Aggregátor helyett esetleg nagyobb akksira kötni éjszakára vagy míg nem vagytok ott és mikor igen akkor az aggregáttal feltölteni az akksit. Egy 200ah-s kamion akksi elég sokáig tudná működtetni szerintem.
Először megyünk a családdal lakóautóval kirándulni, és szeretnék érdeklődni praktikák felől,hogy hogyan oldjuk meg hogyha minél többet szeretnénk nomád helyeken éjszakázni, de a klímára augusztusban viszont nagy szükség lesz várhatóan. Az aggregátort hogyan tudnám védeni vagy lopásgátlóval ellátni hogy amíg éjszaka üzemel valaki el ne vigye. Olyan helyeket néztünk ki ahol nem biztos hogy lesz másik lakókocsi/lakóautó. Van valami ötlet, tapasztalat valakinek?
El kell indulni, a többi az úgy is adja majd magát. Nálunk is tervbe van véve a közeljövőben túra. Több is. A lényeg, hogy kimozduljunk, menjünk, lássunk, pihenjünk. Az eső sem tart örökké és be lehet fűteni a lakóba, ha mégis hűvösre fordulna az éjszaka. Mi kell még?
Az általad elvárt megoldásról még csak nem is hallottam, sajnos. Viszont ha telepíted a házikók, akkor miért kell mobil emésztő? Ha van a helyszínen lehetőség én a házikótól távolabb ásnék egy szimpla emésztőt és oda vezetném a szennyvizet. Időnként persze bele kell locsolni egy kis lebontó folyadékot.
Van egy tiny house-om, aminek a szennyvízkivezetése csatorna rendszerű, azaz hagyományos wc van benne, nem “lakókocsis“ biológiai.
Most viszont olyan helyre telepíteném, ahol nincs csatorna, sem vezetékes víz.
Tudtok olyan kompakt megoldásról, amit a csatornakifolyóhoz tudok kötni, mint egy “biologiai emésztőt”, de mobil és tisztítható legyen, mint a lakókocsiknál.
A dc-dc konverterem tudja a lítiumot, a napelemes töltésvezérlőm is, a hálózati töltőm nem optimális hozzá, de a használati profilunk szerint évente pár alkalommal fogjuk hálózatra dugni a verdát, azt megoldja a BMS.
Előre bocsátom, nem néztem meg. Én nemrég cseréltem ki a fedélzeti akkut a lakóautómban egy épített LFP-re. Egészen más világ. Az ólomakku lejárt lemez.
Ezek szerint nem egyformán működnek a gázrendszerek. Van ez így. Mindenki megtanulja, hogy a saját lakójában lévő rendszertől mit várhat el. Akkor kell gyanakodni, ha nem a megszokott módon történnek a dolgok. Egyébként meg minden rendben van.
Hát nem tudom de én kinyitom elöl a gázcsapot mire bemegyek a lakóba már mindenhol megfelelő a gáznyomás soha nem kellet várnom egyetlen másodpercet sem elég volt az az idő még az első tárolótól a lakókocsiba értem ez kb 5-7 másodperc
Hidd el a fúvóka tisztítást én sem magam találtam ki a karavándorban mondták amikor a hűtőmhöz vettem fúvókát kimondottan figyelmeztettek hogy ne is piszkáljam fizikailag egyébként lehet kapni sűritet levegős sprét elektronikai műszereket szoktak tisztítani vele pl laptop számítógép stb
A saját tapasztalataimat írtam meg: nekem sem gyullad be a konvektor, a hűtő és a tűzhely sem, ha hónapokig nem használok gázos fogyasztót. Nálam a feltöltődési idő 0,5-2 perc. A hűtőm van a legmesszebb (csővezeték nyomvonalon mérve) a gázpalacktól, ott kell a legtöbbet várnom.
Az előzőekben leírt fúvókatisztítási módszert nem én találtam ki, tapasztaltabbaktól lestem el. Nekem bejött, így nyugodtan merem ajánlani másnak is. Biztosan működik a sűrített levegős kifúvatás is, de ennek feltétele, hogy legyen egy kompresszor a közelben.