"Roger mentioned in an interview with journalists that he is surprised how well he hits the ball. But it was clear that he won't play singles. He doesnt have this option. He will most likely play doubles on Friday. Borg agreed with this."
Köszöntelek benneteket kedves Roger rajongók! Régen jártam itt, talán 2019 Wimbledon döntő után, de mindig figyelem a Rogerről szóló cikkeket. Most a visszavonulás alkalmából szeretnék itt lenni veletek a Laver Kupa alatt! Fáj, hogy nem lesz többé, eddig azért kicsi remény kedtem,hogy talán még Baselban játszik és ott köszön el! Tudomásul veszem és remélem jelen lesz valamilyen szinten a teniszéletben! Ünnep lesz ez a hétvége, fájó és egyben felemelő és büszkeséggel teli! Roger vigyázz magadra és családodnak, jó egészséget és sikereket az életben!
Óhh kedves Opistho! Már lassan egy éve köszöngetek el tőle és ez akkor is így lenne, ha az idén netán mégis játszott volna Wimbledomban. Sajnos, vagy hálistennek nem egyformán gondolkodunk meg búcsúzkodunk..., így szép a világ!
2021-ben a füves szezonban előjött nála a térdprobléma.
Illetve 3 térdműtét nem kevés...Próbálta ő, de a nemrég kiderült újabb térdprobléma reménytelenné tette a visszatérést - egy ismételt térdműtéttel és rehabilitációval már csekély lett volna az esélye.
Már a múltkor is leírtam, sajnos ezek az ízületi vagy csípőműtétek elég nagy részben már csak kvázi kármentések, nem igazán lehet helyreállítani velük az eredeti állapotot.
Ha sikerült volna jobban megőrizni az ízületek mozgékonyságát, akkor talán. Mivel nem sikerült, így a feladat kb. "mission impossible".
Na, most alaposan átolvastam a Laver Kupa szabályzatát és szerintem rájöttem, hogy hogyan oldható meg, hogy ne kelljen egyéni játszania. Ha hivatalosan nevezik egyénire és párosra is, de az egyéni előtt azt mondják, hogy túlterhelte a térdét, akkor beugorhat helyette a pót-csapattag, akit az esetleges sérülések miatti helyettesítésre hívtak be, aki ebben az esetben Berrettini lesz. Szóval így megoldható, ha hivatalosan nevezik és a meccs előtt szólnak, hogy inkább Berrettini.
Viszont az azt jelentené, hogy az utolsó egyéni mérkőzése 2021 Wimbledon volt. És persze a negyeddöntős eredmény és a 0-6 után lehet azt mondani, hogy abból már lehetett látni, hogy vége. De azt sokan elfelejtik, hogy az már egy negyeddöntő volt, előtte 2 nappal Lorenzo Sonego-t úgy verte el 3 szettben, hogy csak na, meg Norrie és Gasquet sem tudott ellene sokat tenni előtte. Szóval ha ezúttal egyetlen egyes mérkőzést sem tud lejátszani, akkor az a térd még a tavalyi, 2021-eshez képest is sokkal jobban tönkre lett téve. Ki csinálta vajon az utolsó műtétet? Van orvosi diplomája az illetőnek?
Senki nem "hőzöngött", egy kérdést tettem fel, ami szerintem logikus és teljesen normális kérdés, de ezt nem sikerült felfognod, ahogy a visszavonulásának módjáról írtakból sem értettél meg egy szót sem, ahogy látom, de hát ahhoz némi ész is kellene, amivel nem mindenki rendelkezik... Javaslom, hogy olvasd el még egyszer, hogy mit kérdeztem, vagy legalább próbálj meg egy mondatot nagybetűvel kezdeni.
Ha nagyon nem megy neki, nyilván nem, de nekem inkább az jött le, hogy a nyilatkozók egyszerűen elfelejtették, hogy ez a szabály létezik, azaz lehet, hogy majd amikor a versenybeosztás zajlik, akkor az ottani szervezők/csapattagok/kapitányok szólnak, hogy van ez a szabály és el tudom képzelni, hogy azt mondják Rogernek, hogy kibújhat ez alól ha akar, de az sem lehetetlen, hogy Roger meg akkor inkább már játszani akar, ha már ez a szabály. De meglátjuk. Ha egyáltalán tud játszani, akkor az hogy 1 vagy 2 meccs, nem számít olyan sokat. Ha egyet sem tud, akkor meg párost sem.
Ennek semmi értelme. Tudják, hogy mi a szabály. Ezen az alapon azt is mondhatnák, hogy mondjuk elindul Bázelben, de rögtön a negyeddöntőben játszik. Azt sem engednék neki. Nem lehet csak párost, a szabályzat szerint, minden játékosnak kellett egyest is a torna történetében, hogy részt vehessen.