Keresés

Részletes keresés

Sokat látott Creative Commons License 6 napja -2 0 150486

Na persze. Ha az a 2000 katona itthon lenne már régen leszereltek volna, mert sokan a külszolgálaton kereshető pénz miatt katonáskodnak. Különben is itthon mit kezdenének velük, ott legalább valami hasznosat csinálnak.

Előzmény: _Berci (150481)
Sokat látott Creative Commons License 6 napja 0 0 150485

Ez a csinos kis fenyítés is bizonyítja, hogy a honvédségnek is vannak hagyományai. Ezekkel a "hagyományokkal" egy Lenin összes méretű könyvsorozatot lehetne megtölteni. Csikó hadnagy koromban szerettük a tiszti gyűlések végét, mert akkor kezdték felolvasni a fenyítéseket. Sajnos minket hadnagyokat kiküldtek amikor a magasabb rendfokozatúak fenyítését olvasták, de akkor volt igazán izgalmas a dolog, amikor az őrnagyokat is kiküldték, mert az már osztályparancsnoki fenyítést jelentett.

Előzmény: tuzer (150479)
1v16masina Creative Commons License 6 napja -1 0 150484

"Tábori találkahely" már ezért is új életet kell lehelni Hagymáskérbe."

 

A honvédség karácsonyra (Karácsonytól?) megkaphatja, már csak a lovakat kell elintézni.

( Szakmai film: Borkai közlegény megmentése. Magyar lovastengerészek tengerre szállnak, és lovat ,füvet nem kímélve kimentik a legkisebb fiút a horvát sellők uszonyai közül. Közben di-di-dideregnek, mert az Adrián feltámadt a bóra.  A végén Euróban elszámolnak, és offshore cégnek utalnak. Közben afrikai népzenészek szórakoztatnak. Honvédeknek, hagyományőrzőknek csoportos vetítés. )tuzer Creative Commons License 6 napja -1 0 150483

És mennyivel közelebb van, mint az Adria!

Előzmény: kovacsgyula44 (150482)
kovacsgyula44 Creative Commons License 6 napja -1 0 150482

"Tábori találkahely" már ezért is új életet kell lehelni Hagymáskérbe.

 

Előzmény: tuzer (150479)
_Berci Creative Commons License 6 napja -9 0 150481

A honvédelmi miniszter megjegyezte, hogy a magyar kormány állásfoglalása egyértelműen az, hogy a gondokat ott kell kezelni, ahol keletkeznek. Ezért vesz részt mintegy kétezer magyar katona békefenntartó misszióban a világ különböző pontjain – tette hozzá.

Előzmény: Hiryu27 (150477)
Atis57 Creative Commons License 6 napja 0 0 150480

Szia!

 Igen ez überelhetetlen --bár kb 45 évvel idősebb történet mint az enyém.

Előzmény: tuzer (150479)
tuzer Creative Commons License 6 napja 0 1 150479

Már ez is valami?! Csak ismétlésképpen, újra:

Atis57 Creative Commons License 6 napja -1 0 150478

SZia !

 

Ez még semmi ! Lentiben szolgált  főhadnagy ismerősöm mesélte a sáját történetét.

A szovjet filmek fesztiválja alkalmáből --nem túl kapatosan --lelőtte a medvét a vászonról !

A sorkatonák nagy örömére. 

 

A másik elvtárs jobb volt , ÜTI ként  -valszeg alig befolyásoltan - éjszaka felült a lovas szoborra 

 és bevonultak a cowbolyok , csak amig a tárban volt....!

 

Ott sok érdekes , "hőstettet " lehetett hallani.....

 

S ezek még sokáig boldogitották -akár az elöljáróikat , -akár a beosztottaikat.!

 

Előzmény: Sokat látott (150476)
Sokat látott Creative Commons License 6 napja -1 0 150476

Ebből a kis történetből is le lehet vonni azt a következtetést, hogy a honvédségnél is vannak állandó dolgok, mondjuk úgy hagyományok, ezek pedig a hülyeség és a hozzá nem értés. Az én történetem hadnagyánál hozzá kell tenni a törzsbe kerülés egyik kiváltó okát, az ütegnél bizonyított alkalmatlanságot. Hitelesnek tekinthető forrásom szokott mesélgetni erről a hősi időszakról, van abban kukoricalopástól kezdve, íróasztalon munkaidőben alvó másnapos hadnagyig minden. Én speciális magyar katonai hagyománynak tekintem, hogy a tehetségtelenek hamarabb léptek/lépnek előre, mint az alegységeknél kifogástalanul dolgozók, mert az is bevett szokás, hogy a jó munkaerőt nem engedik el a parancsnokok.

Előzmény: kovacsgyula44 (150475)
kovacsgyula44 Creative Commons License 6 napja -1 0 150475

Például hogyan kerülhetett hadnagy szakaszparancsnoki beosztásból ezredtörzs egyik beosztásába?

 

Amikor 63-ban megalakult a rakétadandár, lefordították az eredeti orosz állománytáblát és annak megfelelően toborozták az állományt, majd küldték ki Leningrádba átképzésre.Valaki azt fordította, hogy van a dandártörzsben egy bemérő tiszti hely. Jó lesz arra hadnagy is. Beiskolázták Pesti Albert Tibor hadnagyot. Mire visszajöttek főhadnagy lett, lejárt a várakozási ideje. Már a tanfolyamon kiderült, hogy hogy ez a beosztás valójában a dandár bemérő felderítő főtiszti beosztást takarja, és álláskörlet váltáskor ő vezeti a dandár felderítő csoportot. A FECSPK alá beosztva a dd HIF, MŰF, HDM FŐTI, stb. A főhadnagy elvtárs egrecírozta tehát a FECS-ben az alezredeseket, őrnagyokat. Nem volt szívbajos, élt a beosztásából fakadó hatalmával, ugyanakkor volt neki és a "beosztottjainak" is annyi diplomáciai érzéke, hogy ebből konfliktus sose kerekedett. 66-ban már százados volt, elvégezte a BME geodézia szakát, a ZMKA számítógépes központjának parancsnokaként ment nyá-ba, ma interneten elérhetetlen.

Előzmény: Sokat látott (150474)
Sokat látott Creative Commons License 6 napja -1 0 150474

Igen látszik, hogy nem vagy alezredes, több erre utaló információ is van az írásodban. Például reggel ötkor ki ír hozzászólást, talán egy éjszakás biztonsági őr. A saját rendfokozatomat én inkább az arra illetékes szervekkel osztom meg e fórum helyett. Ha szükséges, szívesen kommunikálok a vezetői alkalmasság kérdésében képzett szakemberekkel, mert véleményem szerint a mai honvédség állapotához nagy mértékben hozzájárul azoknak a vezetőknek a hiányosságai, akik fénysebeséggel kerültek magas polcra, kihagyva a szakmai fejlődéshez elengedhetetlen vezetői szinteket, valamint nem szereztek ott szakmai ismereteket. Például hogyan kerülhetett hadnagy szakaszparancsnoki beosztásból ezredtörzs egyik beosztásába? A körgyűrű min mozgási határ felemlítésére jelzem, hogy jó sok, munkával terhelt évet töltöttem elsőlépcsős alakulatoknál, ha mond neked ez a fogalom még neked valamit, tudod, hogy ott nem unatkoztunk.

Előzmény: Pzh (150472)
kovacsgyula44 Creative Commons License 6 napja -1 0 150473

Hétfőn Pécsett voltunk a toborzó irodában a szokásos találkozón, jelen volt az önkéntes területvédelmi zászlóalj parancsnoka is. Kérdésre elmondta, hogy törölték a lovas alegységeket a zászlóaljból, így megszűnt a lovas egyletek közvetlen anyagi támogatása. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy pl. pályázati úton nem juthatnak HM pénzekhez.

Pzh Creative Commons License 6 napja 0 1 150472

Köszönöm a javítást . Rosszul gondolod,nem vagyok alezredes. Önnel ellentétben 😢. Szolgáltam csapatnál és Bp en, igy például tudom Lentiből, hogy ami korábbi sz ben leírja, hogy egy vezető azért nem alkalmas magasabb vezetőnek, mert előtte "csak" dd.pk volt, az életében nem hagyta el a körgyűrűt. Bocsánat, megint kevertem😉

Előzmény: Sokat látott (150460)
_Berci Creative Commons License 2019.10.17 -11 0 150471

150466-ra celozva ...

Előzmény: _Berci (150470)
_Berci Creative Commons License 2019.10.17 -12 0 150470

 

– Katonai vonalon Magyarország a legjobb barátja Németországnak – véli Csiki Varga Tamás, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének munkatársa. Az elemző szerint a magyar haderőfejlesztési terv, a Zrínyi 2026 kidolgozása is a német féllel egyeztetve történhetett, katonai beszerzéseink 30-40 évre kötik össze a két országot. Csiki Varga Tamást a Bundeswehr fejlesztéséről is kérdeztük.

 

Aki ezt eddig nem vette eszre, annak valszeg nagyon rossz a szeme ...

 

Előzmény: kovacsgyula44 (150467)
kovacsgyula44 Creative Commons License 2019.10.16 0 0 150469
1v16masina Creative Commons License 2019.10.16 -2 1 150468

"Orbán Viktor cikkünk írásakor éppen a Türk Tanács bakui ülésén tartózkodik, ahol több autoriter vezetővel is találkozott már. Az egyikük Recep Tayyip Erdoğan török elnök, aki nemrég indította el katonai offenzíváját Észak-Szíriában, ennek köszönhetően kurdok és keresztények egyaránt menekülni kényszerülnek."

 

Már régen is motoszkált bennem, hogy a törökök miért ostromolták meg az egri várat?

Ha vennének egy csoportos belépőt, még körbe is vezetnék őket,“all inclusive”.

A bemutató után  haditechnikai konferencia a Várban a  rendezvényteremben, a " tüzeskerék" és az  " égőszurok" stratégiai alkalmazása Recep Tayyip Erdoğan fényességes szultán kalandozásaiban, majd kötetlen beszélgetés a gyönyörű szüzekkel a szaunában, a Paradicsomba vezető út megtalálásáról.

 

A magyarok pasája, Viktor Szarbán Tadzsikisztánban megkapta a "Szittyaturáni ködevők valagrend" aranyfokozatát.

Jelenleg f..sik a kumisztól, a sürgősségin ápolják.

kovacsgyula44 Creative Commons License 2019.10.16 0 0 150467
Hiryu27 Creative Commons License 2019.10.16 0 0 150466
kovacsgyula44 Creative Commons License 2019.10.16 -1 0 150465

Ez is egy totálisan off  poszt lenne, ha missziónk nem a kurdokat mentorálná Irakban.

Előzmény: Sokat látott (150464)
Sokat látott Creative Commons License 2019.10.16 -2 1 150464

Délelőtti írásomhoz csatolom az alábbi írást, ami vezérlő csillagunk messzi-távolban tett kijelentéseit taglalja-valószínűleg itthon felejtette a gyógyszereit.

 

Orbán Viktor cikkünk írásakor éppen a Türk Tanács bakui ülésén tartózkodik, ahol több autoriter vezetővel is találkozott már. Az egyikük Recep Tayyip Erdoğan török elnök, aki nemrég indította el katonai offenzíváját Észak-Szíriában, ennek köszönhetően kurdok és keresztények egyaránt menekülni kényszerülnek.

A másikuk pedig Nurszultan Nazarbajev kazah diktátor, akit az Euronews felvétele alapján külön is köszöntött. A miniszterelnök előbb gratulált Nazarbajevnek egy kitüntetéshez, majd azt mondta, hogy

A jelenlevők közül nem mindenki tudja, de Magyarországon vannak kipcsakok. Sok magyarban van kipcsak vér. Ezeknek van önkormányzatuk is. És Nazarbajev elnök úr a mindenkori elnöke a magyar kipcsak törzseknek is.

Amint a Euronews elmagyarázza, Orbán itt a nálunk kunok néven ismert népre gondolt, amely egy török nyelvű népekből – kipcsakok, sárga ujgurok, ázsiai kunok – álló törzsszövetség volt.

Nurszultan Nazarbajev 1990-től 2019 tavaszáig volt Kazahsztán elnöke, lemondása után róla nevezték el az ország fővárosát. Nazarbajev néhány éve azt mondta: náluk nem kell sürgetni a demokráciát.

Kiemelt kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Előzmény: Sokat látott (150463)
Sokat látott Creative Commons License 2019.10.16 -2 1 150463

Múlt héten találkoztam egy ilyen nagy kalapot viselő emberrel, de az egy romániai cigányvajda volt.

Előzmény: Atis57 (150456)
Sokat látott Creative Commons License 2019.10.16 -2 0 150462

Kezd átmenni bohózatba Benkő hakni körútja. A mi pénzünkből tartott állami alkalmazottak ahelyett hogy dolgoznának munkaidőben, ücsörögnek egy semmitmondó gyűlésen, ahol egy súlytalan miniszter úgy tesz mintha számítana a szava.

Előzmény: kovacsgyula44 (150459)
kristoof Creative Commons License 2019.10.16 -1 0 150461

 "A kezdeti sokk elmúlt, minisztériumi "jól-értesült" íróasztal huszárok találmánya volt az egész."

 

Pedig nagyon úgy néz ki, sajnos, hogy nem a huszárok találmánya volt az egész... :-( 

Előzmény: Pzh (150457)
Sokat látott Creative Commons License 2019.10.16 -2 0 150460

Gondolom rád is vonatkozik amit leírtál a jól-rosszul végzett munkáról.

Javaslom neked azt, hogy egy gondolatsoron belül ne keverd a magázást, és a tegezést, mert igen hülyén néz ki.

Előzmény: Pzh (150457)
kovacsgyula44 Creative Commons License 2019.10.16 -2 0 150459

A szokásos. A szokatlan, hogy Tünde ezredes asszony nem egyenruhában van, pedig beöltöztetésekor arról beszélt, hogy semmi katonásdi, alkalmanként reprezentálni kell egyenruhában. Ez most nem volt alkalom? Akkor mikor lesz?https://honvedelem.hu/cikk/eloadast-tartott-szegeden-a-honvedelmi-miniszter/

Sokat látott Creative Commons License 2019.10.16 -1 3 150458

Mondott ott ez a magyartürk még mást is. Szerinte a magyarországi kunok vezetője a mindenkori azerbajdzsán elnök. Pár dolgot szögezzünk le: vezérünk nem türk, nem kun, hanem egy másik népcsoport tagja, tehát bízza a kunokra, hogy kit tekintenek vezetőjüknek. Az azeri despota elnök nekem se kutyám-se macskám, tehát nem szívesen látom az országunkban. 

Bízok benne, hogy fővárosunk vélhetően épeszű új vezetése a programjába felveszi a budapesti zárt elmegyógyintézet rendbetételét, és oda elhelyezi rangra és korra tekintett nélkül a hibbantakat-aki jobban érti, a debileket.

Előzmény: kovacsgyula44 (150452)
Pzh Creative Commons License 2019.10.16 0 2 150457

Nem kel aludnod, vagy ébredj fel! Egy része publikus a többi fantázia és "begyulladt" alezredesek fantazmagóriája. A kezdeti sokk elmúlt, minisztériumi "jól-értesült" íróasztal huszárok találmánya volt az egész (cégek kivételével). Ez a jó hír, a rossz hír számukra, hogy dolgozniuk kell. Nem attól vagy szakember, hogy hosszú ideje valamit rosszul csinálsz!- ez Önre is vonatkozik!

Előzmény: kovacsgyula44 (150443)
Atis57 Creative Commons License 2019.10.15 -2 0 150456

Szia!

 

 Itt is elég mélyen -hirdette az igét ! Szabadka .

 

Előzmény: kovacsgyula44 (150452)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!