert írja elő, akkor Magyarország mentesíti ezt a jövedelmet az adóztatás alól. Ha az egyezmény a mentesítés mellett lehetővé teszi a mentességet élvező jövedelem figyelembevételét a többi, Magyarországon adóköteles jövedelmet terhelő adó kiszámításánál, akkor a külföldön adózott jövedelem után Magyarországon nem kell adót fizetni, a többi adóköteles jövedelem azonban magasabb adósáv szerint fog adózni.

Nem kell bevallást készítenie a külföldön munkát vállaló magánszemélynek, ha kizárólag olyan jövedelemmel rendelkezik, amely a kettős adózás elkerüléséről szóló egyezmény értelmében Magyarországon nem adóztatható.

Ha a külföldön munkát végző magánszemély jövedelme olyan országból származik, amellyel nincs a kettős adózás elkerülésére vonatkozó egyezményünk, a külföldről származó jövedelmét a magyar adóbevallásában akkor is fel kell tüntetnie, ha nincs más jövedelme.

Ha a külföldön szerzett jövedelem után a kifizetéskor vagy azt követően adót kellett fizetni, akkor a személyi jövedelemadóból le lehet vonni a külföldön igazoltan megfizetett forintra átszámított adót. A levont összeg azonban nem haladhatja meg a külföldön adózott jövedelem átlagos adókulccsal számított adóját. Az átlagos adókulcsot úgy kell meghatározni, hogy az összes jövedelem után kiszámított adót el kell osztani a külföldi jövedelemmel, és az eredményt meg kell szorozni százzal.

A külföldön megfizetett adót az év utolsó napján érvényes, az MNB által jegyzett deviza-középárfolyamon kell forintra átszámítani. Ha az adott pénznemet az MNB nem jegyzi, akkor az MNB által a Magyar Közlönyben közzétett árfolyamokat kell figyelembe venni.
RCTiv Creative Commons License 2007.08.14 0 0 423
öööö ezt nem értem, nekünk is olyasmi lesz, hogy x dodót kapunk havonta, és az nettó illetve én nem tudom mi, de amennyi a papíron van annyit utalnak. Akkor lehetséges, hogy itthon adózni kell utána?
Előzmény: Törölt nick (422)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.14 0 0 422
Hogyha nem leszel resident alien akkor valoszinuleg nem is kell adot fizetned itt, habar abban a helyzetben mindent fillert amit it keresel a mgyar allam adozni fog. Ugy tunik sok research var rad, meg kell allapitanod melyik a jobb helyzet nektek.
kilkeny33 Creative Commons License 2007.08.14 0 0 421

Havelina,

 

Megkövetem magam, rosszul értelmeztem amit írtál. :))) Tehát NEKED van igazad. Bocsánat.

Előzmény: kilkeny33 (420)
kilkeny33 Creative Commons License 2007.08.14 0 0 420

HI,

 

Felmentem az IRS honlapjára, és kb ezekkel az adatokkal kitöltöttem... Lehet hogy rosszul számoltam, de az adó nem hiszem hogy 20K körüli összeg lenne, ilyen összegnél... lehet hogy elszámoltam, de légyszi Te is nézd meg.

KIL

Előzmény: havelina (419)
havelina Creative Commons License 2007.08.14 0 0 419
Most vettem eszre, hogy nem 3 gyerekkel, hanem egy 3 evessel mennel.
Igy az adozando jovedelem, amit resident alien-re szamoltam $6600-al tobb lett volna, ennek megfeleloen az ado is valamivel tobb.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!