Keresés

Részletes keresés

m a x Creative Commons License 2004.01.20 0 0 20
Az Illatos úton a 151K kennelben szerintem egy OFT raboskodik! Ha valaki tud Budapest XV. ker és környékén elveszett OFT-t az szóljon a gazdinak!
www.illatosut.hu
Airedale Creative Commons License 2003.10.31 0 0 19
Eleinte engem is idegesített, amikor azt mondták az airedale terrieremre, hogy milyen szép foxi! Most már oda sem figyelek, mert rájöttem, hogy teljesen felesleges bizonygatni, hogy nem foxi. (Úgy látszik, hogy nem tűnik fel, hogy az airedale legalább kétszer akkora, mint egy foxi.)
Előzmény: AndicS (18)
AndicS Creative Commons License 2003.10.30 0 0 18
Először mindenki snacinak nézi őket,aki nem ismeri közvetlen közelről a fajt. Eleinte toporzékoltam, amikor a hátam mögül meghallottam, a "Nézd, de gyönyörű snaci!" felkiáltást, ma már türelmesen elmagyarázom az illetőnek a fajta tulajdonságait - pl. a nevét:-))
Előzmény: sip pista (16)
nettomazsola Creative Commons License 2003.10.30 0 0 17
juj de tetszenek! az a fej ....
Előzmény: AndicS (13)
sip pista Creative Commons License 2003.10.30 0 0 16
kösz a képeket. alighanem én is snacinak nézném:-)
Airedale Creative Commons License 2003.10.29 0 0 15
www.kutya.hu fajtaismertetők, Orosz fekete terrier
Itt is találsz képeket és leírást a fajtáról.
Előzmény: sip pista (12)
yuma Creative Commons License 2003.10.28 0 0 14
Máji szabáki harosinykije.Anyi nye gyirutszjá,inagda ja-da!!
Előzmény: deke (11)
AndicS Creative Commons License 2003.10.28 0 0 13
Nézd meg a honlapomon, www.andics.hu, Képeskönyv - Kutyák
Főleg amatőr fotók, egyik sem beállított, de azért a lényeg látszik rajtuk. (Lényeg = OFT:-)))
Előzmény: sip pista (12)
sip pista Creative Commons License 2003.10.28 0 0 12
tegyetek már be valami képet légy sz.. azt hiszem, még nem láttam ilyen lényt:-)
Előzmény: AndicS (-)
deke Creative Commons License 2003.10.26 0 0 11
dájtye szábákám mjásza
mózset, ányí págyerútszá!

Előzmény: yuma (7)
AndicS Creative Commons License 2003.10.26 0 0 10
Háát... törzskönyvileg a mi tavalyi kennelünk az 1356-talvégződött, ma úgy 1400 lehet a törzskönyvi számok szerinti állomány, de persze ebben a számban rengeteg, már meghalt oft van. Kiállításokon a magyar kutyák száma max. 10-15, általában úgy 4-8 kutyus van itthonról, a többit külföldről hozzák.
Fogalmam sincs, Amerikában van e oft, azt tudom, hogy az oroszk, szlovákok mellett az olaszoknál van még elég nagy számú állomány.
Előzmény: nettomazsola (9)
nettomazsola Creative Commons License 2003.10.24 0 0 9
mennyi fekete van MO-on?
tudjatok, h Amerikaban még mindig az airedale a legnagyobb terrier? - nem ismerik a feketét??
(yuma, irtam mailt)
Előzmény: yuma (7)
m a x Creative Commons License 2003.10.24 0 0 8
Azért ezt a versenyfutást megnézném:-)))))
Nekem csak a paplanomért kell néha megküzdenem az ebemmel, ha nem szabaditom fel időben az ő területét az ágyon. Nem kis meló 40 kg kutya alól úgy kiszedni a paplant, hogy a kutya se sérüljön, meg a paplan se:-))
Nálunk a kukások szeretik a kutyáinkat, de azok valamiért ez nem tolerálják:-))
Előzmény: AndicS (6)
yuma Creative Commons License 2003.10.23 0 0 7
Sajnos meg kell,hogy cáfoljalak,nagyon komoly DP problémával küzd a magyarországi OFT állomány.Azoktól az állatorvosoktól tudom,akik sokat szűrnek,csak az eredmények miatt a gazdik nem teszik ki az ablakba.Inkább azt mondják,hogy nem szűrették meg.Próbálj meg szűrt szülőktől kutyát venni,vagy nézd meg az FDB híradót!Az állatorvosok azt mondják,hogy közepesnél jobbal nemigen találkoznak.A fajta nem beteges,csak rövid életű,az irodalomban említett átlagéletkort a hazai kutyák nemigen tudják hozni.10 éves koráig az enyémmel sem voltak sűrűn egészségügyi gondok.Kiitost 12 éve vettem,már egyik testvére sem él.Mióta Ő velünk van gyűjtöm a fajtáról az információkat,amit megkönnyít,hogy édesanyám orosz,magam is beszélem a nyelvet,így az anyaországból is tudok anyagokat beszerezni.
Attól,hogy szeretem a fajtát a tények,azok tények maradnak.Kívánom,hogy sok örömed teljen kutyáidban és minnél tovább!!!!!!!!!
Előzmény: AndicS (4)
AndicS Creative Commons License 2003.10.23 0 0 6
Ja, nálunk is megy a családtagok abajgatása, esténként versenyt kell futnunk velük, hogy mi is beférjünk az ágyba tőlük, de a postás, a szemetesek, reklámújságbedobáló kislányok, és úgy általában így 1 év után az emberek már ívesen kikerülik a kerítésünket a ház előtt:-))) A kukásokra múltkor rászóltam, mert odarúgott az egyik a kerítéshez... a lányok meg úgy szaggatták a kerítést, mintha legalábbis kauba oltott rotik lennének:-)
Előzmény: m a x (5)
m a x Creative Commons License 2003.10.23 0 0 5
Mi egy Oft-nak elintéztük, hogy úri jó dolga legyen:-))
Egy hülye biztonsági őr haverom vette magának, hogy majd dolgoznak:-)) Mi meg jól összeszeretgettük a kutyáját, mondván, hogy neki is kell boldog gyerekkor:-)) Az eb ezek után egy csepp agresszívitást sem volt hajlandó mutatni! A legnagyobb bűne végül az volt, hogy felzabálta a kelő süteménytésztát a nagymama konyhájában, és húsz kutyányira dagadt:-))
Na itt eldurrant a srác agya, és mérgében odaadta az ebet egy hatalmas kertbe, két gyerek mellé, mert úgyis birka a dög:-)) Tényleg. A gyerekek a nyakában aludtak, belekapaszkodtak,... Viszont az eb egy éves kora óta a postáért ki kell menni az utca végére, mert a postás a ház közelébe sem mehet:-))
Előzmény: AndicS (4)
AndicS Creative Commons License 2003.10.22 0 0 4
Ez aranyos, anyukám, 2 orosszal meg egy foxival pont az ellenkezőjét mondja - majd ha öreg lesz, és már nem akar 40-50 kilós kutyát magának, lesz egy kerryje:-))
Az oft egy csoda, bár valószínüleg minden állat az, dehát kissé elfogult vagyok. Borzasztó emberközpontúak, ha a lakásban vagy, ott akarnak lenni veled, ha a kertben, ott, ha kocsiba ülsz, ott. Éppen ezért mondják például róluk, hogy nagy termetük ellenére jó lakáskutyák is akár. Ha nincs semmi dolguk - ugatás, játék, suli, kaja - órákig elfekszenek néma csöndben egy sarokban, szinte észrevehetetlenül. A mi két lányunk most másfél éves, tesók, mind a kettő egy igazi (és egymástól teljesen különböző) egyéniség, az egyik igazi minden lében kanál kis kiváncsi fáncsi, a másik egy akarnok, aki legszívesebben csak azt csinálná, ami épp neki tetszik, például most itt fekszik a székem mellett, elmélyülten rág egy üdítősüveget, és néha megnyalja a kezem, a másik föl-alá rohangál a szoba és a háló között, merthogy a párom ott van.
Szóval a természetük nagyon jó, bár az is igaz, hogy azért keményen bennük van az örző-védő vér.
Olvastam az airedales topikot - szóval, tény, hogy az oft max. 10-12 évet él, és bár az enyémek nem betegesek, de én is többet hallottam már daganatos betegségben meghalni, a DP-ről annyit, hogy még sajnos kevés a teljesen mentes kutya, de kevés a súlyosan DP-s is, és azt is nagyon szépen karban lehet tartani mindenféle műtét nélkül elég sokáig.
Na mára ennyi a meséből, mert betelik a topik hipp-hopp, kérdezz, válaszolok!
Előzmény: nettomazsola (2)
nettomazsola Creative Commons License 2003.10.22 0 0 3
"labiseb" ez jo ... labisabb
Előzmény: nettomazsola (2)
nettomazsola Creative Commons License 2003.10.22 0 0 2
volt csodakerrym, egy bumfordi nem szép de nagyon aranyos macko airedale, aztan rotti, elmebeteg gordon szetter (isten ovjon mindenkit a szetterektôl), és egy halalnyugodt nagyon szocialis labrador.
szetter és labi a gyerekek miatt lett.

én igazabol terrieres vagyok, bar ahogy oregszem egyre labiseb lettem.

szoval jatszok a gondolattal, h mivel mar nem az a szempont, h egy gyerek is levihesse sétalni és kb. 20 éve messzirôl csodalom a feketéket ... tan majd egyszer...

minden érdekel.
nézz be az airedale topikba.

Előzmény: AndicS (1)
AndicS Creative Commons License 2003.10.22 0 0 1
Szia! Mit kérdeztél róluk odaát? Mit meséljek? Inkább kérdezz,mert magamtól órákig tudom őket dicsérni, imádni, stb...
Előzmény: nettomazsola (0)
nettomazsola Creative Commons License 2003.10.22 0 0 0
tetszik, de kozelrôl nem ismerem.
mesélj!
egyébként az
Airedale terrier-topik - ban pont "rola" kérdeztem, és valaszt is kaptam.
Előzmény: AndicS (-)
AndicS Creative Commons License 2003.10.22 0 0 topiknyitó
Remélem, akad még erre rajtam kívül rajongója ennek a csodás fajtának!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!