Keresés

Részletes keresés

újradrszp Creative Commons License 2005.02.08 0 0 67
Bocsi!
el fogom fogadni....
újradrszp Creative Commons License 2005.02.08 0 0 66
Üdv. Mindenkinek!
Végre átolvastam az eddigi hozzászólásokat .
Több helyen merült felt fel a +/-3% eltérés kérdése.
Szerintem egy dolgot tisztázni kellene, még pedig az elszámolás, illetve a kártérítés kérdését.
Ugyanis a szerződésben valóban benne van a 3%, de az, hogy kifizeti a révészt az nincs, illetve egyértelmű kizárás sincs. Ez pedig szerintem azt jelenti hogy kártérítést nem kérhetünk, de elszámolást igen. Álláspontomat erősíti az is, hogy a vételárat 0,01 pontossággal állapították, végleges állapotban is vizsgálni kell az alapterületet 0,01 pontossággal és az eltérést megszorozva az akkori négyzetméter árral el kell számolni.
Nekem a legapróbb 1000.-Ft szintű plusz költséget is felszámolták gond nélkül, ha ők ilyen pontosak, akkor mi is legyünk azok. Mindent rögzíteni kell az átadás-átvételről készült jegyzőkönyvben.
Persze biztos vagyok abban, hogy olyan feltételeket fognak kialakítani (sajnos rövid az idő, csak egyedül vagyok, jaj szül a feleségem), hogy nem tudjuk alaposan átnézni a lakásokat.
Pl. egy parketta sérülést útólag nem fognak lenyelni, ha azt átvételkor nem rögzíted, szerintem lesöprik a problémát.
Alapterület mérés és szisztematikus végigpróbálás, és mondom ezt úgyis hogy, az én átadásom csúszik valaki miatt aki ez így teszi, de maximálisan elfogom fogadni.
Átvétel elején fűtés felteker végére tala kiderül működik-e.
Probalámpa kelleni fog, mert még foglalatok sem lesznek.
Ne legyetek restek a legapróbb hibát is felvetetni.
Üdv. drszp
RockKéró Creative Commons License 2005.02.08 0 0 65

összességében a Peterdyn az építkezés minőségével nem volt gond. Sőt eddig nekem bármilyen problémám volt a Balusztrád mint kivitelező készségesen korrigált - lekopogom - ráadásul még ők kerestek!!!  Bár nem tudom ki a TI kivitelezőtök, de az Immo-Rohr - mint beruházó már ennél sokkal merevebb. Ők átadták, felejtsük el őket!!!

Szerintem a minőséggel kapcsolatban nem kell félnetek!!! Jó lesz ott laknotok!!! :-))

Előzmény: újradrszp (63)
paxos Creative Commons License 2005.02.08 0 0 64


A saját lakásodban a használatba vételi engedélyig is lakhatsz (saját felelősségedre).
Hivatalosan bérbe nem adhatod, valószinűleg ezért áll a Peterdyben is üresen a 7. és 8. emelet több lakása.
A környező házak részéről egyrészt rendkivüli lehetőség egyes felújitások "ráverése" az épitkezésre, amit addig pénz, vagy más lehetőség hiján nem csináltak meg. Másrészt az önkormányzat is előirhat olyan kötelezettségeket, amelyeket az új háznak kell megcsinálni. Ilyen volt a Peterdyben a környező kémények magasitása, ami miatt a gázbekötés jelentősen csúszott. Valószinűleg erre irható most a belső udvaron, a kiugró kéményfalon a máladozó téglák alá alpinista módszerrel felerősitett védőburkolat is.

Sajnos amennyiben hiteled van, mivel a használatbavétel csúszásával a törlesztés összege, a hitelvisszafizetés kezdete, vége időpontjai változnak, új szerződés kell.
A módositások költségeit megpróbálhatod az épittetőn bevasalni, de kevés sikerrel.
Az épitő cég érdeke a műszaki átadás, még ha nem is költözöl be, mert ott kapja meg a pénzét (már csak a hitelesek visszatartott része marad), onnantól ketyeg a garancia ideje.
Ettől kezdve a te érdeked is az, hogy használd, mert akkor jönnek elő a hibák, illetve

veszed észre azokat időben.
Ezen lehet bánkódni, de attól még igy van.

 

Cserélni szerintem kicserélhetsz bármit, ami a többi lakást nem érinti.
Esetleg számolni lehet azzal, hogy garanciális igénynél hivatkozhatnak arra, hogy a csere okozta a hibát, pl. a cirkónál.

Előzmény: Gollam99 (60)
újradrszp Creative Commons License 2005.02.08 0 0 63
Hali!
Azt én is tapasztalom, hogy a hibák egy töredéket javítják ki és azt is csak olyan szintig, hogy az átadás lezavarható legyen.
Én az első perctől kezdve látom az építkezést, például a rosszul bedolgoztott betont egy pillérnél, a robbantott és nem vágott téglákat, az ötször visszabontott vázkitöltő falat, stb.
üdv. drszp
újradrszp Creative Commons License 2005.02.08 0 0 62
Üdv. Mindenkinek!
Az elsők közt vásároltam lakást a Tűzoltóban, de csak most vettelek észre titeket.
Az első kérdésem kinek, mi a tapasztalata a kivitelezési minőséggel kapcsolatban?
Üdv. drszp
RockKéró Creative Commons License 2005.02.07 0 0 61

nagyon sok építkezésen a műszaki átadás után megengedik, hogy a lakók beköltözzenek. Nem tudom a használtbavételi engedélynek vannak-e szintjei, csak azt tudom, hogy a teljes háznak nincs meg a használatbavételi engedélye, ezért bank most elkezdett kavarni!

 

Mivel a használatbavételi engedélyig, csak a hitel  a 95% van folyósítva, ezért a szerződés szerint, nem tudjuk elkezdeni a törlesztést .

Azt leszarják, hogy ott a számlámom a törlesztő részlet, új szerződés kell!!! Ennek költségei - módosítási díj, közjegyző újra, stb - természetesen a kedves vevőt terhelik. Bár állítólag még keresik azt a módozatot, hogy ne kelljen plusz ktsg fizetni!

Előzmény: Gollam99 (60)
Gollam99 Creative Commons License 2005.02.07 0 0 60

Valaki fel tudna világosítani? A használatbavételi engedélyt és az átvétel az időben nem előzi meg egymást? Ha nincs használatbavételi engedély, akkor miért venném át a lakást, ha úgysem tudok semmit csinálni benne?

A termosztátot le lehte cserélni? kicsit csalódtam, amikor e legolcsóbb fajtát láttam meg a falomon, pedig 5-6 ezerért már majd' csúcsmodellt lehet kapni.

RockKéró Creative Commons License 2005.02.07 0 0 59

nálunk a Peterdy-n - Bokréta az is - a műszaki átadás viszonylag időre megvolt - 09.30. - és lehetett a bútorokat bepakolni!

De ...

a használatbavételi engedély még mindig nincs meg. feb 07-én!!!

Előzmény: Sziszus78 (58)
Sziszus78 Creative Commons License 2005.02.07 0 0 58

Hello!

Én ma szeretnék menni az aláírt hitelszerződésért, és kérek ilyen igazolást is. Talán holnap tudok róla mondani már vmit.

Azt nem tudjátok véletlenül, hogy átadás után, használatbavételi engedély előtt lehet-e már pakolni be bútorokat, cuccokat?

SZ.

 

Előzmény: ehbc47pq (57)
ehbc47pq Creative Commons License 2005.02.04 0 0 57

 

Sziasztok!

 

Van olyan koztetek aki hitelbol fedezi a lakasat? Biztos tudjatok, hogy igazolast kell kerni a banktol es ezt vinni kell az atadasra.

Szerzett mar be valaki ilyet?

 

Sziszus78 Creative Commons License 2005.01.28 0 0 56

Kösz a tippet! Majd megnézem, hogy mit alkotott Nálad... :-)) De ha mindenki hozzá megy, fél év alatt sem fog elkészülni....

Nekem a berendezkedés biztos jobban el fog húzódni, de nem baj, márc. végéig még él az albérletem....

SZ.

 

Előzmény: edomár (55)
edomár Creative Commons License 2005.01.28 0 0 55
Hali!

Én is a másodikon vagyok (leszek), így "szintszomszédok" vagyunk.:o)
Még asztalossal tudod orvosolni ezt a fal hossz problémát. Olyan borítást tud rá tenni, ami az előszobádé lesz vagy a konyháé lenne. Okos asztalosok megoldják.
Tényleg, ha bárkinek szüksége van, vagy nincs az ismeretében bútorasztalos az írjon bátran, mert a nővérem férje az és mivel vidéken van a műhely, nem "budapesti" árat ad meg, ami beköltözéskor igen előnyös tud lenni. De a későbbiekben is szólhattok, akkor talán "referenciaként" már a lakásom is kész lesz.

Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de én csak március első hetében költözöm, azért idő kell mire rendeződnek az ügyek. Már csak pár hét!!! El sem hiszem!:o))
Üdv,
e
Előzmény: Sziszus78 (54)
Sziszus78 Creative Commons License 2005.01.28 0 0 54

Érdekes, hogy össze-vissza tették fel a radiátorokat...

A fal meghosszabbítása tök jó ötlet, nekünk is most jutott eszünkbe, de asszem már késő...

Elég nehéz lesz berendezni, nem? Te mikor tervezed a beköltözést? Mármint szerintetek mikor lesz lakható állapotban?

 

Előzmény: ehbc47pq (53)
ehbc47pq Creative Commons License 2005.01.28 0 0 53

 

Szia!

Ezek szerint megvan a fenti szomszedom.

Nalam kicsit maskepp vannak a radiatorok. A haloban nem az ablak alatt hanem a nappalival kozos falon kozel az ablakhoz. A nappaliban pedig ugyanott, csak a fal tuloldalan. Tehat egymas tukorkepei. A harmadik radiator pedig a kaputelefon alatt van azaz kozvetlenul a bejaratnal. De a jo oldalon mivel oda, arra a falra semmit nem terveztem.

Diszcsik elso meglepetesemre nemcsak a furdoben hanem a wc-ben is van,  ami igy egy kis plusz koltseggel jar, de esztetikailag jot tesz.

Ezen kivul annyi modositast kertem, hogy az eloszobat es a konyhat elvalaszto mini falat hosszabbitsak meg egeszen a "parkettazott" reszig.

Ez igy osszesen ha jol emlekszem 40e korul lett.

 

 

 

Előzmény: Sziszus78 (52)
Sziszus78 Creative Commons License 2005.01.28 0 0 52

Hello!

Én a 2. emeleten...

A hálóban az ablak alatt van, csak éppen egy kicsit eltolódva. Nem értem pl. miért nem tudták egy vonalban felrakni. A nagyszobában meg egy oldalsó falon van, és nem az ablakok mellett.  A 3. meg a gardrób helyének a kellős közepén... Nálad nem így van?

Amúgy mennyibe került a díszcsík? Mennyit nem kell kifizetnem?

Na, szép napot mindenkinek!

SZ.

Előzmény: ehbc47pq (51)
ehbc47pq Creative Commons License 2005.01.27 0 0 51

 

Szia!

 

En is a 16-osban lakom majd, bar valoszinuleg egy masik emeleten :)

Nekem nem tunt fel, hogy a radiatorokkal gond lenne, igaz igy utolag belegondolva, a haloban nem a legjobb helyen van (legalabbis nalam).

Diszcsikot en is kertem, es fel is raktak, olyannyira, hogy a szamla is megerkezett rola.

A mosogepcsatlakozas kulonben tenyleg ugy van, ahogy a tobbiek is irtak.

 

Előzmény: Sziszus78 (49)
Gollam99 Creative Commons License 2005.01.27 0 0 50

Sziasztok!

 

Tudtok arról valamit, hogyan történik a gáz/víz/villany stb. szolgáltatóval a szerződéskötés? Ezt nélkülük nem nagyon tudom intézni, viszont 16-án nem szívesen venném át a lakást, úgy hogy nincs villany. Erről eddig semmit nem szóltak.

 

 

 

Sziszus78 Creative Commons License 2005.01.27 0 0 49

Hello!

Én 16-os lakásban fogok lakni, de a radiátorok nálam is rossz helyen vannak. Így elég nehéz berendezni a lakást. Lehet valamit tenni ellene? Gondolom nem. Te mit csináltál?

A mosógépcsatlakozást pedig azt hiszem holnap rögtön meg is nézem, mert erre nem gondoltam...

A díszcsíkokat meg elfelejtették föltenni... Satöbbbi...

SZ.

 

Gollam99 Creative Commons License 2005.01.24 0 0 48

Gáz főzőlap szerintem nem lehet, mert csak elektromos kivezetés van - ez egyébként szinte minden újépítésű lakásban így van, ergo a gáztűzhelyeknek leáldozott

Előzmény: ehbc47pq (47)
ehbc47pq Creative Commons License 2005.01.24 0 0 47

 

En penteken voltam megtekinteni a lakast es (kellemes) meglepetesemre mindent rendben talaltam. Igaz en nem is kertem tul sok modositast. Elvileg minden a helyen volt, akar koltozni is lehetne. En talaltam termosztatot, bar egy kicsit bosszankodok is miatta, mert csak masnap a fotokat nezegetve vettem eszre, hogy a kapcsolo es a termosztat nincsenek egyvonalban. Ez legyen a legnagyobb gond.

A mosogep-csatlakozast is megtalaltam, tenyleg nem a legelegansabb megoldas.

 

Ti hogy tudjatok, 16-an kulcsot is kapunk, vagy ez kizarolag muszaki atadas es csak a hasznalatbaveteli engedely utan lehet barmit is mozditani a lakasban?

 

A fozolap-suto problema nalam is aktualis, en is kulon szeretnem majd tenni, sot, gaz fozolap es elektromos suto felallasban. En abban bizom, hogy majd a konyhabutor tervezesenel a szakemberek majd megitelik, hogy megvalosithato-e es ha igen, majd meg is oldjak.

 

 

Gollam99 Creative Commons License 2005.01.24 0 0 46

Ja igen, azt nekem is jelezték, hogy elküldték a levelet. Azt mondták, hogy azokra a laksokra koncentrálnak, amelyeket eladtak és a lépcsőházra. Egyébként a liftet is betették.

Egy kérdés: az szerintetek megoldható, hogy a sütő és a főzőlap külön legyen. Úgyértem technikailag, tehát két vezeték van-e, vagy meg lehet-e osztani?

Termosztátot látott már valaki a lakásban?

furi01 Creative Commons License 2005.01.24 0 0 45

MEGKAPTAM A LEVELET!!

 

FEBRUÁR 16. ÁTADÁS!

 

Hurrá!!

 

 

Üdv:

F01

Gollam99 Creative Commons License 2005.01.24 0 0 44
Megnéztem én is. A ajtómat kijavították, csapok rendben vannak. Amit hiányolok, hogy nem láttam hol lesz a termosztát. A mosógép csatlakozással viszont teljesen átejtve érzem magam. Ilyen erővel mondhatnák azt is, hogy eresszem a kádba a szennyvizet, mert ők ezt gondolták „csatlakozásnak”.
furi01 Creative Commons License 2005.01.14 0 0 43

Sziasztok!

 

Én voltam ma (Jan 14.) betekintésen és a lakásom az első emeleten gyakorlatilag kész! A parketta nincs lerakva, de minden más a legutolsó részletig -konektor, csapok -rendben van, ugyhogy 1 napos munka van még kb vele.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Én a netet is lebeszéltem az InTeleCom-mal. Én valószínű, 1024 es hobbi csomagot, normál TV dijjal (32 csatorna) fogom valószinű megrendelni, az kb 10500+2800, de a TV egy évig ingyenes. HA 512essel rendeltem volna összesen 10es betakarta volna havonta.

 

Üdv:

F01

Gollam99 Creative Commons License 2005.01.13 0 0 42

Sziasztok

 

jan.7-ei állapot a harmadik emeleten: bejárati ajtók betéve, csempézés kész, radiátor feltéve. Arra nem emlékszem, hogy a fürdőszobában hány lámpa van, és hogy a tükör helye felett van-e? Ti mire emlékeztek?

Üdv

 

edomár Creative Commons License 2005.01.04 0 0 41
Szia!

A hívatalos értesítés szerint a GTS Datanet Távközlési Rt.-vel kötöttek szerződést, InTeleCom építi a rendszert. Természetesen van lehetőség mással is szerződést kötni, de állítólag nagyon kedvezőek a feltételek, amit ajánlanak. A 814-6418-as számot kell felhívni és ott adnak tájékoztatást.
Értesítettek, hogy a mosógép kiállást azért nem találjuk, mert a kagyló alatti "szifon"-ra lehet majd rákötni a gépet. Tehát ne keressétek ti se.:o)
Üdv,
e
Előzmény: furi01 (40)
furi01 Creative Commons License 2004.12.21 0 0 40

Sziasztok!

 

Tudja valaki, milyen kommunikációs (Internet) szolgáltatóval kötött szerződést az Immorohr, mert én UPC-t feltétlen szeretnék.

 

Üdv:

Laci

edomár Creative Commons License 2004.12.20 0 0 39
Szia!

Ha jól értem, akkor neked még nem burkolták le, sajnos nekem már az egész lakás leburkolt állapotban van. Mondtam én is, hogy ha leszedik a csempéket (a "kiállás" miatt) és egy is megreped, akkor nem veszem át, de állításuk szerint nem fog megrepedni a többi. Hogy van az feltéve, hogy utána könnyen leszedhető? Lehet, hogy csak én nem értek ehhez...

Üdv,
Edomár
Előzmény: Gollam99 (38)
Gollam99 Creative Commons License 2004.12.20 0 0 38

Küldtem ma egy faxot a tervezőnőnek, mi a probléma. Kállay úr azt mondta, hogy csak akkor hiba ha a tervrajzon szerepel és a a műszaki leírásban is. A tervrajzon egy négyzet szerepel, amire van valami kisebb firkálva. Ezt én mosógépnek értelmezem, de szerintem teljesen mindegy. Nem hiszem, hogy holmi sablonos ábra lenne az irányadó, amikor fekete-fehéren le van írva a műszaki leírásban.

Azért lenne jó, ha mihamarabb tisztázódna, mert a burkolás után már csak a csaphoz lehetne kötni.

Akkor lebontatom az egészet velük!

 

Előzmény: edomár (37)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!