Keresés

Részletes keresés

Probatbicol Creative Commons License 2004.10.25 0 0 301

Most azon lovagol egyfolytában, hogy "open and frank" jelzőkkel illették a megbeszéléseket, nem pedig "open and friendly"-vel, és ez annak a jele, hogy lebaszták Gyurcsányt és rosszul fogadták. (Megjegyzem, ha meg a "friendly" hangzott volna el, akkor az lenne a baja, hogy olyan ez, mint amikor Brezsnyevvel tárgyalt Kádár, és minek nekünk a NATO seggében ülni, stb.)

 

Élvezkedik azon is, hogy milyen heroikus csatát vívott Gyurcsánnyal a sajtóértekezleten és mennyire lenyomta. Na igen, most ez a hősiesség terepe, nem a Tilos előtti gyülevészek.

 

Nos igen, lebaszták Gyurcsányt. Miként lebassza a NATO sorra szinte össze európai tagját, akik rendre nem teljesítik a GDP-arányos honvédelmi fejlesztéseket, és nem most, hanem immár 30 éve. Emiatt az USA tartja el a NATO-t, és ha Európában baj van (Bosznia, Koszovó), akkor siránkozva rohanunk segítségért Amerikához.

 

De mindez nem érdekes, lényeg, hogy GYF-et lehessen basztatni.

 

Szerintem azonban ez nem jó módszer, mert ha az átlag MaNem-olvasó elkezdi bogarászni ezt a frank-et meg friendly-t, akkor sikítófrászt kap.

Előzmény: figyelő (300)
figyelő Creative Commons License 2004.10.25 0 0 300

Lovas beszámolója szerint leégett Gyurcsány Brüsszelben...

Szerintem is: válaszolt Lovas kérdéseire. A helyében megkockáztattam volna, hogy keresztülnézek rajta. S ha ez meghökkenést váltott volna ki, megígértem volna: egy héten belül kapnak Lovas-válogatottat angolul (esetleg franciául, németül), s ha még mindig volna kérdésük, szívesen válaszolnék rájuk...

figyelő Creative Commons License 2004.10.25 0 0 299

Nem mondtam, hogy idióta vagy, csak idióta módjára...

ilyesmi pedig bármelyikünkkel előfordulhat :-)

Nem vagyok moderátor :-) De ha be akarom tartani a moderálás szabályait, közben meg befogom a szám: honnan fogod megtudni, betartottam-e?

Ha netán nem érdekel, mire a fölszólítás..?

 

A téma: muszáj mindig összehordani hetet-havat..? Olyan jól lehetne szidni a ballibeket racionális dumával is!

Előzmény: Törölt nick (298)
xyz4567 Creative Commons License 2004.10.24 0 0 297

Hiába, túl korán van még. Az alábbi mondat:

"bezzeg a szlovén külügyminiszter Szlovéniát mintegy védernyőt - ez is mennyivel jobb fordítás a "védhatalomnál - képez a határon tűli szlovének .."

Helyesen:

bezzeg a szlovén külügyminiszter szerint Szlovénia mintegy védernyőt - ez is mennyivel jobb fordítás a "védhatalomnál" - képez a határon túli szlovének..

Előzmény: xyz4567 (295)
figyelő Creative Commons License 2004.10.24 0 0 296
Muszáj tényleg idióta módjára handabandáznotok?
Előzmény: Törölt nick (292)
xyz4567 Creative Commons License 2004.10.24 0 0 295

Nem hagyott nyugodni a dolog és megnéztem az eredeti cikket. Itt van a vonatkozó rész:

"Zwei Dinge stören den slowenischen Außenminister Ivo Vajgl an Österreich: die "gezeigte Intoleranz, wenn es um die Ortstafel-Frage geht, und manche Äußerungen von extremen Politikern". "

Háááááááááááát. Nem kis szellemi erőfeszítésre volt szüksége Keresztes Lajosnak az Ortstafel-t közlekedési táblának fordítani. Mert így az egész mondat teljesen értelmetlenné vált. Abban az esetben viszont, ha helységnévtáblának fordítja, mindjárt érthetővé válik a dolog.

Persze lehetséges az is, hogy a MaNem eleve félre akar tájékoztatni és itt is az volt a szándék, hogy bemutassa, bezzeg a szlovén külügyminiszter Szlovéniát mintegy védernyőt - ez is mennyivel jobb fordítás a "védhatalomnál - képez a határon tűli szlovének számára, bezzeg a liberálbolsi magyar kormány még a nyomorult kettős állampolgárságról sem akar hallani. Nem mintha az orbántorgyán kormány akart volna, de az most mellékes. Csak akkor miért laibachi külügyérről beszél, hiszen nem tételezhető fel, hogy sok MaNem olvasó kapásból vágja, hogy itt Ljubjanáról van szó. Szóval úgy hülyék, ahogy vannak.

Előzmény: xyz4567 (293)
xyz4567 Creative Commons License 2004.10.24 0 0 294
Bocs: karintiainak.
Előzmény: xyz4567 (293)
xyz4567 Creative Commons License 2004.10.24 0 0 293

Nem éppen jó cikk. Sőt. Inkább az egész sajtótermék igénytelenségét, színvonaltalanságát jelzi a következő részlet Keresztes Lajos A német nyelvterület sajtószemléje (2004. október 23. 10:30) c. cikkéből.

(http://www.mno.hu/index.mno?cikk=247282&rvt=108)

Der Standard (derstandard.at)

A baloldali osztrák lap Szlovénia a határon túli szlovének „védhatalma“ címmel idézi a Bécsben tartózkodó Ivo Vajgl laibachi külügyminisztert. Vajglt két dolog zavarja az osztrákokban. Egyrészt „a közlekedési táblák írásmódja kapcsán kimutatott türelmetlenség és néhány szélsőséges politikus megnyilatkozása”.

A karantán szlovének helyzete régóta téma a kétoldalú kapcsolatokban. „Szlovénia, mindig a határon túli szlovénok védhatalmának tekintette magát, pontosan úgy, mint az osztrákok az olaszországi német kisebbség esetében”.

 

1. Ivo Vajgl valóban laibachi külügyminiszter (http://www.sigov.si/mzz/eng/minister/curriculum_vita.html), csakhogy ezt illene itt ljubljanai külügyminiszternek, még inkább szlovén külügyminiszternek fordítani.

2. Valami zűr van a "közlekedési táblák írásmódja kapcsán kimutatott türelmetlenség"-nek fordított résszel is, el sem tudom képzelni, mi lehetett ez eredetileg, de az biztos, hogy így se füle, se farka.

3. a karantán bizonyára érthetőbb lenne számunkra is, ha karintainak fordította volna Keresztes Lajos.

 

És mindezért - gondolom - még pénzt is kap.

 


figyelő Creative Commons License 2004.10.23 0 0 291
"Ezekkel" nem lehet beszélni, basznyi nyet, ezek idióták...
Előzmény: Probatbicol (288)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.23 0 0 290
Faj szembesulnod a tenyekkel, ugye?
Előzmény: dekóder (284)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.23 0 0 289
Bravo Sesztak Agi! Szenzaciosan jo ironia, maro guny, igazi telitalalat!
Előzmény: Tamerlán (282)
Probatbicol Creative Commons License 2004.10.23 0 0 288

Ez valami betegség nálatok, ez az "elevenre tapintás". Annyira érdekelnek - legalábbis engem - ezek a hülyéskedések, mint légyszar a falon.

 

Amúgy pedig tekintsd át történelmileg a liberalizmus kialakulását, no, ha annak bármi köze van az antikommunizmushoz (mondjuk Tocqueville-nek), akkor fizetek egy sört.

 

Na persze nem neked, hanem a nagy Alexisnek.

Előzmény: Törölt nick (285)
Tamerlán Creative Commons License 2004.10.23 0 0 287

özv. Bitera Sándor,

 

Na ja.

Bár Seszták cikke "jó" - ezért is idéztem a (282)-ben - de azért egyeseket meg sem tud közelíteni.

Téged, például, aki (egy másik topicban) kétszer is úgy "reklámozod" magad, hogy orrszarvúval kefélsz... 

Előzmény: özv. Bitera Sándor (286)
özv. Bitera Sándor Creative Commons License 2004.10.23 0 0 286

Seszták elvtársnő, írt már maga jobbat is.

 

:o))

Előzmény: Tamerlán (282)
dekóder Creative Commons License 2004.10.23 0 0 284
Kétségbeejtően gyenge.
Előzmény: Tamerlán (282)
figyelő Creative Commons License 2004.10.23 0 0 283
Ez olyan szánalmas...
Előzmény: Tamerlán (282)
Tamerlán Creative Commons License 2004.10.23 0 0 282
Gy. F. titkos naplója
2004. október 13. (7. oldal)

Seszták Ágnes
P i l l a n a t f e l v é t e l

Hétfő.

Ma kineveztem magam miniszterelnöknek. Lendületes vagyok, sármos, gazdag, dinamikus, okos, agyafúrt, profetikus, szerény és szép. Megnéztem magamat a tükörben, belül tiszta Orbán vagyok. Hiszitek? Higgyétek. Délután kormányt alakítok. Jelen van: 30 fotós, 5 tévé, 4 rádióállomás, + 20 mikrofon.
Kedd.

Van kormányom, de nem mutatom meg nektek. Annyit elárulok, hogy aki nem pécsi, törekvő milliárdos. Megvan a költségvetés is, az sem tartozik még rátok. Hogyne, hogy a radikális, hazudós, fasiszta Fidesz-ellenzék belekössön. Klárika már látta, azt mondta, a Piroska sem „csinált” volna jobbat. Este elmentem görkorcsolyázni a West Endbe. Jelen volt: 30 fotós, 20 riporter és 400 fő szervezett spontán tömeg, akik éljeneztek, amikor gólyalábaztam.
Szerda.

Ma aláírom a Terror Házánál a tiltakozást, csókolózom az öregecskedő asszonyokkal, majd rögtönözve fagyizok. Jelen van 40 fotós és az utca kirendelt népe, maguktól kérik rám Isten áldását. Nagy vagyok!
Csütörtök.

Ma tárgyalok az igazságügyi miniszteremmel. Betiltatom a Fideszt, rendeletileg lecsukatok minden jobbos pártvezért, és magamhoz kéretem Varga Imre szobrászművészt, hogy vegyen rólam méretet. Jelen van: minden rádió, összes tévé, plusz a szóvivőim.
Péntek.

Ma kihirdetem, hogy aki szegény, nyugodtan lopjon a gazdagoktól, fossza ki őket. Rendeletileg rabolhatnak. Engem nem érint. A rezidencia biztos, Klárika és a gyerekek biztonságban, útlevél készenlétben. Délután frizbiztem Kulcsár Attilával, régi ismeretség a miénk. Jelen van: 20 fotós, 15 sportriporter és a posztos rendőrök.
Szombat.

Tegnap bejelentettem, hogy ma futva jövök a hivatalomba. Gépkocsikonvoj kísért, kamerákkal, sok fénykép készült. Leállították a forgalmat is, Budán és Pesten egész nap dugó volt miattam. És? Én vagyok a miniszterelnök.
Ma megjelentem a Népszabadságban, a Magyar Hírlapban, a Best és a Story magazinokban, a Heti Válaszban és a Blikkben. A Népszava folytatásos interjút közöl velem, a Nap-keltében bérletem van, a kereskedelmi csatornák lesik a szavaimat, szemüvegem divatot teremt, A mi Gyurcsányink címmel Pápán folytatólagos vetítés megy az életemről. Jelen van: nevezett lapok fotósai és udvari riportereim.
Vasárnap.

Kormányülést tartok. Csak én beszélek, osztom az észt, nagyon is. Nemcsak miniszterelnök, de a kormány és az állam is én vagyok.
Hétfő.

Rendeletileg megszüntettem az alkotmányt és az Országgyűlést. Minek? Ahhoz, hogy kormányozzak, nem kellenek a demokratikus sallangok, jelképek, szimbólumok. Zseniális ötletem van: aki nem MSZP-tag a munkahelyén, ki lesz rúgva, beleértve az MNB elnökét és a köztársasági elnököt. Lesz itt üres állás dögivel.
Kedd.

Ma átoperáltattam a jobb kezemet a bal oldalamra. Ezt kötelezővé teszem. Büszke baloldalt büszke szociális érzékenységgel. Mutattam a két bal kezemet a Hiller Pistinek, azt mondja, hogy neki már a lába is az, születése óta. Ma felléptem egy lovári-beás vetélkedőn. Cigánybotolót táncoltam. A közönség tombolt. Ahogy máshoz, ehhez is tökéletesen értek. Jelen van: az összes tévéállomás, egyenesben.
Szerda.

Tanácsokat adtam Tony Blairnek, megfejtem egy tehenet, megnyírtam egy birkát, és varrtam Klárikának egy kendermintás kosztümöt. Az egész akarat kérdése. Nézegettem az üveg alatt a Szent Koronát. Mi lenne, ha megkoronáznám magamat, mint hajdan Napóleon? Később Bálint fiam követne a trónon?
Csütörtök.

Ma megjelent nálam két pasas, közrefogtak és betuszkoltak egy fehér autóba. Éljenzés kísérte utamat. Zseni vagyok, szeret a nép.

figyelő Creative Commons License 2004.10.18 0 0 281
Vazze: ne szemeteljetek, és ne szarjátok össze se az utcát, se a "Fő utcát" - mindjárt szebb lesz Budapest is, az ország is...
Előzmény: hot elek (278)
hot elek Creative Commons License 2004.10.18 0 0 280



A kis októberi
Ludwig Emil
2004. október 18. 7:00


Magyar Nemzet
Forradalomnak nevezte az MSZP újonnan megválasztott elnöke azt az eseménysort, ami pártjában az elmúlt időben lezajlott, és a mögöttünk hagyott hétvégén tetőzött. Lehet szelíden mosolyogni vagy fanyalogni a nem kimondottan forradalmár karakternek megismert Hiller István fellengzős szóhasználatán, de nem érdemes.

 

http://www.mno.hu/index.mno?cikk=246293&rvt=114

hot elek Creative Commons License 2004.10.18 0 0 279
Most meg pityergek.
Előzmény: Probatbicol (275)
hot elek Creative Commons License 2004.10.18 0 0 278

MNO
Seszták Ágnes: "Mitől lenne ez a mi városunk? Innen csak menekülni lehet, amint tették azt eddig 300 ezren. Budapest szutykos és elhanyagolt. A megszűnt üzleteket méretes plakátragacs fedi, a körúti kirakatok szürkék a portól, de a házak ablakai, redőnyei is sötétek a mocsoktól. Itt Demszky országlása idején nem épült semmi olyan, amit mutogatni lehetne."

(Magyar Nemzet, 2004. október 18.)

KIKERICS Creative Commons License 2004.10.18 0 0 277

"Azt a lapot, amely ilyen cikket közöl, amelynek ilyen munkatársai vannak, valóban a leghelyesebb ignorálni."

Ignoráld. A likvidálós cikket közlőt, amelyiknek olyan munkatársa(i) van(nak), azt meg ...

Előzmény: figyelő (12)
KIKERICS Creative Commons License 2004.10.18 0 0 276
Én is a Népszabadsággal kezdtem, mármint a közélteti-politikai újságolvasást. Ezt a lapot reklámozták orrba-szájba. S akkor tettem le, amikor a lap aljáról H.Kovács bácsi vigyorgott rám és ajánlgatta magát. Még egy telefonszám is volt, amin fel lehetett hívni a pártot.
Előzmény: lujo2 (10)
Probatbicol Creative Commons License 2004.10.17 0 0 275

Nagyon gagyi kis figura vagy te.

 

Előzmény: hot elek (272)
DegeneraBocsinka Creative Commons License 2004.10.17 0 0 274
Egyedül sikerült szétcseszned egy jó szándékú topicot. Bravó! Csak így tovább!
Előzmény: hot elek (273)
hot elek Creative Commons License 2004.10.17 0 0 273
Én csak a jó cikket idézem. Ha nem tudsz velük mit kezdeni, privát pech. Eddig az összes idézett cikk az MN jelent meg.
Előzmény: DegeneraBocsinka (269)
hot elek Creative Commons License 2004.10.17 0 0 272
MNO
Bolgár György: „Az pedig még rosszabb, ha az ellenzéki támadás ellen védekeznek, hiszen akkor meg eleve az a baj, hogy magyarázni és magyarázkodni kell, ami káros a politikai egészségre. Vagyis nem okosabban kéne védekezni, hanem helyette inkább kezdeményezni, a támadásokat pedig félresöpörni, semmint egyenként kivédeni.”

(Népszava, 2004. október 15.)

Előzmény: Probatbicol (270)
hot elek Creative Commons License 2004.10.17 0 0 271
A Magyar Nemzet idézi így. Csak a lényeget ebben a rohanó világban.
Előzmény: Probatbicol (270)
Probatbicol Creative Commons License 2004.10.17 0 0 270
Kicsit gagyi dolog, hogy magyarhírlapos anyagokat idézel itt, mintha magyarnemzetesek volnának. Ennyire azért még te sem lehetsz hülye.
Előzmény: hot elek (268)
DegeneraBocsinka Creative Commons License 2004.10.17 0 0 269

Vazze, a topic címe az, hogy jó cikkek a Magyar Nemzetből!

Mi lenne, ha befejeznéd a Bayer cikkek, és a más lapokból vett idézetek bemásolását...

Előzmény: hot elek (268)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!