A Chrome annyira nem jön be,régebb használtam más gépén időnként,de már akkor sem tetszett. Sajna ez van....A net bankkal egyébként nekem is volt gondom,de aztán vhogy megoldottam,de már nem emlékszem,hogy hogyan...a lényeg,h.arra van megoldás,most is működik!
A Chrome köztudottan minimalista. Az Operának ezernyi kényelmi funkciója van, amit sokan ki se használnak. De az is tény, az Operának elég kicsi a tábora. És egyre több az idegesítő bug. Pl most a Mikulás wiki így jelent meg nálam:
A Chrome-ot használni szerintem büntetésszámba megy annak, aki már hozzászokott a jó böngészőhöz. (Néha előfordul velem, idegen vagy újonnan telepített gépeken.) Egy átkozott vakrepülés az egész, nincs is elég beállítási lehetősége a nyomorultnak, de még a meglévők sincsenek kéznél. Mindezért cserébe nálam csak egész minimálisan fürgébb az Operánál.
Sejtettem, hogy azért kérded, mert többen használjátok ugyanazt a gépet.
Ilyen esetben az lenne az alapvető, hogy minden felhasználónak legyen saját profilja. Ekkor csak a profilodhoz tartozó jelszavadat kell helyesen negválasztanod és megjegyezned. A többit a programok megoldják és nem kell trükközni semmit.
A második problémád, hogy ha jól látom, a kép címe jelenik meg a boxban. Ezzel így még nem találkoztam. Se vindózon, se Linuxon.
Nekem olyan gondom van, hogy az indamail-es belépőt nem jegyzi meg. Eddig nem volt vele gond, de az utolsó előtti frissítés elb@szta. Bár lehet, hogy az inda hibája, mióta behozták a face-es bejelentkezést is.
A jelszó megjegyzése ellen azért vagyok,mert más is használja a gépet néha..Nem tudom mi lehet erre a megoldás,hogy csak a felhasználónevet tárolja,mert akárhogy is próbálom,nem sikerül. :( Firefoxban ez alapból meg volt.
Már arra is gondoltam,hogy lehet nincs is ilyen beállítási lehetőség az Operában!? :S
Igyexem megtartani ezt a böngészőt,mert eddig ez a leggyorsabb,amit találtam...bár sajnos a facebookon a chat az elég lassú,sokszor másodpercek múlva teszi csak fel,amit írok a másiknak.Ezt sem tudom,miért lehet..
A második dologra felteszek egy képet,ott láthatod,hogy miről beszélek..a lényege,hogy azok az óriási felugró ablakok v mik jó lenne,ha nem jelennének meg,elég idegesítőek.. köszi!
Amennyiben egy oldalnál több logined is van, az Opera is megjegyzi és amikor beakarsz lépni egy felugró ablakban felkínálja, hogy válaszd ki éppen melyiket akarod használni.
A jelszó megjegyzése ellen miért tiltakozol?
A második problémádra kérlek, mutass egy példát. Nálam fészbuknál nincs semmi ilyesmi.
igen,azt tudom,hogy el tudom menteni a felhasználónevem a jelszóval együtt,ezt írtam is azt hiszem...
De én arra keresem a megoldást,hogyan tudom CSAK a felhasználó nevem tárolni,hogy ne kelljen mindig újból beírni gmailbe,vaterára..stb.oldalakra.
A jelszót nem akarom tárolni!
Mozillában pl . ez tök egyszerű,ahogy az üres felh.név mezőre kattintok,kidobja a már egyszer beírt nevet,ha esetleg több tartozik hozzá(pl.ha több e-mail címed is van),akkor mindet.
A második kérdésre köszi,ez nekem is eszembe jutott! :D ..de azért még jobb lenne,ha nem is ugorna fel az az ablak,mert mondjuk facebooknál egy képre helyezve a kurzort akkora ablak jön fel,mint a szobámé. :D tele semmitmondó kóddal,ami szerintem senkit nem érdekel.
Köszi a segítséget,remélem jutunk még valamire.üdv.
A tanúsítványt a megadott kiállító nem ismeri, így az nem érvényes. Legrosszabb esetben bűnözők is használhatják csalásra. A webhely gazdájának azonnal cserélnie kell a tanúsítványt.
1. Semmi hókuspókusz. Beírod a neved, majd a jelszavad, aztán nyomsz egy "Enter"-t. Ekkor a lap tetejénél az Opera feldob egy csíkot, amelyben megkérdezi, hogy elmentse az adataidat, vagy se. Értelem szerűen, ha azt mondod, hogy mentse, megteszi. Majd legközelebb annél az oldalnál, amikor be kellene lépned, nem kell beírnod semmit, hanem a ímsor mellett található "varázspálca/wand" gombra kattitasz és az Opera kitölti a szükséges mezőket és még az "Enter"-t is "megnyomja".
Sajnálatos módon nem tudok megnyitni egy oldalt bárhogy is próbálkozom. Az eddigi verziókban gond nélkül megjelent az oldal. Persze eddig is gondjaim voltak vele, mert mindig biztonsági hibát jelzett, de "leokéztam" és megjelent az oldal. De most semmi.
Beírom a címet, de meg sem jeleníti, mert a következő üzenetet kapom : Hiba a biztonságos kapcsolat során.
A részleteknél pedig : Biztonsági kapcsolat : Súlyos hiba (1578)
Nem sikerült ellenőriznia webhely tanúsítvány visszahívási információnak aláírásait.
Próbálkoztam a tanúsítványokkal, de nem tudom...alap luzerként.
Most kezdtem el használni az Operát,gyors meg minden,de azért vannak dolgok,amik nem működnek!
1.Hogyan tudom menteni egyes oldalakon a felhasználónevet,hogy ne kelljen mindig beírnom,akármikor be akarok lépni...azt tudom,hogy jelszóemlékeztető van,de én nem a jelszót akarom menteni,hanem csak azt,hogy üres kattintásra,esetleg kezdőbetű beírására már azonnal dobja ki a felh.nevemet...
2.Hogyan tudom eltűntetni azokat a "felugró" kis ablakokat,amik akkor jelennek meg,mikor a kurzor egy oldalon pl.egy kép felett áll üresen és kijön egy ablak,ami a kép írásos információját mutatja...erre absz.nincs szükségem,főleg,h.eltakarja mindig azt,amit látnom kéne az oldalon...
Ez szerintem attól függ, hogyan lett beillesztve a link. A szerkesztésnél van egy olyan beállítási lehetőség, hogy "megnyitás azonos ablakban, vagy megnyitás új ablakban". Én weboldalakat szerkesztek ,és a link beillesztésnél mindig az új ablakban megnyitást választom épp amiatt, hogy az oldalt látogató új ablakban lássa a megnyitott linket.
Ez alap minden böngészőben, én is ismerem ezt a módszert, de miért kéne variálnom? Eddig tudta, sőt, úgy is van beállítva, hogy új fülön nyisson meg mindent, még se teszi. A program hibáját szeretném valahogy kiküszöbölni, csak nem tudom, mitől és hol lett a hiba...
Hetek óta fennáll egy bosszantó hiba az Operában. Korábban, ahol új lapot nyitott, most rányitja az alapként megnyitottra. Pl. google - hiába van beállítva benne, hogy találatok megnyitása új lapon, nem így tesz. Vagy a hírkereső.hu: eddig bármelyik hírt új lapon nyitotta meg, most meg rányitja a főoldalra. Ez csak az Operában probléma, a többi böngészőben nem. Fogalmam sincs mitől lehet, nem állítottam át semmit. A legújabb verzió fut... és kifejezetten idegesítő a dolog, pedig eddig nagyon szerettem az Operát. Van valakinek valami ötlete, hogy lehetne ezt a problémát megoldani?
Ezért tettem én is vissza a 11.51-es verziót, annál még nem volt ilyen gond. Csak most az zavar, hogy majdnem minden indításnál rákérdez a frissítésre.