Keresés

Részletes keresés

fan_fan Creative Commons License 2007.03.15 0 0 211
Időközben azzal is találkoztam 640 -valamennyi forintért, uzsonnának is kevés, pedig nem vagyok túlságosan nagyétkű. Mindenesetre finom. ("Alaszkai füstölt lazac".)
Előzmény: eMM (209)
halguru Creative Commons License 2006.12.20 0 0 210

Ha érdekel valakit a téma akkor kérdezhetsz a Hering-Trade-től

Sok okossággal tudok szolgálni ha halkonzervet akarsz venni/enni

eMM Creative Commons License 2006.10.27 0 0 209
Én a fóliás lazacra gondoltam nem a konzervre.Házit viszonylag körülményes csinálni mert a lazac vizeinkben elég nehezen fogható.:)
Előzmény: fan_fan (207)
ingatlanboy Creative Commons License 2006.10.26 0 0 208
Szerintem ez direkt ilyen sós! Én ettem már hering szeletkéket, amiben lé az nuku, viszont só annál inkább... görög salátára rakva vagy simán fogyasztásra volt ajánlva.
Nekem bejött!:)
Előzmény: eMM (198)
fan_fan Creative Commons License 2006.08.29 0 0 207

Kóstolj meg igazi füstölt lazacot ...

Ha az igazi éttermit vagy saját készítésűt jelent, olyanhoz még nem volt szerencsém. Én amikor konzervekről alkotok véleményt, "abszolút" skálát alkalmazok: Ízlett -e, ha igen mennyire igen, ha nem, mennyire nem.

Előzmény: eMM (177)
fan_fan Creative Commons License 2006.08.29 0 0 206

Noha más volt a szósz, összeségében a Calvo tintahal konzervre is emlékeztetett, melyet egy fórumozó leszólt a társtopicban. Nem akarok ízlésvitát kirobbantani, nekem egyikkel sem volt semmi bajom, pedig az én konzervügyi toleranciám sem határtalan.

A 173 -as kapcsán tett megjegyzéssel (eMM), miszerint nem lazacíze van, sem értek egyet. Szerintem füstölt lazac íze van. Nem várhatjuk el, hogy olyan íze legyen, mint "Lazacsteak fehérbor mártásban" c. költemény lazacának. (A közhiedelemmel ellentétben nemcsak konzerven élek !!! :-)) )

De nem akarok vitát kirobbantani, leírtam a véleményem, amint más is teszi.

Előzmény: fan_fan (205)
fan_fan Creative Commons License 2006.08.29 0 0 205
fan_fan Creative Commons License 2006.08.22 0 0 204
Nem mellesleg a tőkehalmáj olaj kiváló D vitamin forrás. Én sohasem öntöm ki. Mivel a máj önmagában elég laktató, beteszem a hűtőbe és másnap elfogyasztom reggelire, kenyérrel.
tuutuu Creative Commons License 2006.08.21 0 0 203

Hajjaj! A múlkor felindulásomban vettem egyet ( bár ez itt off, de elsírom), a címkét is eldobtam, és várok, hogy elfelejtsem , mennyibe került...:}})

On

Előzmény: fan_fan (202)
fan_fan Creative Commons License 2006.08.21 0 0 202
Finom is az bizony ! És ráadásul mennyivel olcsóbb, mint a libamáj !
Előzmény: szpsz911 (201)
szpsz911 Creative Commons License 2006.08.21 0 0 201
Hello én most toltam be egy 240gr-os tőkehalmáj konzervet. nyami
fan_fan Creative Commons License 2006.08.17 0 0 200

Nekem ez a Larsen (dán) füstölt sprotni nagyon bejött, ajánlani tudom, finom, bár nem épp olcsó, 400 Ft körüli árban van.
szysssz Creative Commons License 2006.08.13 0 0 199

A rigai sprotni tényleg finom.

Talán már leírtam valamelyik topikba - az ismétlésért elnézést kérek:

Jó előre egy kis doboz natúr joghurtba belekeverek néhány cikk zúzott fokhagymát. Ízesítem  frissen facsart citromlével és a sprotni levéből egy kevéssel. hűtőbe teszem.

25-30 dkg zöldbabot, ha friss, vagy mirelit előfőzöm, ha konzerv, levét leszűröm. Akkor jó, ha kissé roppanós marad.

A konzerv levét leöntöm, a halakat kissé összetöröm, összekeverem a zöldbabbal. Ráöntöm a fűszeres joghurtot, majd hűtőben érlelem.

Pirítós kenyérrel kínálom, de önmagában is finom, laktató.

Előzmény: kulináris kóstológia (195)
eMM Creative Commons License 2006.08.13 0 0 198
No LIDL-es "csemege".Alaszkai tőkehalszelet színezve és agyonsózva.Külsőre jól néz ki de enni tömény só.Lehet hogy a németek ezt szeretik,de én nem ajánlom.Még a piritóshoz is durva volt.Ja van több íz,ez itt oreganós,ami azt jelenti hogy volt a tetején némi oreganó is.
a csomagolásígy jól néz ki,de edd azt meglátod.ez meg a piritóson
kulináris kóstológia Creative Commons License 2006.08.06 0 0 197
A csömöri Auchanben vettem, de gondolom máshol is kap6ó! Szombaton is jártam e füstöltség közelében.:-)
Előzmény: eMM (196)
eMM Creative Commons License 2006.08.06 0 0 196
Hol lehet beszerezni?
Előzmény: kulináris kóstológia (195)
kulináris kóstológia Creative Commons License 2006.08.04 0 0 195

Ma reggelire Golden Globe Riga füstölt sprotni pástétomot fogyasztottunk natúrban, pirítóssal.

Ráérősebben dúsítani is lehetett volna, az ajánlott recept szerint: 

''a füstölt sprotni pástétomhoz adjunk két keménytojást, apróra vágott hagymát,

egy kis majonézt és vajjal keverjük ki! Pirítóssal fogyasszuk.''

Szó se róla, sokkal karakteresebb lett volna a recept szerint! 

fan_fan Creative Commons License 2006.08.02 0 0 194
Megkóstoltam az EVA (horvát, az Adriai tengerből) olajos szardíniát. (Fehérdobozos, rozmárfigurával, vagy mivel). Az "ehető" minősítésre érdemes, többre nem. Vagy nem voltam elég éhes.
fan_fan Creative Commons License 2006.07.10 0 0 193

Ez:

Előzmény: fan_fan (192)
fan_fan Creative Commons License 2006.07.10 0 0 192
Classic (marokkói) szardínia növényi olajban, egy kisüzletben vettem 185 Ft -ért. Finom és az olaj sem teng benne túl. Ajánlani tudom.
stefiadri Creative Commons License 2006.06.23 0 0 191

Dunaújvárosban vásárolok. Ebbe a Pluszba akkor jártunk, (min.4-5 éve) amíg nem volt Interspar, Tesco, Interfruct. Az egyik kolegám hívta fel a figyelmemet rá, hogy ugyan nagy választék nincs halkonzervek terén de ami van az jó áron.

Előzmény: fan_fan (187)
fan_fan Creative Commons License 2006.06.22 0 0 190

Mindenesetre a makrélához szerintem semmi közük.

Ez már durva, ez olyan, mintha cabernet sauvignon cimkefeliratú borosüvegben kékfrankos lenne ... Más kérdés, hányan vennének észre ...

Előzmény: Boarhunter (188)
eMM Creative Commons License 2006.06.22 0 0 189
Nembizony! Én is vettem.Egyszer.
Előzmény: Boarhunter (188)
Boarhunter Creative Commons License 2006.06.21 0 0 188

Kipróbáltam a lidl-ben kapható "Makréla szójaolajban" című 380gr-os thaiföldi csodát.

Értékelés vegyes.

Miután kiböktem a tetejét, a levét némely követelőző macsekoknak kiöntöttem. Csodálkoztam, milyen sokáig folyik. Miután elfogyott, kibontottam a konzervet teljesen...hát, kb. kétharmadáig volt halakkal. Ezek a halak azonban íz és állag alapján ugyanazok, amik a kék dobozos "Jasmine" halkonzervben szardínia néven futnak. Mindenesetre a makrélához szerintem semmi közük.

Az íze egyébként ugyanaz, mint a "Jasmine"-é, nem rossz, de nem éri meg az árát.

fan_fan Creative Commons License 2006.06.16 0 0 187

Hol laksz amúgy ?

Vácon két nagyárúházban szoktam vásárolni (Kaiser's és Match) egyik sem az olcsóságáról híres, de a választék majd mindenben kielégítő, leszámítva a Match borkínálatát, mely katasztrofálisan szegényes és ugyanott jelenleg semmilyen márkájú tőkehalmáj nem kapható.

A Profi a városon kívül van, nekem távoli. Kisüzletekben pedig, ki tudja miért, alkalmi cikk ez a konzerv. Néha van (egyfajta persze), többnyire nincs.

Előzmény: stefiadri (186)
stefiadri Creative Commons License 2006.06.16 0 0 186
Tegnap vettem 2db ilyet a Pluszban 265 Ft-ért darabját :-)))))))))
Előzmény: fan_fan (182)
eMM Creative Commons License 2006.06.15 0 0 185
Úgy rémlik hogy ugyanehhez a márkához a Penny marketban is hozzájuthatsz némileg olcsóbban.

Ha mutatsz nekem egy olyan libamájkonzervet amiből ennyi deka 4950Ft akkor meghívlak rá.:)

Egyébként én is imádom a tőkehalmájat,meg egyáltalában mindeféle májat.
Előzmény: fan_fan (184)
fan_fan Creative Commons License 2006.06.15 0 0 184

Ez is lengyel eredetű, a váci Kaiser's -ban 384 forintért kapható (még). Mindössze egyetlen negatívumot említhetek vele kapcsolatban: Letört az önkinyíló-fül, nekieshettem a hagyományos és már elég tompa családi nyitónkkal. Némi fizikai munka után szép látványban lehetett részem: Elég jó a máj-olaj arány a máj javára. (Én mindig elfogyasztom az olajat is, de nyílván az csak másodlagos ...) A máj finom. Legalább annyira, mint az a német gyártmány, amit egy időben 495 Ft -ért árultak a Matchban. (Huzamosabb ideje már nem.) Teljesen indokolatlan árkülönbség.

Classic ... Van de luxe is ? :-))

Nem tudom ki hogy van vele, de nekem a tőkehalmáj okoz olyan "kulináris élvezetet" mint a libamáj. (Maradjunk a konzerv kategóriánál, így igazságos.)

384 Ft vs. 4950 Ft.  

quilla Creative Commons License 2006.05.08 0 0 183
A Magyar utcai diszkontban (asszem Korallnak hivjak mostansag) szokott lenni idonkent tokehalmaj, es bar nem tegnap jartam arra utoljara, ugy remlik 300 alatti aron adtak.
Előzmény: fan_fan (182)
fan_fan Creative Commons License 2006.05.08 0 0 182

Lengyel eredetű, a 75. bejegyzésben emlegetett "Magyaros tőkehalmáj" is, amitől nem voltam túlzottan elragadtatva a szósztúltengés miatt. Lényeges viszont, hogy a két terméket gyártó cég nem azonos. Nos most kellemes csalódás ért, egész tiszteséges arányú és finomnak bizonyult tőkehalmájat találtam a dobozban. Ráadásul jóval 400 Ft alatti áron (szemben a 414 -el), így a kettő közül mindenképp ez a jobb vétel.

Mindössze az zavart, hogy az önkinyíló makacskodott ... de végül megadta magát.

Miért épp ezt vettem ? Hatalmas ívben fejlődő piacgazdaságunk nyújtotta választékbőségről annyit - noha nem jártam végig Vác összes élelmiszer üzletét - egyedül a Kaiser's -ben találtam tőkehalmáj konzervet. A "magyarosat" és ezt ...

Emlékszem még egy német eredetű tőkehalmáj konzervre, 495 Ft -ért volt kapható a Match -ban. Volt ... De azért az a 495 Ft elég húzós.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!