Keresés

Részletes keresés

AntiKorrupt Creative Commons License 2012.05.22 0 0 5235

Hatósági kötelezések ügyében én is cikkekre hivatkoztam. Ez az újabb fejlemény most annyit jelent, hogy már eggyel több hatóság cseszegeti a MAL-t ugyanazért. Szerencse ez a kis eső most megöntözte a zagyteret, bár nagy szél is várható, de talán az előttünk álló héten nem tudja annyira vinni a port mint eddig.

Előzmény: humilis (5234)
humilis Creative Commons License 2012.05.21 0 0 5234

Itt a legfrissebb hír, ami azért némileg másról szól - főleg hatóság ügyben - mint amit írtál. Sajnos a munkahelyek sorsát még bizonytalanabbá teszi, de tétlenül se nézhető a szennyezés.

 

"A Veszprémi Bányakapitányság hétfőn határozatban kötelezte a Mal Magyar Alumínium Zrt.-t arra, hogy öt napon belül szüntesse meg az üzemeltetésében álló vörösiszap-tározók kiporzását – közölte Káldi Zoltán bányakapitány.

A bányakapitányság a környezetvédelmi hatóság egy mérőállomásának adatai alapján, a riasztási küszöbértéket lényegesen meghaladó porkoncentráció miatt hozta meg határozatát. A bányakapitányság az ajkai timföldgyár IX-es és X-es tározójára írta elő az ötnapos határidőt.

Káldi Zoltán hangsúlyozta: a hatóság korábban már határozatban kötelezte a Mal Zrt.-t a két kazetta lefedésére a kiporzás megakadályozása érdekében. Az újabb határozat azért kellett, hogy „a környéken élők életkörülményeit jelentősen rontó események megszűnjenek”.

Amennyiben a cég nem tesz eleget a felszólításnak, a bányakapitányság bírságot szabhat ki vagy az üzemeltető költségén elrendelheti a vörösiszap-kazetták lefedését. Megjegyezte azt is, hogy a lefedési technológia jellege miatt jelentős időt vesz igénybe a többhektáros tárolók teljes letakarása, de öt nap múlva ellenőrizni fogják, hogy elkezdődtek-e az előírt munkálatok.

 

A cél, hogy a kazettákat 40-50 centiméter vastag humuszos anyaggal biztonságosan lefedjék - mondta a bányakapitány, hozzátéve: ez meggátolja, hogy a szél elhordja a vörösiszapport.

A vörösiszap-katasztrófát követően hatályba lépett törvénymódosítás értelmében a vörösiszap bányászati hulladéknak minősül, ezért a bányafelügyelet – azaz a bányakapitányságok – hatáskörébe tartozik az annak kezelésével foglalkozó létesítmények és berendezések építése, használatbavétele, üzemeltetése, bezárása és utógondozása."

Előzmény: AntiKorrupt (5228)
humilis Creative Commons License 2012.05.21 0 0 5233

A sajtószabadság arról szól, hogy mindenkinek joga van véleményként bármilyem badarságot leírni. Az internet ennek szinte kimeríthetetlen forrása. Normális ember azonban inkább a tényeknek hisz. Ebben az esetben egyszerű a helyzet, az MNB számai önmagukban cáfolják a blog írójának sületlenségeit.

Előzmény: J_o_l_a_n (5232)
J_o_l_a_n Creative Commons License 2012.05.21 0 0 5232

"Nincs értelme tételesen cáfolni a leírtakat" talán mert nem is lehet, esetleg valamilyen hazugsággal, vagy mellébeszéléssel. Ennyit a fideszes retorikáról.

Előzmény: humilis (5231)
J_o_l_a_n Creative Commons License 2012.05.21 0 0 5230

Hogy nekünk mi a legjobb? Semmiképpen sem ezernyi új munkanélküli Ajkán.

Előzmény: MGHLTM (5225)
AntiKorrupt Creative Commons License 2012.05.21 0 0 5228

Nem akartalak megbántani.

A jelenlegi helyzetben én úgy gondolom, hogy a MAL és a kormány egyaránt felelős azért, hogy munkahelyek százai, talán ezrei is szűnnek meg Ajkán. A fehérvári hatóság szerepe egyértelmű, aki kicsit is ismeri ott a helyzetet az tudja, hogy mindenkit lecseréltek, csak párthű emberekkel töltötték fel.

Előzmény: MGHLTM (5226)
AntiKorrupt Creative Commons License 2012.05.21 0 0 5227

Sok mindenben igazad van, nem voltak fejlesztések, egy ideje nincs karbantartás, a katasztrófa előtt a 10-es megtelt, nem volt folyamatban új kazetta nyitás előkészülete. Viszont most a vörösüzemet zárnák be, a kalcinálás, és a további feldolgozás, a finom precipitált hidrátok és a zeolit előállítás megmaradna. A hidrátot a szlovén gyárból hoznák napi 60 kamionnal, ennek költsége napi 10 millió körül van. Azt is beszélik, hogy Simicskáék akarják a gyárat megszerezni, ezért próbálja a kormány a hatóság segítségével ellehetetleníteni a céget, hátha becsődöl és át lehet venni. Benne van a pakliban, hogy még így is inkább megéri napi plusz 10 milliós költéset bevállalni, minthogy a céget ezeknek odadobni.

Előzmény: MGHLTM (5225)
MGHLTM Creative Commons License 2012.05.21 0 0 5226

Én is azt gondolom, magamról, hogy mindne igazságtalanságra érzékeny vagyok, ez nálam is oldal független, sajnálom, hogy nem olvasod ki a soraim közül..... :-(

Előzmény: AntiKorrupt (5223)
MGHLTM Creative Commons License 2012.05.21 0 0 5225

Nem tudom nekünk mi a legjobb megoldás nem forgok olyan körökben, hogy tudjam nekünk mi a legjobb. Magam esze szerint jó lenne a gyártást fenntartani, de az is tény, hogy a tulajdonos soha nem mutatott komoly érdeklődést a cég jövője tekintetében, sem új kazattát nem tervezett, sem komoly fejlesztésekkel nem számolt. Legalábbis ezt mondják azok akikkel alkalmam van politikától függetlenül beszélgetni erről a témáról a gyár dolgozói közül. Mivel a tulajdonosnak a szlovén bányaterületekhez közel helyezkedik el a másik gyára ezért kevesebb a szállítási költsége, és saját esze szerint is belátja, hogy az Ajkára ide szállított bauxit fuvar költségét meg lehet takarítani. Gondolom ehhez nem sok köze van a kormánynak és a városnak, pláne nekünk. Ez üzlet politika. Az az amíg megy és ne mkell rá sokat költeni addig megy aztán megáll, én ezt a politikát éreztem a tulajdonosoktól folyamatosan, ezek szerint Te azt érzed, hogy az utóbbi két év az ok...... 

Előzmény: AntiKorrupt (5220)
J_o_l_a_n Creative Commons License 2012.05.21 0 0 5224

http://atlatszo.hu/2012/01/30/viragzo-hulladekbiznisz-vorosbarok-a-forgoajtoban-a-kozgep-kolontaron/

A lényeg, hogy Simicska és Bakonyi Árpád egyaránt megszedte magát a kármentesítésből.

Az ajkai hidrátgyártás tönkretételéért folytatott hadjárat ennek tükrében még különösebb.

Előzmény: MGHLTM (5215)
AntiKorrupt Creative Commons License 2012.05.21 0 0 5223

:) azért az a szocik mutyija volt, ne felejtsük el. Én nem alkalmazok kettős mércét, bármelyik oldal mocskossága ellen egyformán küzdök.

Előzmény: MGHLTM (5221)
AntiKorrupt Creative Commons License 2012.05.21 0 0 5222

Jobbabal esetében teljesen igazad van, ő egyértelműen a helyi szoci vezetést védi a hitgyüli ügy kapcsán, engem is zavar ez a CTRL+V trollkodás az ide nem illő (de kétségkívül valódi problémákat feszegető) cikkek bemásolásával.

Előzmény: MGHLTM (5219)
MGHLTM Creative Commons License 2012.05.21 0 0 5221

Ha jól emlékszem nagyjából egyetértettünk anno abban, hogy a szeméttelep dolgai nem jól lettek rendezve, érdekes akkor nem voltam szánalmas? :-)

Előzmény: AntiKorrupt (5218)
AntiKorrupt Creative Commons License 2012.05.21 0 0 5220

A kiporzást lehet csökkenteni, mindenhol ahol száraz technológia van (manapság már csak ezt engedélyezik) meg tudják oldani (locsolás, tömörítés, stb.).

http://infoajka.hu/hir_olvas/permalink:kiporzas-kolontaron-zoldhatosag-nem-a-technologia-hanem-a-tarozok-fedetlensege-a-legnagyobb-gond-2012-05-19-075125/

"A cég az átszakadt X-es kazettára vonatkozóan nem nyújtott be intézkedési tervet, a felügyelőség ezért újból kötelezte a lefedés pontos határidejének megjelölésére, ennek kidolgozása folyamatban van. A márciusi hatósági egyeztetésen elhangzott nyár közepi határidőt a Mal Zrt. nem tudja tartani"

most nem találom, de máshol konkrétan rekultivációról beszéltek a 10. kazetta esetén is, amit még ebben az évben el kell végezni. Nem érdekli őket hogy hova teszik a vörösiszapot ezután. A MAL inkább kiviszi külföldre a gyártást, gondolom nektek is ez a legjobb megoldás...

Előzmény: MGHLTM (5215)
MGHLTM Creative Commons License 2012.05.21 0 0 5219

Jajj olyan nehéz megfogalmazni amit az ember közölni akar. Van ma kis hazánkban két oldal, a két oldalon több párt van aki ide tartozónak vallja magát, van aki oda tatozónak vallja magát. 

 

Aki ismer (arról nem is beszélve aki itt olvassa soraimat) az tudja, hogy nem vagyok elvakult egyik oldal / másik oldal hívő, jobb oldali emberként sok dologgal nem értek egyet abból amit és ahogy csinál a jelenlegi kormányzat. Az tény, hogy jobbabal hozzám képest teljesen más álláspontot képvisel, ezt akartam közölni, bocsika ha nem volt elsőre érthető.

 

 

Előzmény: AntiKorrupt (5218)
AntiKorrupt Creative Commons License 2012.05.21 0 0 5218

"min pörög a másik oldal kenmény magja" végtelenül szánalmasak azok az emberek, akik ennyire megosztott gondolkodásúak. Miféle másik oldal, a szocik? Mindenki aki nem ért egyet az elveteült népnyúzó politikával, a fideszes oligarchák pofátlan térnyerésével, az ballibeláris, meg szoci. Ezek szerint szerintetek mindez teljesen rendjén van. Szánalmas.

Előzmény: MGHLTM (5216)
humilis Creative Commons License 2012.05.21 0 0 5217

Azt én se hinném, hogy biztonságos lerakóhely építése a kormány dolga lenne (lett volna).

Előzmény: MGHLTM (5213)
MGHLTM Creative Commons License 2012.05.21 0 0 5216

Nem vagyunk naívak ezt írtam én is a pörgés elkezdődött, kérhetném a moderátort, hogy törölje a hozzászólsokat, de nem teszem, mert akkor megkapjuk élből, hogy jobb oldali cenzúra meg ilyenek. Inkább olvasgatok és derülök, hasznos tudni min pörög a másik oldal kenmény magja. 

Előzmény: humilis (5214)
MGHLTM Creative Commons License 2012.05.21 0 0 5215

A rekultiváció gondolom a  kilences esetében magától értetődő, megtelt ne porozzon tovább. A 10-es meg nyitott, az egyik sarkán, gondolom száraz hordható lenne bele, de akkor mi gátolná meg a kiporzást?? Nyílván ha lenne rajta kis vizecske de amíg nyitott addig nem igen akar majd benne maradni a kis víz...... A helyzet nem könnyű mert a szél a múlthéten is megmutatta mi vár tósokra és Kolontárra ha nem lesz rekultiválva a két kazetta!

Előzmény: J_o_l_a_n (5212)
humilis Creative Commons License 2012.05.21 0 0 5214

Ne legyünk naivak, a topik az iskolák átadása a Hit Gyülekezetének hírre pörgött fel. Ezt követően jelentek meg a témát elnyomó ctrl+v hozzászólások.

 

A MAL ügyei hasonlóan fontosak minden Ajkainak, csak az egy magán cég. Ennek következtében a közvélemény nehezebben tud rá hatni, ráadásul a társaság terveiről alig hallani valamit. Jó lenne hiteles információkhoz jutni, de még a gátszakadásról szóló "szakértői" vélemény is ahány, annyiféle.   

Előzmény: MGHLTM (5211)
MGHLTM Creative Commons License 2012.05.21 0 0 5213

Ezt én inkább a tulajdonosoknak köszönném meg és nem Viktornak. Nem Viktor nem kért évekkel ezelőtt építési engedélyt új tározók tervezésére és megépítésére.......... enélkül pedig körülményes elhelyezni a keletkezett vörösiszapot, vagy száraz technológiás pogácsát...... Az új tározókkal való nem számolás előre vetítette azt, hogy akárki is van kormányon, akkor is vége lesz Ajkán a timföld gyártásnak, lett volna ez vörösiszap katasztrófa nélkül és lett volna ez szoci kormányzás alatt is......

Előzmény: J_o_l_a_n (5212)
J_o_l_a_n Creative Commons License 2012.05.21 0 0 5212

Igen, Ajka ipara újabb csatát veszít, ezúttal a kormány ellen, amely a fehérvári hatóság közreműködésével ellehetetleníti a vörösiszap-elhelyezést, ezzel a gyár működését. Nyár elejéig rekultiválniuk kell a 9. kazettát, nyár végéig pedig a 10. kazettát is, nincs többé az anyagot hova tenni. Ezzel tönkre lehet tenni egy szoci várost, köszönjük viktor.

Előzmény: MGHLTM (5211)
MGHLTM Creative Commons License 2012.05.21 0 0 5211

Tegnap jártam a bauxit rakodón ilyen üresnek még nem láttam sem vonat nem volt ami kirakásra várt volna sem a megszokott tartalék bauxit hegyek nem fogadtak. Nem tudom érkezik-e még szerelvény bauxittal. 

Egy informátorom szerint gőz erővel zajlanak a bontási folyamatok a gyárban. 

Amiről itt írtak már mások is, hogy évvégén bezárhat a gyár, lassan lassan maga lesz a realitás. Ajka ipara újabb csatát veszít....... :-(

MGHLTM Creative Commons License 2012.05.21 0 0 5209

Akkor, hogy humilios igényeit kielégítsem beszéljünk kicsit Ajkáról. 

 

Ad1. A csikólegelőn a Bessenyei utca elején a kerékpár út melletti árokban fekve lassan fél éve pihen egy a kerékpárútra figyelmeztető tábla, már a lényeg a háromszeg alakú veres szegélyes tábla le lett róla szerelve az kellett valakinek. Ha nem állítjuk vissza akkor legalább szedje ki onnan valaki aki illetékes ebben és vigye a telephelyre, mert egyrész felfogja a törmeléket az árokban és hamarabb telik meg hordalékkal, másrészt értékes alumineum ugyanis az egész......

 

Ad2. A Bessenyei utca és a Martinovics utca sarkán egy egyméteres átmérőlyű süllyedés látszik az aszfalton, igaz az út széle de ha egyszer egy teherautó akar majd ott bekanyarodni akkor biza lehetséges, hogy eltűnik valamelyik kereke a keletkezett gödörben, érdemes volna előtte megjavítani. 

 

 

Előzmény: humilis (5208)
nóra74 Creative Commons License 2012.05.20 0 0 5205

Vajon mit szólna ehhez Bródy Imre....

Előzmény: b_max (5197)
J_o_l_a_n Creative Commons License 2012.05.18 0 0 5199

Ez tejlesen nyilvánvaló volt hogy ilyeneket fognak nyilatkozni, miért is mondanának bármi kompromitálót?

A katolikus egyház, és általában a keresztény egyházak tiltják az okkultizmust a bibliára hivatkozva, az ördögtől valónak tartják, de ez megnehezíti  a katolikusok számára a megtapasztalás élményének átélését ami a bizonyíték a természetfeletti létezésére. (ezért is van az, hogy ilyen kutatási eredmények tudnak manapság szüleni, hogy pl. az angliai katolikus papok 30-%-a nem is hisz istenben)  A hit gyülekezete viszont célzottan használja az okkultizmust,a  beavatási szertartáson olyan brutális transzba viszik az embereket, hogy legtöbbjük fetreng a földön, üvölt, hány, na ez tapasztalás a javából, ezt aztán nem felejti el, és ez megszázszorozza a hitet. Ez az egyik oka, hogy miért tudott a hitgyüli ide fejlődni, hogy a negyedik legnagyobb egyház, a tagjai ezerszer fanatikusabbak mint az átlag katolikusok.

A másik ok a mögöttük álló rengeteg pénz, a kötelező tized fizetése, meg a mecénásoktól és izraelből érkező támogatások.

 

A legnagyobb hibás a kormány, aki ezt a helyzetet előidézte, hogy az egyházi kezelésű iskolák lényegesen több pénzt kapnak, mint az állami kezelésben lévők, így belehajtják az iskolákat az egyházak kezébe, e módon erősítik meg még jobban az egyházakat. A hitgyüli természetesen jó érzékkel kihasználja a lehetőséget az erősödésre, megragadja a lehetőségeket. A nyilatkozataiban, mint ez az ajkai videó is, igyekszik szimpátiát ébreszteni, korrektül fogalmazni, ez most nem az a helyzet, amikor a kártyákat érdemes lenne kiteregetni.

 

Előzmény: khjdbqunjsnis (5185)
humilis Creative Commons License 2012.05.18 0 0 5198

Tegnap a Bródy tanárai 63 nem és 3 igen szavazattal elutasították a szocialista polgármester és a Hit Gyülekezete tervét, mely szerint a kisegyház átvenné a város gimnáziumát. Ők nyilván ismerik Reményik Sándor versét, mely tegnap az Ajka Tévében is elhangzott:

 

Templom és iskola

 

Ti nem akartok semmi rosszat,
Isten a tanútok reá.
De nincsen, aki köztetek
E szent harcot ne állaná.
Ehhez Isten mindannyitoknak
Vitathatatlan jogot ád:
Ne hagyjátok a templomot,
A templomot s az iskolát!

 

Ti megbecsültök minden rendet,
Melyen a béke alapul.
De ne halljátok soha többé
Isten igéjét magyarul?!
S gyermeketek az iskolában
Ne hallja szülője szavát?!
Ne hagyjátok a templomot,
A templomot s az iskolát!

 

E templom s iskola között
Futkostam én is egykoron,
S hűtöttem a templom falán
Kigyulladt gyermek-homlokom.
Azóta hányszor éltem át ott
Lelkem zsenge tavasz-korát!
Ne hagyjátok a templomot,
A templomot s az iskolát!

 

A koldusnak, a páriának,
A jöttmentnek is van joga
Istenéhez apái módján
És nyelvén fohászkodnia.
Csak nektek ajánlgatják templomul
Az útszélét s az égbolt sátorát?
Ne hagyjátok a templomot,
A templomot s az iskolát!

 

Kicsi fehér templomotokba
Most minden erők tömörülnek.
Kicsi fehér templom-padokba
A holtak is mellétek ülnek.
A nagyapáink, nagyanyáink,
Szemükben biztatás vagy vád:
Ne hagyjátok a templomot,
A templomot s az iskolát! 

 

b_max Creative Commons License 2012.05.17 0 0 5189

A legföbb gond, az átvétellel, hogy semmi sem garantálja, hogy nem nevelik az ifjúságot idegen, téves, és káros eszmékre, igy pl. a Hit Gyülekeztében erősen jelenlévő Izrael imádatra gondolok.

 

Hiszen a bankok hitelajánlatai is nagyon kedvezőnek tűntek ! De valahogy mostanában kiderült, valójában csak az ország tönkretételére voltak jók.

Persze a dolog más lenne, ha lenne alternativa a gyerekek részére, de igy ez kizárt. Nem beszélve arról, hogy ez a megoldás többe kerül az államnak, hiszen a támogatás magassabb, igy még közgazdasági kár sem elhanyagolható.

 

futoz Creative Commons License 2012.05.17 0 0 5188

" másik iskolát azoknak a gyerekeknek, akiket a szülők ki akarnak venni az átadás miatt"

Ha az állam kezébe kerül az iskola akkor lesz másik ahova írathatom a gyereket? 

 

vannak délután 3 kor a hivatalban, hiszen a portás elvileg mindig ott van , kivétel amikor kitépi valaki a bankatómatát. 

De ugye nem a portásnak akarsz petíciót adni. 

Viszont ma olyat is hallottam ( nem tudom, hogy igaz-e) , hogy ha állami lesz az iskola akkor is lesz költsége a városnak vele.  Ha egyházi, vagy egyesületi lesz akkor viszont nem. 

Tehát akik ellenzik az átadást, tudnak és akarnak áldozni a dologra, vagy csak a szájtépés megy? 

 

Előzmény: humilis (5187)
humilis Creative Commons License 2012.05.17 0 0 5187

Elég érdekes, hogy délután három órakor senki sincs a hivatalban.

 

Sok mindent igér Schwartz Béla és a Hit Gyülekezete, csak azt nem, ami az iskolák átadásának törvényi feltétele: másik iskolát azoknak a gyerekeknek, akiket a szülők ki akarnak venni az átadás miatt. Márpedig  tudjuk, hogy vannak ilyen szülők. Ezek után meglepő lenne, ha a kormányhivatal hozzájárulna az átadáshoz.

Előzmény: futoz (5186)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!