piacvédelem. de annál több is, mert a wizz, ahogy az összes többi fapados és nem fapados, biztonsági okokból azonnal akár hónapokra leállítja a repülést az első puskalövés után, addig az izraeli légi társaságok max néhány órára. persze jó lenne, ha a wizz és a ryan is stabilan ott lenne az izraeli piacon az árverseny érdekében.
Nem nagyon értek hozzá,de nyilván a "Nyitott Égbolt" a szabad versenyt is jelenti akkor is tudták amikor ebbe beléptek az izraeliek,,másrészt amíg EL AL gépek itt "éjszakázhatnak" ,addig ott sem ildomos azt megtiltani,az más kérdés,hogy nyilván van kockázata is egy ottani bázisnak.
Eindhovent értem, egyik végén sincs bázis (ráadásul mindkettő modern ils hiányban szenved), w-t meg nem hoz ide. Mondjuk ezt már nem értem. :)
Debrecenben szerintem komoly verseny van, hogy a reptér vagy a buszpálya fejlesztését tudják jobban elhúzni. 3. versenyző meg a Szoboszló-Debrecen 2x2 sáv.
Nem kell tobbes szam. Ez egy bohoc, csak sok nickje van (10-15), szereti valtogatni mert mindig beeg az okoskodasaval, aztan akkor nyomja a minuszokat is.
Debrecen valószínűleg MINDIG veszteséges volt, de amíg jöttek azok a csúnya uniós pénzek, meg konjunktura volt a magyar állam simán fizetet a debreceni bázisért, ennek a csúcsa az volt amikor 2 gép is volt ott. Ez egyébként sok helyen elterjedt, semmi különleges nincs benne. Jelenleg tudjuk, hogy áll az állam, nincs pénz a Debreceni veszteséget finanszírozni. Ennyi a történet.
A szlovák állam meg simán fizet a belföldi járatért, és valószínűleg fillérekért fogja a Wizzair használni a repülőteret is, mert jó sok útvonalat telepít oda. A Pozsonyi repülőtér teljesen leépült már, ezen akar a Szlovák kormány változtatni.
Van, Cat 1-es ILS. Mikor 2015. decemberében megnyílt a Wizz Air debreceni bázisa, akkor a sajtótájékoztatón 2016-ra ígérték a Cat 2-es ILS-t (Kósa, Papp). 2016-ban, az egyéves évfordulón 2017-re. 2017. egy szegény év volt, akkor nem ígértek semmit. Viszont 2018-ban már nem csak Cat 2-es ILS-t, hanem új pályát, terminált. Sejted, hogy mennyi valósult meg ebből.
Pozsony, Kassa és Budapest, Debrecen nem jó összevetés. Debrecenbe van autópálya, vonat, olcsón és gyorsan el lehet jutni, Kassáról ez nem mondható el.
Mire kimész Ferihegyre, 1 órával az indulás előtt, még a gépen sem ülsz mire majdnem lent vagy vonattal sokkal olcsóbban. Vihetsz poggyászt, gyerekeket ingyen és a városban szálsz le nem a prérin.
Az a fő probléma ott, hogy ugyan a vonat megy mint a meszes (voltam idén azon a vonalon) de félkör ívben kerül a két város között, pálya hiány okán nem tud egyenesen menni, igy az a 310 km jóval több vonaton.
Nem pályahiány, hanem ott van egy hegység. Át kellene fúrni a hegyen, hogy tudjon egyenesen menni a vonat.
+ Zsolna, Poprád és Trencsén szintén jelentős városok - regionális központok - Szlovákiában, amiket szintén érint az egyébként óránként közlekedő vonat.
És azért Szlovákiában nincs annyi pénz, mint Svájcban, hogy átfúrják az országot vasúti és közúti bázisalagutakkal.
Reptérren is el kell vesztegetni időt, plusz méregdrága, ha nem fér bele a kézibe (mert az emlegetett ukrán vinne ajándékot a gyereknek/asszonynak).
De majd kiderül, nekem úgy tűnik, próbálkozik mindennel a Wizz, aztán 2 hónap múlva becsukja, ha nem megy. Csak a k...a Debrecen-Eindhoven nem akar visszajönni. :)
És az 1 Eurót sem kötelező kifizetni, az csak kényelmi szolgáltatás, bár az 5 és fél óra inkább 6 szokott lenni. Az a fő probléma ott, hogy ugyan a vonat megy mint a meszes (voltam idén azon a vonalon) de félkör ívben kerül a két város között, pálya hiány okán nem tud egyenesen menni, igy az a 310 km jóval több vonaton.
Na ja, csak a Zalaegerszeg-Nyíregyházával ellentétben a Pozsony-Kassa vonalon közvetlen vonat van, 5,5 óra, 19.2€, óránként. Helyfoglalás +1€. Így nem biztos, hogy megéri repülni helyette.
Nem lesz ott nagy veszteség,50-60 euroért senki nem vezetget 4-5 órát,pláne ha melózni megy vagy családhoz egyedül,én se mennék mondjuk Zalaegerszegről Nyíregyházára,ha 50 eurőért lehetne repülni,plusz rengeteg ukrán menekült könnyen hazaugrik majd ,vagy Kassán találkozik az asszonnyal ,ha nem tud hazamenni,Poszony is meg Bécs is tele ven velük.
Gréta Thünberg ajànlásával novembertöl heti 9 alkalommal belföldi Wizzair járat indul Pozsony és Kassa között. A táv: 310 Km. A jegyár 19 és 79 Euró között lesz, a 79 a plafon. A veszteséget a szlovák kormány kifizeti minden egyes járatra.
Jó hát kinek mit intézet a kormánya, hogy egy klaszikust idézek.
Halló debreceniek, ennyi kell egy bázishoz, a kormány fizese ki a veszteséget, és rögtön lesz ott gép.
modjuk nem sikertelen a tranzakcio a felhasználhatoság 1 év lehet venni belöle repjegyet DE ha éppen törlik a járatot mint az én esetemben mivel a fizetésben van utalvány nem lehet automatikusan átfoglalni vagy wizz credit re visszakérni hanem vissza kell könyörögni na erre gondoltam
"Egy foglaláshoz csak egy utalvány használható fel. Az utalványok nem válthatók be kiegészítő szolgáltatásokra a foglalás befejezése után, és nem használhatók fel járatmódosításra vagy névváltoztatásra."
én amúgy is óva intenék mindenkit az ilyen ajándék utalványoktól. inkább utald el nekik azt a pénzt, vagy tedd bele egy borítékba. az utalvánnyal csak a Wizz jár jól. limitált az érvényessége, a felhasználhatósága, a fizetési feltételek mellette.
pl. ha beírod az utalvány kódját, majd bankkártáyval fizetnéd az utazás fennmaradó részét, de a tranzakció sikertelen és így a foglalás is, akkor buktad az utalványt - ami azonnal érvényét veszti, amint beírják a kódot a foglalás során.
Szeretnénk vásárolni szülinapra wizz ajándékutalványt többen, de csak max. 20.000 ft egy utalvány értéke. Több utalványt szeretnénk ajándékozni nagyobb összegben. Egy foglalásnál több utalványt is be lehet váltani, jól gondolom? Légyszi erősítse már meg valaki aki, foglalt már ajándékutalvánnyal.
Megnéztem neked, a hölgynek pánik rohamja volt, elállt az utazástól a párja nem akart egyedül elutazni. Ez ilyenkor nagyjából 30 perc késés, a fedélzeten minden csomagot be kell azonosítani, hogy a leszálló utasok nem hagytak fent valamit "véletlenül" a repülőn.
Jah, bocsi, anno így írtam fel és mentettem le a számot, azért hívom annak. (bár nem is emlékszem mikor volt utoljára percdíjas mobilom, szóval valójában nekem tényleg ingyenes)