na mindjárt barátibb :-) nem néztem utána, de a külföldi árak is ugyanezt csinálták?...
az ex.compnál maradt a 460+ÁFA:(
Ha rábukkantok tesztképekre, kérlek linkeljetek!
(előreláthatóan kora tavasszal lesz esedékes a gépvásárlás és nagyon örülnék neki, ha megmaradhatnék a nikon-F bajonettnél:)
Pedig egyértelműen leírta a Fuji, hogy ők nem az árakkal akarnak konkurálni, hanem minőségben. Valami olyasmit nyilatkoztak a beharangozó közleményben, hogy másoktól eltérően ők nem alkatrészek kihagyásával és butított szolgáltatásokkal kívánnak piaci pozíciókat szerezni. Úgyhpgy én eleve arra számítottam, hogy az S2 tavalyi ára közelében lesz a cucc.
Én ugy gondoltam 300D és D70 után (rádásul a D70 bejelentése után tették közzés az S3 alapadatait) hasonlóan versenyképes áron lép be a harcba a Fujifilm. Sajnos nem. Ami viszont biztosan megtörténik, hogy pár hónap után..ugy leesik az ára mint a "kistesónak" az S2-nek.
Hát, ölég húzós ez a tervezett ár... Annyival azért nem tud többet szerintem, mint az S2. Inkább továbbra is objektívekre spórolok. Még mindig nagyon hiányzik egy jó telezoom...
azért elgondolkodtató, amit most olvastam a nikonianson...miszerint a februári PMA bejelentéskor még egy működő demo darabja sem volt a cégnek...ez így kicsit komolytalan a fujitól:(
ha nem csábulok el a canon d-slr-hez, legalább abban reménykedem, hogy a kifutó s2-nek még lejjebb megy az ára...azért furi, hogy még mindig magasabb, mint a canon 20d (ami egy vadiúj masina)
Azt már el sem olvastam :) már mindet kimazsolásztam más oldalakról , csak az ára érdekelt. De elég furi ez a cég. olvastad? a garancia dolgot, saját szervizük biztosítja a szervízt nem pl a Nikon vagy Fuji...hm...
Mondjuk nekem nem volt bajom az S2 vel , csak egy ccd tisztításra vittem tavaly és idén is egy kis csavarmeghúzásra és egy tisztításra.
Hát, azért van sok példa arra, hogy bejelentenek egy gépet, aztán félévek, telnek el, mire a polcokra kerül.
S3 Pro-ról az én legfrissebb hírem (forrás: http://www.digitalreview.ca/cams/FujiS3ProII.shtml ), hogy októberben dobják piacra, gondolom, először horror árakon. Van néhány újdonság is, amit korábban nem terveztek.
Kiváncsian várom. Egy-két tulajdonsága nagyon szimpatikusnak látszik, persze mindenképpen megvárom, hogy a.) legyenek tesztek b.) essen valamit az ára. Szerintem belátható időn belül úgysem lenne miből beruháznom...
no mikor kerül már piacra és mennyiért a fuji 3. generációs d-slr üdvöskéje (s3 pro). egészen furának találom, hogy egy gépet már a pma-n bejelentenek aztán több, mint fél éve csücsülnek rajta. fura egy cég a fuji is:( közben a canon meg húz el ezerrel.
Az S2 pro-hoz a HS-S2 kell amit te irsz az az S20 pro-hoz való!
A HS-S2 tudása pedig:
1.raw file konvertálás kicsit komolyabban
2.full vezérlés pc-ről.
3. folyamatos időközönkénti exponálás beállítható idővel miközben vinyóra ment.
Hátha Valaki nem ismeri:
http://www.professionalphotographer.co.uk/sample.cfm
http://www.professionalphotographer.co.uk/samples/PP_PRO.pdf
http://www.tar.hu/pggp/PP_PRO.pdf
Most épp a Volna 2,8/50-nel játszom. Nagyon jó makróhoz (is). 1-2 centiről lövöldözök vele aprócska tárgyakat. Valami gyönyörű a képe... Csak valamivel be kéne világítanom rendesen...
hihi...hkr gratula!
nekem is van M42 Nikon már hosszú évek óta :)
Akkor csináltam amikor vettem egy Carl Zeiss Sonnar 4/300 obit :)
Néha előveszem a digit gépemhez is...csak igen nehéz a sok üveg miatt ezért nem hordom magamnál...de nagyon nagyon jó cucc.
Most már nekem is van vakum. Azóta én is kevesebb CR123-at fogyasztok :-)
Viszont hadd osszam meg örömömet veletek!
Ma beruháztam. Vettem egy M42->Nikon átalakítót, és előkotortam a szekrány aljából az ott porosodó, Zenithez használt jó húszonéves objektíveket. Megdöbbentem. Két objektívet különösen csodának találok:
Carl Zeiss 3,5 / 135. Tű éles rajzolat, korrekt színek.
Volna 2,8/50. Dettó.
Még egy picit gyakorolnom kell manuálisan lőni, de nagyon sajnálom, hogy csak most vettem ilyen konvertert. Alakul az objektívparkom :-)))
Érdekes eszmefuttatás..na már csak 3 hónap és eldől.
Bee bee én nem használok CR123-at eddig kétszer vettem amikor 500 képet kell csinálnom folyamatosan pl. , akkor elengedhetettlen. (SB-28 van felül mindig )
ja és egy teszt: varta 2100 mA aksik másfélévet bírtak 4-4 darab azt használtam a gépemben átlag 250 képet tudtak CR123 nélkül.
Nem hinném, hogy a Fuji ezzel a géppel száll be a "low-end DSLR" harcba. Minden nyilatkozatuk szerint a "pro"-k számára készülő gép. S3 Pro. Ez is erre utal. Szerintem a marketingüzenet az új CCD által előállított nagyobb dinamika lesz, és ezt akarják megfizettetni azokkal, akiknek ezzel el lehet adni. Ára ezért SZVSZ magasabb is lesz az S2 jelenlegi áránál, ami most durván 1500-1700 euró körül van a polcokon Európában. Az S20 kompakt, ami tulajdonképpen ugyanaz, mint az S7000, csak éppen ilyen nagydinamikájú CCD-je van, kb. 30%-kal drágább az S7000-nél. Ebből kiindulva én az S3 Pro-t 2200 euró körüli összegre tippelem.
Én is kiváncsian várom persze, de nem érzem, hogy nagyon cserélni szeretnék. Persze a CR123 vásárlást szeretném előbb-utóbb abbahagyni :-)
Bár amióta külső vakum van, abból sem fogyasztok olyan észveszejtően sokat.
bár én egy hurkatöltő miatt egyenlőre elszabotáltam a d-slr vásárlást, a fejleményeket érdeklődve követem.
a fuji s3pro nekem is meggúvasztotta a szemem. ami viszont nekem határozottan nem tecc (nem a gép speckói), hogy már a pma-n bejelentették és azóta lebegtetik. mire való ez a hülyemód marketing? vagy az van a háttérben (amit hkr és más fuji finepixesek is szellőztetenk), hogy a 4. generációs s-ccd még csak egy betegeskedő csoda, azaz még javítgatják.
árban, viszont tartok tőle, hogy nem a d70 vagy canon 300d környékén lesz, inkább a canon 10d tájékán vagy még magasabban.
S3 amúgy meg szimpi gép. a ccd körüli ellentmodásokat leszámítva rám a fuji 3pro (kijavítva a duális energia ellátást stb) robosztusabb megjelenésével határozottan jó benyomást tett.
egy picit reménykedem abban is, hogy piacra kerülésekor az S2 - mint kifutó - ára lezúg valohova a belépő d-slr vázak szintjére.
Szeretném már lecserélni az S2-őt...biztosan jobb lesz egy fokkal az S3, bár gyanusan egyforma a két gép. A másik amit nem értek az árverseny a D70 és 300D miatt a fuji mit lép erre az S3-al.
Na majd kiderül....
Hi Hi én is válaszoltam :)
MI ujság már az S3-ról? Én annyit hallottam itthon augusztusban lesz már kapható, Ti mit hallottatok? (országos Fuji találkozón mondták12-én :)) )
Szeretném már markolászni ...hehe