Adanában jártam, kb 2002-ben, konferencián. Ott van "egy köpésre" Kappadókia-jó magyarosan írva-, meg Tarzusz-Szent Pál útja, kútja. Meg szebbnél szebb romok. Védelem? Alig. Pl egy nagyon pusztában álló nagyon egyszerű ház udvarában épp csak bekerítve és tetővel fedve egy teljesen ép mozaik. Valami csodás.A lakók otthon, nagyi épp teregetett, mi meg mentünk gyönyörködni:)
Asszem menet közben rájöttem, ki vagy. Olvastad is a Pottereket? Gyönyörű fotókat tettetek fel. Volt más is az eszemben, de már nagyon este van:) Lassan utolérem oszibát? Vagy a csajokat, akik nem publikusak:)
Kik voltak helyi katonák a forgatáson? Klino mesélte anno, hogy apukája pl ott volt. És milyen ciki, ha nagyon figyelünk, talán valakin még a karórát is felfedezhetjük. Klino mondta, nem én:)
Szervusztok! Jó, hogy vagytok:) Amikor tehetem-majdnem mindig:)-nézem a szerb és horvát nemzetiségi adásokat, itt láttam a bejátszást tegnap erről a nagy ünneplésről. A hideg rázott, sírtam. Én is táncoltam , de az még régebben volt, még Filákovity Sztipa járt le Mohácsról. És hiába, hogy egyetem alatt magyar meg erdélyi, székely táncokkal ismerkedtem egy évig, nagyobbikom 6 évig, nem tagadhatom meg a gyökereket.
Régi problémája az oldalnak, hogy sokan benéznek-olvasnak, de nem szeretnek írogatni. Néhány témánál érthető is a tartózkodásuk, de úgy általában a településről, történéseiről lehetne itt is morfondírozni. Nem beszélve arról, hogy kisfalunk távolbaszakadt szülöttei máshonnan nem nagyon tájékozódhatnak. Egyedüli "bentlakóként" próbáltam életet lehelni ide, de egy fecske ugye nem csinál nyarat. Szeptember 01-től megváltozik a munkahelyem címe. Pontosabban a munka marad, csak a hely kerül át Kiskunhalas városába. Így az oldal felélinkítésére tett javaslatod megtisztelő, de sajna elfoglaltság miatt nem nagyon fog működni. Azért ha már itt vagyok egy friss hír:
Tegnap volt a Veszeli Szantovcsani nemzetiségi hagyományőrző egyesület megalakulásának 20. évfordulója. Kisfalunkban eddig nem látott pompás rendezvényt hoztak össze a szervezők, elsősorban Kózics Illésné (Evica), aki az egyesület "szülőanyja". :)
Felléptek: Hercegszántói Horvát ált.isk. táncosai Martenica (bolgár) - Budapest Cerbul de Aur (román) - Budapest Iliosz (görög) - Budapest Német kórus - Nagynyárád Tanac (horvát) - Pécs Lovra (szerb) - Lórév Danubia Táncegyüttes - Baja Ravangrad táncegyüttes - Zombor (Szerbia) Vrbas táncegyüttes - Verbász (Szerbia) Csábár zenekar- Baja
Éjfél után pár perccel pompás tüzijátékban gyönyörködhettek a vendégek. A rövid ideig szemerkélő eső sem tántorította el az utcabálozó több ezer embert, akik hajnalig ropták a kolo-t.
Fényképet nem készítettem, ez nem is az én reszortom. Majd valaki biztosan felrak ide - vagy a községi hivatalos honlapra - néhányat.
Hàt bizony a làtogatósereg sehol. Valami struktùràlis hibàja lehet ennek a fórumnak, vagy... Szinte két hónapja semmi eszmecsere, vagy vita.
Gondolkozzunk azon, hogy miként lehetne ezen vàltoztatni.
Kose baràtunkban làtom a megoldàst, mert ô képes tàplàlni, moderàlni a lapot.
Tehàt Kose, SOS.....SOS...SOS...
A "zöldkezûek " figyelmébe ajànlom az alàbbi képet. Kit udnà megmondani , hogy milyen néven ismert ez a viràg magyarul. Jerikói lonc szerepel egy francia-magyar szótàrban, de szerintem van rà közismertebb név is.
Elnézést.
A címer nekem nagyon tetszik. Azt szeretném megkérdezni, hogy ezt az eseményt ki szervezte? A Plébános Úr vagy a Polgármester Úr?
Petike József a "davodi".
Címerünk: