Voltunk ma bölcsinézőben. A közelünkben (ötpercnyire) lévő két bölcsi mindketteje szimpatikus volt, de az egyik azért inkább, mert van játszócsoportja! Úgyhogy jövő héttől járunk játszócsoportba is! 600 Ft alkalmanként, ebédet is adnak, és van ott óvodapedagógus is. Nagyon kedves volt mindenki. Úgyhogy szeptembertől fel van véve a jány!
nyárimiki,
"Süss fel nap" nekünk is van, de én neeem bírom hallgatni, annyira fejhangon énekelnek végig, hogy tisztára az agyamra megy. Kristófot nem zavarja, de nem mondhatnám, hogy a kedvence. Persze, ha Te elvonulsz zuhanyozni közben, úgy könnyű:)))
Ma meglátogattak minket Orsolyék:)
Hát Lackó már olyan szépen megy, hogy csak na! Tényleg látszik, hogy most ez izgatja legjobban, jön-megy, néha futni is próbál, meg rámol ezerrel:)
Beraktam nekik gyerekeknek való népzenét, és egyből elkezdte rá rázni a fenekét, látszott, hogy nagyon élvezi:)
Amúgy meg tisztára meg voltak őrülve a fiaink, egyik sem volt hajlandó enni semmi értelmeset, viszont kétpofára tömték a babakekszeket, Kristóf az etetőszékből szórta lefelé Lackó fejére, Ő meg vidáman tömte magába a földről.
Ja, meg Lackó olyanokat bírt kiabálni, hogy Kristóf majd kiugrott a gatyájából ijedtében (azért a végefelé egész hozzászokott).
Orsoly képzeld, Kristóf 7-ig bírta tartani magát, azóta alszik, remélem ez már az esti alvása, de rettegek, nehogy holnap hajnalba keljen.
nyárimiki!
Tegnap úszáskor átmentünk a Pólusba. Van ott egy játékbolt, ahogy a Tescóból megyünk hátrafelé, a jobb oldali folyosón, jobb oldalt. Ott láttam ugyanilyen bébitaxit (de másmilyet is), ez a fajta 2800 Ft körül volt. (Remélem, nemkéstem le.)
Sziasztok,
sajnos, nem sok idom van netezni, igy altalaban meg mindig read-only vagyok az Indexen. :-(
Lattam, hogy Milka beirta (koszi Neki erte! :-) ), hogy keresek Pampers-es zacsikat. CSerebe Nestle pontot vagy Mildi nyuszit vagy kiskecskes korcimket tudok adni. :-)
Orsoly,
ha ez megnyugtat, Zsombi meg nem jar, nem beszel (bar dumal erthetetlenul, es neha az ANA megy, de nem vagyok benne biztos, hoyg nekem szol :-(), es nem mutat meg semmit. Sot, ra se nez a dologra, ha mondok neki valamit....
Viszont imad ramolni, rangatja a porszivo csovet es a kisseprovel sepreget a lapat fele...:-)))
Alig eszik meg valamit a tapszeren kivul, es hat a sulya sem valami sok. :-((
Na, megnyugodtal? Vagy en kezdjek el remuldozni? :-)))
Mindenkinek tovabbi jo babazast, read-only-ba kapcsolok ismet. :-(
Pussz,
Cst.
Orsoly, látom, a többiek már megnyugtattak, úgyhogy csak egy ötlet: ha nem hajlandó leülni mondókázni, énekelni, tegyél be kazit v. cédét, biztos, hogy a nagy járkálás közepette is ragad rá valami. Aztán majd jól meglep valami produkcióval, amikor nem is számítasz rá :-)
Én -mivel nem tudok énekelni (ennek ellenére szoktam :-) )- fontosnak érzem, hogy halljon tisztán is dalokat, úgyhogy most vettem neki pl. egy "Süss fel nap" című kazit, amin egyszerűbb népdalok, mondókák vannak, gyerekek éneklik. Tök édi Dávid, mert reggelente, amikor zuhanyzok, és megy a járókába, be szoktam tenni valami zenét, ő meg már előre rázza magát :-)
Itt meg a dicsekvés helye: Dávid már mondja hogy "tik-tak" -imádja az órákat, és azt is mondja (csak 1x eddig) hogy "anya". El is olvadtam rendesen :-)))
Testrészek: apja azzal szokottt hülyéskedni, h. a fejére tesz mindenfélét, játékot pl. és most Dávid is utánozza. Tudja, h. "tedd a Dávid fejére" ill. "tedd anya /apa fejére". Ja, meg a nóziját is megmutatja (annyit szívtunk orrot :-((( )
Orsoly, Lackó nem szeret hintázni? Én az unokaöccseimnek mindig hatalmas versmondó-daloló-mesélő partyt tartottam hintázás közben és most, hogy Petinek is vettünk egy hintát, este hattól hétig itt is ez a program. Időnként csak hallgatunk valami jó kis rockandrollt és táncolunk, máskor meg versek, mondókák. Ez testrésztanításra is jó lehet, el tudom képzelni.
Csak egy ötlet a "kisebbtől", lehet, hülyeség. :-)
Komolyan mondom tök jó, hogy vagytok. Lett volna egy kérdésem még le sem írtam és máris választ kaptam. Szóval amikor Zsófinak mesélek és szépen lapozza a könyvet és mondom mutasd meg a cicát nem mutatja. Igaz ugyan, hogy megfogja a kezével és akar neki adni valamit (mondjuk éppen ami a kezében van) de mutatni nem mutatja. És amikor kérdezem hogy hol a lámpa akkor sem mutatja meg, hanem csak ránéz. Az egész családom mondja, hogy ez nem gáz, de igazán csak most nyugodtam meg attól, amit odi írt. Orsoly: amikor elkezdtem Zsófival "tanulgatni" a testrészeket nekem is úgy jött le, hogy abszolút nem érdekli és úgy látszott, hogy csak a levegőbe beszélek. Hát nem. Úgy két hónappal ezelőtt amikor megkérdeztem, hogy hol az orrod, gyönyörűen megfogta az orrát. És most már az orrán kívül tudja a lábát, kezét, pociját. Sőt. Tényleg olyan az agyuk mint a szivacs, ugyanis a fülét még nem "vettük" viszont tegnap rutinból megkérdeztem, hogy hol a füled és megfogta:)))) Különben Zsófit sem igazán köti le a mese, mondóka közben jár-kel és írtóra el van foglalva, viszont a Tücsökzenén szájtátva hallgat mindent.
Orsoly,
szvsz ne aggódj, Alíz sem hajlandó mutatni egyik testrészét sem (illetve a baba szemét néha), de tudja, ha mondom neki, hogy pl. emeld fel a lábid, add ide a kezed, fésüld meg a hajacskád, stb. De Alíz úgy általában sem hajlandó megmutatni a dolgokat, hiába kérem mondjuk hogy mutassa meg, hol van a könyvben a cica, kutya, stb. pedig ismeri öket. És öt pl. soha nem érdekelte a mondókázás, mesélés, stb., de most hogy a bölcsiben többen csinálják, most a mondókázás-éneklés igen, de csak azok, ami mozgással is jár (a mese most sem érdekli).
Szóval lehet, Lackónak is valami társaság kellene hozzá, nem a képesség. Különben tényleg most valószínüleg jobban érdekli a mozgás, hiszen gondold el, ö eddig ebböl jóformán kimaradt!
Pag,
jézus! Azt hittem, Alíz a leginkább ön- és közveszélyes gyerköc, de látom, méltó vetélytársra akadt! :-)
na, akkor eldicsekszek, hogy laura mennyi részét mutatja már:
orra, szája, füle, szeme, haja, cicije, pocakja, puncusa, popsija, tapija.
mzs_a_büszke.hu ;-)
ma aszotna, nemnem. nem tudom, hogy ez alatt nem-et értett-e vagy csak véletlen volt az egyezés, de cuki volt :-)
Orsoly: Petruc is mióta elindult csak járkálok utána :)) így egy kis sámlin ücsörgök a szoba közepén a játékok között, Petruc jön-megy én meg énekelek és mondokázok, amire ő azért figyel. A sétálunk, sétálunk egy kis dombra lecsücsülünk nagyon bejött, ha meghallja rögtön elkezd rogyaszatni és legugol :)) Mi evés közben is tanulgatunk, a saját orrát már mutatja, de föleg rajtam gyakorol.
Orsoly, én is fürdés közben tanítgattam neki (most megmossuk ezt-azt...) és egy csomó ideig úgy tűnt, hogy fölöslegesen, aztán egyszer csak elkezdte mutogatni. Szóval, azért mert nem mutogatja, az nem jelenti azt, hogy nem is tudja, olyan ezeknek a gyerkőcöknek az agya mint a szivacs, szerintem már rég tudja, csak most inkább a járás körüli dolgok izgatják, ami érthető is:)
Én meg már megőrülök Kristóftól, egyre életveszélyesebb dolgokat csinál. A konyhában odatolja a széket a konyhapulthoz és minden kezeügyébe kerülő dolgot lepakol, tegnap meg felmászott a konyhaasztalra és megrágta az összes almáját. Lejönni persze még tud az asztalról/székről úgyhogy állandóan figyelni kell. Ááááá...
off
mzs, tegnap végre eljutottam kineziológushoz, hát nagyon tanulságos volt, majd mesélek.
on
Orsoly
szigorúan magánvélemény, de sztem hagy gyakorolja, amit most ő akar, ha nemrég kezdett járni, most az az új tudomány
különben meg ne hidd, hogy nem jegyez meg dolgokat, majd egyszercsak szépen megmutogat neked mindent :)) még azt is, amit nem szeretnél :) nem hiszem, hogy le lenne maradva a testrész-mutogatásban, miért gondolod?
apa és fia csendben játszikról az jut eszembe, hogy soha nem értettem, a tesóm a haverjaival hogy tud úgy órákig autót szerelni, meg egyebek, hogy nem is szólnak szinte egymáshoz :)))
ez ilyen 'a férfiak működése' téma
Mzs sajna a furdesre ugyanaz all, mint a szarazfoldon:) Minden erdekli, leginkabb a csap, meg a jatekok, meg a flakonok, de hogy anya mondana, netan mutatna valamit, na az nem. Apanak mindig mondom, hogyha furdeti, mondja mindig a testreszt amit eppen szappanoz, de gyanitom ez leginkabb elmarad. Sajna Apa sem egy szoszatyar tipus, neha azon rohogok, hogy jatszanak Lackoval mondjuk felorat, es kepesek mindezt ugy, hogy semmit nem szolnak egymashoz...:) avgy inkabb:(
Lanyok! Lacko ugye most kezdett jarni, es egyaltalan, mar nem az a nyugis mano, allandoan jon-megy. Na most, igy meg a napi mondokakra, stb-re sem tudom elkapni, ecceruen nincs kedve addig mellettem ucsorogni, amig meselek, vagy mondokazunk. Tegyek ez ellen valamit, vagy tudja o, mi a jo neki? Csak valahol engem idegesit, hogy szerintem tudnia kene mar egy-ket dolgot, testreszet megmutatni (nem mutatja meg egyiket sem, hiaba tanulgatjuk - persze lehet igy kutyafuttaban nem ragad az agyaba:), es nem jutunk otrol a hatra:(
Nem tudom tegnap mi volt a levegoben, de: Lacko delelott 10.30-12.30-ig aludt. DElutan 3/4 5-kor ugy gondoltam leteszem meg egy oracskara, haaaat, este 8-kor ugy veltem, talan mar felebresztem. Hat vagy 10 percig ebresztgettem, ugy bealudt. Lehet hogy mar azt hitte, az ejszakai alvasa ez?:) Na mindegy, en vegulis jol kipihentem magam:)