Keresés

Részletes keresés

okinayab Creative Commons License 2010.03.19 0 0 290
mostmost ?
Előzmény: okinayab (289)
okinayab Creative Commons License 2010.03.19 0 0 289
próbálom belinkelni a Laosz fotók albumom
okinayab Creative Commons License 2010.03.01 0 0 288
Észak Laoszban nem jártunk,LP volt legészakabbra.Majd legközelebb.
Ha rám hallgatsz,akkor Vientiennét nem erőlteted.Hanyagolható.A "diadalív" az egyszem érdekesség sztem,de annyira nem poén.Jó volt,de nem kihagyhatatlan.Chiang Mai többet ér sokkal.
Phuketet nem biztos hogy tiszta szivvel ajánlanám,a környék klassz,Phuket elárasztva oroszokkal,már nem a régi. Koh Taó ezerszer jobb,még PhiPhit is előzi sztem és mindenki szerint akivel ott beszéltünk.Chalok beach,Big Fish,naon ajánlom.mondjuk nem ismerem az igényeiteket.
Előzmény: The_Rible (287)
The_Rible Creative Commons License 2010.03.01 0 0 287

Köszi a választ. Don det-et már dobtam a programból (fájó szívvel)

 

Most úgy néz ki, hogy BKK-ba érkezünk. Onnan busz/tuktuk Siem Reap-be. Ott kb. 2-3 teljes nap Angkorban. Repülő Luang Prabangba. Túrázás onnan. Ott attól függően, hogy idővel hogyan állunk, Vang Vieng és Vientiane, majd vissza BKK, vagy Chiang Mai és onnan BKK. A vége persze Phuket és a környék. Talán ez így már kezelhető lesz.

 

Másik fórumon szerettem volna megtudni, hogy érdemes-e Chiang Mai-t beleerőszakolni a programba, hiszen Észak-Laoszban is sok minden van, ami Észak Thaiföldön. Nem kaptam értelmes választ.

 

te mit javasolsz?

Előzmény: okinayab (286)
okinayab Creative Commons License 2010.03.01 0 0 286
Na,elszúrtam
okinayab Creative Commons License 2010.03.01 0 0 285
Elég rövid az időtök.Ha nem repkedtek sokat,rengeteget elvisz az utazás.Laoszban Luang Prabang és Vang Vieng csudás,minimum 2-3 nap kell mindkettőre,de a duplája sem lehetne sok .Angkorra 3,utazás nélkül.Thaiföldre meg nagyon sok nap sem elég:)
Előzmény: The_Rible (284)
The_Rible Creative Commons License 2010.01.30 0 0 284

Szevasztok. Új vagyok a térségben, bár már sokat utánanéztem, ezért egyelőre néhány általános kérdésem lenne.

 

- júl vége, aug elejére tervezzük az utat.

- fix pont aug 5- 10 Natai Beach, Phang Nga (Jivana Villas)

- ez elé gondoltuk rakni a barangolást: Thaiföld, Kambodzsa és Laosz (eredetileg még Vietnamot be akartam venni, de belátom, őrültség lenne)

- összesen 3 hetet tudunk rászánni, az utat az utolsó 5 nap kivételével hátizsákosra tervezzük

- szeretnénk helyi közlekedéssel is utazni, de a nagyobb távolságokat repülnénk

- nem beach turizmus érdekel bennünket, hanem a helyi élet és a tájak.

 

 

Kérdéseim:

- hova érdemes berepülni, mi legyen a bázis? BKK?

- Lufthansa bónusz mérföldjeim vannak. Milyen útvonalon tudom felhasználni őket? (nem néztem még utána, hogy hova repül a StarAlliance, de mivel Singapore Air benne van, gondolom szinte bárhova eljutok velük Bp-ről)

- milyen sorrendet javasoltok? Pl. Ha BKK a kiindulópont, akkor Thaiföld, Kambodzsa és Laosz, majd újból Thaiföld: BKK Siem Riep, Si Phan Don, majd fel végig a Mekong mentén (esetleg itt repülni) Vientiane, Vang Vieng, Luang Prabangig, majd onnan Thaiföld és vissza BKK és a végén esetleg vonattal le Phang Nga felé, majd repülővel vissza BKK és onnan Bp.

- vagy pont a fordítottját és a Thaiföld után először Laosz és a Mekongon lefele hajózás után Kambodzsa majd vissza Thaiföld.

- esetleg teljesen más? Pl. Vientiane-be berepülés és BKK-ból kirepülés?

- egy ilyen körre, mi lenne a legoptimálisabb air pass? Hány szakasszal?

 

elsőre ennyi info kellene, hogy el tudjuk kezdeni a részletek tervezését.

okinayab Creative Commons License 2010.01.30 0 0 283
Nagyon klassz volt Vang Vieng,nagyon bejött,de az a qrva eső megtette a hatását,a harmadik napon elegünk lett belőle.Az ut teljesen egyszerű volt Vientiene-be,alig kanyargott ahhoz képest amilyen LP és VV közt volt.A busz is teljesen kényelmes volt,igaz laoszi stilusban későn indult,késve érkezett,de azt megszoktuk már náluk.Vientiene se rossz,voltak részei ami tetszettek.Nem mentünk tovább Pakse felé,átirtuk a programot,nem kivántuk már a sok buszozást,kakaskukorékolást:) átvonatoztunk Thaiföldre,mert tengerre vágytunk már nagyon.
De tetszett Laosz,és legközelebb elmegyünk a legdélebbi részére is.Most ellene szólt hogy onnan vagy visszafelé kellett volna menni,vagy Kambón át Vietnám,aztán Thaiföld,és ahhoz már nem volt cérnánk.
gizcike Creative Commons License 2010.01.26 0 0 282
SZIA!

 

Könyvbemutatóval egybekötött képzeletbeli barangolásra invitállak e hét csütörtökön!

Aki kedveli a mosolyok földjét, aki szeretné (először vagy újra) átélni a fantasztikus
környezetet, azt szeretettel várjuk!

 

Gyere, éld át Velünk a barangolást, most még hátizsák nélkül.

Helyszín: VII. kerület Wesselényi utca 21.

 www.alaptabor.com

 

Időpont: 2010. január 28. (csütörtök) 17.45-től.

Előadó: Ráduly Bea

További információ:

http://www.hatizsakosutazas.hu/

 

cultiva Creative Commons License 2010.01.21 0 0 281
Örülök, hogy bejött Vang-Vieng:)Sajnos én még Luang-Prabangban nem jártam,pedig lett volna rá lehetőségem.Mikor hazajöttem sok-sok képet megnéztem a neten és így még jobban fájt, hogy oda már nem volt időnk elmenni:(
Nyáron kereken 3 hónapot tartozkodtunk D-K Ázsiában,ebből Laoszban 3.5 hetet,és mégsem sikerült összehozni egy utat LP-be.
Azért sok helyen jártam Laoszon belül is,ahol lehetett,volt mit csinálni,több napot is eltöltöttünk:)Szóval nem panaszkodom, csak irigykedem:)
Remélem idén nyáron is kijutok,de akkor meg sem állok Luang-Prabangig:)
A VIP busszal kapcsolatban jobb ha egy kicsit felkészültök az utra.Vang-Vieng és Vientianne között nagyon kanyargos az út,és így több órán át utazni annyira nem jó.Ezt az utat sima busszal tettük meg odafelé,visszafelé meg Vip busszal, és visszefelé sokkal rosszabb volt.Igaz kakasok azok nem voltak, de vhogy jobban megéreztem a "kanyarokat".
Előzmény: okinayab (279)
mr gabor Creative Commons License 2010.01.21 0 0 280
nahat en pont ennek a hidnak a toveben tanyaztam egy hetig, meg ezen szakadtam be reszegen hazafele menet ...
okinayab Creative Commons License 2010.01.21 0 0 279
Tetszik! LP egy nagyon szerethető városka,rögtön érezni,hogy jó ott.A kétnapos hajóút is szép volt,csak kicsit fárasztó.Sikerült nem fapadon ülnünk,hanem buszülés féléken,szegény fapadosok ugyanannyit fizettek,és kinlódtak végig egy arasznyi szélességű deszkatákolmányon.Az okosabbak a jegy mellé vettek párnát is,néhol ez járt is a jegyhez.A mégokosabbak 2-3 órával indulás előtt beszálltak a hajóra és elfoglalták uri helyüket.Olyan is volt akinek fapad sem jutott,csak a "parketta".
A vízesés az fantasztikus,kicsit Plitvicés a teraszos medencéivel.A főutca nagyon helyes,kicsi,de tele turistával,az éjszakai piac is nagyon kellemes,rongyok,sálak,kelmék bizbaszok mindenféle.
VV elvarázsol a hegyeivel,a barlangjaival,és most épp elszomorit az esőjével.Ma kajakozni akartunk,oszt most itt netezgetek...
De aki tud jöjjön el ide,hasonlit Thaiföldre,de mégis más.Valahogy nyugibb,szolidabb az egész.
Rengeteg a fiatal farang,irigylen őket,hónapokra jönnek,és nagyon jól érzik magukat.Számukra tényleg" ingyen" van minden,és ráadásul a legolcsóbb helyeken nyüzsögnek.
Holnap irány Viantiane,VIP busz,mert azon kevés a kakasszállitmány,de azért van ám!
Előzmény: aagica (278)
aagica Creative Commons License 2010.01.20 0 0 278
Nahát, már ott vagytok? Irj már bővebben is. :)
Előzmény: okinayab (277)
okinayab Creative Commons License 2010.01.20 0 0 277
Luang Praban is klassz hely,de Vang Vieng csodás.
okinayab Creative Commons License 2010.01.04 0 0 276
Kösz! Feltétlen el akarunk menni arra is,a Boleván fennsikra is Pakse /Pakxe?/ is,4000 sziget is kell.Igy legalább kb.tudom mennyi idő kell rá.Szerinted mennyi időt szánjuk Luang Prabangra,Vang Viengre,Vientiennére ,Boleván fennsikra,4000 szigetre?Nem szeretném az elején elcseszni az időt,ha a vége többet érdemelne...
Előzmény: cultiva (275)
cultiva Creative Commons License 2010.01.04 0 0 275
Vientienne Pakse útvonalat kb. 17 óra alatt meglehet tenni busszal,ha szerencséd van,gyors járatot fogsz ki,akkor rövidebb idő alatt is lejutsz. Az a busz amit mi kifogtunk az Csak este ment gyorsabban , nappal úgy 30-40-el,mert minden táblát,jelzést figyelembe vett a sofőr. Sok falun mentünk át,ahol iskola is van és ott sok-sok tábla volt kitéve,ezért mentünk 30-40-el. Mintha vmi sétakocsikázáson lettem volna úgy éreztem magam.Csak erős idegzetűeknek ajánlanám ezta buszt amivel mi mentünk:)
Mi másik irányba tettük meg ezt az útat,vmi helyi VIP busszal mentünk, igaz Bolaven fennsíkról indultunk,de Pakse-n keresztül mentünk.Ott is megállt a busz.
Mikor felszálltunk a buszra megkérdeztük mikor érünk a fővárosba.Közöltél,h fél 7 körül. Tökre örültünk,egészen addig míg ki nem derült, h ők ezt a fél 7-et reggelre értették:).
Barátom már megjárta a Luang Prabang-Vientienne útvonalat,ő akkor Champasakba ment. Lp-ből 22 óra alatt ért le Champasakba. Champasak közel van Paksehoz,úgy 50 km.,szal sztem 20 óra alatt azért le lehet jutni,csak a csatlakozásokra kell figyelni.
Előzmény: okinayab (271)
okinayab Creative Commons License 2010.01.04 0 0 274
Köszönöm!
Mi valszeg Vang Viengből vagy Vientiennéből indulunk majd.
Előzmény: john_milton (273)
john_milton Creative Commons License 2010.01.04 0 0 273
Nálunk az LP-4000 következően alakult: LP- VangVieng kisbusz fél nap, VangVieng Vientienne fél nap, Vientienne-Pakse egy szűk éjszaka, Pakse-4000 talán 3 óra volt valami kocsika platóján.
Szerintem összességében ha reggel indulsz LP-ből, másnap délelőtt a szigeteken lehetsza tapasztalatunk alapján.
Előzmény: okinayab (271)
okinayab Creative Commons License 2010.01.04 0 0 272
Jól elvagyok itt egyedül...
Nem ment valaki véletlenül még Laosz déli részéről Kambodzsán át Saigonba?
okinayab Creative Commons License 2010.01.03 0 0 271
Luang Prabangból hogy juthatunk el a 4000 szigetre? Vientienne, Pakxe...vagy merre?
Időben szerinted mennyi lehet?
Csütörtökön indulunk Bangkokba,aztán Chiang Mai,onnan meg irány Laosz....
Előzmény: cultiva (266)
okinayab Creative Commons License 2009.12.29 0 0 270
Megint figyelmetlen voltam,mi forditva kerestük az utat,Hanoiból V-be.természetesen Hanoi környéke hideg nekünk januárban.
Előzmény: okinayab (269)
okinayab Creative Commons License 2009.12.29 0 0 269
Én sem találtam olcsót,viszont kiderült hogy ráadásul hideg is van arrafelé januárban,tehát most nem megyünk arra.
Előzmény: alicoins (268)
alicoins Creative Commons License 2009.12.27 0 0 268
sziasztok

tud valaki olcsó utat Hanoi-ból Vientinai-ba? A Vietnam Aairline-est néztem, de az kb. 40.000 Ft csak oda. Valami olcsóbbat tudtok? Előre is köszönöm!
okinayab Creative Commons License 2009.12.22 0 0 267
Arról a Boleván /?/ fennsikról mondanál kicsit többet? No meg a kávéról?!
Előzmény: cultiva (266)
cultiva Creative Commons License 2009.12.22 0 0 266

szia! nagyon jó volt a 4000 szigeten.Don Detre érkeztünk,ott voltunk 4 napot. Innen kerekeztünk át Don Khon-ra.Don Khonról mentünk folyami delfineket nézni. Ezen a szigeten van egy strand, ott simán leszervezheted a túrát. Mi is így tettük és így sokkal,de sokkal olcsóbb volt,mintha irodával mentünk volna.

Nagyon szép a környék,jókat lehet kerekezni, nagyokat pihenni,finomakat enni,vízeséseket nézegetni,hajókázni,fürdeni a Mekongban,este meg belehet menni a "faluba".Ha ez nem lenne elég az irodáknál más programokra is befizethetsz,érdeklödhetsz.Mi esténként a reggae bárba mentünk rendszerint, az itt megismert angol ismerőseinkkel:)

Utazas.com-on vki említette,h van egy jó szállás Don Deten, a rendőrségi faháztól délre.A pasi nevét is leirták. Hát mi kerestük,de nem találtuk:)És ezzel nem voltunk egyedül. Több külföldivel együtt keresgéltünk. Úgy tűnik ezt a szállást nem csak nálunk "reklámozták".

A helyieknél is probáltunk érdeklődni,de nem jártunk sikerrel.Valószínűleg rosszul ejtettük a pasi nevét,pedig a barátom tud thaiul ,az meg azért hasonlít a laoszira.

Ha tehetitek menjetek el a 4000 szigetre, meg a boláven fennsíkra is.:)

 

Előzmény: jedilovag (263)
okinayab Creative Commons License 2009.12.20 0 0 265
18 nap és indulunk.Most gyertek az ötletekkel,tippekkel,hogy idóben utána nézhessek!
Ne fogjátok vissza magatokat,akinek van laoszi élménye és még nem publikálta,gyorsan vezesse elő itt!
okinayab Creative Commons License 2009.12.10 0 0 264
Köszönöm!
Előzmény: aagica (262)
jedilovag Creative Commons License 2009.12.10 0 0 263
4000 sziget milyen volt? sajna nekünk nem fért bele....
Előzmény: cultiva (255)
aagica Creative Commons License 2009.12.09 0 0 262
Na, valamiért nem működik így, beírom a megoldást. 1.00 USD=8,455.00 LAK
www.xe.com
Előzmény: aagica (261)
aagica Creative Commons License 2009.12.09 0 0 261
I use Google before....:)
http://www.xe.com/ucc/convert.cgi?Amount=1&From=USD&To=LAK&image.x=35&image.y=13&image=Submit
Előzmény: okinayab (260)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!