Keresés

Részletes keresés

Ammandina Creative Commons License 2004.08.13 0 0 11

Alice, én nem akarlak elkeseríteni, de a hasfájós babák egy részénél tényleg csak az idő számít. Dominak 4 hetes korában minden etetés után fájt a hasa bármit is adtam neki. De jelentem túléltük.

Szvsz szélcsövet vegyetek a patikában, azzal elég jól elő lehet varázsolni a pukikat;o)

Előzmény: AliceCsodaországban (9)
torkrisz Creative Commons License 2004.08.13 0 0 10
És húzza is a lábát??? Nem csak egyszerűen sírós baba?
Előzmény: AliceCsodaországban (9)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.08.13 0 0 9
Megvetüka Gripwótert, itt van már a polcon, csak az van ráírva, hogy egy hónapos  kpr előtt nem adható. Ivánka ma 4 hetes, ha jövő héten is tekereg, akkor kipróbáljuk, száritott kutyaszart is megetetünk vele ha ez jobb neki, minden jobb mint az üvöltés... :-(((
Előzmény: torkrisz (1)
moncaberta Creative Commons License 2004.08.13 0 0 8

Ammandina megelöztél, pont nyitni akartam egy ilyen topikot.  Kevés segítséget lehet ugyan így kapni, mert minden gyereknek más jön be, de kicsit hisztizni tényleg jó.

Nem merült fel konkrét probléma, amire most lehetne ötletelni, úgyhogy csak  bejelentkezem. Két lányom van, a nagyobb (Zsuzsi) 3 éves múlt, a kisebb (Zsófi) 5 hetes. Zsuzsi extrém hasfájós gyerek volt, reggeltöl estig nem lehetett letenni 3,5 hónapig, Sab Simplex (recept nélkül kapható, hatóanyag ugyanaz, mint Infacol) minimálisan segített, más semmi. Borzalmas volt, de éjjel legalább aludt, mert annyira elfáradt (nappal csak percekre aludt el, aztán jött a görcs és felriadt, egyszer összeszámoltam, egy átlagos napon kb 1,5-2 órát aludt összesen a pár hetes gyerek). Ö mohón evett, keveset büfizett, ez lehetett a gond.

Zsófi szintén hasfájós, általában hajnaltól egyig nem lehet letenni, délután alszik egy nagyot, este újrakezdi, éjszaka változó. Ö komótosan eszik, vele nem tudom mi a gond , 5 hét alatt még nem sikerült rájönnöm. Talán kicsit többet eszik a kelleténél (a gyarapodásából ítélve, de ez persze nem biztos), ezért most igyekszem szigorúan betartani a 3-4 órás etetési szüneteket, de igazából délután is fáj a hasa, amikor kihagy 5 órát is, szóval nem tudom számít-e valamit.

Soha nem hittem, hogy Zsuzsi megváltozik, annyira szörnyü volt, de négy hónapos korára teljesen kinötte, utána egy évig egyáltalán nem sírt, még viccelödtünk is, hogy kisírta magát az elsö hónapokban. Szóval most jobban türöm, mert tudom hogy tényleg elmúlik, nem marad a gyerek ilyen  kis elkeseredett szerencsétlen, érdemes volt megszülni, mert jó lesz neki késöbb, akármilyen hihetetlen is ez most.

Nem kívánom senkinek, de igazságtalannak tartom a sorstól, hogy a másodikom is ilyen sírós. Körülöttem most is csupa eszik-alszik baba van (a barátnömnek most a másodikja is ilyen nyugis kölök), így olyan hihetetlen hogy ez is normális, ami nálunk van. (Az elsönél a nagy rohamoknál még volt, hogy hívtam az ügyeletet :-)) Szóval tényleg nincs bennem káröröm, vagy ilyesmi, de "jó" olvasni, hogy másnak is születik ilyen gyereke, így nem tünik olyan abnormálisnak a helyzet, nem érzem magam olyan egyedül. Egyébként mindig arra gondolok,hogy persze baromi nehéz mert szenved a gyerek és tehetetlenül nézem, de ez elmúlik és szerencse, hogy van két teljesen egészséges gyerekem. Annyi szürnyü betegség van, amihez képest ez tényleg csak apró kín.

Kiváncsi vagyok, másoknál miben nyilvánul meg a hasfájás, és mi segít(ett). (Jó pap holtig tanul, még van két hónapom kísérletezni.)

shine1 Creative Commons License 2004.08.13 0 0 7
Amma: pukiról jut eszembe! :) ma leültem egy padra, ádám előttem a kocsiban, és egy hatlamasat pukizott. A mellettem levő nő meg felháborodva néz rám, szerintem elképzelni sem tudta, hogy egy ekkora gyerekből jöhet ki, tuti meg volt róla győződve, hogy én voltam. :)
shine1 Creative Commons License 2004.08.13 0 0 6
Sziasztok! babamasszázs: állítólag az is segít némelyeken. :) Mondjuk nálunk is csaka türelem és az idő használt. :) De azért (más okból is) bőszen masszázsolunk.
Ammandina Creative Commons License 2004.08.12 0 0 5
Altattam volna én is, de őurasága nem volt hajlandó;o)
Előzmény: torkrisz (4)
torkrisz Creative Commons License 2004.08.11 0 0 4
hát mi bizony hason altattuk  pár hetes korától
Előzmény: Ammandina (3)
Ammandina Creative Commons License 2004.08.11 0 0 3

Ami nekünka leginkább segített, az a rendszeres étkezés. Mivel a nagyon hasfájós babák emésztés közben gázt termelnek, muszály hagyni egy kis időt a káét szopi (tápi) között, hogy lenyugonjon a gyomra és tudjon egy kicsit aludni. Domi akkor ákat büfizett, hogy a plafon majd leszakadt, mégis hihetetlen mennyiségű puki jött ki belőle.

Nagyon hasznos a szélcső, sokan idegenkednek tőle, hgy megszokja a baba, és nélküle nem fog tudni pukizni, akakilni, de ez nem igaz.

Az is jó, ha a baba hajlandó hason aludni.

Előzmény: torkrisz (1)
Ammandina Creative Commons License 2004.08.11 0 0 2
Nekünk az első 3 hónapban az égatta világon semmi sem segített:-(( Csak az idő. Kinőtte.
Előzmény: AliceCsodaországban (0)
torkrisz Creative Commons License 2004.08.11 0 0 1

Ha nem válik be jöhet még az Infacol , GrapeWater( ez a DM-ben a legolcsóbb asszem)és ezek mellé még adható vészhelyzetben a jó öreg papaverin, amit doki ír fel.

Sok babánál viszont nem lehet mit csinálni,  3 hós kor körül általában elmúlik, de legalábbis jelentősen javul a helyzet, és 6 hós körül elmúlik.

Nagyon hatásos a pocak maszirozása, a helyes büfiztetés. Nálunk bejött az, amikor az alkarodra fekteted, hasa a tenyeredben, feje a könyökhajlatban, és közben hát és pocaksimi

És nagyon oda kell figyelni a kajálásra. Semmi puffasztó zség és gyümölcs, és vigyázni kell a rostos üdítőkkel és a tejjel!!! ,kávéval is. Igaziból ki kell tapasztalni mit nem bír a baba pocija.

Előzmény: AliceCsodaországban (0)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.08.11 0 0 0

Hajajj... tényleg szörnyű dolog a hasfájás... jó ötlet, hogy nyitottál ilyen topicot.

 

Mi még köüzdünk vele, első nekifutásból az Espumisian L emulziót keztük adagolni, valamelyes hatása már van.

(Illetve majd ma éjszaka elválik...:-((( )

Előzmény: Ammandina (-)
Ammandina Creative Commons License 2004.08.11 0 0 topiknyitó
Sok kisbaba és szülei életét megnehezíti, megkeseríti a hasfájás. Ide várom a kezdő mamákat, akik tanácsért, vagy csak a végkimerülés miatt panaszkodni jönnek és azokat, akik ezt már túlélték, és tanácsot + lelki erőt tudnak adni

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!