Keresés

Részletes keresés

toloba Creative Commons License 2005.02.08 0 0 569
A FIDESZES HARCIKUTYA MÁGNÁSFI ELSŐFOKON BUKOTT!


Gyurcsány első fokon pert nyert Szijjártó ellen

* Index/MTI

2005. február 8., kedd 13:43

Első fokon pert nyert a miniszterelnök Szijjártó Péter fideszes képviselő ellen. Egy évvel ezelőtt Szijjártó olyan kijelentséeket tett, melyek sértették az akkori sportminiszter jó hírnév védelméhez fűződő jogát. A képviselőnek kommentár nélkül kell közzétennie a keddi ítélet rendelkező részét. A fideszes képviselő fellebbez.



Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerosének!



Gyurcsány Ferenc első fokon pert nyert Szijjártó Péter képviselő ellen. A Fővárosi Bíróság kedden kihirdetett ítélete szerint a fideszes országgyűlési képviselő egy tavalyi sajtótájékoztatón tett kijelentéseivel megsértette a miniszterelnök, akkori sportminiszter jó hírnév védelméhez fűződő jogait.

Pataki Árpád bíró elmondta, Szijjártó Péter 2004. január 28-án tartott sajtótájékoztatóján hamis színben tüntette fel azokat a valós tényeket, hogy Gyurcsány Ferenc az Altus Rt.-n keresztül 2002 júniusáig érdekeltnek volt tekinthető a Perfekt Rt.-ben, illetve, hogy ez utóbbi cég 2003-ban több állami megrendelést is elnyert. Szijjártó szavai azt a látszatot keltették, hogy a megrendelések elnyerése és a felperes közmegbizatása között összefüggés áll fenn, mondta a bíró az indoklásban.

A bíróság az alperest eltiltotta a további jogsértéstől, és kötelezte, hogy az ítélet rendelkező részét kommentár nélkül tegye közzé. Szijjártó Péter jogi képviselője a határozat kihirdetése után azt mondta, fellebbeznek a döntés ellen.
Az MTI-t is idézték


Mint arról az Index is beszámolt, a személyiségi jogi ügyben tanúként hallgatták meg az MTI hírigazgatóját január 31-én. Azért idéztette be az alperes, hogy bebizonyítsa, a hírügynökség néhány munkatársának hibájából pontatlanul közölték Szíjjártó egykori szavait. Később az MTI-nek javítást is kellett kiadni, amely szerint "nem a mostani, hanem egykori" cégekről esett szó a vitatott sajtótájékoztatón.

A felperesi kereset elutasítását kérő Szíjártó akkor azt mondta, ő nem is közölte a fentieket a sajtóval, csupán a Cégadattár és a Közbeszerzési Értesítő adatai alapján tett kijelentéseket.
toloba Creative Commons License 2005.01.11 0 0 568
Ezt meg hogy lenyomta a Szulák show....
toloba Creative Commons License 2005.01.10 0 0 567
na, mi az igazság?

"A fideszes politikus kiosztott a sajtó képviselőinek egy tulajdoni lapot, amelynek tanúsága szerint az értékesített telekre a vevő, a Sárkány Autócenter Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. egymilliárd forintos jelzálogjogot jegyeztetett be, ami szerinte bizonyíték arra, hogy áron alul adták el a telket."

"Batiz András hangsúlyozta, hogy az alapítvány által kitűzött cél megvalósult, hiszen a vételárból hét fedett teniszpálya létesült és például íjászpályát is létesítenek. A jelzáloggal kapcsolatban azt mondta: a vevő négy ingatlanra jegyeztetett be összességében egymilliárdos jelzálogjogot, ebből a Kőér utcai telekre 140 millió jutott. "Szijjártó Péter vagy téved, ami furcsállanék, vagy tudatosan félrevezeti a közvéleményt" - fogalmazott a kormányszóvivő."
toloba Creative Commons License 2005.01.10 0 0 566
Közpénz elherdálásával vádolja Gyurcsányt a Fidesz

* Bogád Zoltán

2005. január 10., hétfő 12:42

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök sportminiszteri tevékenységének egyik utolsó döntését kritizálta hétfői sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter. A fideszes politikus szerint a kormányfő szeptemberben hozzájárult ahhoz, hogy egy sportalapítvány túladjon kőbányai telkének nagyobb részén. A vevő a kétszázmilliós vételár kifizetése után egymilliárdos jelzálogjogot jegyeztetett be az ingatlanra.


Az Ipari Szövetkezetek Sportalapítványa 1997-ben jutott hozzá a kőbányai Kőér utca egyik ingatlanához, ismertette az előzményeket hétfői sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter fideszes képviselő. A teleket az 1997-es feltételek szerint tizenöt éven át csak sportcélokra lehetett volna hasznosítani. Az alapítvány tavaly nyáron a telek megosztását kérte egy 1157, illetve egy 9274 négyzetméteres részre, amire a kőbányai önkormányzat áldását adta.
Méltányossági alapon
Szijjártó elmondása szerint ezután járult hozzá Gyurcsány Ferenc akkori sportminiszter - méltányossági okokból - ahhoz, hogy a nagyobbik telekrészt értékesítsék. Szijjártó kifogásolja, hogy Gyurcsány néhány nappal a kérvény beérkezése után -nem sokkal miniszterelnöki eskütétele előtt - hozzájárult a tranzakcióhoz, holott máskor egy ilyen eljárás hosszadalmasabb szokott lenni.

A politikus kifogásolta, hogy az alapítvány úgy adta el a telekrészt 195 681 000 forintért, hogy az adásvételi szerződésben kikötötték a sportcélú hasznosítási kötelezettség törlését. Szijjártó szerint az ingatlan így már jóval többet ért, mint a méltányossági hozzájárulás kiadása előtt. A fideszes politikus kiosztott a sajtó képviselőinek egy tulajdoni lapot, amelynek tanúsága szerint az értékesített telekre a vevő, a Sárkány Autócenter Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. egymilliárd forintos jelzálogjogot jegyeztetett be, ami szerinte bizonyíték arra, hogy áron alul adták el a telket.


Kinek az érdeke?

Szijjártó írásbeli választ igénylő kérdéseket intézett Gyurcsány Ferenc miniszterelnökhöz, azt tudakolva, "felelősnek érzi-e magát a közvagyon ilyen jellegű elherdálásában való részvétel miatt". Azután érdeklődött, hogy "miért kellett néhány nappal a miniszterelnöki eskütétele előtt, kormányválság kellős közepén nyilvánvalóan bokros teendői mellett, éppen ezt a méltányossági kérelmet viharos gyorsasággal elbírálni (...) és aláírni?"

"Kinek vagy kiknek volt az érdeke, hogy Gyurcsány Ferenc ezt a kérelmet elbírálja és hány ilyen méltányossági kérelem aláírásával tette lehetővé szakminisztersége idején, hogy sportcélú ingatlanok kikerüljenek ebből a körből" - fogalmazott Szijjártó.

Avar László, az Ipari Szövetkezetek Sportalapítványának titkára az Indexnek azt mondta, hogy készült értékbecslés az adásvétel előtt, és az a későbbi vételárnál kisebb összegben határozta meg az ingatlan értékét. Avar leszögezte, hogy a csaknem kétszázmillió forint nélkül nem tudták volna kialakítani azt a korszerű teniszcentrumot, ami azóta már működik is.
Batiz: Szijjártó téved, vagy félrevezet
Batiz András kormányszóvivő a Szijjártó sajtótájékoztatóján elhangzottakra úgy reagált, hogy a kormány úgy gondolja, egy sportingatlan akkor működik jól, ha sportcélra hasznosítják. Emlékeztetett arra, hogy az Ipari Szövetkezetek Sportalapítványa '97-ben jutott hozzá a csaknem hét hektáros területhez, amelynek megosztásáról döntött tavaly év elején. A később eladott csaknem hat hektáros telket 191 millióra értékelte egy 2004. januári ingatlan értékbecslés, ami eleve kétségessé teszi, hogy ad-hoc jellegű döntés született volna.

Batiz András hangsúlyozta, hogy az alapítvány által kitűzött cél megvalósult, hiszen a vételárból hét fedett teniszpálya létesült és például íjászpályát is létesítenek. A jelzáloggal kapcsolatban azt mondta: a vevő négy ingatlanra jegyeztetett be összességében egymilliárdos jelzálogjogot, ebből a Kőér utcai telekre 140 millió jutott. "Szijjártó Péter vagy téved, ami furcsállanék, vagy tudatosan félrevezeti a közvéleményt" - fogalmazott a kormányszóvivő.

Szerettük volna megtudakolni a Sárkány Autócenter vezetőinek véleményét is az ügyről, de ők csak keddre ígértek választ.
angyalhentes Creative Commons License 2004.10.05 0 0 565
Illik egy maganlevelet kirakni a netre? :)
Előzmény: sashimi (563)
angyalhentes Creative Commons License 2004.10.05 0 0 564
En most se latom a sajat honlapjan. Hol kellene lennie?
Előzmény: Kulik (556)
sashimi Creative Commons License 2004.10.05 0 0 563
Napokig nem talalta senki, a jobboldal tisztelt kepviseloi sem, Polt levelet a neten, igy talan nem is volt annyira szem elott az ira.

De szerencsere nem nehez tisztazni a dolgot. A Parlament irattaraban mikor helyezte el a levelet Szijjarto ur? Ott iktatjak a dolgokat.

sashimi
Előzmény: wizes (554)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.05 0 0 562

szerintem fennt volt, és nem is ez a baj.

a baj az, hog yaddig,mig a tv-ben, ujságokban ezerrel nyomatta a szöveget GyF ellen ami az igazi nyilvánosság-, addig a levelet, CSAK a parlament honlapjára tette fel. Azért azt az embrek közel sem olvasgatják olyan gyakran, mint amilyen az arcukba kapják Szijjártó szavait a médiákon keresztül. Igenis lapitot vele. Akkor nemlapitott volna, ha kiáll a kamerák elé és felolvassa polt levelét. Ezt nem tete meg. A többi süket duma. Erre mondja mindig apukám: mindent meg lehet magyarázni...

Előzmény: wizes (554)
wizes Creative Commons License 2004.10.05 0 0 561

Mé??

Gazdag a csávújuk!

A szellemi szegénység-nyomor egy polityikásnál nem sajnálatraméltó, hanem kizáró ok.!

Biza ölégh sokat ki kéne zárnnyni!

,-)

wizes.

Előzmény: halford (560)
halford Creative Commons License 2004.10.05 0 0 560
Csak a szüleit sajnálom.
Előzmény: wizes (557)
wizes Creative Commons License 2004.10.05 0 0 559

Há nem actatat támaszsztya alá amit monydok??!!???

Debiza!!

wizes.

Előzmény: borsosalma (558)
borsosalma Creative Commons License 2004.10.05 0 0 558
aA korábbi haglatyolása pedig aról szólt, hogy polttól privát levelet kapot és azért nem tette közzé. Cavinton CAVINTON
Előzmény: wizes (554)
wizes Creative Commons License 2004.10.05 0 0 557

Mé nem monyta a Parlajöttben??

Hm??

Mé tsak most monygya??????

Mer nem vótt fenn!

 

Most már pofázik mióta felrakták!

Gondolod pont Szíjjártó hagyja ki azt a ciccert, hugy replikázzon?

Fenét!

Utólag felrakták!

wizes.

Előzmény: Kulik (556)
Kulik Creative Commons License 2004.10.05 0 0 556
Sűrűbben kellene olvasgatni a honlapot oszt láttad vóna.
Előzmény: wizes (554)
wizes Creative Commons License 2004.10.05 0 0 555

Bruhaháuioáuioá!

wizes.

Előzmény: Kulik (553)
wizes Creative Commons License 2004.10.05 0 0 554

Most asztatat monyta a Napkeltében, hugy fennt vótt a hunlapgyán április óta!

 

Mé csak most monygya???

Nna mé????

Mer most rakták fel, oct bizonyítsd be, hugy nem vótt fönn eddig!

Huncut a kispofám!

Mé nem myonyta-nyomta be eddig ezt a sódert??

 

Van amikor lassan kapcsolnak és az eletelt időközben tanájják ki a hazugságot, amit actán végtelenített magnószalagról nyomnak.

wizes.

 

Előzmény: Törölt nick (542)
Kulik Creative Commons License 2004.10.05 0 0 553
Hahaha.
Előzmény: wizes (552)
wizes Creative Commons License 2004.10.05 0 0 552

Most a Napkeltében nyomja a sódert.

Tele van homokkal.

,-)

wizes.

angyalhentes Creative Commons License 2004.10.04 0 0 551
Nem hulye.

Csak tudod, amig le nem ereszt teljesen a felhuzoszerkezet rugoja, veszelyes lenne szalagot cserelni benne. Figyeld meg, naprol napra lassabban fogja mondani. Vegul meg szotagolni is fog, meglatod. (Ez attol van, hogy a rugo mar olyan gyenge, hogy mar csak nagyon lassan kepes egy fognyit forgatni a fogaskereken. Es ez az i-gaz-sag.)
Előzmény: Droopy (550)
Droopy Creative Commons License 2004.10.04 0 0 550

Ma megint felhozta a visszaszerzesi lehetoseget...

 

Ez hujjje

alfredoo Creative Commons License 2004.10.02 0 0 549

ah

 

vegul is ezt termeszetes dolognak veszem.

 

nekem az a furcsa hogy a peticios urgek nem talaltak valami nagyobb falatot. kezdek bizni a baloldal integritasaban. egyetlenegy balatonoszodi ugy. gyilkossag, kabitoszer, pedofilia semmi. pedig egy orszag 50%-a minden hulyesegukkel rendelkezesukre all.

 

disztinkcio. nem azt mondtam hogy a masik 50%-nal ne lenne ugyanannyi tobb vagy kicsivel kevesebb rendelkezesre allasi hulyeseg. hanem azt mondtam amit mondtam.

 

es egy oszodot tudtak elohuzni a kalapbol... van meeg remeny. a baloldal meegsem olyan lopkdos...

 

hiszen ha lopkodos lenne akkor 5 milliard lopast talaltak volna, amibol 2 milliardot ki kellett megvesztegetesi penzkent fizetni. az egyenleg/szaldo 3 milliard.

 

ehhez kepes komoly arccal bedobjak balatonoszodot... gratulalhatok?

Előzmény: angyalhentes (548)
angyalhentes Creative Commons License 2004.10.02 0 0 548
Ha minden balhe utan valami ilyesmi kovetkezne, egy szavam se lenne a politikai "elit"-re.
Előzmény: alfredoo (546)
alfredoo Creative Commons License 2004.10.02 0 0 547

topdzsoj

 

miert nem kerdezted? mondtam volna. 4 LAKOSZTALY van ha jol emlekszem es gondolom olyan 15 ember udulhetett ott KETHETENTE. szamold ki. a bolt allitolag messze volt de a gondnok neha segitett. a balaton meg finom volt. elveztek akik ott voltak. volt aki ELETEBEN ELOSZOR volt a balatonon.

 

sajnalod toluk? szep aranyos topdzsoj gyerekek hol nyaraltak? dubrovnik?

Előzmény: topdzsoj (512)
alfredoo Creative Commons License 2004.10.02 0 0 546

kilgoret

 

en is tudtam rola (VELETLENUL) mielott be lett volna dobva(???) a koztudatba. sajnalom ha be lett dobva. szegeny pethos gyerekek es anyukak nem erdemlik meg.

 

szvsz a balhe utan adtak nekik oda nyaralasra. de ettol fuggetlenul jo hogy odaadtak.

 

a fidesz meg kisstilu. nagyon kisstilu. menjenek koszoruzni grazba az autobuszbaleset szinhelyere. hiszen ott bogtek. csorogtak a mukonnyek!

Előzmény: kilgoret (508)
alfredoo Creative Commons License 2004.10.02 0 0 545

ks

 

szep amit irsz de nekem nincsenek ketsegeim es illuziuoim. gyurcsany le lesz jaratva. es ha medgyessy kivegzesenek modjat figyelembe veszem akkor igazabol nem faj a szivem attol hogy gyurcsany le lesz jaaratva.

 

de ez maganvelemeny. reszemrol egy baloldali gyozelemnek gyurcsany ellenere is orulnek. de nem hiszem hogy orulni fogok. ez MOST igy van. fellobbant a gyufa. a gyufaarus kislany meleget eerez es almodik...

Előzmény: kobaltselyem (493)
Vajk Creative Commons License 2004.10.02 0 0 543

Nem, te nem tévedtél, hanem hazudtál. Igaz Turul?

:)))

Előzmény: Törölt nick (542)
toloba Creative Commons License 2004.10.02 0 0 541
498-ban a 494 alapján...
Előzmény: toloba (540)
toloba Creative Commons License 2004.10.02 0 0 540
Akkor én sem, mert én meg a 494-ben kalkuláltam...
Előzmény: Turulmadár (539)
Turulmadár Creative Commons License 2004.10.02 0 0 539
Ergo Pixy az (503)-ban nem mondott igazat.
Előzmény: lajhárfék (537)
angyalhentes Creative Commons License 2004.10.02 0 0 538
A komancs Karl Marx ota van. :)
Előzmény: kobaltselyem (536)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!