Keresés

Részletes keresés

valláskritika Creative Commons License 2004.10.06 0 0 39

 

Köszönöm a gratulációt. Joóóól Esett.

 

Abban azért nagyon nem vagyok bíztos, hogy bármit is látott előre. Legfeljebb előre eltervezte hogy mártírként leöngyilkoltatja magát. Sok regényben van ilyen, amikor a romatikus hős ugy öngyilkol, hogy nem sajátkezüleg, hanem olyan helyzetet teremt, amikor megölik, kivégzik.

 

Ugyebár a Szálini rendszerben elég lett volna egy rosz szót szólni a Generasszimisszról és vége az illetőnek. Nos Jézus is valami hasonlót tett.

 

 

 

 

Előzmény: lehell (36)
lehell Creative Commons License 2004.10.06 0 0 38

Kedveseim?

 Ha jót tehetel, szólhatol, nem teszed, nem szólod, ugyanolyan bün, de itt a bün s bünhődés örök együttható, mert minden mégis az 1 Élet mellett, az ellene is, mellett lenne?

 Ime a shcolla: vagy tanulunk a ki meg behatásokból, vagy meddig akarjuk lyuk lyuk lyuk büntettni magunkat? Ezt megint csak 1 nebulló értheti? Csak a Mennyek Örök Országai vannak, s annak lehet -e teljes ELLENSTÁTE?

 Ime Jézus Szülei: APAANYAGYEREKE IS ISTENEK? Az örök titok az ADAMADA - ban, vagyis, ami Élő, az csak 1 LÉLEK - PÁR lehet, mint amik - AKIK a Szülők?

 Most ha NEM MENNYEK, bijjon minden fogghijjas, s ha egy fog  meg szem se maradt, mivel rágod meg? Vagy nem kell, mert softos nem rostos? 

 Egészséggünkre!

Előzmény: Data Destroyer (37)
Data Destroyer Creative Commons License 2004.10.06 0 0 37
 Egészségedre.
Előzmény: lehell (36)
lehell Creative Commons License 2004.10.06 0 0 36

Gratulálhatok a topick nyitónak?

 Akik a topick be vagy lezárása, na azok lejáratják magukat, mert MINDEN HAZUGSÁG, UGGIS ELŐBB UTÓBBA  A NAPFÉNYRE VETTETIK? Az egyÉgvilágon minden Jézus mellett van, s figyeljetek MELLETTE, nem allatta, na aki tud magyarul, mert semmi máss büszkességünk nincs többet, mint csak ÉN VAGYOK MAGYAR, amit eltanultunk a KIZÁRÓ MEG BEZÁRÓ ZSINAGÓGÁGBA, VAGY A PÁRTUNKBA: A BELÉPÉS BIZONYTALAN, A KILÉPÉS MÉG BIZONYTALANABB? LELÉPNI, LEHET?

 Hogy miért nem csajozott Jézus? Elöször is, itt minden a KIGYÓ RACCÁÉ, másodszor mindennek tudta a értelmét, ugy hogy TUDTA -LÁTTA A VÉGÉT?+ S KEZDETÉT? A Lélek - kaja, kiánycikk, na itt az alkalom, igaz negativa fordulatba, de mégis mindenki piszkálva van, fel meg le is?

 Mikor a Lélek - tested tudatába kerültél, most abszi - ulti, MINDENT BE TUDSZ KAPCSOLNI MEG KIKAPCSOLNI, azaz miért kell a szerelem? Ha rögtön látod minden induxxxiódnak a végét, s jutalmát, vajon megszülettél volna -e, ide?

 Ha a vége mi, jó? Minden jó? Vicca születni? ha ha ha...haha

Data Destroyer Creative Commons License 2004.10.06 0 0 35

 Szerintem hívő, aki hisz Jézus bibliai értelemben vett tisztaságában, valamint látta Iván Gábor fényképét, és tudta, hogy ilyen búrával maximum ácsingózhat nők után.

:D

 

 Mindkettő belefér, nem gondolod?

Előzmény: valláskritika (34)
valláskritika Creative Commons License 2004.10.06 0 0 34

Például az index SMS falán is ( http://index.hu/smsfal/ ) gyakran olvashatunk ilyen hírdetéseket:

 

"

JEZUSBAN ES IVAN GABORBAN AZ A KOZOS HOGY EGYIKNEK SE VOLT DOLGA SOHA NOVEL Érkezett: 2004.10.06. 11:36

 

Hát ha a hírdető a P-DOX vallás alapítóját érti Iván Gáboron, akkor abban biztosan téved, de hátha nem téved Jézust iletően. Meg kellene kérdezni a hírdetés feladóját, hogy mire alapozza az információit?

 

 

 

Előzmény: maydayray (19)
muphrid Creative Commons License 2004.10.06 0 0 33

Mar bocs, de honnan tudod, hogy ki latta Afrikat es ki nem? Pontosabban: ki volt Afrikaban es ki nem?

A nezetedbol kiindulva semmi sincsen, hiszen, ha kotozkodunk, akkor bele lehet magyarazni, hogy peldaul az atomokat magukat (vagy az osszetevoiket) sajat szemeddel nem latod, csak mikroszkopon keresztul, viszont az nem a te szemed, es mivel nem latod, igy nincs is... Egy kis indukcio: Ha nincs atom, akkor elemek sincsenek, es akkor mar semmi sincsen... filozofalhatunk...

 

A topictemara terve: magam is erdekesnek talalom a temat fuggetlenul attol, hogy ki nyitotta, vagy hogy nyitottak-e mar ilyet... En peldaul nem nezegetem az origo forumat, igy ezt a topicot sem olvastam. Igy orulok, hogy itt is nyilt egy ilyen...

Az igazat sosem tudhatjuk meg, hiszen tenyleg nincs idogepunk, es: 

 

"A kanonizálás során azokat a műveket fogadták el szent könyveknek, amelyek tekintélyes és régi szerzőtől valók, a zsinagógai vagy egyházi közösségekben általánosan és régóta használatban vannak, mondandójukat tekintve megfelelnek az igazhitűség követelményének és nem egyszerűen a bibliai hagyomány folklorisztikus, jámbor kiszínezései..."

 

Velemenyem:

Lehet, hogy nem csajozott, mert kulonc volt. Tobb vallasban is elfogadjak a tenyt, hogy Jezus elt. Viszont nemelyik azt mondja, hogy Isten fia, masok csak azt mondjak, kulonleges ember volt, nem atlagos, bizonyos hatalommal rendelkezett. Valami olyannal, ami nem hetkoznapi, amit az emberek nem tudtak megmagyarazni, de probaltak. Talan igy alakult a gondolat, hogy Isten fia, valami felsobbrendu leszarmazottja. Es mivel ez a felsobbrendu semmikepp sem lehet ember, ezert a szuznemzes, az isteni fogantatas...

A kuloncoket csodaljak, de tartanak is tole... Szerintem en sem mernek ilyen pasival kezdeni...

Mint mondtam, ez az en velemenyem!!!

Előzmény: elterito (30)
valláskritika Creative Commons License 2004.10.06 0 0 32

 

A Jézushívők legtöbbje szerint Jézus nem ember volt, de ettől még történelmi személy:-)

 

Nem zavarja őket az önellentmondás.

 

 

Előzmény: Jay-X (29)
maydayray Creative Commons License 2004.10.06 0 0 31
ahhoz képest, hogy nem akartál ideírni :-)))
Előzmény: elterito (30)
elterito Creative Commons License 2004.10.06 0 0 30
Á nem. Kossuth Lajos sem élt soha, csak beleírták a könyvekbe. Csak azok éltek valaha is, akiket láttál a szemeddel. Meg Afrika sincs, mert soha nem láttad.
Előzmény: Jay-X (29)
Jay-X Creative Commons License 2004.10.06 0 0 29
mér élt egyáltalán? :)
maydayray Creative Commons License 2004.10.06 0 0 28
Jah, vagy úgy. Na akkor visszanézek, ha találtam ilyen nézetet :-).
Előzmény: valláskritika (27)
valláskritika Creative Commons License 2004.10.06 0 0 27

 

Magam is arra lennék kiváncsi részletesebben. Egyébként az itteni 11-es hozzászólásban már idéztem egy ilyen nézetet.

 

 

Előzmény: maydayray (26)
maydayray Creative Commons License 2004.10.06 0 0 26

Akkor talán avass be bennünket az alternatív elképzelésekbe, mert ahogy írtam, hiányzik a vitaanyag :-)))

Előzmény: valláskritika (25)
valláskritika Creative Commons License 2004.10.06 0 0 25

"Miért? Nem csajozott?"

 

Hát az RKAT tanításai szerint nem, de egyes alternatív elképzelések szerint meg igen. Engem roppantul érdekelnének a további adatok és érvek ha vannak.

 

 

Előzmény: Konrad (18)
elterito Creative Commons License 2004.10.06 0 0 24
Nem egyértelmű a perthenogenezis, másrészt én nem tudom, hogy a szűznemzés valaha is előfordult volna a történelemben. Klónozás igen, de az is emberi segítséggel, és nem spontán.
Előzmény: partizan beokad (20)
elterito Creative Commons License 2004.10.06 0 0 23
Nekem aztán tök mindegy, én csak javasoltam, mert ismerem a delikvenst.
Előzmény: maydayray (17)
Beatty_1 Creative Commons License 2004.10.06 0 0 22

Nem igaz!

 

Én László atyát a '90-es években kimondottan újmenedzseri LILA színű öltönyben is láttam ! És a nyakkendője is szines volt !

 

És cigarettázhatnak is ! (Ha csak elnéző kategóriában is, de tehetik, sőt kártyázhatnak is! Számos és számtalan kiváló dokumentumregényben leírják, hogy a falu plébánosa, a kerületi püspök, a vendég érsek stb. meg a káptalan is, heti rendszerességgel mikor kihez volt erre-arra hívatalos (ebéd/ebéd-vacsora, bridzs parti, szellemi vetélkedő, élet- és örökélet kérdéseinek meg a napi és jövőbeni politikai hogyanalakulásnak a megvitatása, sakkozás, bálozás, megnyitás, avatás, evés-ivás, ünneplés, hajlongás mind-mind az övék volt. Így tehát ma is. )

 

László (vagy Lajos? elbizonytalanodtam) atya helikopter és kisrepülő túrákon vesz részt, és a levegőben evangelizál.

 

Csupa modernség.

 

Hát.... hogy a répát mire használják... azt biza olvashatod a hírekben. Néhányba a Miska bácsi leveles ládája is  belebotlik...

 

 

 

 

Előzmény: valláskritika (7)
maydayray Creative Commons License 2004.10.06 0 0 21
Ez vicc volt, tutira :-) másrészt szinte az összes világvallásban megtalálható a szűznemzés, csak nem szabad szó szerint venni, ezzel mindössze az abból megfogant utód különlegességére akartak utalni, egyértelmű, hogy József volt a hunyó :-)
Előzmény: partizan beokad (20)
partizan beokad Creative Commons License 2004.10.06 0 0 20
Fogantatása és születése leírásából egyértelmű hogy szűznemzéssel fogant, és szűznemzéssel csak női egyed hozható létre. Tehát Jézus azért nem csajozott mert nő volt. Egy női profétának semmi esélye nem lett volna ezért titkolnia kellett hogy nő.
maydayray Creative Commons License 2004.10.06 0 0 19
Na igen, csak mire alapozzuk a vitát? Mert azt jól írják, hogy a Bibliában nincs bent minden, meg azok is úgy, ahogy a szerző akarta! Tehát nem éppen adekvát forrás! Mivel időgép nincs, mit veszünk alapul?
Előzmény: valláskritika (16)
Konrad Creative Commons License 2004.10.06 0 0 18
Miért? Nem csajozott?
Előzmény: valláskritika (-)
maydayray Creative Commons License 2004.10.06 0 0 17
Azt hadd döntsem el én, jó? köszi
Előzmény: elterito (15)
valláskritika Creative Commons License 2004.10.06 0 0 16

 

Mert nem azonos a két fórum látogatóinak az összetétele, és úgy gondolom, hogy ez egy olyan érdekes felvetés, amit érdemes lenne mélyebben megvitatni.

 

 

Előzmény: maydayray (14)
maydayray Creative Commons License 2004.10.06 0 0 14
Bocsi, de ha ott van egy topik, ide miért kell? Főleg, ha ismered is?
Előzmény: valláskritika (13)
valláskritika Creative Commons License 2004.10.06 0 0 13

Érdemes tudni;

 

Az origón jelenleg 264. hozzászólás van a Miért nem csajozott Jézus? topikban.

 

Nem hiszem, hogy ha ott teljes mértékben belefér a kérdéskör a Moderációs szabályokba, akkor itt nem férne bele. Állítólag az index szabadabb elvűnek tartja magát.

valláskritika Creative Commons License 2004.10.06 0 0 12

 

Sőt sokak szerint meg is házasodott és gyerekei is voltak.

 

Mi lehet a valóság? Érveket várok, pro és kontra.

 

 

valláskritika Creative Commons License 2004.10.06 0 0 11
Az indexen lévő egyik beírás szerint meg csajozott Jézus. Az egyik volt profi csajt kapta el, ami megint csak a lelki gondokról árulkodik:

"rutilus 2004.07.30 09:51:52 (273)
Asszem nincs igazad. Jézus kiséretében voltak nők, s ha jól emlékszem sehol nem szerepel a Bibliában, hogy szűzies életet élt volna. Sőt azt hiszem Magdolnának hívták a hölgyet, aki személyében talán a barátnőt tisztelhetjük. Más kérdés, hogy mi került be a szent szövegekből és történetekből a Bibliába, és mi nem. Ezt utólag döntötték el egy olyan korban, amikor dühöngött a prüdéria és a szexualitás minden megnyilvánulását bűnnek tartották. "
valláskritika Creative Commons License 2004.10.06 0 0 9

 

Kérem a moderátort, hogy törölje elterito nick kirekesztő, flodoló és fórumromboló hozzászólását, amely a keresztény alapelvekkel is ellenkezik.

 

 

Előzmény: elterito (8)
valláskritika Creative Commons License 2004.10.06 0 0 7

Egyes helyeken a olyan előírások vannak a hitéletre, ami a ami pszichológia szerint eleve mentális problémákat teremt.


Nézzük csak meg a RKAT papjait:

- tartózkodniuk kell a testi érintkezéstől nővel, ezért a simogatás a relaxálás és az örömszerzés ezen formájától elzárják őket

- nem gyűjthetnek vagyont, tehát a munkájuk értékét sem tudják közvetlenül értékelni

-nem lehetnek egyéni céljaik, fel kell áldozniuk magukat a szervezetnek

- nem nemzhetnek utódot, tehát a gyereknevelés felelőségétől és szépségétől is megfosztják őket

- fekete, depreszzáló ruhaszínekben kell járulniuk és az egész környezetüket a depresszió és a halál szele és emléke járja körül. (Feszületen egy haldokló ember)

- gyakran kell böjtölniük, ami eleve az agy kiéhezésével jár és ez vizulaizációkat teremt

- a sör és a bor fogyasztása megengedett, ami rejtett alkoholizmussá alakulhat a magányos éjszakákon, amikor senki sem látja

- a szervezet állandó bűntudatban tartja őket

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!