Keresés

Részletes keresés

halaloszto Creative Commons License 2013.06.25 0 0 214

nem neked irtam a multkor, hogy a jardaba keresztbe be kell epiteni egy folyokat?

Igy annak a racsara folyik a csatornabol a viz, es a jarda tulso szelen, jardaszint -8cm melyen megjelenik.

A lenyeg hogy a jardanak is kell lejtese legyen a faltol elfele.

Vajk

Előzmény: Lugosi (212)
Krammer András Creative Commons License 2013.06.25 0 0 213

Engem az érdekelne, hogy a dőlést hogyan fogom tudni kialakítani?

Kb 12m a tető hossza, és 17 szarufa van oldalanként, ennyi db-os lejtősre hajlított vas nem volt a bádogosboltos szerint, így egyformák lettek véve.

A dupla lécezés alatt van 25 mm amit el tudnék osztani 1,5 mm-es lépésekkel, a lejtés végett, csak nem tudom, hogy miből alakítsam ki az alápakolást?

A homlokbádogozás már fent van, a cseréppel, ezért az első és utolsó tartót csak alulról tudom csavarozni.

Van valakinek ötlete, hogy miből csináljak alátétlemezeket, amivel 1,5mm es növekedést meg tudok oldani?

Előzmény: kissestoth (208)
Lugosi Creative Commons License 2013.04.03 0 0 212

Segítség kellene járda vs ereszcsatorna ügyben..

Térkőből járda készül a ház körül, a probléma viszont az, hogy van egy ereszcsatorna a ház oldalán a fal mellett levezetve, és nem tudom mi a fenét csináljak vele.. valahogy a járda alatt kellene elvezetni, de nem akarok vízgyűjtőt meg efféléket telepíteni a föld alá, szóval hogy lehetne kulturáltan megoldani ezt a dolgot?

Arra gondoltam, hogy a járda alatt keresztben egy föld alatt futó PVC csatornán keresztül lenne a víz elvezetve. Itt a probléma ugye az, hogy már eleve a föld alatt indul a cső, ehhez még hozzá kell számolni egy lejtést is, így kb fél méter mélyen a föld alatt lenne a cső kifolyó része. Kétlem, hogy ez így működőképes lenne.

Hogy lehet ezt normálisan megoldani?

- Lugosi -

Vernichter Creative Commons License 2013.03.24 0 0 211

Vannak un. bádogos mesterek, azokat hajsd fel !

Itt neked egy sem fog jelentkezni.

Jól ellátottak munkával

Előzmény: Törölt nick (210)
Zöldár Creative Commons License 2013.03.13 0 0 209

Most akkor miből van a bádogos szerkezeted ?

Horganyból ?

Horganyzott acéllemezből ?

Nem mindegy !

Általában a horganylemezből készült tartósabb, de csak általában.

Egy rosszul szerkesztett horganycsatornát a hó és a jég tönkreteheti.

Forrasztás ? Hát nem elég a jó forrasztó anyag,  az előkészítés, kell hozzá egy megfelelő tömegű páka is !!

Horganyt befesteni rézszinűre ? Felhívás az kisebbségszámára  !

Előbb útóbb lába kél !!

A horganyzott acéllemez csatorna masszív,   tartós, de  10 év után illik mázolni !!

Előzmény: Máté26 (207)
kissestoth Creative Commons License 2013.03.13 0 0 208

Az ereszcsatorna nem hófogó! :)

Ha a tetőfedő anyagra raksz egy lécet, akkor a csatorna legmagasabb pontja is min. 2cm-rel lejjeb legyen.

ezen a képen látható (remélem).

Ezen kívül érdemes hófogást alkalmazni a tetőn, ami nem az alsó két sorban elhelyezett hófogóvasakat jelenti, hanem négyzetméterenként 1,2-1,8db hófogóvas az egész tetőfelületen, hogy a hó megcsúszását akadályozzuk meg. Így pontszerűen az egész tetőfelületen fogjuk a havat.

Máté26 Creative Commons License 2013.03.09 0 0 207

Hello

szakmai segítséget szeretnék kérni,ugyanis bádogos felújítás előtt állok,sajnos az idei nagy hó eléggé lenyomta a csatornámat az északi oldalon ahol nincs hófogóm,tavaj előtt már cserélve lettek a csatorna kampók,hosszúak amit kemény 600ft/db áron vettem,de egy fontos dolog elkerülte a figyelmemet,az anyaga amiből készült,horgany alá nem lát az ember ki tudja mennyire edzett vasból van csinálva,és néhány db kihajlott,ugyhogy szedhetem le mind a 20 db-ot,majd vehetek jobb minőségűt.A másik bökkenő az hogy a mai nap próbaforrasztást csináltam,csak kíváncsiságból hogy ha élesbe megy a dolog hogy is fog sikerülni,hát már biztos vagyok benn hogy sehogy,ugyanis nem tudok forrasztani szépen bádogot.Eléggé utánaolvastam a dolognak és készítettem az internetről látottak alapján forrasztóvizet,háztartási sósavból és cinkből,majd bekentem az anyagot,és vártam kicsit,majd gázlámpa és kézi forrasztópáka,pff ocsmány.Hagytam is a fenébe.Komolyabb forrasztópáka kellene hozzá ami kimondottan erre való,viszont az 40 ezer ft.utánakérdeztem,van kimondottan bádoghoz való ragasztó amivel össze tudom illeszteni a csatornát,és popszegecsezem.Már előre legyártattam a szegleteket diszítéssel és üstel együtt,így már csak fel kell szerelnem.A legvégén a bádogot le szeretném festeni réz színüre,utána kérdeztem van erre is kimondott horganyra való aminek 4000ft litere.Előtte meg kell tisztítani az új bádogot,majd mehet a festék,az eladó szerint ez a festék belemarja magát az anyagba,és nem pörög le róla.

szabowo Creative Commons License 2013.03.01 0 0 206

Köszönöm a választ.

Előzmény: Sárgamacska (205)
Sárgamacska Creative Commons License 2013.02.24 0 0 205

Nem kell semmivel se kenegetni !

A legtartósabb a réz ( na nem Mo.-on, mert nálunk előbb útóbb ellopják ! ).

Ennek ellenére tart kb. 200 évig, ezután a horgany lemez, ez is elég sokáig tart, de kb. 100 év alatt eltöredezik és ezt i előszeretettel lopják.

A horganyzott acéllemez kb. 50 évig tart, de ezt mázolni kell.

Kb. az első 10 év után aztán  újra 10 évente !!

A műanyagot nem kell mázolni , nem lopják, de nagyjából 20 -25 év alatt a a Nap teszi tönkre .

Előzmény: szabowo (204)
szabowo Creative Commons License 2013.02.24 0 0 204

30 éve horganylemezből (nem horgynyzott) készült artika csatornát és egyéb kiegészítőket védeném valamilyen fetékkel.
Kell-e egyáltalán és ha igen milyen fetéket tudnátok ajánlani (tapasztalat?).
Köszönettel várom a szakértők válaszát.

NeomatiK Creative Commons License 2012.12.10 0 0 203

Neves bádogoscég csinálta a bádogosmunkát. Szerintem tudniuk kellett volna a pontos kivitelezést. Vagy tudták, de nem tudták kiküszöbölni. Egyébként némelyik illesztésnél átfolyik, csöpög az esővíz. Ezt is nekem kell megcsinálni rendesen a mesterek után, vagy marad így.

Előzmény: ép-it-ész (199)
Elementes Creative Commons License 2012.11.13 0 0 202

Szia!

Sajna nem jó, mert az áramcső ami kijön a tetőn, nem pont cserép középre esik hogy betudjak egy ilyen cserépelemet tenni, ráadásul elég nagy hullámos profilú a cserép...

Előzmény: KömKel (201)
KömKel Creative Commons License 2012.11.11 0 0 201

Mindegyik cserépgyártónak van "antennakivezető" eleme, ami az áramhoz tartozó tetőtartóhoz is jó.

A probléma ezek nagy többségével az, hogy bele kellene tolni a csövet, viszont a villanykábel meg a csőbe van belebújtatva, tehát ki kellene szedni a villanyórától a kábelt, és miután be van bújtatva az antennakivezetőbe, akkor vissza lehet kötni.

Előzmény: Elementes (200)
Elementes Creative Commons License 2012.11.11 0 0 200

Hello,

a tetőn kijövő áramcsővet akarom bádogozni, vagyis már megtörtént, de nem tetszik.

Vettem 1-2 ezer Ft-ért két részből álló előregyártott "antenna papucs" bádogot amit fel is tetünk, de nem az igazi!

Mivel nagyon hullámos a cserép nehezen lehet normálisan beilleszteni....

Van valami más megoldás a bádog helyett, ami normálisan is néz ki??

ép-it-ész Creative Commons License 2011.12.01 0 0 199

Hali

Friisitsük fel azt amibe még csak most kerültem bele .

Eddig csak olvasgattam de látom leült és nincs mit  olvasnom .....

Szerintem ha a SPANGLIT azaz a csatorna leszoritó füleket nem húzzátok meg olyan erősen, hogy ráfeszüljön a csatornára , megszünik a diletációból adódó ,, pattogás ,,.

cs

halaloszto Creative Commons License 2011.06.14 0 0 198

hat akkor nincs mas, az illeszteseknel meg kell olajozni. 

en nem olajat hasznalnek, hanem zsirt, az talan tartosabban ottmarad. van spray, ami motor es bringalanchoz valo. az oldoszerben feloldott zsir. bekuszik kapillarisan a helyere, az oldoszer elparolog, a zsir ottmarad.

vajk

Előzmény: NeomatiK (197)
NeomatiK Creative Commons License 2011.06.14 0 0 197

Annyira nem nyugtat meg.

Az enyém fekete. És nekem is a déli oldali csinálja. Érdekes, mert amint jön egy felhő, akkor is kattog, mert visszaáll a helyére, aztán amikor elvonul a felhő, akkor megint. De csak erős napsütésben, így tegnap hallottam, ma nem.

Előzmény: KömKel (194)
KömKel Creative Commons License 2011.06.14 0 0 196

Sima fényes csatornánk van :)

Azért pattog csak halkan, és nem állandóan. Ha vörös lenne, mint amilyet eredetileg akartam, akkor tuti morzézva állandóan.

Előzmény: halaloszto (195)
halaloszto Creative Commons License 2011.06.14 0 0 195

mer csicsas barnara festett alu csatornatok van. fenyes lenne, nem melegedne fel annyira.

vajk

Előzmény: KömKel (194)
KömKel Creative Commons License 2011.06.14 0 0 194

Ha ez megnyugtat, akkor az enyém is pattog (alu ereszcsatorna). Mondjuk déli tájolású a terasz oldala, tehát telibe kapja a napot.

Délelőttönként halk pattogás mellett dolgozgatok :)

(én is azt hittem egyébként először, hogy a faszerkezet szárad, vagy a szomszéd kopácsol)

Előzmény: NeomatiK (192)
Dunit Creative Commons License 2011.06.14 0 0 193

Látom a Pityú 1 éves bejegyzésére reagáltál.

Tény előitéltei vannak a horganyzott acéllemezre.

De nincs igaza. Ma már jó lemezeket gyártanak.

Azért akármilyen jók a lemezek,  a  30 éves garanciát megnézném , mármint azt, hogy hogyan érvénysítik.

Tény,  ápolással karbantartással  a 40 évet kibírják !! (ez főleg az ereszre vonatkozik más szerkezetek pl. a lefolyók akár többet is )

és a lególcsóbbak és nem lopják el mint a rezet és aluminiumot !!

Előzmény: Atti'76 (191)
NeomatiK Creative Commons License 2011.06.14 0 0 192

Üdv!

Létezik, hogy a napsütés hatására a melegtől az alu ereszcsatorna pattog, kattog?

Már többször figyeltem erre a hangra, azt hittem, hogy valahol valamelyik szomszéd háznál kalapálnak. De házon kívül nem hallottam a hangot. A padlástérben jobban hallottam, mintha igazolná, hogy valahonanna az eresz felöl jön a hang. Szeirntem a faszerkezetnek nem lehet ilyen hangja, meg azt nem is éri sugárzás, csak a szarufa végét.

Majd még kifigyelem hang helyét, kivül odalétrázok a hang irányába. De

erős a gyanúm, hogy az eresz adja. Hogy lehet megszüntetni a hangot? Arra gondoltam, hogy megmozgatom az ereszt (ha tudom) a tartóvasakból(aluminiumokbül), hátha ezzel a feszültséget valamelyest csökkentem.

Atti'76 Creative Commons License 2011.06.09 0 0 191

Ne haraudj Kedves István, d egőzöd sincs a bádogos szakmához. A mai modern horganyzott acélcsatornák teljesen ó megoldások. Ha baj lenne velük, akkor lobogtatni kell a számlát, és a minőségibek már 30 év garanciával is cserélnek terméket!!!

Előzmény: istvan62 (139)
targyík Creative Commons License 2011.03.24 0 0 190

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. :)

KömKel Creative Commons License 2011.03.24 0 0 189

Akkus fúró, benne 3.2-as vasfúró. Kifúrod a szegecset, onnantól szabadon mozgathatod a lefolyócsövet. Beállitod, fúrsz új lyukat, popszegecshúzóval+1 db popszegeccsel rögzited.

Előzmény: targyík (187)
halaloszto Creative Commons License 2011.03.24 0 0 188

popszegecsnek hivjak. le kell furni. utanna az uj allasban atfurni, es uj szegecset tenni bele. szegecshuzo kell hozza, barkacsboltban a gagyi de egyre jo 1-2ezer forint.

vajk

Előzmény: targyík (187)
targyík Creative Commons License 2011.03.24 0 0 187

Üdv mindenkinek!

Az ereszcsatorna kifolyóját szeretném elfordítani, mely a képeken látható módon van rögzítve. Milyen rögzítési mód ez és hogyan lehet megszüntetni?

Előre is köszönöm a segítséget!

KömKel Creative Commons License 2010.12.19 0 0 185

Évekig dolgoztam kivitelezésben, volt bádogos csapatom is. Aki a tartókat két méterenként rakta volna fel, annak másnap már nem kellett volna jönnie dolgozni. De még a legbalfékebb bádogos sem csinált ilyet.

Aki meg 400 Ft-ot sajnál egy nyamvadt tartóért, az meg is érdemli.

)Zárójelben jegyzem meg, hogy effektive az se normális, aki horganyzott csatornát rakat fel. Rendben van, hogy az alu másfélszer drágább, de sokkal tartósabb és szebb)

Előzmény: Dunit (184)
Dunit Creative Commons License 2010.12.19 0 0 184

De csak a horgany bádog ! Annak nagy ellensége az ilyen idő,  ami most van. A fagy a jég  !!

A horgóanytott acéllemez sokkal erőseb, akár a réz. Ott elég a 2m-esen kiosztott  eresztartó.

Előzmény: KömKel (183)
KömKel Creative Commons License 2010.12.19 0 0 183

L.f.szt sűrű... Mióta világ a világ, minden normális bádogos szarufánként rakja a tartókat. Még igy is igazgatni kell 2-3 évenként, ha nincs fent hófogó, mert elnyomódnak.

Előzmény: Zoltanuss (182)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!