Keresés

Részletes keresés

schpenoth Creative Commons License 2005.02.25 0 0 93
"A ti hazaszeretetetek kimerül a Trianonban, meg az "Itt... és meghalnod KELL."-ben.
Nektek az 56-osok piszkos diszidensek, s a hazatérö magyaroknak (akik esetkleg ott akarnak megpihenni, hovatovább meghalni) is jut degradáló jelzö."

>>>Te helyből vagy ennyire hülye, vagy nekifutottál?

Gyanítom, hogy arányaiban sokkal több szittyakürtös, nemzetőrös, turulmagyar nosztalgiázó van ott, mint itt.

"Olvass vissza, hogy ki kinek az ellensége mielótt a hokedliról belekiabálsz a nagyvilágba."

>>>Csak karosszékből lehet óbégatni?

"Amíg szükségetek volt rá az emigráció igen is segített. Sok szeretettel befogadtunk (ma is) benneteket, gyüjtöttünk gyógyszerre (ma is) lobbiztunk, ha kértetek (ma is). S mit kaptunk?"

>>>Hol, mikor, miben segítettetek?

"Sokaknak jelenleg ez a hely az egyetlen hazai kapcsolata, s ha ószintém beszél elküldik, kizárják, megalázzák."

>>>Akkor nem kéne beleszarni a ventillátorba.

"Mit vársz ezek után. Magyar a magyarnak nem nagyobb ellensége mint bár ki más, scak sajnos sokan most veszítik el másodszor a szülöhazájukat.
Nem ezt édemeljük, s ha ezt kapjuk ti sem várjatok jobbat."

>>>Nem tudom, hogy miért kéne kinyalnunk a feneketeket?

Idejössz ezzel a hülye vízumüggyel, amiről azért lehet sejteni, hogy nem fogjuk kitörő örömmel fogadni, mindenkit ócsárolsz, hogy bevándorló (te hogy kerültél oda?) és feketemunkás és a végén azt várod, hogy boruljunk a kebledre. Ere csak azt tudom mondani, amit a nyuszika: "Tudod mit süni, baszd meg a fűnyíródat."
Előzmény: fotógám (89)
zizu384 Creative Commons License 2005.02.25 0 0 92

namármost...

előszőr is nem kiabálok bele a nagyvilágba, hanem tolmácsolom a kinti magyarok tapasztalatát

 

másodszor, egy rendszer tud jól működni, ha mindennek megvan a helye...

 

harmadszor, engem személy szerint nem különösebben izgat, hogy ki mikor, hova és miért ment, megy el..

az viszont, hogy nem tudok odamenni ahová szeretnék, mert.... (különböző indokokat találnak ki és hívják vízumnak) zavar.

Én visszajöttem, senkinek nem mondom meg, hogy mit tegyen.

Ismerőseim azóta a 10 éves turista vízumukkal járkálnak ki idénymunkázni, azért, hogy az egyetemet itthon kifizessék.(én sajnos későn tudtam +, illetve nem szólt senki, hogy igényelhetnék ilyet, félre ne értsd nem biztos, hogy ugyanezért mennék ki, de ha szeretnék, kimehetnék és ezen van a hangsúly!)

...szólhatna ilyen dolgokról is a fórum!

 

Máskülönben rendes csereprogramos J1-es vízummal voltam kint, amióta meg merek szólalni őszintén angolul és többet használt, mintha itthon elmentem volna egy intenzív nyelviskolába.

Két hónapig nem találkoztam magyarokkal és megismertem azt, milyen amikor az ember nem a múltjával foglalkozik, hanem a jelenével (azt elvezi) és a jövőjével.

 

Sok ausztrállal, egy skót sráccal, új-zélandiakkal találkoztam és a nyitott gondolkodásmóddal, ez az ami leginkább hiányzik belőlünk.

Úgy gondolom nem azokkal a hsz-ekkel kell foglalkozni, amik "ha ószintém beszél elküldik, kizárják, megalázzák" _de erre is rá kell jönni.

 

"S nem mi hágjuk meg, hanem ti" - nem mi, nem én és nem ti, hanem te - én is a saját nevemben szóltam hozzá.

 

 

Üdv, mindenkinek most mennem kell!

Z

Előzmény: fotógám (89)
schpenoth Creative Commons License 2005.02.25 0 0 90
Nekem meg az fucsa, hogy nekiálltok fröcskölni, merthogy mindenki oda akar menni feketemunkásnak, ha valaki azt mondja, hogy nem, akkor meg azért hörögtök.
Előzmény: fotógám (86)
fotógám Creative Commons License 2005.02.25 0 0 89
Egyenlöre nem mi kezdtük azzal, hogy "Ki nem szarja le Amerikát?" (Olvass vissza.)
Nem mi bunkózunk le minden amerikait...stb...

Nehéz számotokra megérteni, hogy az a különbség, hogy az amerikai ( a naturalizált is) egészen másképen szereti a hazáját mint ti. Ezt ti nem érthetitek.
A ti hazaszeretetetek kimerül a Trianonban, meg az "Itt... és meghalnod KELL."-ben.
Nektek az 56-osok piszkos diszidensek, s a hazatérö magyaroknak (akik esetkleg ott akarnak megpihenni, hovatovább meghalni) is jut degradáló jelzö.
Olvass vissza, hogy ki kinek az ellensége mielótt a hokedliról belekiabálsz a nagyvilágba.
Amíg szükségetek volt rá az emigráció igen is segített. Sok szeretettel befogadtunk (ma is) benneteket, gyüjtöttünk gyógyszerre (ma is) lobbiztunk, ha kértetek (ma is). S mit kaptunk? Túrhát a cipönkre.
Sokaknak jelenleg ez a hely az egyetlen hazai kapcsolata, s ha ószintém beszél elküldik, kizárják, megalázzák. Mit vársz ezek után. Magyar a magyarnak nem nagyobb ellensége mint bár ki más, scak sajnos sokan most veszítik el másodszor a szülöhazájukat.
Nem ezt édemeljük, s ha ezt kapjuk ti sem várjatok jobbat.
A vízum törvény egy elöre lefektetett törvény, elhiszem, hogy sokaknak nem tetszik, de ez a mi belügyünk. Igy látjuk jónak. S nem mi hágjuk meg, hanem ti.
Előzmény: zizu384 (84)
suggestive Creative Commons License 2005.02.25 0 0 88

igen, ez pont olyan, mintha valaki jol van lakva es bezorget az ettermekbe, hogy b-tok meg a kajatokat ennyiert. Ha meg ehes lesz, es olcsobban akar kajalni, vannak olcsobb ettermek.

 

Előzmény: fotógám (86)
suggestive Creative Commons License 2005.02.25 0 0 87

igen, jo lenne tenyleg a temanal maradni. Elsosorban nem cikizni egymast hanem megerteni mirol van szo.

 

A picibogar is buszken allitja hogy egyetlen embert ismer es.... tehat ezen keresztul mar tud mindent es kialakulhat a velemenye. Most itt az alkalom, hogy mastol is kapjon infokat. Megalapozott ervek es ellenervek.

 

A te erveid nagyon is megalapozottak, mindket oldalt ismered, es tapasztalaoto szereztel. Hovatovabb vizumod is volt, kinn sem maradtal, nem dolgoztal feketen stb. A 10:8 arany nagyon is igaznak latszik. A nemzetgazdasag kulonben folyamatosan megszenvedi hogy kepzett szakemberei elhagyjak az orszagot es mashol kamatoztatjak tudasukat.

 

Epp most olvasom az index-ben, hogy sokmillio FT kart jelent egy allampolgar halala.  De ez altalaban, nem dolgozokat, ciganyt is beleertve. Akkor mennyi kar szarmazik, ha pld egy matematikus vagy orvos, mernok stb.. elmegy.....

Ujabban angliaba toboroznak magasabb egeszsegugyeieket.

 

Szerintem nagy hiba volt a kadari idok ketrec politikaja , hiszen sokan nem mentek volna el vegleg, ha visszajohettek volna. Par eves kulfoldi  gyakorlat pedig meg hasznos is lehetett volna. Ma is hasznos lenne, de kezzel labbal tiltakoznak ellen, hogy bevigyek valami technologiat, gyartast az itteni gyakorlat szerint.

 

Előzmény: zizu384 (84)
fotógám Creative Commons License 2005.02.25 0 0 86
Nekem az a furcsa, hogy nem kell a vízum és még is háborogsz miatta.
Előzmény: picibogar (80)
suggestive Creative Commons License 2005.02.25 0 0 85

ha valaki fel, hogy ne menjenek be az orszagba nehogy letelepedjenek, akkor azok eppen ti vagytok nem? Hiszen Magyarorszag meg a magyar szarmazasu magyarok letelepedeset is kategorikusan elutasitotta.

Pedig rafert volna egy kis "higitas" a sok olah, toth meg akarmi melle.

 

Az USA-nak bevandorlasi programmja van, intezmenyesitve van a bevandorlas.

Mibol gondolod hogy valaki is -akar itt a forumban- merges lenne azert mert te most nem akarsz idejonni. Bevandorlasrol meg szo sem volt, bar egy ilyen tuzrolpattant elveikben szilard menyecske biztosan talalna egy amerikai ferjet, par honap mulva akar allando tartozkodasid is lehetne, 3 ev mulva allampolgarsag.

 

Kepzeljed el, kozben magyar allampolgar is maradhatsz es idonkent hazamesz magyarba rendesen, kedvesen baratian beszelgetsz a hozzatartozoiddal meg a barataiddal, akik  irigyelnek, hogy neked sikerult lelepned.

 

Magad is tudod, mekkoras baromsag azt gondolnod, hogy mi azt szeretnenk, hogy ide vandoroljal es megsertodunk ha nem jossz ki. Szavaidbol inkabb az latszik, hogy orommel szitkozodsz ertelem nelkul. Ezt megteheted mas alapon is, annyi minden miatt lehet jogosan elegedetlen valaki es haragudhatsz egy csomo mas miatt is valakire.

 

 

Előzmény: picibogar (81)
zizu384 Creative Commons License 2005.02.25 0 0 84

Ne haragudjatok, de talán ez a sok marhaság sokakat nem érdekel. Úgy gondolom sokkal értelmesebb hsz-ekre nyitották a topikot, amivel egyetértek, mert már régóta érdekel engem is a téma!

 

Én voltam kint 4 hónapot, nagyon korrekt volt minden, bár engem kis naivat meglepett, hogy magyar a magyarnak, miért "ellensége".

 

Ezt olvasva + a kintieket hallva lassan kezdem megérteni, bár felfogni sosem fogom!

 

Az életkor pedig nem egyenesen arányos az intelligencia növekedésével.

 

Ezzel én lezártnak tekintem az eddig olvasottakat és szeretném megkérdezni, hogy kinek milyen tapasztalata volt egyébként a vízumkérelmekkel kapcsolatban??

Én sajnálom, hogy vízumkényszer van, de egyet biztosan állítok, ha eltörölnék azt a nemzetgazdaságunk megérezné pár évig.

Sok ismerősöm van akinek csak ez az akadálya és menne. Gyakorlatilag a fiatalok körében 10-ből 8 ember! Ezt is bele kell számolni...

Előzmény: Törölt nick (75)
schpenoth Creative Commons License 2005.02.25 0 0 83
Szeeegééény politikai menekült fikanick.
Előzmény: Törölt nick (75)
picibogar Creative Commons License 2005.02.25 0 0 82
Egész sokmindenről nem hallottam még, nincs nekem akkora élettapasztalatom, hogy meg merhettem volna szólalni ebben a topicban. 22 évesen mégis honnan kellene mindenről tudnom? De igazán szeretném megérteni a gondolatmeneted, csak te sem válaszolsz a lényeges (ill. számomra lényeges) kérdéseimre, csak a félmondatokra, amire magamtól is ki tudom találni a választ.
Előzmény: Törölt nick (75)
picibogar Creative Commons License 2005.02.25 0 0 81

Meg még egy gondolat:

 

"Nem maradsz ki semmiböl, ami itt van azt filmekböl is lathatod, meg már minden van ott is.   Ezért nem érdemes pénzt adni, a Niagara vizeses amugy is a canadai oldalon van, más meg minden amerikai bunkoság itt. "

 

 

Ha egyetlenegy főből szabad általánosítanom, mert összesen ennyi Amerikában született amerikait ismerek személyesen, azt kell hogy mondjam, hogy összehasonlítva veletek zongorázni lehet a különbséget. Ő ott született, ott nőtt fel, ott él és teljesen normális hangnemben tud szólni az emberekhez. Eljön néha Európába is és imád itt lenni, eszébe sem jut, hogy mindenki, aki szóbaáll vele itt, az potenciális feketemunkás akar lenni a hazájában.

Előzmény: suggestive (79)
picibogar Creative Commons License 2005.02.25 0 0 80

Hova, hova? Nagyon jó a kérdés. Fogalmam sincs. Engem vallásomar tekintettel sehol nem tekintenek teljes értékű állampolgárnak, még itt Magyarországon sem, pedig itt születtem és nőttem fel. Viszont ti, kedves kint élők még mindig nem értitek a problémám lényegét. Az meg tudom, hogy itt baromira senkit nem érdekel, hogy én hova akarok vagy nem akarok menni. Csak még mindig itt motoszkál bennem, hogy úgy féltitek a megélhetéseteket, mert mindenki rajtatok akar élősködni, aki kimegy, nem pedig az új hazát építeni, de amikor itt vagyunk néhányan, akik nem akarunk menni, akkor meg azon sértődtök meg, hogy egyáltalán nem vágyunk oda. A filmeknek meg semmi köze mindehhez. Tulképp nem is értem, min vitatkozunk (ill. veszekszünk, mert a vita erre nem jó szó), mikor felőlem aztán lehet vízumkényszer, vagy eltörölhetik, úgysem akarok ott letelepedni, nektek meg teljesen mindegy, hogy kit, csak kívül tudjátok az országotokon.

Előzmény: suggestive (79)
suggestive Creative Commons License 2005.02.25 0 0 79

kedves picibogarunk,

most hogy bejelentetted, hogy nem akarsz az USA-ba jönni, nem fogunk nyugodtan aludni. Ugy kell nekünk, miért nem szolittottunk "öreganyámnak" most megnezhetjük magunkat. Nem maradsz ki semmiböl, amiitt van azt filmekböl is lathatod, meg már minden van ott is.   Ezért nem érdemes pénzt adni, a Niagara vizeses amugy is a canadai oldalon van, más meg minden amerikai bunkoság itt. 

 

Most hogy igy kinyitottad a szemünket erösen gondolkodom hogy én is lelépek. Mit javasolsz? Magyarbol annyi rosszat hallani, talán Románia? Ott is sok a magyar, meg olyan aranyos falucskak vannak, tisztasag es tán cigany sincs több, mint magyarban.

Hova a turoba kéne már menni, hogy ne utáljanak. Talán Svajcba? Oda beengednek? Magyarnak nem kell vizum Svajcba.

Előzmény: picibogar (74)
suggestive Creative Commons License 2005.02.25 0 0 78

kösz hogy ezt a supertankerhey hasonloan te is ilyen erthetoen elmondtad.

Sajna ugy latszik hogy ezeket a fiatalokat nem is igazan ez erdekli, csak megragadjak az alkalmat hogy valakivel cikizhessenek, mert bantja öket a dolog.

Nem birjak ezt a megalazast, de mit lehet tenni, hiaba ertekelik magukat, balkani orszagnak szamitanak.

De minket is bant, hiszen pont ezen felelötlen többlet szazalek miatt rokonainknak is nehez kijutni. Azzal együtt, hogy citizen vagyok, minden stimmelt, az unokatestveremnek elutasitottak a vizum kerelmet.

Mondtam neki, ne az amerikaiakra haragudj, hanem arra asok bunkora, aki semmibe veszi azt a kis cetlit (az I-94 nagyon fontos dokument) es kesve megy vissza, vagy "itt ragad".

Ezekkel a fiatalokkal nem érdemes disszidalasrol vitatkozni, nekik ez a kadar cirkusz is unalmas, a rakosi idoket meg mar el sem hiszik.

Ha nem akarnak jönni, maradjanak. Ha ezért is utaljak Amerikat, ugy is jó, Csupán az a furcsa, hogy pont a magyarok akik igencsak megfingatjak az oda igyekvoket, megelhetesi meg lakas igazolasokat kernek es aki nem tudja felmutatni nem kap vizumot. Akkor ezek miert mennek magyarba, mert olyan klassz ország?

 

A legnagyobb disznosag viszont, hogy a kivülrekedt magyaroknak is felteteleket szabnak ha be akarnak utazni. Es akik nem engedik be öket talan nem is magyarok.

Tehat ha pld. most Arany Janos Szalontarol be akarna utazni magyarba, biza igazolnia kellene, hogy lesz hol laknia. Vagy a Kölcseynek???

 

A nemetek mindenfel vizum es utlevel nelkul befogadtak a nemzetisegi nemeteket.

 

Nem is volt arrol szo a kongresszusban hogy akarmelyik uj  EU orszagnak eltorolnek a vizum kenyszert. De ha ugy is lesz valamikor az akkor az eddigi szereples alapjan sajnos Magyarorszag az utolso lesz.

Előzmény: Törölt nick (76)
picibogar Creative Commons License 2005.02.25 0 0 74

Na, most, hogy mind a 8 évnyi hordalékot sikerült lemosnom, ami rám ragadt amíg a rendszerben éltem, kijelenthetem, hogy mégsem akarok a nagy USA-ba menni. Hmm. Meggondoltam magam, mit csináljunk, szeszélyes is vagyok:) Viszont a tükörbe is belenéztem, és ha mennék sem néznének szakállas férfinek:))) Viszont az ausztrál vízum egyre inkább érik bennem. Azt mindenképpen meg fogom próbálni.

 

Egyébként meg mindenkinek ajánlom még egy amárikából ide települt fekete pasinak a könyvét, mert tényleg nagyon jó: Ti magyarok fekete szemmel a címe. Imádtam az elejétől a végéig:)

 

Kiszsidónak meg üzenem még, hogy amikor kiment, akkor a kivándorlást még vastagon disszidálásnak hívták, és akkoriban szerintem igen ferde szemmel nézett volna arra, aki azt feltételezte volna róla, hogy nem fog tudni megélni, és az is valószínű, hogy ő lett volna a legjobban felháborodva, ha visszafordítják. De ez már megint csak egy magánvélemény egy kis szutyok kelet-európai országban élőtől, aki azt sem tudhatja, hogy feltalálták már a civilizációt és tilos neki azt gondolnia, hogy máshol is lehet élni, mint az Amerikai Egyesült Államokban.

Előzmény: Val Killer (73)
Val Killer Creative Commons License 2005.02.25 0 0 73

Na ugye! Nemmegmontam, hogy vágyol te is Ámerikába, csak tagadod!

 

Mennyé' mosd le magadról a Kádári rendszer hordalékát! Nehogy szakállas férfinek nézzenek a bevándorlásiak:DD

(bocs)

Előzmény: picibogar (72)
picibogar Creative Commons License 2005.02.24 0 0 72
Mindjárt süvet ülök... Ha meg nem halok addig a röhögéstől, és felettem kell majd süvet ülni. Mindegy, most elmegyek zuhanyozni, aztán ha visszajöttem, majd jól jelentkezem az amcsi vízumra, ha már ilyen kedves emberek laknak ott, akikért érdemes kilátogatni:))) Végülis még sosem írtam vízumkérelmet, valahol el kell kezdenem nekem is, nem?:)))
Előzmény: Val Killer (71)
Val Killer Creative Commons License 2005.02.24 0 0 71

Vagy csak reménytelenül optimista? Hehe!

 

Bohzasztó! Picizsidót elüldöztük:( Pedig olyan okosakat mondott:DD

Előzmény: picibogar (69)
picibogar Creative Commons License 2005.02.24 0 0 70
Akkor bocsi. De úgy láttam, hogy az én hsz-emre válaszoltál.
Előzmény: schpenoth (68)
picibogar Creative Commons License 2005.02.24 0 0 69
nem, az az exokos, magyarul hülye:)))
Előzmény: Val Killer (67)
schpenoth Creative Commons License 2005.02.24 0 0 68
Nem neked szólt. A kiszsidónak szeminárium.
Előzmény: picibogar (62)
Val Killer Creative Commons License 2005.02.24 0 0 67
Az exfeleség akit újra elvesz a szegény exférj, az az exex?:D
Előzmény: picibogar (62)
picibogar Creative Commons License 2005.02.24 0 0 66
:DDDDDDDDDDDD
Előzmény: Val Killer (63)
schpenoth Creative Commons License 2005.02.24 0 0 65
"...azt hiszi, az ország meg is ragadt annál az életformánál."

>>>Az amerikás magyarokra, sajnos, ez jellemző.
Előzmény: picibogar (61)
picibogar Creative Commons License 2005.02.24 0 0 64
meg az is teljesen természetes, hogy a latinban ugyanúgy vannak többjelentésű szavak, mint az angolban, még ha jelen esetben csak egy elöljáróról beszélünk is
Előzmény: schpenoth (60)
Val Killer Creative Commons License 2005.02.24 0 0 63

Megvilágosodtam! Azért kell a szigorú vízumkényszer a Magyar állampolgárok ellen, mert még visszacsempésznék az idegenbe szakadt, exhonfitársainkat!:D Juj!

 

Inkább maradjon a vízum:DD

Előzmény: picibogar (61)
picibogar Creative Commons License 2005.02.24 0 0 62
Nem én illesztgetem felelőtlenül az exet minden elé:))))
Előzmény: schpenoth (60)
picibogar Creative Commons License 2005.02.24 0 0 61
Honnan? Meg hova? Neki 33 éve az USA a hazája, neki a vissza az lenne, ha mondjuk Magyarországról menne ki. De ide meg nem jön, lelövik, embercsempészetre veszik rá stb. Ha visszaszámolok 2005-ből 33 évet, az 1972. Még jócskán Kádár bácsi rémuralma alatt ment ki, és azt hiszi, az ország meg is ragadt annál az életformánál. De ha hülyén jön Magyarországra, az nem feltűnő, az amerikaiak már csak ilyenek:)
Előzmény: schpenoth (59)
schpenoth Creative Commons License 2005.02.24 0 0 60
Csak óvatosan, mert az 'ex cathedra' nem a tanár úr régi dobogóját jelenti.
Előzmény: picibogar (58)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!