Keresés

Részletes keresés

Primőr Creative Commons License 2006.07.23 0 0 605
Lucifer


Előzmény: oskeresztyen (604)
oskeresztyen Creative Commons License 2006.07.21 0 0 604

LATOMASOS CSODA GYERMEKKOROMBOL

 

Mashova es masutt mar leirtam, most ide is leirom:

 

Erosen ateista csaladban nottem fel, es magam is erosen Isten-tagado nihilista-ateista voltam 2004-ig.

 

Korabban, ateistakent, evekkel ezelott, valamikor 1998 utan a lakasombol felhivtam a Gong Radiot arra a felhivasra, telefonaljanak azok, akiknek valami csodalatos, megmagyarazhatatlan elmenyuk volt az eletukben. Ott is elmeseltem a dolgot, ezt megelozoleg a videokamerat beallitva: ugyhogy a szobamban folvettem a telefonalast videoszalagra, magam fele beallitva a kamerat, mielott tarcsaztam a hivando szamot.

 

Kisgyermekkoromban, a regi lakasunkban nagyon, nagyon sokszor ebredtem arra, hogy az agy masik vegen egy szellem ul az agy tulso, a labam feloli tamlajanal. A szellem laba az agyon volt. En aludtam belul, anyam kivul, es a szellem anyam labanal ult. Nem ismertem Rodin 'Gondolkodo' nevu szobrat, csak kesobb tudtam meg, hogy letezik egy ilyen szobor: a szellem - most mar tudom: angyal - ugyanis olyan pozban ult, mint az a szobor...

 

Kulonleges korulmeny, hogy Rodin-nek eme szobra az ugynevezett 'POKOL KAPUJA' sorozatabol szarmazik, azaz vallasi jelentese van szamunkra.

 

Minden egyes alkalommal - nagyon-nagyon sok ilyen alkalom volt - amikor felebredve raneztem erre az onfennyel, mertekletes sajat fennyel rendelkezo angyalra, o egy masodpercen belul elkerekedett szemekkel ram tekintett, mint aki eszre veszi, hogy nezem, mikozben kezet, amely az alla alatt volt ulteben, elvette a fejetol, majd felugrott, es a magasba emelkedve, kinyujtott karokkal, egyenes vizszintes tartassal atrepult anyam folott a szoban, es az agy mogott levo csukott ablakon at kirepulve tavozott.

 

Nem feltem tole - ma mar tudom, az Ur rendelte, hogy ne feljek tole -, baratomkent eltem meg, es mindig nagyon szerettem volna, ha marad. Sosem sikerult kozelebbi kapcsolatba kerulnom vele, mert mindig elszallt, pedig szerettem volna, ha egeszen kozel kerulhetek hozza.

 

Mindig ugyanugy tortent minden. Az egyetlen kivetelek azok voltak, amikor abban a pillanatban, hogy meglattam, gyorsan behunytam a szemem, hogy maradjon. Ez keves alkalommal tortent, es valtakozo sikeru volt. Egy esetre emlekszem, amikor ujra kinyitva a szemem meg mindig ugyanugy ult ott, de a szokasos formulat kovetve ram tekintett nagy szemekkel es tavozott, illetve egyetlen esetre emlekszem, amikor kinyitva ujra a szemeimet, mar nem volt a szobaban.

 

Volt egy alkalom, amit nem tudok hova tenni. Ekkor viselkedett maskent, es azt hiszem, nem o volt. Magar az elmenyre is csak homalyosan emlekszem. Valami borzalmas dolog.

 

Nem mondhatom el anelkul, hogy ne vadolnek meg valakit, egy ismerosomet, igy csak kovetkezteteseimet mondom el az elmennyel kapcsolatban. Tudom, hogy ez most furcsan hangzik, de ez van.

 

Vigyazni kell, hogy ne legyen lopas Isten aklabol. Ehhez annyit fuznek hozza, hogy a jo fa a jo gyumolcsokrol ismerszik meg. Nem teremhet jo fa - mondja Krisztus - rossz gyumolcsoket, es nem teremhet rossz fa jo gyumolcsoket. Krisztus eljovetele nem vilagbotrany lesz, amelyben akar a Fold minden orszaga benne lesz, hanem abszolut latvanyos, nyilvanvalo jelenes, angyalok ezreivel. Angyalok ezreivel jon el Krisztus. A vilag es annak politikai hatalma pedig a Satantol mukodik, es amikor eljon Krisztus, akkor oket el fogja itelni. Vehetnek akkor mar fel akarmilyen krisztusi gunyat es jelmezt, meg maskarat, eliteltetnek. Nem levaltjak oket vagy nyugdijba, netan bortonbe kuldik, hanem itelet zuhan rajuk.

 

Most visszaterek az eredeti mederbe.

 

Felnott ferfi formaja volt, merengve, gondolkodva tekintett kifele, elore az ablak fele, tul az ablakon gondolataiba merulve.

 

Aldom az Istent, az en Mennyei Atyamat Parancsa szerint a Jezus Krisztus altal, hogy igy megaldott, es ilyen kulonleges adomanyokat adott mar gyermekkoromban.

Ateistakent nem tudtam hova tenni a dolgot. Gyermekkent - nyilvanvaloan nem veletlenul, hanem eleve elrendelve - tudni veltem, hogy O Isten, de anyam mindig cafolta Isten letet, es engem sikerult ugy nevelni, hogy vegul sulyosan ne higgyek a Teremtom Letezeseben. Nemhogy nagyon sokszor beszamoltam ezekrol a jelenesekrol a szuleimnek, de anyamat nagyon sokszor fel is ebresztettem, felraztam, hogy 'megint itt van!', de gondoskodtak rola, hogy mire felebred, addigra mindig tavozzon. Arra is emlekszem, amikor felebresztve korholtam anyamat, miert nem ebred fel rogton, amikor szolok. Azaz sosem lathatta mas, csak egyedul en.

Ateistakent azt a furcsa, hatarozottan az ateizmus nevu vallast gyakorlo kovetkeztetest tettem, hogy valami volt ez, amit nem tudok megmagyarazni, de volt. Azaz lattam, hiszem, de mivel nem illik bele a vilagkepembe, ezert kenytelen vagyok ugy tenni, mintha nem lett volna. Marad valami megmagyarazhatatlan az eletemben, amitol akar kulonlegesnek is vagy elhivatottnak erezhetem magam, de mivel nem illik sehova, igy csak volt es kesz.

 

Nagyon sok tanacsot adott ez a latomas viszont arra az idore, amikor mar vallasos lettem, ami 2004 januar masodik feleben tortent meg.

 

Mielott barki balvanyimadasra gondolna, mert gyermekkent Istent egy kicsiny, felnott, idosebb ferfi alakjahoz kapcsoltam felsobb vegzesre, emlekeztetek mindenkit a Biblia ama helyeire, es az apokrifok ama kozleseire, amikor az irasok Isten angyalait hol angyalokkent, hol egyenesen Istenkent szolaltatjak meg. Azaz a gyoztes lenyek, az angyalok annyira egyek Istennel, hogy noha kulon szemelyek es szemelyisegek, de Isten Lelketol, Isten altal, a Mindenhatoval egyben szolnak, azaz bennuk sokszor egyenesen Isten szol, ami az o akaratuk is, azaz - ahogyan Jezus tanitotta - Isten akaratat cselekszik, amiert Isten gyonyorkodik bennuk es szereti oket. Igy nevezi tehat a Biblia is az apokrifokkal Isten angyalait sokszor kozvetlenul a Teremtonek.

 

Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy Isten angyalai nem mindig kell, hogy igazat mondjanak: kuldenek, kozvetitenek kiserteseket, sot, van, hogy hazugsagot is.

Rengeteg tanaccsal szolgal ez a gyermekkori elmenysorozat szamomra most, keresztyen eletemben szamtalan alkalommal.

 

Mindig ezt mondom magamnak: legyel bolcs.

 

Imadkozzatok erettem.

 

Molnar Ferenc Romabol.

Biga Cubensis Creative Commons License 2006.07.10 0 0 602

Eltelt megint egy kis idő, írok pár gondolatot.

 

Volt egy pár napos visszaesés, aztán a gondolataimat valami egyszerűen elfújta. Napokon át azt vettem észre, hogy csak akkor gondolkozom, amikor muszáj, munkában, ha szólnak hozzám, de egyébként csak vagyok és létezem. Egyszerűen fantasztikus érzés! Minden érzékem kiélesedett, meglátok valami szépet, egy virágot, egy kisgyereket és jönnek a könnyek a szememből.

 

Nem sok idő telt el ebben a nyugalomban és békében, amikor találtam egy lányt-pontosabban nem is kerestem-, aki éppen olyan, mint amilyenre vágytam, és van egy kisgyereke is. Ők ketten teljesen kitöltik az időmet, közben figyelek és figyelek.

Nem tudtam mi hiányzott eddig, de elmúltak az "önmegvalósítás-parák", hogy mit kezdjek magammal, hogy mi a célom, most egyszerűen csak élvezem, amit épp csinálok, ahol épp vagyok. Elmúlt a múltba való révedezés, a jövő latolgatása, és valami nagy teher esett le rólam.

 

Sokszor érzem azt is, hogy ha hagynám, el tudnék rontani újra mindent. Ha hagynám és rásegítenék, a gondolatok újra itt lennének. De a különbség az a közelmúlttal szemben, hogy egyáltalán nem okoz nehézséget, hogy csak figyeljek rájuk és ne nyeljenek el. Eltávolodtak tőlem, s mostanában érzem először, hogy igen, ez lehetséges amit Chris mond.

 

Olyan szép az élet, mondom én hosszú évek keserves csalódásai után...

Ha már nincs miben reménykedned és nincs miben csalódnod, megtalál a béke.

Törölt nick Creative Commons License 2006.06.20 0 0 600
És milyen különbséget látsz 17 évvel ezelőtti önmagához képest?
Előzmény: olvasokk (599)
olvasokk Creative Commons License 2006.06.20 0 0 599

Azért, nem próbálnátok meg mégis? :-)

Végigolvastam a topicot. Lekonzekveáltam a bölcsességet: a világ tényleg mindnekinek olyan, amilyennek látja. Példának okáért, nekem AJC az egyetlen hiteles "megvilágosodtt", mert egyedül nála látom, hogy azt éli, amit ír és mond. Persze az én véleményem is csak egy a sokkk közül, de egy kicsit nagyobb a rálátásom, mert tizenhét éve figyelem az ürgét :-)

Előzmény: Biga Cubensis (598)
Biga Cubensis Creative Commons License 2006.06.20 0 0 598
Nekem is nagyon jót tett. Beszélni nem is nagyon lehet róla :)
Előzmény: Kmila (596)
olvasokk Creative Commons License 2006.06.20 0 0 597

Kedves Kmila, nem részleteznéd egy kicsit bővebben?

Előzmény: Kmila (596)
Kmila Creative Commons License 2006.06.20 0 0 596

Nekem csodálatos volt :-)

Kmila

Törölt nick Creative Commons License 2006.06.19 0 0 595
Beállítottam.
Előzmény: Biga Cubensis (594)
Biga Cubensis Creative Commons License 2006.06.19 0 0 594

Én megírnám, ha jól lenne beállítva az emiled :) Legalábbis nekem nem sikerült küldeni..

Előzmény: Törölt nick (593)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.18 0 0 593

Aki volt kussolni, az kérem írja meg nekem tapasztalatait mailben, ha már kicsit leülepedett az élmény. Én is megírom az enyéimet a válaszban.

Gotika Creative Commons License 2006.06.16 0 0 592

  Még jobb neki. De majd ha már nem lesz az nem fogok sokáig késlekedni.

És igen, nagyon szerelmes. Sokak szerint ez élteti még. Ja! És semmi testiség (kigolyóztattam).

Előzmény: Primőr (591)
Primőr Creative Commons License 2006.06.15 0 0 591
Hát ha nagyon szerelmes beléd akkor ne öld meg. Mert ha jobb neki élve mint halva akkor ne.
Előzmény: Gotika (590)
Gotika Creative Commons License 2006.06.15 0 0 590

  Hát igen! Amíg a természet szelektált, nem volt probléma. De, ha az ember valamibe belenyúl..., azt annak rendje és módja szerint tönkre is teszi.

  Olyan szerelmes belém! Most döfjem hátba?! Vagy vágjam kupán? (Igaz pasikkal már megtettem:)))). de a kutyákat jobban szeretem.) Meg az előző 2 gazdája is simán kitette az utcára.

Előzmény: Primőr (589)
Primőr Creative Commons License 2006.06.14 0 0 589
Epilepsziás?
Na megnézném, erre hogyan reagálnának a szákely pásztorok...

-Há hülye ez a kutya. Csapjál rá a lapáttal, nézzem csak!
Előzmény: Gotika (587)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.14 0 0 588
Robbie Williams uj klippje is AJCről szól. Nézzétek meg :)
Gotika Creative Commons License 2006.06.13 0 0 587

 Hm! Nekem is jól jönne, ha  Christian egy kicsit ücsörögne a kutyám mellett. Epilepsziás, nem kispályás módon. Heti 1, 2 vagy 3   1,5 órás roham. Az én csücsülésemmel csak annyit értünk el, hogy még mindig szaladgál a kertben, pedig az orvostudomány mai állása szerint már rég az örök vadászmezőkön kellene kergetnie a macskákat és nem nálunk.

 Valamit rosszul csinálhatok :))))

füegy Creative Commons License 2006.06.11 0 0 586

"Ez egy nagyon jó jelzés, sose parodizálnak egy huszonhatodik senkit :))))"

 

Amúgy igazad is lehet. :))

Előzmény: Barátocska :) (585)
Barátocska :) Creative Commons License 2006.06.11 0 0 585
Gondolj arra, hogy mindig azokat parodizálják, akik arra érdemesek :))))) Ez egy nagyon jó jelzés, sose parodizálnak egy huszonhatodik senkit :))))
Előzmény: füegy (584)
füegy Creative Commons License 2006.06.11 0 0 584

"Azonban semmi szenzációssal nem szolgálhatok."

 

Hacsak.... :))

 

Gyógyitgatott annakidején egy majd' újszülött kisfiút.

Menetrendszerüen járt be hozzá a kórházba, és csak úgy ott volt, mert a baba pár hónapos volt.

Üldögélt, majd álldigált a gyermek betegágya mellett, hónapokig.

Oszt' meggyógyult e gyermek az orvosok által menthetetlennek diagnosztizálva.. :))

Utána is hozta Anyukája rendszeresen Chris előadásaira.

 

Velem is történtek élmények, nagyon felemelők, azonban ezek nem publikusak, de Chrisnek tulajdonitom.

Nem örülök, hogy parodizálod, de mivel tudom, ez az egész része, és ezzel csak magadról beszélsz úgyis, igy minden rendben van.

 

:))

Előzmény: füegy (583)
füegy Creative Commons License 2006.06.11 0 0 583

Ismertem.

Mászkáltam vele itt és ott.

 

Azonban semmi szenzációssal nem szolgálhatok.

Lakásán?

 

Igen, ott is;) 

Eleinte ott tartotta a kiscsopis foglalkozásokat:)))

 

Tőlem biztosan semmi extrát nem fogsz olvasni... :))

Előzmény: Primőr (582)
Primőr Creative Commons License 2006.06.10 0 0 582
Húú és hogy érted hogy ismerted?
máskáltatok? lakásán voltál? beszélgettetek? Megérintetted? éreztél valamit??
Előzmény: füegy (580)
füegy Creative Commons License 2006.06.10 0 0 580

...kezdheted velem. :)

 

ÉS miután ismerem, vagy legalább is jól ismertem egy évvel ezelőtt, lehet, hogy nem tudnék ilyen szines kis sztorit ideirni , amit te.:))

 

Lehet, ne is kérdezz meg senkit, aki ismeri, mert az nem lesz annyira izgalmas. :)

Előzmény: Primőr (576)
Barátocska :) Creative Commons License 2006.06.09 0 0 579
Szégyellem is piszkosul :)))

(Zárójelben: nagyon bírom AJC-t. Szerintem "ott van", ahol lenni kell. De a humort is nagyon birom :)))))
Előzmény: Primőr (578)
Primőr Creative Commons License 2006.06.09 0 0 578
Te egy mester napjáról készült beszámolót karikatúrának tartasz?? Szégyelld magad!! :)
Barátocska :) Creative Commons License 2006.06.09 0 0 577
Csináld meg!! Kapnál új adalékanyagot, és megirhatnád teljesebben a karikatúrát. Teccene :))))
Előzmény: Primőr (576)
Primőr Creative Commons License 2006.06.09 0 0 576
Ja.
Talán csinálnom kéne egy körinterjút azokkal, akik ismerték Christiant, és leírni a beszámolójukat.
Előzmény: Törölt nick (573)
Barátocska :) Creative Commons License 2006.06.08 0 0 575
Biztos vagyok benne, hogy minden nap valami más történik vele! :))) Kár, hogy nem csatlakozhat hozzá egy kísérô "krónikás", aki lejegyzi a "tetteit" az utókor számára. Bár, mivel sem jelen, sem múlt, sem jövô nem létezik, feltételezem, hogy erre valójában nincs is szükség, csak még kevesek vagyunk hozzá, hogy magunk is megtapasztaljuk. :))))) Nademajd eccer! :)))
Előzmény: Gotika (574)
Gotika Creative Commons License 2006.06.08 0 0 574
  Van még több nap is? Mert akkor oszd meg velünk, had mulassunk még!!!
eve120l Creative Commons License 2006.06.08 0 0 572

Szia Primőr!

 

Nagyon jóóóó:DDD

 

Minden jót neked:Eve

Előzmény: Primőr (566)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!