Keresés

Részletes keresés

Marek L51 Creative Commons License 2007.03.30 0 0 1709

Persze, de fel sem merült, hogy ezt megtámadjuk, h miért nem épültek meg az ajtók.

Én azt mondom, ne vitázzunk most még azon, hogy ki akar ezért fizetni és ki nem, hiszen még odáig sem jutottunk el, hogy felmérjük azt, hogy technikailag hogyan oldható meg ez a dolog és mibe kerül. Szerintem kérjünk be néhány ajánlatot és amikor látjuk mibe kerülne, akkor majd ráérünk megvitatni, hogy ez miből lesz kifizetve.

Egészen mellékesen, zárójelben jegyzem meg, hogy van annyi garázstulaj mint lakés albetét, úgyhogy nem oszlik kevesebb fele a dolog ha csak a garázstulajok fizetik. Innetől fogva nem biztos, hogy országos vita kell kerekedjen ebből, hacsak nem akadunk la az elvi kérdéseknél. Csak mondjuk én nem örülnék hogy ha amíg azon vitázunk amiről még azt sem tudjuk mennyibe kerül addig egy suttyó bepróbálkozna az autómon. És gondolom ezzel mindenki így van...

Szóval szerintem cselekedjünk és elég a pénzügyeket akkor leegyeztetni amikor már a munka megrendelése lenne a köv. lépés.

 

Marek

Előzmény: Partha (1707)
Bigyofelugyelo Creative Commons License 2007.03.30 0 0 1708

Szilvoka,

 

"aki garázst vett meg van autója, az nem biztos, hogy amúgy olyan fullos, hogy zsebből kifizeti még a biztonsági ajtót vagy rácsot vagy akármit"

Nyilván nem neki kell kifizetni, hanem részt vállal a költségekben.

 

Csak hogy tisztán lássunk. Mint írtam a garázs nem osztatlan közös tulajdon, azaz a garázs területe és a tároló helyiségek magán-tulajdoni viszonyban vannak. Ezért van az, hogy akinek nincs parkolóhelye vagy táolója az nem is fizet utánna KK-et.

Gondoljatok bele, mit szólnátok, ha azt találnám ki, hogy a lakásomba (ami szintén nem osztatlan közös tulajdon, hanem magán tulajdon) a risztót a társasház fizesse ki, mert a saját tulajdonomat szeretném megóvni, biztosítani.

 

Bigyó

Előzmény: Szilvoka (1706)
Partha Creative Commons License 2007.03.30 0 0 1707

Sziasztok!

 

Csak egy kis pontosítás: SZMSZ-ünk van, az alapító okirat mellékletét képezi. Az már más kérdés, hogy az mennyire elfogadható, illetve azt mennyire szeretnénk módosítani. 

 

Szilvóka, a Bigyó írta lejjebb, hogy akinek van autója, az ki tudja fizetni a rácsot, akármit.  Azt viszont egy szóval sem említette, hogy ezek az emberek fullosok. Viszont ha a tulajok kb. 10.000 forintot fejeként összedobnának, máris összejött egy kisebb összeg, amit a magántulajdonaik megóvására költhetnek.

 

Másrészről teljesen egyetértek azzal - és elnézést, ha  másokat megsértek ezzel - hogy a garázs és tárolóhelyeknek vannak tulajdonosai.  Azok mind magántulajdonban vannak, ergó, a tulajdonosuknak kell viselniük minden ezzel kapcsolatos következményt, legyen az rossz vagy jó.  Őszintén sajnálom azokat, akiknek nem volt választásuk és a lakással együtt meg kellett venniük a garázshelyet, de sajnos ezzel együtt akkor is a garázs/tároló magántulajdonosaivá váltak, tehát másoknak, mint például nekem, nincs köze ahhoz, hogy a magántulajdonosok dolgaival mi történik.  Viszont továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy a lejutást kell megakadályozni, mert ha már lenn vannak, akkor kamera ide vagy oda, attól még történhet betörés.

 

Egyébként még annak idején, minden lakó látta vagy látniuk kellett volna az alaprajzokat, tervrajzokat, vagy azok legalább egy részét, így tudatában kellett lenniük annak, hogy a garázs több módon is megközelíthető és nem zárt.  Az adásvételi szerződés aláírásával pedig ezt el is fogadták.

 

 

 

Előzmény: Szilvoka (1706)
Szilvoka Creative Commons License 2007.03.30 0 0 1706
Most olvastam és csak reménykedem, a mi tárolónkat nem törték fel.
MIELŐBB megoldást kell erre találni, de hát még SZMSZ-ünk sincs.

Nemtom már ki írta lejjebb, de aki garázst vett meg van autója, az nem biztos, hogy amúgy olyan fullos, hogy zsebből kifizeti még a biztonsági ajtót vagy rácsot vagy akármit! Ez kicsit gyerekes látásmód, azt hiszem.

Hibiszkusznak igaza van: a biztonsági kérdéseket ne itt tárgyaljuk már, arra van a belső fórum!
Előzmény: Marek L51 (1699)
PeterX Creative Commons License 2007.03.30 0 0 1705
Lehetne, de mivel 2 hetente szoktam odamenni, elég kicsi az esély, hogy találkozom a tulajjal. Annyit meg nem ér, hogy ott várakozzak, hátha előkerül.
Előzmény: Conscience (1704)
Conscience Creative Commons License 2007.03.29 0 0 1704

Nem lehetne vele megbeszélni, hogy kicsit álljon arrébb...?

Nálunk se kifejezetten szélesek a beállóhelyek, de igyekszünk segíteni egymásnak azzal, hogy lehetőség szerint ráállunk a falra/oszlopra, így segítve a mellettünk állót.

Előzmény: PeterX (1703)
PeterX Creative Commons License 2007.03.29 0 0 1703
Ja, és ráadásul ha néha leállnék, akkor sem tudok, mert a mellettünk lévő parkolóhely tulaja belóg annyira a mienkre, hogy nem lehet kinyitni a kocsiajtót sem. Ezért mostanában már nem is eröltetem a leállást.
Előzmény: PeterX (1702)
PeterX Creative Commons License 2007.03.29 0 0 1702
Annyit azért pontosítanék, hogy volt akinek meg kellett vennie a garázst, árukapcsolásként, nem azért mert szándékában volt. Pl. nekünk, pedig semmi szükség nincs rá. Hidd el, mi sem szándékoztunk kidobni 2 milliót az ablakon, teljesen feleslegesen.
Előzmény: Bigyofelugyelo (1701)
Bigyofelugyelo Creative Commons License 2007.03.29 0 0 1701

Sajnos nem tudok veled egyetérteni. Én nem szándékozom lakásom 1/6-áért parkolót venni, tehát biztosan tudom mondani, hogy nem leszek tulaj a garázsszinten. Így is örülök, ha a hitelt tudom fizetzni. A tárolóval ugyanez a helyzet. A liftes példa azért sem jó, mert nem csak a földszinten lakók nem használják, de sokszor mások sem pedig nem a földszinten laknak. A lift pedig eleve itt volt már mikor beköltöztünk. Mivel ez egy beruházás lenne ami nem mindenki érdekeit szolgálja szerintem ez ilyen formában nem társasházi ügy.

Én most is úgy érzem, ha van valakinek arra pénze, hogy 2-5 milliós autókkal garázsban parkoljanak, azoknak nem megterhelő kifizetni az autóiknak 1%-át (ami nem sok, az autó árához képest), és ha ezt mind összeadjuk biztosan tellik a garázs biztonságosabbá tételére.

És csak utoljára még valamit. A garázs területe nem osztatlan közös tulajdon, nem úgy, mint a ház többi része.

 

Bigyó

Előzmény: Hibiszkusz (1700)
Hibiszkusz Creative Commons License 2007.03.29 0 0 1700

Szia,

- de mivel nem vagyok sem parkoló sem tároló helyiség tulajdonos, ézért nem igen költenék mások tulajdonjának megóvására - gondolj arra, hogy még lehetsz. Évek múlva is alakulhat úgy a helyzeted, hogy tudsz venni.

Szerintem itt nincsenek külön közösségek, egy ház van és egy tulajdonosi közösség. Ha a lift elromlik, a költségekhez a földszinti lakók is hozzájárulnak, pedig nyilván nem használhatják.

A garázs a ház szerves része, úgy gondolom, a tulajdonosoknak mindent - tulajdoni hányaduk arányában - közösen kell "állni", amennyiben azt a közgyűlés megszavazza.

H.

Előzmény: Bigyofelugyelo (1698)
Marek L51 Creative Commons License 2007.03.29 0 0 1699
Szerintem ez természetes. Mármint az, h ha a gari/tároló tulajoknak van valamire szükségük akkor az nem a full közösből megy, hanem gari/tároló tulajok dobják össze. Szerintem ez evidens. Nem sokat változtat a helyzeten egyébként sem, ha abból indulunk ki, hány garázsbeálló van... :)
Előzmény: Bigyofelugyelo (1698)
Bigyofelugyelo Creative Commons License 2007.03.29 0 0 1698

Nem akarom előre a kedélyeket úszítani, de mivel nem vagyok sem parkoló sem tároló helyiség tulajdonos, ézért nem igen költenék mások tulajdonjának megóvására. Ez szerintem nem házérdek, hanem közösségi érdek. Azaz autó és tároló tulajdonosok érdeke.

Abban persze egyet értek, hogy eleve nem így kellett volna a házat átadni.

Előzmény: Marek L51 (1697)
Marek L51 Creative Commons License 2007.03.28 0 0 1697
Akkor nincs más hátra, mint előre. Innentől gondolom árajánlatok, szavazás (szmsz is) stb. Sederedjünk!!!
Előzmény: hottiger (1696)
hottiger Creative Commons License 2007.03.28 0 0 1696
Ugyan nem vagyok profi benne, de a tűzoltós dologra én anno azt nyomoztam ki,
hogy KELL(lett) volna ajtó a garázslejáróba, illetve hatályos törvények szerint nem is akármilyen ajtó, hanem tűzgátló tipusú, hogy esetleges tűz ( ugye az a sok tűzveszélyes kocsi.. ) nem tudjon továbbterjedni a ház többi részére.

Elméletileg nem is szabadott volna így engedélyezni a házat, de hát mint tudjuk, kis
hazánkban ez csak pénzkérdés és minden megoldható.

Csak gondoljatok abba bele, hogy hány olyan épületben voltatok, mélygarázsban, ahol nem volt ajtó.. Hát én már jártam párban, de mindenhol volt.. és azokban sem szerintem tulajdonbiztonság miatt voltak beszerelve, hanem tűzvédelmi előírások miatt.

Üdv

Tiger


Előzmény: Marek L51 (1694)
Hibiszkusz Creative Commons License 2007.03.28 0 0 1695

Sziasztok,

korábban már beszéltünk róla, hogy a ház biztonsági dolgairól nem ország-világ előtt kéne értekezni, hanem a belső fórumon....

 

Üdv.:

H.

Marek L51 Creative Commons License 2007.03.28 0 0 1694

Nagyon jó ötlet, én nagyon támogatom. Azonban már a tűzoltók ezzel nem így vannak. Úgy emlékszem azért lett elvetve ugyanez az ötlet annak idején, mert tűzvédelmi okokból nem szabad lezárni a garázst.

Abban viszont nem vagyok biztos, hogy vajon ennek utána is jártunk vagy csak folyosói pletykára alapoztuk. Érdemes lenne utána érdeklődni, mert ha van kiskapu, vagy nem is igaz a pletyó miszerint nem szabad lezárni a garázst akkor ez tényleg olcsóbb és stabilabb megoldás mint a kamera.

Persze minden kijátszható, még a kapu távirányító is, de a piti betörők ellen tényleg az a leghatásosabb ha "kézzel" eleve be sem tudnak jutni.

 

Marek

Előzmény: Partha (1693)
Partha Creative Commons License 2007.03.28 0 0 1693

Ja igen, azzal nem számoltam, hogy ezek a betörők nem gondolkodnak.  Örömteli viszont, hogy profi betörőnek minősülnék.

 

Nekem az az ötlet jutott eszembe, hogy ugye a garázsba a lépcsőn illetve a két lifttel lehet lejutni. A lépcsőfordulóhoz lehetne tenni rácsot, ehhez kulcsot csak a lenti tároló- és parkolóhely tulajdonosok kapnának.

 

A két lift vezérlőjét pedig át lehetne valahogy úgy alakítani, hogy lift alapesetben csak a földszint és a tetőtér szintje között járjon és csak akkor tudjon lemenni a garázs szintjére, ha a szintén tároló- és parkolóhely tulajok valami kulcsot vagy kártyát beillesszenek a liften belül kialakított kis részbe. Kulcsot, kártyát egyebet pedig kizárólag a lenti tulajok kapnának.

 

Nyilván a liftvezérlő átalakítása sem lenne húsz fillér, de annyi előnye talán van, hogy így kevésbé vagy talán egyáltalán nem tudnának a betörők lejutni a garázsba, szemben a kamerás megoldással, ami felvételt készít, de sajnos a garázsban, ami azt jelenti, hogy lejutottak. Szerintem inkább arra kellene megoldást találni, hogy ne is tudjanak (olyan könnyen) lejutni. 

Előzmény: Marek L51 (1692)
Marek L51 Creative Commons License 2007.03.28 0 0 1692

De ha olyan pitiáner és amatőr betörő lennél mint az utóbbiak akkor nem ezt tennéd. Ezek cigiztek, vizet ittak (és otthagyták), illetve autót rongáltak meg és több tárgyat itthagytak maguk után amiket összefogdostak. Az ilyen nem megy rá a kamerára mert tökhülye... Ezek nem profik, hanem enni és innivalóért lopnak.

Múltkor leszavaztuk ezt a kamerás dolgot, de azóta tárolót törtek fel, motort loptak el, most meg egyszerre több tárolót törtek fel és autót rongáltak meg...

Nekem személy szerint ér annyit az autóm biztonsága, hogy ha közös erővel nem megy akkor be fogom kamerázni a saját területemet, de még azon is gondolkodom, hogy lerácsozom a kocsibeállómat automata acélráccsal.

Azért bízom benne, hogy közösen is meg tudjuk oldani vagy kamerával, vagy mással.

Marek

 

Előzmény: Partha (1691)
Partha Creative Commons License 2007.03.28 0 0 1691

Sziasztok. 

 

Mivel még erre a szimpla normál fűre sem tudnak nagyon sokan vigyázni, nem hiszem, hogy egy szép pázsitnak hosszú élete lenne.  Most viszont tetszik, ahogy le van nyírva a fű, meg az is, hogy körülötte megcsinálták a fakeretezést.

 

A tárolófeltörlések nagyon aggasztóak, de személy szerint nem hiszem, hogy a kameráknak nagy hasznuk lenne.  Én ha tárolókat akarnék feltörni, azzal kezdeném, hogy sísapkát húznék a fejembe, körülnéznék, hogy hol van kamera, és lefújnám festékkel.  Így tönkre lehet tenni a drága kamerákat és még fel is lehet törni tárolót, autót, meg mindent, amit érsz, plusz még fel sem ismert senki.

 

 

Előzmény: hottiger (1690)
hottiger Creative Commons License 2007.03.27 0 0 1690
Akartam mondani: nem egy szezonos fáink lesznek.

Meg még persze tudnám folytatni pl. azzal, hogy talán a szimpla füvet is átalakíthatnák szép pázsittá, stb.

Előzmény: hottiger (1689)
hottiger Creative Commons License 2007.03.27 0 0 1689
Üdv Mindenki !

Átgondolhatnánk, bár először - mivel kapcsolódik - az SZMSZ-t kellene végre, végérvényesen átgondolni..

Azért legalább annak örülhetünk, hogy végre megint úgy tünik, hogy van kertésze a háznak. Alig dolgoznak itt pár napja és már sokkal szebb, rendezettebb a kert.
Remélem nem fog elveszni a kezdeti lendület és talán a döglött fákat is újra cserélik, hátha, immáron sokadik próbálkozásra egy szezonos fáink lesznek.

Tiger
Előzmény: Marek L51 (1688)
Marek L51 Creative Commons License 2007.03.26 0 0 1688

Hi Mindenki!

 

Ma éjjel több tárolót feltörtek a pincében, hogy száradna le a kezük...

 

Annak idején le lett szavazva a kamerás rendszer. Nem kéne átgondolni ezt mégegyszer?

 

Marek

Marek L51 Creative Commons License 2007.03.12 0 0 1687

Hi Dlink!

 

Ha jól emlékszem, nálatok volt valami autórádió lopás, amit a mi udvarunkon hajított el a tettes menekülés közben. Ugyanaznap törtek fel nálunk is egy autót a garázsban, amiből elvitték a rádiót. Néhány hete az ucán szintén feltörtek egy autót a ház előtt...

Valamelyik éjjel azonban (éjfél körül) amikor jöttem haza, járőrautót láttam áthaladni a félkész, töksötét utcánkon. A földúton. Ez azért jó, mert ezek szerint be-be néznek hozzánk is.

 

Marek

 

Előzmény: Dlink (1686)
Dlink Creative Commons License 2007.03.10 0 0 1686

Sziasztok!

 

Mi a kiralyhago 2-ben lakunk, de garancia terén nalunk is siralmas a helyzet.

Mondjuk egy csoda folytan a rohado keritest es korlatokat ujra festettek, de persze nem csiszoltak le, így a megoldas kb. fel evig fogtartani. Majd a garancia lejarta utan amikor az elrohadt korlatok leesnek akkor a haznak kell megcsinalni milliókért.

A foldszinten 2 helyen is igen csunyan megrepedt a fal (az ujad siman be lehet dugni 1-2 meter hosszan), ezt purhabbal javitottak. Gyonyoru es igen szakszeru megoldas.

A lakasokba 2. eves garancialis bejarasra ki sem jottek. A megkeresesekre meg nem is reagalnak. Ha faxol az ember, akkor letagadjak, hogy megerkezett a fax. /Pedig minden faxolas utan betelefonalok es megkerdezem, hogy megjott-e. A valasz mindig igen. Visszakuldeni lepecsetelve nem hajlandoak. 1 hettel kesobb meg tagadjak minden esetben a fax megerkezeset./

 

Gusztustalan gennyes banda. Mar banom, hogy tamogattam oket a lakas megvasarlasaval. A hibakat egyebkent sajat erobol igyekszem javitani, mert ok ugysem tudjak szakszeruen megcsinalni igy a persekedesnek sem latom ertelmet.

 

 

Olvastam az ejszakai latogatok tortenetet is. Nalunk is volt ilyen. Tobb autot feltortek, probaltak feltorni, motort loptak, tarolot tortek fel. Nagyon szakszeruen csavarhuzoval. Sajnos az en automat is megtalaltak enyemet is. A vege teljes zarcsere, lakatolas es fenyezes lett. A rendorseg kijott (de minek?) es kozolte, hogy ok bizony meg ujlenyomatot se vesznek. Csak nem kepzelem, hogy tesznek barmit is a tettes kezrekeriteseert? Aztan egyszer meg lettek kergetve a gyanus alakok es azota (lekopogom) nem tudok semmilyen incidensrol sem a hazban.

Torjon el a ceruzaja (mindig, midegyik) annak a kedves epitesznek, aki keptelen ZART teremgarazst tervezni, vagy a haz tervezesekor a biztonsagra is gondolni!

 

Azert nektek sok sikert.

Udv, Dlink

Bigyofelugyelo Creative Commons License 2007.02.27 0 0 1685

Nagyon remélem, hogy az ajtó megerősítés csak ideiglenes megoldás. Most már nem csak gagyi az ajtónk, hanem rettenetes ronda is!!! És most megint pongyolán fogalmaztam. A szakemberek arra nem voltak képesek, hogy a sarokvasról a  vonalkódot levegyék. Egyik-másik csavar csak félig vagy nem merőlegesen van becsavarva. Tehát remélem hogy ez csak ideiglenes megoldás.

 

Szilvoka.

Én is ott álltam a hátuk mögött szinte mindig, de olyan eset még nem fordult elő, hogy a szakemberek úgy mentek volna el, hogy mikozben az erdeti hibát (tehát amiért jöttek) kijavították, tönkre nem tettek volna valamit.

 

A legjobb sztorim. Kapaszkodjatok :))) Hívtunk szakembert (asztalost) mivel megállapították korábban a szakemberek, hogy a bejárati ajtónk kerete megcsavarodott, ezért nem feszül rá az ajtó körben a kertre ha becsukom. Így sajnos körbe kellett szigetelnem vékony gumi szigetelő csíkkal. Na megérkezett az asztalos, hogy majd állít valamit az ajtón. Hangsúlyozom, hogy csavarodott kerethez hívtuk. Összesen egy imbusz kulcsot hozott magával. Majdnem padlót fogtam. Vízszintmérőt én adtam neki.

 

Kérdéseim.

- A rohadó, rozsdás és gusztustalan kerítésünk mikor lesz kijavítva? (majd rakok fel képeket, hogy milyen kerítést tudodnék elképzelni)

- A bejárat komplett megsüllyedt. Történt már intézkedés ezügyben?

- Történt -e előrelépés az öntöző rendszerre külön felszerelendő vízóra ügyében, vagy idén is kidobunk több 10.000 ft-ot a locsoló víz után IS fizetendő csatornadíjra????

- Lassan márciust írunk. Mikor lesz a KK. újra számítva 2007 Q1-2-re mivel azt szavaztuk meg, hogy a KK. félévente újra lesz számítva.

 

Bigyó

 

 

Előzmény: Marek L51 (1684)
Marek L51 Creative Commons License 2007.02.27 0 0 1684

Én úgy látom, a bejárati ajtó meg lett erősítve sarok vasakkal.

Abban igazad van, hogy csak az nem jön be aki nem akar, ezért támogatom, hogy legalább a világításaink legyenek rendben, ne legyenek éjjel sötét helyek a ház körül / udvaron.

Viszont a kukatároló zárását én nem tartom indokoltnak, mivel ugyan valóban beköltözhetNE oda a hajléktalan, esetleg bejárhatna guberálni, de ezeddig még nem volt rá példa. Ha meg az utcán guberál valaki a kihelyezett kukákban.... hát én ezeket a figurákat jobban sajnálom annál, minthogy elzavarjam őket a kukáktól.

Szilvoka Creative Commons License 2007.02.27 0 0 1683
Marek, szerintem a házat sikerült olyan formára tervezni, hogy még egy óvodás is könnyen bejut zárt bejárati ajtó ellenére is. Plusz: hányszor de hányszor van tárva-nyitva a kocsibeálló a kertben... meg se tudom mondani...ennyire nehéz megnyomni mégegyszer azt a távirányítót vagy elfordítani a kulcsot??? Mondjuk, aki akar, az úgyis bejön. Csak nem kéne még rá is segíteni. A bejárati ajtó siralmas... mikor lesz kicserélve? Sokan panaszkodtunk már rá. Mikor történik valami? Amit még nem értek: miért lett levéve a kukatárolóról a zár? Ideális hely így pl csöveseknek.
Előzmény: Marek L51 (1681)
Szilvoka Creative Commons License 2007.02.27 0 0 1682
Örömhírem van: végre megcsinálják az 1 éves garanciális munkákat a lakásunkban!!! :)))) amiket mellesleg nyáron kellett volna... Mondjuk ehhez egy ügyvédi felszólítás is kellett, mert a telefonjaimra ezidáig szart magasról az Exklusiv Bau... szomorú...
mostmár csak azz remélem, hogy nem fogják összegányolni az egészet...ott fogok állni a sarkukban és figyelem, ja, és ha kész, hozok egy építési ellenőrt is.
Nálatok megvannak már az 1 éves garanciális javítások?
Marek L51 Creative Commons License 2007.02.26 0 0 1681
Mert az egész történet utólag vált furcsává, midőn már a helyszínt elhagytam...
Hibiszkusz Creative Commons License 2007.02.26 0 0 1680

Szia,

miért nem kérdezted meg tőlük, hogy lakók-e? Vagy mit keresnek éjjel a házban??? :((((

Előzmény: Marek L51 (1679)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!