ajaj, már megint eltoltam valamit. :(((((((((((( Egyfolytában "offline" vagy "can't acces login server"
BETA(Line1) nem cseng ki -logikusan- mivel nincs hívószámom, de hívhatok róla (10EUR) Neo (Line2) kicseng, de indítani nem lehet róla logikusan a 0-ás egyenleg miatt.
Ezidáig nem kellett két telefon (egy hívásindításra, egy meg hívásfogadásra) Hol toltam el? Ssegítsetek!
Line1 - BETA sip port: 5060 proxy: sip.sipdiscount.com User ID: sipdiscount-os Password: sipdiscount-os Use Auth ID: no Auth ID: sipdiscount-os User ID
Line2 - NEO sip port: 5062 proxy: sip.neophonex.hu User ID: neo-s 0621...-es szám Password: neo-s Use Auth ID: no Auth ID: neo-s 0621...-es szám@sip.neophonex.hu
A sipdiscounton a Caller ID-nek be van regelve a neo-s szám, de nem 0621...-el, hanem +3621...-el, gondolom nem probléma.
Nem egészen. Mivel az utolsó betűt (k) ugyanúgy ejtjük ki, mint a magyarban, ezért Express Talkkal. Kötőjel nélkül. Kötőjelet akkor használunk, ha az idegen szó utolsó betűjének más a hangértéke, mint a magyarban. Tehát: Szívesebben laknék Seattle-ben, mint New Yorkban.
évek óta használok - teljes megelégedéssel - Neophone-Freecall párost egy SPA1001 VOIP adapterrel. A Neo-t használom hívás fogadásra, és kifelé a Betamax klónt, mindet egy telefonkészüléken.
Most szükség lett volna még egy ugyanilyen konfigurációra, de sajnos a Sipura SPA1001-et már nem gyártják, vettem helyette Linksys PAP2T-t. Ez már csak 2 készülékkel tudja ugyanazt. Egy készülékre nem tudok 2 szolgáltatót installálni.
Elvileg a PAP2T-re fel lehetne installálni a SPA1001 firmware-t, és ezzel megoldódna a problémám. Ez sajnos nem sikerült.
Olvasgatva a topikot felmerült bennem, hogy talán Dialplannal meg lehetne oldani, hogy az alapvetően Neo-ra konfigurált készülék minden kimenő hívása át legyen irányítva a másik vonal szolgáltatójára.
Van ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata? Sajnos a PAP2T már tény kérdés, másik VOIP adaptert nem szeretnék venni.
Kipróbáltam tegnap és működik az Express talk-kal a kimenő hívás. Ebből én arra következtetek, hogy a router tűzfala - legalábbis az Express Talk-ot kiengedi. Abban az esetben jön létre a kimenő hívás, ha a hálózat-beállítások menüben "upnp használata külső IP cím kereséshez" van beklikkelve.
Ettől függetlenül én az ATA-val szeretném használni a szolgáltatást, de nem tudom, hogy mit kellene másképpen beállítani.
Van valami a tipp a beállításra vonatkozóan a fenti infók alapján?
A következőben szeretnék segítséget kérni. Linksys Wrt54GL és Linksys pap2 párossal használom a Neophone és egyéb voip szolgáltatásokat. Voipbuster, Megafone, Ephone tökéletesen működik, de sajnos a Neo-val csak fogadni tudok hívást, illetve hálózaton belül beszélni, hálózaton kívüli hívásra nem működik. (Foglaltat jelez.) Egyenleg van a számlán, nem járt le a 180 nap.
Volna olyan valaki akinek elküldhetném a router és a PAP2 beállításait és ránézne, hogy mi lehet a probléma. 5060-5061, 8000-8003, 16384-16482, 3478-as portok engedélyezve vannak.
DMZ-be rakva az ATA egységet is hasonló a hibajelenség.
Ha lejárt a hat hónapom a legutóbbi neophonex feltöltésem óta, de még van bőven egyenleg, akkor is csak az újabb feltöltés az egyetlen módszer arra hogy ismét tudjak más hálózatokba hívni?
Betamax hívásaim minősége általában nagyon jó, gyakorlatilag kifogástalan - azonban neophone-x hívásaim kissé akadoznak. A Fritzbox "voice transmission" menüjében látszik is a hiba: amíg a betamax-os hívásoknál a jitter 0/3 ms - addíg a neophone-x gyakran 40...100/3...9 ms. Először azt hittem a neophonex-nél gyakran használt G.729 tömörítés okozza ezt a darabos, akadozó hangot, de ugyanúgy hallatszik G.711 esetben is.
Tudja valaki mi a hiba oka, illetve másnál is ez van?