Viszont eszembe jutott még valami. Tavaly az útlemondás biztosítás max. 2,5 millió Ft-ig szólt, az út vszont ugye ennél drágább. Én a különbségre egy másik biztosítónál kötöttem biztosítást.
Ahogy mondod, én izlandi irodáknál foglaltam a kirándulásainkat, kifejezetten biztosít egy csomó oldal arról, hogy tudják, mikor jön a hajó, és késés esetén alkalmazkodnak hozzá. (És alegtöbb 24 órán túl máringyen lemondható, azaz tervezett változás estén nincs gond.)
A Celebrity által kínált kirándulások a szervező irodák árának a másfélszeresébe-háromszosába kerülnek. állandóan változva, gondolom a kereslet függvényében.
Nem tudok linket adni, de ha beírod a google-ba kiadja. Sőt a Hajosutak iroda honlapján is fent van. Ott azt írják, hogy ahol veszed az utat, ott kérd az ügyintéző segítségét. Ha a Costa honlapján vetted az utat, akkor a mycosta oldalon igényelhetsz, de oda csak az tud belépni, akinek már foglalása van, és ott lehet hozzá megvásárolni. De valahol azt írják, hogy írhatsz is nekik: info@costa.uk.it
Köszönöm hogy válaszoltál. :-) Nem kifejezetten csak a hajózás miatt mennénk, hanem mert ez egy tematikus hajóút: Get Funky party lesz magyar dj-kkel mindhárom este.
Sziasztok! Jövő tavasszal (április 3-6ig) utaznánk Costa Fascinosaval Savona-Barcelona-Marseille-Savona útvonalon.
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy aki szintén Savonából indul(t), ő hogy oldotta meg a Milánó (Malpensa) reptérről Savona kikötőjébe jutást? A taxi, privát transzfer horror áron lenne, a vonat és a busz pedig nem ér oda a hajó indulásáig.
igazából nem értem a gondot. egyrészt még a hajón is lehet foglalni, másrészt kiszálláskor helyben szinte mindig olcsóbban, mint amennyit a hajós társaság kér.
Nem biztos, hogy a hajó által hirdetett utakkal kapcsolatban a magyar iroda tud/akar segíteni. Korábban írtam egy tel.számot, amin lehet ezekről a hajónál érdeklődni.
Inkább tartsuk itt a kapcsolatot, hátha mást is érdekel. (Nincs itt olyan nagy forgalom, olvasd el, amiket korábban írtam. Én is csak egy utas voltam, lassan már nem nagyon lesz mit írnom.)
2. A fakultatív utak a Short excursion cím alatt vannak.
3. Erre rámenve kattints a View all excursion címre.
4. Ezen balra fent találhatók az induló kikötők (Ports). Kattints erre.
5. A kikötők közül válaszd ki (x-eld be) Kahuluit. (Innen indulnak a maui utak.)
6. Kattints az apply szóra, és feljön 17 db maui utazás.
Hanat nem látom közöttük, valamint úgy néz, hogy még nem lehet az utakra jelentkezni - persze az is lehet, hogy a regisztrált utasok már tudnak.
Még egy információ. Tavaly az idegenvezető (A. I.) csinált a csoportnak egy Facebook-csoportot, hogy gyorsabban menjenek az információk. Persze azért enélkül is mindenki megtudott mindent, meg nem biztos, hogy idén is ez lesz, de azért nem árt fent lenni a Facebook-on.
Az a "szokatlan" (?) helyzet van, hogy augusztusban ismét hajózom egyet, (asszem a 10. lesz).
Idén februárban kipróbáltam a Norwegian Encore-t, most egy még újabb hajóra, a Prima-osztályba tartozó Norwegian Vivára foglaltam egy görög-török túrát egy hétre.
Kiváncsi vagyok a 3 szintes go-kart pályára is (:-), az Encore-on a kétszintes pálya klassz volt.
1. Én is csak azt látom, hogy a magyar iroda hanai útja betelt. Hogy érdemes-e erre várakozni, azt csak az iroda tudja megmondani.
2. Azt nem értem, hogy a hajó oldalán miért nincs ilyen út. Tavaly sok esetben még a megelőző napon is lehetett a következő napi utakra foglalni.
Viszont!!! Tegnaphoz képest már eggyel több kikötőből induló utak találhatók, így lehet, hogy egyszerűen még nem tették fel a hanai utakat. Ahogy nézem, a hajónál a következő számon lehet erről érdeklődni: 00800 0310 21 21
(enquiring about or booking Shore Excursions).
3. Ha beírod a google-be, pl. hogy "Maui tours to Hana", akkor számos találatot fogsz kapni. Csak ki kell választani az igényeknek és a dátumnak! megfelelőt.
4. Végezetül, tavaly volt olyan utastárs, aki minden szigeten előre autót bérelt, és úgy járta be a látnivalókat.
A mi utunk fordítva volt, mint a mostani, ezért nekünk - Honolulu után - Maui volt az első szigetünk. Ott volt a hanai utazás, ami egy kétbuszos, nagyon hangulatos út volt, nagyon szép tájakon Hanaig és vissza. Nagyon tetszett, de mondom, ez volt az első szigetes út.
Látom, hogy az irodánál már betelt ez az út, a hajó oldalán meg valamiért nincsenek maui utak (lehet, hogy azok is beteltek?).
Én azt csinálnám, hogy az interneten keresnék maui utazási irodákat, és náluk jelentkeznék egy ilyen tartalmú útra. Szerintem nem kell tartani semmitől, mert a hajó sem a saját útjait kínálja, hanem csak felteszi az oldalára a helyi irodák útjait, felelősséget nem vállal értük. (Azt tapasztaltuk, hogy a szigeteken, főleg az ebből élők, tudják, hogy mikor érkezik-indul a hajó, készülnek rá.)
Mivel a tavalyi az első hajós utunk volt, kényelemből és biztonságból minden fakultatív programot a magyar iroda kínálatából választottuk. Ma már lehet, hogy jobban körülnéznék a hajó kínálatában. Ugyanakkor - mivel alapvetőn kicsi szigetekről van szó - nagyon eltérő utakat nem lehet csinálni. Talán annyi volt a különbség, hogy a hajó által kínáltak között voltak kicsit extrémebb (vizisí, helikopter...) utak is. A konkrét útra most így nem emlékszem, de minden utazás nagyon jó volt. (Kettőn nem vettünk részt, mert nagyon hasonlónak ítéltük néhány másikhoz, meg pihenni/strandolni is kellett néha.)
Nem írtam blogot, de az összes tárgyszerű kérdésedre megtalálod a választ vagy a magyar utazási iroda (B. Travel) és/vagy a hajó (Norwegian Sun) honlapján.