( elnézést kérek, ha megszakitanék vmilyen beszélgetésfolyamot...)
Szóval keresnék egy helyet Nyiregyházán , ahol nagyméretű ( 110*150 cm ) nyomtatott fotóval a legprofesszionálisabban bánva tudnak kasirozni, paszpartuzni , keretezni.
Előre is köszönve a segitségeteket, tapasztalataitokat üdv: huricano
Szia 300EOS! Meg van! :-) Tudod, mi! Na jó, már vagy pár hete, csak fotóval akartam hírt adni róla, de valahogy úgy összejöttek a dolgok, hogy eddig nem volt időm lefényképezni, sajnos még fényképezni sem vele. Nagyon szép darab!
Filmvásárlást már elintézted? Ha nem, lehet megint beszállnék... Polaroid anyag kéne. Fuji FP100 B. Ez elvileg jó annak a kamerának a hátfalába amit használtam régebben is. Sajna a pola feladta az analóg nyersanyag gyártást, a magyar vonal meg már régebben megszűnt. A lényeg hogy kedvem támadt megint polázni. Az inkább nekem való. (rollból még nem sokat lőttem el, laborba még el se jutottam) :) Ilyeneket szeretnék csinálni megint, mint régen, mikor még volt időm "rendesen" fotózni.
Szóval ilyeneket csinálnék megint szabadidős tevékenységként. :)
Én a proshow producert használom, az tud mindenféle formátumot. Ha számítógéppel játszák, akkor egy exe fájlt készítek, az minden gépen megy, de bonyolultabb áttünéseknél a gyenge gépeken ez is akadhat.
Nem láttam még, de nagyon érdekes. Látható, hogy akinek van igénye és főleg pénze, az megvehet magának igazán profi eszközöket (Sinar, Mamiya, Hasselblad, Phase One stb.) Persze a lényeg hogy kinek mire kell. Kíváncsiságból kipróbálnék egy adaptert, amivel a dslr-t a LF kamerához. Bár ha elnézem a 2ezer ft-ért szerzett Yashica képeit, minek a digi :-) (és akkor a Mamiya és Schneider-Kreuznach obikról nem is beszéltem) Akkor a két tekercs filmet odaadom valamikor valahogy.
Ja, ott voltam, Jutka anyánk felolvasta ami a slideshow/film tartalma lett volna. Egyszer én is csináltam egy ilyet közgyűlésre, de nem volt normális lejátszó eszköz (!) a városházán, így nagyon akadozott, úgyhogy visszatértek a filmhez.
Főnökasszonyom megnézte a slideshow-t, megdicsérte, aztán közölte, hogy mégsem kell, mert a TV-sek készítenek egy összefoglalót.....:( (Bár azt hallottam áramszünet volt, így Ők is hiába dolgoztak.
Olyan ritkán rakunk fel képet... Még mindig lomolok, ez a kép szintén 2004 körül, 6x6, Yashica Mat 124. Találtam 2 tekercs kisfilet, egy Fuji Sensia 100 dia és egy Fujicolor 100 nega. 2006ban ill. 2007ben lejárt. Aki szeretne kisfilmezni, szóljon, nekiadom. Na akkor a 6x6:
Szeretnék tőletek segítséget kérni. Van egy OLYMPUS C-760 Ultra Zoom digit. fényképező gépem.Azt szeretném megtudni, hogyan kell beállítani, hogy a dátumot a szgépre felmásolt képre és az onnan kinyomtatott képre megjelenítse. A gépen a dátum be van állítva. A képek visszanézésekor a gépen meg is jelenik a dátum, de amikor a szgépre átmásolom onnantól sehol nem jelenik meg. Talán tud valaki segíteni.