Keresés

Részletes keresés

NorinaZoé Creative Commons License 2014.04.25 0 0 265

Miru11!

 

Jobban van már a kislányod? Nekünk azt mondta az orvos, hogy addig kell emelni a Movicol adagot, míg el nem jutunk odáig, hogy ne tudja tartani. (olyan erős ingere legyen, hogy kénytelen legyen kinyomni). Nekünk a napi kettő az ideálig adag belőle. Persze, van amikor nem kakil egy napig, de akkor másnap biztos, hogy erősen rájön a székelési inger.

Az én lányom is beteg volt a múlt héten. Nagyon magas láz (40fok), bakteriális torokgyulladás. Kénytelen voltam lázcsillapító kúpot adni neki, pedig nem akartam volna a kis popsiját gyötörni, de más nem viszi le neki. A vizet én kanalanként erőltetem bele ilyenkor. Ha csak fél decinként tudom csak kanalazni, akkor is muszáj. Ha nem akar inni sehogy, akkor pedig tényleg irány a sürgősségi, mert kiszárad, ráadásul a kaki is bennszorult. Egyébként a kúpról annyit(glicerinesről), hogy "profi" székletvisszatartóknak ez már meg sem kottyan. Lányomról tudom. Van mikor neki is kettő van a popsijába, max többet futkározik, de kaki sehol. Megértem, hogy már csak sírdogálsz, sokszor én is azt tenném.

Remélem túl lesztek ezen mihamarabb! Jobbulást a gyerkőcnek!

nosztalgika02 Creative Commons License 2014.04.24 0 0 264

OFF

 

:))) Nagyon jól szórakoztunk, az biztos :) Hogy 15 év alatt milyen hatalmasat fejlödött a srác, már ki is tudta mondani, hogy tej....tej....tejgebríz! :)

De én is jól produkáltam, a jelemet, a kakast, pont ugyanolyan rondán rajzoltam le, mint nagycsoportban, nem nagyon lehetett megkülönböztetni a két rajzot :-DDD

 

ON

Előzmény: tejgebríz (261)
nosztalgika02 Creative Commons License 2014.04.24 0 0 263

Szia,

 

gyorsan írok, hátha még olvasod: mikor a gyerekem már hányt, mert ö sem kakált már 5 vagy 6 napja, akkor kórházba mentünk nagyon sebesen, beöntésre. Szerintem nincs nagyon vesztegetni való idötök!!!!

 

A láz külön ront, mert szárít, és ha még nem is iszik... ajjaj. Ne várjatok! Talán még infúzióra is szükség lehet!

Előzmény: miru11 (262)
miru11 Creative Commons License 2014.04.24 0 0 262

Sziasztok!

Teljesen kétségbe estem, ilyen még soha nem volt a fél év alatt, már semmitől nem kakil. :( Már csak sírdogálni tudok!!! Az 5. nap vége van, kétszer kapott Guttalaxot, kapta a Movicolt, és semmi. Ma 3 kúp, kettő eltűnt, szó szerint, egyet kinyomott magában.:( Sajnos közben nagyon beteg is lett. Két napja lázas, mondja, hogy fáj a torka, folyik az orra, és a doktornő gombás fertőzést is látott a szájában. Több, mint egy éve nem volt lázas.  Tegnap egész nap semmit nem ivott, reggel a tejital és ennyi, így a Movicolt sem tudtam beadni. Amit el lehet képzelni, mindent bedobtunk, hogy igyon, még a fél éve áhított csokit is, de nem.A szájához vette, és öklendezett. Egész nap sír, semmi nem vezetett megoldásra. Egész éjjel lázas volt. Lázcsillapítás, ruhacsere, hajszárítása, altatás. Ma elmentünk a doktornőhöz, most már ő is azt mondta, hogy annyira sajnálja a piciket, de ez már túl régóta tart, valószínű gasztroenterológushoz kéne menni. Kontraszt anyagos feltöltés...stb. Ma este újabb adag Guttalaxot kapott, de ha, holnap sincs semmi, kórház. Rettegek!!!!Ez tényleg egy rémálom!Ha valaki elérhető megírhatná, hány nap volt a maximum, amíg, semmi nem volt.

tejgebríz Creative Commons License 2014.04.24 0 0 261

OFF

 

Jó történet, de én most hallom először, így sajnos nem hiszem hogy ismernénk egymást. :))

Előzmény: nosztalgika02 (259)
sesel2006 Creative Commons License 2014.04.23 0 0 260

Szia Léna11!

Igen, kb. 2,5 hónap után vettem észre, hogy újra természetes neki, hogy kakilni megy. Mesélt, énekelt közben, mint régebben, és már nem mondta utána sem, hogy "és nem is fájt, hogy kijött a kaki". Szépen lassan elhagytuk a Movicolt, és ezután már nem volt visszaesés. Ez volt január elején.

 

Ő is járt közben oviba, de nem kellett őt pelenkázni, mert ha az oviban jött rá, akkor ott elment wc-re. Egy idő után amúgy is tudta, hogy ha akarja, ha nem, kijön a kaki, és sztem jobbnak látta, ha amint érzi az ingert, elmegy wc-re. (Januárban volt 4 éves.) Ezt azért írom, mert látom, sokan az ovi miatt aggódnak, eleinte én is ideges voltam, de ez nálunk teljesen zökkenőmentes volt.

Amúgy lehet, hogy a Laevolac volt még, ami segített nekünk ebben, mert azzal szinte programozni tudtam az időzítést. Általában ebéd után megkapta a "szereket", lefeküdt aludni, és a délutáni alvás után kakilt. Ez csak egy párszor maradt ki, akkor kakilt az oviban másnap délelőtt.    

Előzmény: Léna11 (254)
nosztalgika02 Creative Commons License 2014.04.23 0 0 259

ON

 

Kösz a jó tanácsot, szerintem ez nagyon értékes volt!

 

OFF

 

Bocs, de nem ismerjük mi egymást? Ismerek ugyanis egy pasast, Ú.Z. a monogramja, 45 körüli, aki egy 15 éves óvodai találkozónkon mondta: "És emlékeztek, nekem logopédushoz kellett jarni, mert nem tudtam kimondani, hogy tejgebríz." Gurultunk a röhögéstöl! Netán te vagy az, vagy a srác felesége?

 

ON

Előzmény: tejgebríz (258)
tejgebríz Creative Commons License 2014.04.23 0 0 258

Szia, bocsánat hogy belekotyogok. Ovis beiratkozás kapcsán nekünk a bölcsivezetönő hívta fel a figyelmet arra, hogy nem előírás az, hogy oviban nem kérhet pelenkát a gyerek, pusztán kényelmi szempontból hangoztatják , ne dőljünk be nekik.

Előzmény: Léna11 (254)
miru11 Creative Commons License 2014.04.22 0 0 257

Sziasztok!

Hát igen, az ovival mi is így jártunk, velem is közölték, hogy mindenben partnerek, csak pelus ne legyen. Ezért döntöttem a bölcsi mellett, szerencsémre-ebből a szempontból, hogy decemberi. Csak reménykedni tudok, hogy a következő másfél évben valahogy megoldjuk. Néha úgy tűnik sikerül, néha minden remény elhagy. Ő is csapkod, üt, vág, ha jön az inger. Eddig csak lábujjhegyen szorított, sajna már arra is rájött, hogy hátrafelé keresztbe kell tenni a lábát. Eltorzul az arca, kétségbeesett szemekkel néz, és azt mondja"anya menj el,  kakálsz". A szívem szakad meg. Az elején odamentem széthúztam a lábát, mutattam neki, hogy hogyan...stb. Aztán rájöttem jobb, ha nem zaklatom, akkor előbb, de inkább utóbb kinyomja. Közben az idegeim szétmennek. Rémes hétvégénk volt. A Guttalax és a Movicol por hatása, egész szombaton kakilt. Kicsípte, csupa piros volt. Este már olyan ingerei voltak, hogy csoda történt, de a wc-be nyomta 4-szer. Fürdés előtt mindig ráül, magától és ott énekel, mondókázik, aznap ingere is volt- eddig csak pisilni szokott ilyenkor. Leszállt, ha ingere volt, szorított , de finoman visszaültettem. Aztán kiabált örömében, hogy a wc-be kakilt. Kinder tojást kért a nyuszitól-október óta nem kapott csokit, előtte is csak néha,persze a nagyiktól- mondtam neki, hogy, aki ilyen ügyes, hogy a wc-be kakil az biztos kap. Másnap kiabált örömében, hogy Kinder tojást kapott, mindenkinek azt mesélt, és győzte a szájába tömni. De én a gonosz csak egy felet adtam, így is félek, hogy az ünnepek megtették hatásukat... Reggel, amikor felébredt, azzal a mondattal fogadott, hogy,  a wc-be kakilni nem fáj, peluba kakilni fáj. Gondoltam ez lesz a megoldás. Hát nem, ma egész nap a peluba akart, mondtam rendben, ahogy neki jó. Persze elküldött, és csak visszatartotta.Érdekes, mert a Wc-én egy percig sem tartotta vissza, kinyomta folyamatosan. Próbálom neki magyarázni, hogy a visszatartást mindenki tudja, de csak azért, hogy el tudjunk menni a wc-ig, ő is ügyes, hogy tudja, de végül nyomja ki, ha akarja, peluba. Eredmény eddig semmi.Már mindenkiről azt mondja, családtagokat sorol, hogy visszatart. Mi is beszélünk róla, hogy nem jó, szemét, a szemetet is kidobjuk, a kakit is ki kell nyomni, mert megfájdul a pocak....Próbáltam már, hogy nem beszélünk róla, azt, hogy kibeszéljük...stb, semmi. Ma végre megitta a Movicolt 60 ml vízben higítva, egy kis kanál tömény szörppel. Megitta este is, reggel is. Várom a holnapot reménykedve....

nosztalgika02 Creative Commons License 2014.04.22 0 0 256

NorinaZoé, Léna11

 

Szörnyen sajnállak titeket ezekkel az ovis beíratással kapcsolatos problémákért, mert ez pokoli lehet. Mondjuk én azon a ponton szüntem volna meg úrinö lenni, mikor az "óvónö" javasolta, hogy nem pelenkázzák, hanem naponta többször átöltöztetik. Te jóságos atyaúristen, hát manapság már minden kretén lehet óvónö? Ennyire nem lehet hülye senki (illetve úgy látszik, mégis lehet), hogy ne fogja fel, hogy:

 

a) ahogy Norina is írja, saját magával szúr ki rettenetesen, ha naponta többször becsinál a gyerek, mert ugye esetleg jól összepiszkolja mondjuk a játékokat, meg a padlót, meg büdi, és majd mosdathatja a sz@arból, meg rakosgathatja el a kakis ruhákat, amik a nap hétralévö részében majd ott fognak büzölögni a fogason lógó zsákban...

 

b) tényleg azt gondolja, hogy a gyereknek majd attól jön meg a kedve a problémamentes kakáláshoz, hogy naponta többször megszégyenül a többiek elött, hogy piszkos lesz, hogy undorodik saját magától is, és hogy majd ott törölgeti meg öltözteti egy idegen????? Ó, hogy az ég rogyjon az ilyenre!

 

Nagyon tisztelem azokat, akik vállalják, hogy ezért otthon maradnak még egy évig, és elszorul a szívem azokért, akik vállalnák, de nem tehetik, mert mondjuk kenyérkérdés.....

NorinaZoé Creative Commons License 2014.04.22 0 0 255

Léna11!

 

Ovis beíratással kapcsolatba mondanám, hogy teljesen egy cipőben járunk. Mi már voltunk beíratkozni, elbeszélgetésen, lány bemehetett a csoportba, megismertük az óvónénit. Beszéltünk neki a problémáról. Normálisan fogadta, de ki is fejtette, hogy sajnos pelusozásra nincs lehetőség. Mire jön, nem lehet rajta. Szóval szeptember 2án kezdjük a beszoktatást. Még mindig sír, ha kell neki, futkozik. Tehát az, hogy leüljön egy helyre, elképzelhetetlen. Kapott egy új bilit (a régin történt a mindezt a poklot kiváltó fájdalmas kakilás,tehát arra a világért nem ülne, ami most van, azt ő választotta,) amire ugyan leül, de csak pelusba, és ha érzi az ingert már ugrik is fel róla. Mikor ott voltunk az oviba is rájött az inger. Óvónéni kérésére bementünk a kismosdókba és leültettem a wc-re. Mert hátha ott sikerül. Hát...leülni sem akart, nemhogy belekakilni. 5 perc folyamatos ordítás után, inkább levettem, mert folyton leakart ugrani róla. Azt mondta erre az óvónő, hogy ha így van, akkor úgyis kapunk ruhazsákot, amibe az évszaknak megfelelően kell lenni váltóruhának, de akkor én legalább 3-4 váltóruhát vigyek mindig. Rögtön első körbe nem akarta gáncsoskodni, de azért felmerült bennem, miért jó az, ha mondjuk egy nap 3-4szer át kell öltöztetni, esetleg le is mosni a fenekéről a kakit(hiszen kakisan csak nem hagyják ugye), mintha egyszer egy délelőtt pelust kéne cserélni. Másrészt nem szeretném, ha emiatt a probléma miatt a többi gyerek csúfolná, kiközösítené, mert az meg pláne nem használna neki. Szeptember még messze van. Lehet addigra, ez csak egy rossz emlék marad csupán. Mindenesetre, ha nem javulna, és így nem vállalják, inkább marad még velem itthon egy évet, minthogy az a kevés is elvesszen, amit eddig elértünk.

Léna11 Creative Commons License 2014.04.22 0 0 254

Sziasztok!

 

Miru11! Őszintén sajnálom,hogy a Movicol nem hozta a várt hatást nálatok! :(

Mi Macrogola 4000-t szedünk(bár  a receptet nem láttam,mert az uram adta le  a patikában ,hogy készítsék el. Ennek a számított adagja 15 kg-os gyerekre 7,5 g/nap,azaz 0,5 g/testsúly kg-onként.És egy tasak 5 gramm,tehát 1,5 tasak naponta)

Bár vannak akik ebből 1 tasakot ajánlanak naponta,de nekünk az kevés.

Guttalax-ot mi sosem próbáltuk.

 

Sesel2006!

Írtad,hogy ti kb 3 hónapig szedtétek,amikor is csökkentgetni kezdted az adagot.

Ekkor úgy ítélted meg,hogy elhalványult a rossz emléke,és nem is volt visszaesésetek,azaz ahogy a nagy könyvben meg van írva,sikerült elhagyni?

 

Mi a héten íratkozunk be az óvodába.Jelenleg bölcsis,és szeptemberben kezdjük az ovit. Aztán remélem,hogy addig megoldódik ez a problémánk...

Mert a pelust le kellene tenni akkora..Jelenleg bölcsiben szépen pisil kis wc-be,de a pelust igényli.És persze fogja is,amíg Macrogolozunk. Most,hogy egyre jobb idők lesznek,majd a gondozónéni szorgalmazná,hogy vegyék le  a pelust,és pl kisbugyiban szaladgáljon az udvaron.Ez jó és szép,de a mi esetünkben fogok beszélni  a gondozónénivel(aki egyébként is tud a "problémánkról"),hogy hagyjuk fent  a pelust! És nagyon jól tudom,hogy semmiképp NEM szabad erőltetni a szobatisztaságot,a mi esetünkben meg főleg nem,de akkor is olyan rossz érzés és nyomasztó,hogy szeptembertől ovi és pelumentesség az elvárás!!

 

Nem tudom,lehet ezügyben tárgyalni az ovikkal??? Vagy ez törvénybe van fektetve és ők hívatkozhatnak arra pl,hogy nincsenek felszerelkezve(hm...) pelenkás gyerkőcre?? Azt sem akarom,hogy a kislányunka azt élje meg,hogy mindenki szobatiszta,csak ő pelusus!?Vagy maradjunk bölcsibe még 3,5 évesen???

 

És mindezt úgy,hogy a gyerkőcre ne nehezedjen semmilyen nyomás és elvárás!!

NEHÉZ!!!!!

 

NorinaZoé Creative Commons License 2014.04.22 0 0 253

Miru11!

 

Nekünk használt a Movicol, csak mindig sír, ha jön a kaki, és próbálja visszatartani. Reggel elkezdődik a pipiskedve járás, popóösszeszorítás, sikítás(ha túl nagy az inger), és a zokogás. Aztán ha szerencsénk van délre, ha nincs, akkor késő délutánra megszületik az eredmény. A doki a klinikán, csak annyit mondott, hogy kapja a Macrogolt 3X, amíg jó híg nem lesz a széklete. Ha nagyon vizes lenne, csökkentsük az adagot napi két tasakra. De itt jön a csavar. A lányom bár a Macrogolt is megitta, hasfájást, hasi görcsöket kapott, nem akart enni, inni sem nagyon. Ezért négy nap rémálom után, önkényesen visszaálltunk a Movicolra. Most minden nap van széklete, még mindig sír, mindig próbálja visszatartani. :( Mikor halványul el benne a rossz élmény, nem tudom. Az viszont tény, hogy minél kevesebb folyadékba kellene feloldanod, és tényleg ráállni valahogy, hogy egyszerre igya meg. Én a megadott mennyiségbe 63ml oldom fel, és kanalazom a szájába. Máshogy nem megy, de így lenyeli. Muszáj. Elmagyaráztam neki, vagy ez, vagy sajnos a beöntés a kórházba. Tudom, ez keményen hangzik, de ez az igazság. A gyógyszer nem lehet jó ízű(max elvétve), elmondtam neki, hogy azért kapja, hogy ne fájjon a kaki, nem azért, mert ez finom. Kitartást Nektek! Tudom nem könnyű, de bízzunk benne, hogy egyszer túljutunk ezen az időszakon, mást úgysem tehetünk.

sesel2006 Creative Commons License 2014.04.20 0 0 252

Sziasztok! 

Nem tudtam mindent visszaolvasni, de látom, páran írtátok, hogy nem hozza meg a várva várt eredmény a Movicol. Az én tapasztalatom alapján nem lehet nagyon felhígítani, mert akkor tényleg nem hat. Minél kevesebb folyadékba kell tenni, és azonnal megitatni a gyerekkel. Tudom, ezt könnyű mondani, de én is ezt tettem. Ha kellett, fenyegettem. Úgy éreztem, még mindig ez a kisebbik rossz... Volt, hogy ült a wc-n, sírt, hogy nem akarja kinyomni a kakit, megitta a fél deci Movicolt, és 2 perc múlva mér jött a kaki. Ezt nem lehet órákig húzni, meg 2 dl folyadékban megitatni, mert úgy tényleg nem fog hatni, vagy legalábbis sokkal kisebb a valószínűsége. És sztem mégiscsak egyszerűbb fél deci folyadékot belekönyörögni egyszerre a gyerekbe, mint 2 decit.

Az abbahagyásról meg annyit, hogy az én lányom kb. 3 hónapig kapta, és akkor kezdtem el csökkenteni, illetve kihagyni napokat, amikor már nem mondta, hogy "fájni fog", "nem akarom, hogy kijöjjön" stb., tehát érezhető volt, hogy elfelejtette a rossz élményt, ami miatt visszatartott.

Hirtelen ennyi jutott eszembe, remélem, valakinek segít. 

 

nosztalgika02 Creative Commons License 2014.04.18 0 0 251

A Macrogol adagja kettötöl hét éves kortól napi egyszer 6,563 g, ennyi van benne egy 6,9 g-os "Movicol junior" tasakban. Ez van a betegtájékoztatón. Nekünk viszont kapásból napi kettö tasakot írt fel a doki az akkor háromévesemnek, igaz, akkora volt a gyerek, hogy folyton kisiskolásnak nézték.

 

Ami viszont szintén benne volt a betegtájékoztatóban: az elkészült oldat nem tartható huzamosabban szobahömérsékleten, hanem rögötn hütöbe kell tenni, ha nem isszák meg azonnal. Tehát lehet hogy nem jó ötlet, hogy a gyerek órákig iszogatja.

 

(Mondjuk én brutál anya vagyok, és ha gyógyszerröl van szó, akkor velem nem lehet kukoricázni, és akár rá is kiabálok, vagy büntetéssel fenyegetem, ha muszáj, hogy bevegye, és rájön a happáré. Bár amilyen határozottan és magától érthetöen adtam-adom nekik a gyógyszereket, semmi sem természetesebb számukra, hogy bevegyék. Ha azzal jönnek, hogy nem ízlik, csak annyit mondiok, hogy ez gyógyszer, és nem üdítö, tehát nem azért isszuk, mert jó, hanem azért, mert használ. Többek között ezért is kiszúrás a gyerekekkel az a sok aromásított lötyi, mert nem szokják meg azt az igazán minimális kellemetlenséget, hogy ne adj Isten le kell nyelniük valami kevésbé jót, hanem feszt elvárják, hogy mindig minden finom legyen, ami nem reális elvárás hosszú távon, és végsö soron megnehezíti az életüket.)

Előzmény: miru11 (250)
miru11 Creative Commons License 2014.04.18 0 0 250

Sziasztok!

Nálunk sajnos továbbra sem hozta meg a kívánt hatást a Movicol. Kap egyet reggel, vagyis szinte egész délelőtt eltart, amíg megiszogatja, ritka, hogy egyszerre elfogy. Aztán a délutáni innivalójába kapja a másodikat. Ebéd előtt Laevolac. Múlt hét kedd óta kapja, azaz lassan két hete. De az eredmény csak napi 6-7-8 pelus csere, mert egész nap mondja, hogy kakil hagyjuk, de csak húzza vissza, de nem sikerül teljesen, így folyamatosan maszatos. Egész nap pelenkázok és mosom a kis popóját, nehogy kicsípje, mert sajnos már így is jártunk. Mivel vasárnap reggel kakilt utoljára a szombaton beadott Guttalax hatására, a hasa tegnap már akkora volt, mint egy hordó, és mondogatta, hogy fáj. Este beadtam a Guttalaxot is, de még annak sincs eredménye, csak 4 peluscsere maszatokkal. Nálunk már a babák sem kakilnak, tegnap pelenkázta a babáját, kérdeztem, hogy mit csinál. Erre közölte, hogy a Chou-chou nem kakilt, visszatart, maszatos.:(

NorinaZoé tőled szeretném kérdezni, hogy nálatok sem használt a napi kettő, vagy miért kaptatok napi 3-at? Nektek maga a hatóanyagot, sima Macrogolt adtak? Ha igen van íze? Sajnos napi kettőnél többet nem tudok beadni neki a Movicolból, mert csak úgy issza meg, ha kb. 2 dl elkészített málnaszörpben van, és ennél többet nem nagyon iszik meg málnaszörpből.

Léna11 a tietekének van neve, amit szedtek?

Használta valaki a Guttalaxot?

Nagyon el vagyok keseredve, úgy bíztam ebben a Movicolban. Erre most ott tartunk, hogy már két fajta szert adok, sőt hármat egyszerre........ Már azon gondolkodom, hogy hagyom a Movicolt, és maradunk a Guttalaxnál két naponta.

Különben a Movicol tájékoztatója azt írja, hogy krónikus esetben 6-12 hónap a kezelés ideje. Engem már egyáltalán nem érdekel, hogy meddig szedné, meg, hogy hová nyomná, csak már látnám ! :(

Hány napig merjek várni, amíg kijön a Movicoltól, tegnap a 4. kakimentes nap volt, de már nem is evett, így nem mertem tovább, ezért kapott Guttalaxot. Nekünk azt mondta a doktornő, hogy 5. nap az beöntés a kórházban, hát én ettől rettegek fél éve.

Köszi szépen a segítségeteket!

nosztalgika02 Creative Commons License 2014.04.17 0 0 249

"Vagy pedig a hónapok majd feloldják a gyerkőcben a rossz élményt annyira,hogy tényleg kakálni fog mindenféle "segédlet" nélkül is??"

 

Igen, pontosan így. Nem retteg már a gyerek a kakilástól, meri csinálni. Illetve egy dolgot kell vele megértetni ebben az idöben, hogy a kaki alapjában véve puha, csak akkor kemény, ha túl sokat vár a kakilással. Ezt kell neki elmondogatni párszor, de erröl kicsit lejjebb írtam is egy hosszú hsz-t, keresd vissza talán.

 

Egy gond van, de az óriási (és jelen van a legtöbb szülönél), hogy a szobatisztaság egy azon "követelmények" közül, amivel a gyereket gyötrik. Holott minden gyerek szobatiszta lesz elöbb-utóbb, csak ki kell várni. A szülö informálja a gyereket, hogy mi az a wc és mire való, és hogy a kicsik pelusba csinálnak, a nagyok meg wc-be, minden másnak a gyerektöl, a gyerekböl kell jönnie, minden szemrehányás, "elbeszélgetés", példálózás szerintem nem más, mint a gyerek (anális) megeröszakolása, és szörnyü bün a gyerek és a gyerek-szülö kapcsolat ellen. De mindegy, ez messze vezet, szerintem a legtöbb szülö szükségtelenül izélgeti folyton a gyereket, meg táblázatból neveli, meg ilyenek. Holott a gyereknek csak nagyon konkrét határokra van szüksége, meg határtalan szeretetre, minden más magától megy. Én is elcsesztem rettenetesen a Kicsinél ezt a pelusdolgot, meg is volt érte a büntetés, ami sajnos nem elsösorban engem sújtott, hanem a gyerekemnek fájt, hogy én voltam hülye. Soha nem fogom magamnak megbocsájtani.

Előzmény: Léna11 (248)
Léna11 Creative Commons License 2014.04.17 0 0 248

Sziasztok!

Én az egyik  vidéki Klinikán dolgozom,és tegnap áttelefonáltam a gyerek gasztroenterológiai szakrendelőbe,hogy a Macrogol adásáról kérdezzek ezt-azt.

Hát nem volt túl segítőkész a doki...De ő pl azt mondta,hogy MAX 3 hónapig lehet szedni,de neki is van kis páciense,aki "függő"(így fogalmazott) és nem tudták nála abbahagyni 3 hónap után. Egyébként én nem ezt kérdeztem,hogy meddig ajánlott szedni,magától mondta.

 

Ma visszafogok menni a patikába,(ahol kiváltotta férjem a receptet,mivel én nem láttam,így nem tudom),hogy amit mi szedünk pontosan hány grammos kiszerelésű?

Én eddigiek alapján amiket olvastam,úgy értelmezetm,hogy nagyon finom kell bánni a doz

A doki azt is említette,hogy kellene bevezetni/gyakorolni a toalett tréninget.

Azaz a nap kb ugyanabban az időszakában wc-re ültetni a gyereket és mondani,hogy kakáljon! Hát könnyű ezt elképzelni....Olvasgattam a neten e témában,de nem sok hasznos infót találtam.

Most,hogy Macrogol-ozunk és megláttuk szerencsére az alagút végét minden olyan jó és szép,de...

Mi lesz Macrogol nélkül,én már ezen gondolkodom? Vagy pedig a hónapok majd feloldják a gyerkőcben a rossz élményt annyira,hogy tényleg kakálni fog mindenféle "segédlet" nélkül is??

Csak halványan aggódom,de remélem feleslegesen...

 

Örülök,hogy egy kicsit fellendült a fórum.Persze az sajnálatos,hogy vagyunk többen ezzel a problémával..De tényleg jelent egy kis könnyebbséget,hogy vannak mások,akikkel lehet kommunikálni erről.

Aki ebben nincs benne,az tényleg nem érti,nem tudja átérezni..

 

 

 

nosztalgika02 Creative Commons License 2014.04.16 0 0 247

A Movicol adásának idötartamáról: nekünk klinikai gyermekorvos írta fel, és nem gyözte hangsúlyozni, hogy MINIMUM 3 hónapig kell adni, mert különben nem csináltunk semmit.

 

Persze nehéz lehet, ha az otthoni ovikban követelmény a szobatisztaság, és az anyuka nem teheti meg, hogy otthon marad még bizonytalan ideig, míg megoldódik a kakivisszatartás, viszont én a ti helyetekben azért megpróbálnék értelmesen beszélni az ovival, elmondani nekik, mi a gond, és hogy a gyerek Movicolt kap, aminek pont az a lényege, hogy a gyerek NE TUDJA visszatartani, ill. meg se érezze, mikor távozik a kaki, és hogy MUSZÁJ lenne pelusozni, méghozzá úgy, hogy a szemrehányásnak nyoma se legyen, mert az újabb problémát indíthat el. Szerintem egy lelkiismeretes, odaadó óvónönek ezzel nem lenne szabad hogy problémája legyen, ha a kommunikáció értelmes. Ha muszáj, akkor esetleg több ovival próbálkozni, ha erre van lehetöség.

miru11 Creative Commons License 2014.04.15 0 0 246

Sziasztok!

Köszi a gyors válaszokat! Már az is megnyugvás kicsit, hogy "sorstársakkal" beszélgethetek a témáról. Az ismerősök körében, ha elmesélem, hogy mi zajlik nálunk, legtöbben úgy néznek rám, mintha az űrből jöttem volna, és mindenki megjegyzi, hogy ilyenről még nem is hallott. Homeopátiás szerekkel kezdtünk, ezt kifelejtettem a felsorolásból: Causticum, Alumina, Silicea. Sajnos egyik sem hozott eredményt, mert mint kiderült nem a széklet állagával van a probléma, hanem a kiengedéssel. Először én sem akartam elhinni, mert októberig minden a legnagyobb rendben volt, napi 1-2 kaki. Aztán mi is elkezdtük firtatni a bili, wc kérdést. Azt hittem az okozott nála lelki gondokat, bár soha nem erőltettem, csak felkínáltam a lehetőséget. Azóta ezt a témát is hanyagoljuk. Ha maga kéri ráültetem, de amúgy nem téma. Ősztől oviba készültünk volna, decemberben lesz 3. De így a bölcsi mellett döntöttem, adtam magunknak egy évet, hogy megoldjuk a problémát. Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy Movicolt, vagy Moxalole port adtok, csak mert más mennyiségű macrogol van mindegyikben. Én Movicolt adtam, múlt hét kedd óta, először egyet, aztán kettőt. De szombatig semmi, és nem mertem tovább várni, azért adtam be a Guttalaxszot. Sajnos az elmúlt fél évben azt tapasztaltam, hogy a 4. nap után borzalom van. Így eddig 2-3 naponta kapta a Guttalaxszot. Most a Movicol+ Guttalax eredménye, hogy szombat éjjel 4-szer cseréltem pelenkát. Folyamatosan szólt, hogy másik pelu. De nem sírt, csak jöttek az adagok. Viszont a cél az lenne, hogy Guttalax ne kelljen, így kéne beállítanom a Movicol adagját. Most adtam hozzá Laevolacot, ahogy írtátok. Eredmény ma két visszatartás, ami ugye azért a peluban nyomot hagy. Pedig ő is nagyon örül, és fut hozzám, ha sikerül, kiabálja, hogy "ójiás kaka". Mégis a legtöbb ingert visszatartja. Beszéltem a doktornővel a pszichológus kérdésről, azt mondja meg lehet próbálni, de inkább szerinte csak ötleteket tud adni, hogy mit tegyek. Próbáltuk már a maszatolást, homokozás, sározás, gyurmázás...Trambulint kapott, hogy ugráljon, bújocskázunk......És semmi.....A lelki állapotomat gondolom nektek nem kell ecsetelnem... :(

Léna11 Creative Commons License 2014.04.15 0 0 245

Sziasztok!

Mi a Macrogol-t(Macrogol=Moxalole=Movicol) szedjük,szűk 3 hét óta. Egy hétig napi 1 tasakkal kezdtük. Eredmény úgy semmi. Aztán napi 2 tasak 2 nap alatt meghozta a várva várt eredményt,azaz otthon sírás nélkül kakilt,majd bölcsiben is.(1-2 sírt,de aztán múlthéten már ott sem.) Viszont több napig adva már látszott,hogy sok a napi 2 tasak,csökkentettük 1,5 tasakra(reggel:1 tasak,délután 0,5 tasak). De még mindig soknak tűnt,így félve,de pár nap alatt visszatértem a reggeli egy tasakra.Amit félve léptem meg,mivel a legelején a napi 1 nem volt elég,úgyanúgy kúpozni kellett a 7.napon..

Remélem,hogy miután beindultak a dolgok,elég lesz ez az adag. Ma beszéltem dokinővel(homeós dokinő.Causticum bogyót szedjük,azért,hogy könnyebben "elengedje" a kakát. Macrogol előtt pár héttel elkezdtük már szedni,áttörő eredmény nem volt) azt mondta menjük így 2 hétig,aztán majd meglátjuk. Kissé előre félek,hogy mi lesz,ha abbahagyjuk,nehogy visszaesés legyen. (és én bár gyógyszerellenes vagyok -eü szakember léttemre-nem fogom szorgalmazni,hogy idő előtt hagyjuk abba. Igenis kell neki bőven idő,mire tompulnak az emlékei azzal kapcsolatban,hogy milyen a fájdalmas székelés..).A kaka témához való viszonya HATALMASAT változott! Már nem tabu neki,beszél róla,apjának mondja,h "apa régen kakiltál(pedig nem),tessék kakilni."

Nem sír,örömködve szól,hogy kakált!! Istenem,ez pár hete csak álom volt csupán!!!!!!!

Sokkal jobb az étvágya mióta van rendszeresen kaki,pedig előtte sem volt  rosszevő.

Szóval hihetetlen drámai változások mentek végbe,mióta szedjük,szerencsére! És ha sikerül visszaesés nélkül majd letenni,én is imába foglalom a gyártót!!

 

Amúgy én kb 1 dl vízben oldom fel. Nem mondom,hogy reggel,bölcsibe indulás előtt megissza egy húzásra,de nem panaszkodik az ízére,azt mondaj,h víz.

 

 

havasi zsuzsi Creative Commons License 2014.04.14 0 0 244

Szia Miru11!

A történetetek dettó a miénkkel.....32 hós az egyik ikerfiam,...A moxalolle (Movicolt) adása tök bejött, napi fél-1 nálunk 5 nap alatt segített, igaz Leavolaccal (de olvastam nálatok ez nem jön be) Az áttörés az volt mikor 5.nap simán, sírás nélkül nem zavarta, hogy a fürdővízbe folyik a kaki....hülye voltam, mert annyira megörültem, pár napi sikeres kaka után elhagytam, gondoltam megoldódott....(nem is tudom, hogy lehettek ilyen hülye) persze visszaesett, . A beadással van a legtöbb gond, amit te is írtál, nagyon fel  kell higítani, hogy iható legyen, az meg már túl sok, pakolgatja, a végén meg inkább nem issza meg. A narancslé eddig bevált oldásra, de talán rájött, és rázza a fejét nem kéri. A háziorvosotok mit mond  a pszichológusról? Én is gondoltam rá.csak nálunk az ikerség miatt még csak most kezdtek érthetően beszélni, így nem lenne sok értelme...homeos szereket próbáltál? ér valamit? 

 

miru11 Creative Commons License 2014.04.13 0 0 243

Sziasztok!

Már nagyon régóta olvasgatom ezt a fórumot, hogy segítséget találjak a problémánkhoz. Sajnos az én kislányom (28 hónapos) is fél éve a visszatartás problémájával küzd. Mi is kipróbáltunk már mindent, étrend-szinte csak gyümölcs, zöldség, joghurt, szerencsémre mindenevő-, aztán parafin olaj, Laevolac-ettől egész nap fáj a hasa, ricinus-ezt nem hajlandó megenni, kúp, néha sikerrel, de inkább nem. Útifűmaghéj, aszalt szilvalé, zabkorpa, Primbiotic ital, aloe ital......már felsorolni is sok. Voltunk biorezonancián, és most próbálkozunk a kineziológiával is.Szerencsére a mi doktornőnk partner a probléma megoldásban és ő is kutat folyamatosan új megoldási lehetőségek után. Azt mondja meg kell találni azt a szert, ami segít neki, és hosszabb távon is alkalmazható. Szerinte is pszichés az ok, de azért voltunk hasi ultrahangon, vérvételen, székletvizsgálaton. Minden eredmény szerencsére jó. Eleinte 4-5 napig tartogatta, sajnos csak a második 5 napos ciklus alatt fogtam gyanút, hogy ő bizony nem nyom, hanem lábujjhegyen minden erejével küzd a kiengedés ellen. Sajnos sikerrel. Vannak olyan napok, hogy többször hajat kell szárítanunk, mert folyik róla a víz a küzdelemtől. Teljesen kétségbe estem, sajnos folyamatosan nyúztam, hogy nyomja ki, ne tartsa vissza, és persze egyre rosszabb lett. Mostanra úgy tűnik teljesen rögzült, és már profi szinten tart. November óta a doktornő tanácsára Guttalaxot kap, két vagy három naponta. Másnap kezdődik a küzdelem, egész nap tartogatja a Guttalaxszal is, legtöbbször estére engedi ki. Ilyenkor persze semmihez nincs kedve, sehová nem akar menni. A programokhoz próbálom igazítani a Guttalax adását. Vannak kicsit jobb időszakok, és rémesek, amikor üvölt, hogy vissza tudja tartani, sajnos azt is megfigyeltem, hogy ez nagyban függ az én idegállapotomtól is. Múlt héten javasolta a doktornő a Movicolt, meg is hozattuk gyorsan Ausztriából. Közben rájöttem, hogy a magyarországi Moxalole ugyanaz, csak a duplája van benne a hatóanyagból, és nem utolsó sorban az ára viszont a fele. A Movicol 2 éves kortól adható. Sajnos nagyon nehezen tudom megitatni vele. 60 ml vízben kellene feloldani, de úgy nagyon tömény az íze, csak akkor issza meg, ha majdnem 2 dl-ben van feloldva. Van valakinek ilyen jellegű tapasztalata? Mennyi folyadékban oldjátok fel? Málnaszörpöt kap hozzá, de így is azt mondja, hogy nem finom. Hatása eddig sajna semmi. Kedden 1-et kapott reggel, szerdától, egyet este, egyet reggel. Na ettől szombaton egész nap tartogatott. De mivel a Guttalaxot is profin tartja, így gondolom ez meg sem kottyan. Tegnap este beadtam a Guttalaxot is. Így ma már egy kicsi eredmény volt, sírás nélkül, sőt mintha észre sem vette volna. Nem tudom mit tegyek, maradjak a Guttalaxnál, de attól félek, hogy hosszútávon már nem lesz ingere, mert megszokja. Vagy emeljem tovább a Movicol adagját? Pszichológus felkeresését is fontolgatom, eddig azért vetettem el, mert most januárban kezdett el beszélni folyamatosan. Van valakinek ilyen tapasztalata?

demági Creative Commons License 2014.04.12 0 0 242

Sziasztok!

Csatlakoznék a fórumhoz, ha nem bánjátok.

Visszaolvastam az utóbbi néhány hozzászólást, nálunk is nagyon hasonló a helyzet.

A kisebbik lányom (most 2,5éves) kezdte egy éve, sajnos azóta tart (paradicsomlé, aszaltszilvalé, laevolac, duphalac, glicerines kúp, beöntés, kezelés Heim Pál Kórházban stb.). Eredmény: sajnos a helyzet egyre rosszabb. Naplóban írnom kell, mikor, mennyit és hogyan kakilt. Van, hogy már a beöntés sem hoz sikert, kijön a víz és annyi...  Most megint 6. napnál járunk, minden nap kipróbálok valamit, de eddig semmi. Ja, és az étrendról nem is beszéltem. Nagyon odafigyelek, csak rostdús kaja van! Mozgatom őket, hatalmasakat játszunk a szabadban stb.

Sajnos odáig jutottunk, hogy az egész életünk e körül forog. Már így a 6. napnál én enni sem birok, akkora az ideg a gyomromban, hogy mit tehetnék, mi lesz stb... Na meg a bűntudat, hogy biztos én rontottam el valamit... Persze, előttük nem mutatom... legalábbis igyekszek nem mutatni.....

És még nincs vége: 3 hete elkezdte a nagy is (4éves)!!! Legutóbb ő is beöntéssel kailt 6 nap után. Ennek 5 napja és azóta nála sincs semmi.

Lelki okokra is gondolok, tudom, említeni sem kéne a kakit a családban, de egy év gyötrelem után (sok sírás, véres széklet a végbél repedéstől stb.) már nehéz kizárni mindezt és a rossz hangulat lassan mindenkiere ránehezedik.

Csak azt nem értem, miért nem kapunk mi is valami orvosságot, ami megoldaná a problémát?

 

 

havasi zsuzsi Creative Commons License 2014.04.12 0 0 241

Kedves Nosztalgika!

Ha jól éreztem nekem (is) szólt az üzenet...!

Olvastam, amit írtál, és jogos is...DE mi esetünkben, a háziorvos nem tud a szer adásáról, mert határozottan közölte, ne adjak semmit a gyereknek, majd magától megoldódik max 5 éves koráig..(40 éve szakmában lévő orvos) persze engem ez nem vígasztal --mondta ezt a bajunk 4. hónapján , 8.hónapján...aztán léptem. A mo. tájékoztató írja 12 év alatt nem ajánlott adása, érthetően parázok, talán lelkiismeret furdalásom van, hogy én ennek ellenére is adom, mert olvastam a topikban hogy lehet. Elsőként magamon próbáltam ki, de az nem összehasonlítható a 2.5 éves szervezetéhez képest...A gyerek olyan rafinált, hogy amire rájön, hogy segít a kakiban azt inkább ne együk meg, pl aszalt szilva elsőre szépen segített, imádta, aztán soha többet nem hajlandó megenni...a szer íze sem épp kellemes, hiába magyaráznám , ez segít, mert mégjobban tiltakozna így minden itatáskor imátkozok, csak igya meg, gyorsan, mert ha ellenáll, az utolsó reményem is oda. Ezért próbálok nem adni feleslegesen ...igaz hülye voltam egy hét után elhagytam:(! A peluselhagyás miatt csak azért parázok, mert az ovibeíratáson az ovónő határozottan kérte, legyen szobatiszta, mert úgy veszik be. A magyarországi gyes-ből pedig nem igazán lehet éveket éldegélni itthon a gyerekkel...!

Mindenkinek kívánok jókat, és sikeres kakilást!

nosztalgika02 Creative Commons License 2014.04.11 0 0 240

Most egy kicsit morogni fogok.

 

Ebben a topikban (is) látszik az a - sajnos potenciálisan végzetes - trend, hogy az emberek abszolút nem bíznak a modern orvoslásban. Mindegy, mit mond az orvos, a betegtájékoztató, ezek az emberek pánikszerüen rettegnek a "hozzászokástól" meg a "mellékhatásoktól". Ilyenek biztosan léteznek, a kockázatuk viszont a töredéke annak a kockázatnak, aminek a beteg ki van téve, ha NEM szedi a SZÜKSÉGES gyógyszert.

 

A széklet hosszas pangása a végbélben pl. a végbérák egyik kockázati tényezöje, és abban azért megegyezhetünk, hogy egy végbélrák sokkal kevésbé kívánatos, mint egy hozzászokás egy bonyolult tesztrendszereken átment, ebben az esetben alternatíva nélküli gyógyszerhez.

 

Movicoloztuk a gyerekünket vagy három évig. A probléma soha nem a gyógyszer szedése közben volt, hiszen müködött, és minden hepi volt, a gyerekünk nem szenvedett, hanem akkor lépett fel, amikor különbözö emberek tanácsára ismételten megpróbáltunk leszokni a szerröl. A gyerek mindannyiszor visszaesett - annak az összes fájdalmas következményével , és csak akkor oldódott meg az egész probléma, mikor MI elengedtük a gumicsontot, rálegyintettünk, és megegyeztünk, hogy teszünk minden jó (?) tanácsra, és addig adjuk a Movicolt, amíg tényleg nem lesz az az érzésünk, hogy a gyereknek egyrészt már van annyi józan esze, hogy az észérvek valóban hatnak, másodsorban pedig mikor lesz annyira laza lelkileg, hogy viszonylag kockázatmentesen hagyhatjuk el majd lassan-lassan a Movicolt.

 

Persze, hogy ez belezavart a szobatisztaságba, de - stílusosan - ki nem szarja le? Érettségizö diákot még sose láttam pelenkában, vagyis minden gyerek életében eljön az a pillanat, amikor már a) megbízhatóan kontrollálja a záróizmait; b) saját, belsö vágya és igénye lesz az, hogy ö szobatiszta legyen. Ezt a folyamatot siettetni, egyáltalán bármilyen formában beleszólni még egy székletvisszatartással nem küzdö gyermek esetében is teljesen egészségtelen, mi több, a gyerek valóságos megeröszakolása, és méginkább így van ez, ha az ürítkezéssel kapcsolatban olyan gátak, feszültségek vannak a gyermekben, amiktöl képes akármilyen kínok és fájdalmak árán is visszatartani a székletét. Ilyenkor végképp nem jó ötlet rádobni még egy lapáttal, és még a "szentséges szobatisztaságon" is feszkózni. Sokkal jobb ötlet lenne végre teljesen lelazítani ezt az egész témakört, és az elvárások helyett szeretettel és magától értetödöen pelenkázni addig a gyereket, amíg lelazul lelkileg annyira, hogy elhagyható legyen a gyógyszer, és megtanulja a wc használatát - akkor is, és föleg akkor, ha ez a folyamat akár évekig tart.

 

A székletvisszatartással küzdö kicsi fiamat 5,5 éves koráig pelusoztam, és ami rossz élmény érte, az nem a pelusozástól volt, hanem a székletvisszatartás kínjától.

 

Végül egy vallomás: sajnos ezt a laza hozzáállást nekem is csak hosszú évek folyamán sikerült magamévá tennem, rengeteg visszaeséssel, feszkózással, lelkiismeretfurdalással, kétségekkel, amiknek nagy része sajnos szükségképpen a kicsi fiamon (is) csattant, miáltal pont én rontottam a dolgon. Pontosan ezért írom le, amit leírok, mások ne szenvedjenek annyit, mint mi. Összegezve:

 - közömbös az állítólagos hozzászokás, Movocolt a gyereknek, míg probléma van;

 - közömbös a szobatisztaság, a gyerek igénye szerint látjuk el a gyereket pelenkával, és nem nevelési könyvek táblázatai alapján.

 

Szeressétek a babáitokat!

havasi zsuzsi Creative Commons License 2014.04.11 0 0 239

Sziasztok!Örülök hogy van aktív hozzászólás ebben a témában, ....Én kb 3 hete szántam rá magam a Moxalolle (MAgyarországon ez a neve) adására a gyereknek. 1 héten át adtam felet, (2.5 éves múlt) egy nap volt mikor egészet adtam, meg 1-1 nap mellé laevolakkot,(ez megadta az ingert..) Első pár nap sírt, tök tehetetlen voltam hogy mit érezhet, görcsöl e, de szerintem csak ezért mert kakilnia kellett, és mi lesz ha nem tudja visszatartani:) 5 nap után gyönyörű szép adagokat tett a pelusba7 nap után elhagytam a szert mert féltem a hozzászokástól. 1 hétig még szépen kakilt, aztán visszaesett, pedig nem kemény a kakája. Egyszerűen nem értem miért, :( elmagyarázom neki én is miért jó ha kint van, ...stb Hogy tudnám meggyőzni, mit gondolhat a kis fejében? Ahogy ti is írtátok, minden nap egy küzdelem, ráadásul kellene kezdeni a szobatisztaságot, de így hogyan..b meddig érdemes adni, hogy ne essen vissza? és ti könnyen megitatjátok vele? elég rossz az íze a legfinomabb gyümiléből is félek kiszúrja a sós ízt és akkor nem fogja meginni:(

 

NorinaZoé Creative Commons License 2014.04.11 0 0 238

Sziasztok!

 

Tegnap voltunk a klinikán. Két és fél óra várakozás után bejutottunk, és minden amit csináltak abból állt, hogy megnyomkodták a hasát, és írtak fel másik székletlazítót. Most Movicolt kap reggel-este. Ehelyett írták a Macrogolt napi 3x1 tasakkal. (tasakonként 10g)

3hét múlva kell kontrollra visszamenni. Azt mondta az orvos, hogy azt kell elérni, hogy folyamatosan puding állagú legyen a széklete, nem szabad, hogy gombócosodjon. Ha hozzászokik, hogy nem fáj, nem fogja visszatartani. Csak a doki azt nem akarta megérteni, hogy már régóta nem gombócosodik, mégis ordít a lány. Pozitívum, hogy ma a játszótéren egyszer csak szólt, hogy "Anya, kijött a kaki!"- őszintén nem akartam elhinni, mert ugye se sírás, se sikítás nem kísérte, mint már lassan 3 hete. De mikor megszagoltam a popóját, éreztem, hogy tényleg kakilt. Már csak abban reménykedek, hogy ez a pozitív dolog, emlékezetes marad neki, és lassan a javulás útjára térünk! :) kopp-kopp

Léna11 Creative Commons License 2014.04.10 0 0 237

Sziasztok!

NorinaZoé! Szorítok,ezek szerint ma mentek a vizsgálatra! Írd meg mindenképp,hogy mit mondtak nektek!!

NorinaZoé Creative Commons License 2014.04.09 0 0 236

Sziasztok!

 

Movicolról nálunk jó és rossz is mondható. Ausztriában ezt vény nélkül is lehet venni a patikában, akkor adják, ha mondjuk, hogy a kúpon és Laevolacon már túl vagyunk. Először napi egy tasakot használtunk reggel. Ez semmi hatást nem ért el a lányunknál. Már 4 napja használtuk, mikor újra beöntésre kellett vinni. Ott azt mondták az orvosok, hogy adjunk neki két tasakot naponta reggel-este, és délbe ebéd után még egy tk Laevolacot. Ez két nap után olyan hasmenést okozott nála, hogy szó szerint semmi nem maradt meg benne, hasi görcsei lettek. 30db pelenkát használt el aznap. A gyerekorvosunk vízbe oldható probiotikumot írt fel neki, hogy megszűnjön a nem normális intervallumba tartozó hasmenés. Két nap alatt, úgy ahogy helyreállt, de továbbra is fájt a hasa. A harmadik nap újra szorulása lett. (Persze Movicolt felfülggesztették velünk) Azt hittem megbolondulok. Először hasmenés, majdnem kiszáradásik, utána olyan szorulás, hogy újra orvos kellett. Most is kapja a Movicolt, reggel-este, de Laevolacot nem kap hozzá. Széklete ennek ellenére hol keményebb,hol lágyabb,de a kakivisszatartás mesterfokon megy már sajnos. :(

Az étrendje már speciálisan az előírtaknak megfelelően zajlik, semmi kakifogó dolog, rengeteg folyadék, változás nulla.

Igazából engem az érdekelne, hogy vajon hogy tudnám benne oldani a szorongást. Beszélünk róla rengeteget, elmagyarázom neki a dolgokat, kakilt már a maci, a baba, tudja, ha kiengedi onnantól kezdve nem fáj, mégis minden nap egy küzdelem. A szabad levegőn való mozgás is megvan. Átlag napi 3,5 órát van kinn a játszótéren (társasházba lakunk), egy örökmozgó gyerek. Tehát még csak azt sem mondhatnám, hogy mozgáshiány okozhatja. Holnap megyünk a speciális klinikára, nagyon kiváncsi vagyok, hogy milyenek lesznek a vizsgálati eredmények, és mit fognak javasolni. Ha érdekel valakit, szívesen megosztom majd a tapasztalatokat! Kitartást mégegyszer is mindenkinek!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!