Számtalan dolog van amibe simán bele lehet kötni BUD-on (infrastruktúra,land side,építészeti megoldások,stb) viszont punt a szeku és az útlevélkezelés az ami hatalmasat fejlődött és azt kell mondjam hogy nem sok kivetnivalót találni benne.
Le kell jönni Debrecenbe, ki kell próbálni az itteni UB ellenőrzést, kb Phenjanban képezhették őket, itt még a vasbeton is folyadéknak számít. Öngyújtó max 1 vihető át, mikor megkérdeztem hogy mi az a dolog amit 2 öngyújtóval meg lehet csinálni,de egyel nem, az volt a válasz hogy ez a szabály.
Szuper. Ez az a schipol ahol Farouk Abdulmutalab utazott, igaz? Tényleg megfogtad a lényeget. Én vagyok a hülye hogy még néha benézek az index fórumokra.
Ezt az “ultramodern”technologógiát kb. 2 éve használják Schiphol Amszerdamban, ahol sem a laptopot, sem pedig a folyadékot nem kell kipakolni (non-schengeni szeku, illetve tranzit).
Igazából a terminálból nem nagyon látni semmit, a bejutás macerás, és a parkolási díj is csillagászati (vagy az Aeroparknál lehet letenni a kocsit, és onnan gyalog be, de 3 évessel lehet, hogy kicsit sok a táv), de ezt nem ajánlom, a két említett domb Nektek a tökéletes választás, más kisgyerekesek is lesznek ott szinte biztosan.
Mindkettő megközelíthető autóval, és kellemes piknikhangulat van általában. Értelemszerűen fordított széljárás esetén az adott helyről a felszálló gépeket lehet megtekinteni.
3 éves kislányom odáig van a repülőgépekért, vasárnap Pestre kell mennem, ezért arra gondoltam, hogy közelebbről is megmutatnék neki nagyobb gépeket.
Az lenne a kérdésem, hogy Ferihegyre hogy érdemes bemenni (vasárnap) csak mezei látogatóként, hogy kicsit közelebbről is szemügyre vehessünk le és felszálló, vagy várakozó gépeket (autóval mennénk).
Esetleg van olyan hely reptéren kívül is, ahonnét érdemes lenne őket megnézni, ha a bejutás macerás lenne?
Tegnap éjjel néhány fémoszlopot láttam valahol a terminál épület és a bádogviskó kisebb számú (A12) kapuhoz tartozó állóhely között mi lehet az? Sötétben nem tudtam jobban megfigyelni.
Aki mar allt kozvetlenul a keritesnel a palyakuszob elott (azt mar mondani sem merem hogy a keritesen belul az uton) az tudja hogy mekkora a ‘repulogepek altal keltett legorveny’ es hogy az mennyire kepes levinni egy jol karbantartott tetorol a cserepeket.
Egy járattal múlt héten hajnali 2:25-kor szálltunk le a 13R pályára, és ez volt a menetrend szerinti érkezés. Csodálkoztam is, azon meg főleg, hogy TartósPista felől közelítettünk...
„Ami a repülőgépek által keltett légörvények okozta tetőkárokat illeti, a Budapest Airport az eddigi gyakorlatnak megfelelően támogatja a helyreállítást. A felmérés és a javítás az érintett ingatlan esetében 1-2 napon belül megkezdődik”
Amennyibe a Ferihegyi reptér megváltása kerülne az államnak, abból kijönne például a csonkán maradt 4-es metró vonal megépítése a teljes tervezett hosszban, a budai Virágpiactól Rákospalotáig.
Ugye az egyik dolog, a közösségi közlekedés az közfeladat, a másik dolog, hogy ki hová röpköd külföldre vagy külföldről, na az magánügy és nem való rá közpénzt költeni.
A fentiekből nyilvánvaló, hogy a reptér lesz megvéve, mert a politikusok nem járnak BKV-val, repülővel viszont sokat...
Július elsejétől távozik Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivője – írja az Airportál. Helyére Valentínyi Katalin érkezik, aki a kommunikációs feladatok mellett a kormányzati kapcsolatokért is felel. Hardy 2008 óta töltötte be ezt a posztot.
Valentínyiről közel egy évtizedes újságírói, illetve szintén közel tízéves kommunikációs tanácsadói és vezetői, valamint kormányzati tapasztalattal rendelkezik. Az utóbbi időben a tavaly létrehozott Nemzeti Lovasakadémia igazgatójaként dolgozott.
Ugyancsak új ember veszi át a vállalat fejlesztési igazgatóságának irányítását. René Droese eddig ingatlangazdálkodási és cargo üzletágának vezetője volt, és 25 éves tapasztalattal rendelkezik az ingatlan-, illetve a repülőtérfejlesztés területén. 2007 óta van a Budapest Airportnál.