Keresés

Részletes keresés

taksony11 Creative Commons License 2005.01.15 0 0 160

Nekem mostanában egy mobilos reklámfilm tetszik, ahol két fiatal egy piros Trabantot nyüstöl, hogy pörögne már 120-szal, és akkor nagyon boldogok, hogy mennyit telefonálhatnak ezért. Közben a fejük fölött jól látható az M1-M7 budaörsi körforgalmú felüljárója, ahol végig százas tábla van. Na, végül is nem a KRESZ-t reklámozza a film.

 

Volt (vagy még van?) egy reklám,

melyben az indiai fazon átalakítja a JOBBkormányos Ambassadorját

egy BALkormányos Peugeot 206-ossá ...:-))

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (78)
Proletkultellenes Creative Commons License 2005.01.15 0 0 159
Szabó István: A napfény íze
A kardvívó olimpiai bajnokot locsolócsőből locsolják agyon. Mínusz sok fokban a locsolócső nem használható, mert menet közben befagy. Azokban az orosz falvakban, ahol ezt a gyilkossági módot alkalmazták a keretlegények, nem is volt vezetékes víz. Ehhez a gyilkossági módhoz mindig vödröt használtak.
(Mellesleg a filmbeli figura egyik történelmi előképét, Petschauer Attilát nem is hideg vízzel locsolták le, hanem leforrázták, és az eredetileg forró vizet hagyták ráfagyni. A másik előkép, Kabos Endre nem így halt meg.)

Másik baki ugyanott: A munkaszolgálatosokat nem a fejük felett, hanem a hátuk mögött összekötözött kezüknél akasztották fel. Ezt hívták kikötésnek.

Harmadik: Sok hónap munkaszolgálat után már egyetlen munkaszolgálatos sem állt le vitatkozni a kerettel. A filmben látható vitajelenethez hasonlót a bevonulás napjáról ír le Kossa István.
kika6 Creative Commons License 2005.01.15 0 0 158

Szerintem baki, valszeg csak nem gondolták végig, hogy nem kell váltogatni a jobb és baloldalon nyitódó ajtókat. Ez félrevezető, és minden nézőt segítő szabálynak ellentmond: ez olyan mintha egy interjún az látszana, hogy a riporter és vendége egymás mellett ülne és nem nézne egymásra, de mi magyaráznánk, hogy egy képből kiderült, hogy egymással szemben vannak, de azt kivágták. 

Előzmény: g25 (152)
MV_Anonymus Creative Commons License 2005.01.15 0 0 157

Kedves zen_esz!

 

Nem tagadom van a filmben baki. Nem egy.

Állításod szerint, a Magyar vándor első jeleneteiben, valahol plusz egy fő,  tartózkodik a képen.

Sejtésem szerint, ezt nem a moziban vetted észre, és nem is a DVD böngészése közben.

Valóban, a forgatáson egy lovászfiú fékezte a lovakat a felvételek alatt is, és néhányszor be is került a képbe, de a hasznos snittekből, fáradságos munkával kiretuslták. Ha te mégis láttad, arra enged következtetni, hogy kalózkópiáról láttad a filmet, ami még a nem végleges képet és hangot tartalmazza, annak alapján megítélni pedig, szerintem nem mérvadó. A kancsós jelenet hibáját megerősítem, valóban elkövet néhány meggondolatlan ugrást. Amennyiben kitartasz állításod mellett, a nyolcadik vezért illetően (aki ugye akkor még csak a hatodik lehet) készíts, kérlek egy képet a kérdéses jelenetről, és kérlek jegyezd fel mi hangzik el közben, hogy én is megtalálhassam.

Köszönöm fáradozásodat

 

MV_Anonymus

Előzmény: zen_esz (116)
Tom_forever Creative Commons License 2005.01.15 0 0 155
kicsit régi bejegyzésre válaszolok,de a Chicago-ban is magyart játszik az egyik fogoly,csak az a ciki,h egy sztem orosz nő játsza,és csak "egy-két" magyar szót használ,erős akcentussal,gondolom az amerikai rendezők nem gondoltak arra,h egy magyar is meg fogja ezt nézni...no comment:(
Előzmény: Premontana (66)
touran1 Creative Commons License 2005.01.15 0 0 154
Az Egri csillagok c. filmben láttam az bakit, hogy a falakat megmászó török harcosok második hulláma a török csizma helyett 43M. legénységi katonai surranót visel!! Jól megfigyelhető a lábakon, amint a létrán másznak felfelé, hiszen a harcosokat alkotó statiszták az akkori Néphadsereg katonái voltak.
k1aro Creative Commons License 2005.01.15 0 0 153

Sok olyan filmről van szó amit EGYÉBB módon is láthattunk. Én ezt az egészet nem egy szövegelős írogatásként képzelném el, leginkább a hozzá tartozó címoldali cikket nem! Hol vannak a screenshotok, az adott filmből a megfelelő részlet esetleg. Ezzekkel sokkal érdekesebb volna.

g25 Creative Commons License 2005.01.15 0 0 152
A "Béla bá fordítva vezeti a metrót" ügy már rég tisztázódott: természetesen nem baki, minden rendben van vele. Már a legelső felvetéskor sem bakinak írtam, a 60-as hozzászólás így kezdődik: "Egy film van amit tényleg szeretek, a Kontroll, már sokszor láttam, de valamit még most sem értek.". Na az index cikkében ennek a hozzászólásnak az átírt változata van, aminek csak lényegében van köze az enyémhez. Nyilván ha nem vagyok biztos valamiben, nem értek valamit, akkor nem írom oda, hogy ez márpedig baki. A hozzászólásomban ez a szó nem is szerepel. Erre kaptam a 83-as választ, amitől egyből megértettem mi a pálya, és kész. Magam is kifejtettem, hogy minden rendben a jelenettel a 98-as hozzászólásban. Az indexet illeti a köszönet, hogy mégis bakinak hagyták bent, amikor nem is az, és csatlakoznék az egyik előttem szólóhoz, aki szerint ezzel elég bulváros lett az egész. Legalább szó szerint írták volna le a hozzászólásom...

akit érdekel a téma, olvassa el a 60., 83. és a 98. hozzászólást.

Részemről a Kontrollban egyébként igazán nagy baki nincs (a kicsiket meg külön meg kell keresni, mint pl. az egyik előző hozzászólásban említett plakát esete a videófelvételen).
Yaoundé Creative Commons License 2005.01.15 0 0 151

Nemtudom mennyire számít bakinak:
De az Apám beájulnában a "külföldiek" tökéletes magyarsággal beszélték az angolt, a görögöknél vettem észreamikor  röplbdáztak

Ja és Barcelónában (azthiszem, de lehet Rómában) a Siófoki Palac diszkót vágták be... érdekes, térben és időben ennyit ugrani... bocs a múltkor nem jutott eszembe :-))

hotechus Creative Commons License 2005.01.15 0 0 150
Úgy láttam ezt még senki sem szúrta ki.
Az indul a bakterházban amikor a bakter tanítja inni Bendegúzt.
Az általa fazéknak nevezett edény a jelenet eljén fedettlen, a következő vágásnál egy tányér van a tetején, majd ismét eltűnik a tányér.
emsworth Creative Commons License 2005.01.15 0 0 149

Most már elolvastam a topicot, és látom, hogy a Nagy Imre-filmmel nem foglalkoztatok. Akkor mondok belőle még.

 

A snagovi fogságban fölkeresi valaki Pestről, és átad egy levelet. Ha ezt aláírja, senkinek nem esik bántódása, mindenki hazamehet. Nagy Imre átveszi a levelet, egy tizedmásodpercig nézi, aztán eldobja: -- Én ezt nem írom alá. -- Legalább elolvasná, hogy tudja, mire mond nemet...

 

Pestre hurcolják, börtöncellába lökik Nagy Imrét. A kamera lassan mutatja az undorító zárkát. Képbe kerül a förtelmes vécé -- snitt -- Nagy Imre kettőt legyez tenyerével az orra előtt. Akkor érezte meg a bűzt, amikor a néző meglátta a küblit. Addig nem.

 

Cserhalmi, a börtönorvos és Nagy Imre a cellában egy asztalka mellett beszélget. Aztán Cserhalmi kimegy, Nowicki meg végigvágja magát a priccsen. Cserhalmi alighanem kivitte magával az asztalkát, mert ezen a képen már nincs sehol.

 

 

 

 

Előzmény: emsworth (147)
BABO Creative Commons License 2005.01.15 0 0 148

Magyar rekámfilm az XY telefoncég  reklámja,melyben egy kisfiunak a feje tetejénél tesznek egy jelölést, hogy 120

Nos en nem tudom (vegül is ahány ház annyi szokás) de nálunk a gyerek korát szokás a vonáshoz írni nem a magasságát, mert ugye arra vagyunk kiváncsiak hogy hány évesen volt olyan magas, nem arra, hogy a 120cm-re tett jelölés tényleg annyin van-e

Előzmény: tiB (81)
emsworth Creative Commons License 2005.01.15 0 0 147

Nem olvastam végig az eddigi hozzászólásokat, de tegnap megnéztem Mészáros Márta Nagy Imre-filmjét (A temetetlen halott). Az például feltűnőő és érthetetlen, hogy a kihallgató tiszt a jugoszláv nagykövet (Hollósi Frigyes) hangján beszél, csak az arca más.

 

Nagy Imre arcán a börtöncellában  és a kihallgatásokon mindvégig egynapos borosta látható, és a haja sem nő.

 

A snagovi fogságban egy kerti asztalnál ül, jobb kezével folyamatosan ír, közben bal kézzel pálinkát tölt az asztalon álló pohárba. Normális ember, akit nem rendező instruál, letenné a tollat, és megfogná a poharat.

 

Sok-sok ilyen logikátlanság van a filmben, de talán mások is észrevettéék, és már rég itt van minden a fórumon.

Green Peaks Creative Commons License 2005.01.15 0 0 146

Kaiser Soza egykori ellenségei magyarok a filmben és nem romák, úgyhogy a "láttam a szömit", meg a többi magyar mondat teljesen autentikus.

Előzmény: Bodaishin (120)
A42.6V6 Creative Commons License 2005.01.15 0 0 145

Üvegtigris: mikor a rendőr lekaparja a nyertes sorsjegyet, Lali elkezd mindent kidobálni a kocsiból.

Jól lehet látni, hogy az egyik edényt felveszi, aztán visszateszi. Az egy üvegedény lehetett, amit kockázatos lett volna dobálni.

kika6 Creative Commons License 2005.01.15 0 0 144

Megtaláltam az első bakis indexes cikket, január 7-ei: http://index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/baki0107/

Ezt még a Fókusz is lelopta, most volt csütörtökön.

Szerintem ez meg a jövő héten lesz az RTL Klubon.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (135)
kika6 Creative Commons License 2005.01.15 0 0 143

Dinka vagy. Ezért indították egy hete, hogy cikk legyen belőle. Amúgy mi volt tegnap, hogy semmi nem változott?

 

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (135)
Leadfoot Creative Commons License 2005.01.15 0 0 142

"Azért van ott más autó is, ami akkor nem volt még."

 

Igen, ezért írtam, hogy pl. :-)

 

Arra nem emlékszem, milyen színű a Suzi, de majd cappolok, ha visszakapom a DVD-t (ja, ezt már mondtam)...

Előzmény: BoGar (140)
BoGar Creative Commons License 2005.01.15 0 0 141
Így van. A hegyeshalmi vonal bizony villamosított.
Előzmény: Hörbi (131)
BoGar Creative Commons License 2005.01.15 0 0 140
Azért van ott más autó is, ami akkor nem volt még.
(Zöld a Suzuki?)
Előzmény: Leadfoot (139)
Leadfoot Creative Commons License 2005.01.15 0 0 139

Hello!

 

nem olvastam vissza az egész fórumot, remélem még nem volt:

 

A Moszkva Tér jópár jelenetében láthatóak 1989-ben még nem létezett autók. Pl. mikor a nagyanyja megveszi Petyának a Zsigulit, és elmennek kocsikázni, a háttérben tisztán kivehető egy többedik generációs magyar Suzuki Swift.

 

Ha visszakapom a kölcsönadott DVD-met, jön a screenshot... :-)

abujd_ Creative Commons License 2005.01.15 0 0 138
nos igen, ez már hosszú ideje jellemző az index.hu-ra...

Kontroll

1. a macis lány Bélával beszélget a metró vezetőfülkéjében... bár a szerelvény szépen dülöngél azt imitálva, hogy halad; az üvegen mégsem tükröződnek az alagútban elsuhanó fények.

2. gyalogkakukk balesete: amikor a metrószerelvény elé esik, a második képen olyan magasra repült, hogy már úgy tűnik, hogy inkább ugrik, mint lökik...

3. ugyanennél: haározottan látszik, hogy a "baleset" a harmadik, "dog" feliratú óriásplakátnál történik. amikor a metró főnökök levetítik a saját verziójukat, akkor egyrészt a reklámtáblák más alakúak (oké, torzít a kamera), de legalábbis a harmadik plakát tartalma teljesen megváltozott... nahát.
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (135)
ready Creative Commons License 2005.01.15 0 0 137
Nem tudom a kontrolos balról jövő metróst ki említette, de ahol középen megy két sínpár ott biza balról jön a metró: pl. népliget....
[vasquez] Creative Commons License 2005.01.15 0 0 136

Ehhehe.... Az egész index.hu egy nagy uborkaszezon ;)))

Régen nem volt ennyire bulvár-portál. Legalább ezt nem kellett volna ellesni az Origo-tól. :(

 

Dízelmozdony-ügy:

sajna a MÁV sincs nagyon a csúcson, akárcsak a filmipar. A Bp-Ljubljana vonalon a Boba-Zalaegerszeg-Hódos vonal bezony nincs villamosítva. Ugyanolyan M41-es dízel húzza az EC/IC-ket, mint amilyen Dodókatáékat.

 

http://www.railfaneurope.net/pix/hu/diesel/M41/2100-2109/20040425_MAV_M41_Drava_Zalaloevoe.jpg

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (135)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2005.01.15 0 0 135
Uborkaszezon van az indexnél, kínjukban összekapartak egy vezető cikket a topikból. Más újat úgysem tudtak mondani tegnap óta.
budapest23 Creative Commons License 2005.01.15 0 0 134

Ja, bocs, ez a 90-esre vonatkozott ;-)

budapest23 Creative Commons License 2005.01.15 0 0 133
Az hagyján, de érdemes megnézni a kilométeróra állását is :-)))
[vasquez] Creative Commons License 2005.01.15 0 0 132

...a metró BAL végénél lévő vezetőfülkéből száll ki, vagyis a metró hátuljából...

 

Vagyis a megfelelő oldalról, a kocsi elején lévő vezetőfülkéből. Ha megnézed a filmet, az adott jelenetet, látszik, hogy:

 

1. ott a bazi nagy tükör a peron elején. Ami segíti a metrővezetőt abban, hogy a szerelvényből való kilépés nékül lássa annak oldalát. Márpedig ilyen tükör nincs a peron végén.

 

2. ott a szemafor piros jelzése a tükör mellett. ilyet pedig nem raknak ki a menetiránynak háttal :)

Előzmény: g25 (60)
Hörbi Creative Commons License 2005.01.15 0 0 131
Szerintem már az is baki, hogy dízel húzza a nemzetközi expresszt. Igaz, a forgatási helyszínen nem volt villamosított vezeték. :o)
Előzmény: Izitúri Membő (12)
angelone Creative Commons License 2005.01.13 0 0 130

Az Én, a kém című film vége felé egy autó befordul egy mellékutcába, a történet szerint valahol a Lánchíd környékén. Az utcasarkon tisztán olvasható a közlekedési tábla: SENSO UNICO (egyirányú utca olaszul). (Már ami a baki kategóriát illeti. Amúgy többé-kevésbé az egész film beleillene a topicba.)

 

Nem teljesen ide kapcsolódik, de sokáig azt hittem, hogy a Múmiában a sunyi arab kísérő tévedésből szitkozódik magyarul. Most rákerestem, és megtudtam, hogy a figura valami különös okból "Beni Gabor" névre hallgat, és "Piszkas allat" beszólását az imdb is idézi. Hálás lennék, ha valaki meg tudná világítani számomra ezt a film- és kulturtörténeti rejtélyt.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!