Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.10.11 0 0 125
Bad motor..

:-)
Előzmény: Badmotorfinger (123)
-Kirikou- Creative Commons License 2004.10.11 0 0 124

Ez így érdekes és elgondolkodtató....

 

Az ember megveszi a vadiúj gépét, hazaviszi, kipróbálgatja, és azt mondja, hogy nekem ennél már nem is kell jobb soha.....   csak obikra kell szórnom a pénzem.

 

Aztán jönnek évek multán a gecimaci marketinosztagosok, és kidobnak egy pormentesített gépet, és akkor az ember már megint cserélhet egy vázat, és hazaviszi, és mondja, ennél már nem kell jobb, és telnek múlmak az évek, sunyi gyártó kidob megint egy új modelt 80millió Mp, ISO 32000, belső IS, stb, emberke megy megveszi, hazaviszi, kipróbálgatja, és azt mondja, hogy nekem ennél már nem is kell jobb soha.....   aztán megint telnek múlmak az évek telnek múlnak az évek, és az emberke vesz egy q**va mobilt, amibe benne van még a videjókamera is , meg a hajszárító, és a lágszagspré..... és boldogan él míg meg nem hal :)

 

Előzmény: Badmotorfinger (122)
Badmotorfinger Creative Commons License 2004.10.11 0 0 123
A betűméret rapszódikus alakulásáért szeretett fórummotorunk felel ! 
Előzmény: Badmotorfinger (122)
Badmotorfinger Creative Commons License 2004.10.11 0 0 122

A minap találtam egy friss interjút egy szlovén oldalon a Canon Kelet-, Észak-kelet Európai, Közelkeleti és Észak-Afrikai megbízottjával Takaya Iwasaki-val. A nyilvánvaló mellébeszélésen és marketingszövegen kívül elég érdekes dolgokat ki lehetett hámozni belőle a cég terveiről, így gondoltam lefordítom és beszúrom valahová.

Csupán a nyomtatókra vonatkozó pár mondatot hagytam ki.

Az interjú október 6-án kelt, tehát elég friss dolgokról van szó.

Az esetleges félrefodításokért elnézést. Igyekeztem.

 

"- Tudja mennyi EF objektívet értékesítettek 1987 óta ? A Minolta 16 lillió AF Rokkor optikáról beszél, a Sigma 10 millióról a Nikon pedig 35 millióról 1959 óta.

TAKAYA: Utána kell néznem. Szeretnék pontos számokat mondani, így majd felveszem a későbbiekben jelezni fogom a pontos adatot. (Megkaptam a pontos számot másnap. 26 millió.)

- Mikor tervez a Canon bármilyen porvédelmi eljárást bevezetni ?

TAKAYA: Nagyon sok kérés érkezik hozzánk, hogy tegyünk valamit ellene és szerettük volna bevezetni a 20D-nél, de végül faragnunk kellett a költségeiből. Azt mondtuk, hogy inkább alakítunk még rajta, tehát eltökéltük, hogy teszünk a porvédelem érdekében, de még dolgozunk rajta.

- Az Olympos fejlesztési vezetői azt hangoztatják, hogy a képstabilizátorok jövője egy ahhoz hasonló rendszer, mint amit a Minolta alkalmaz jelenleg, tehát a vázba épített stabilizátor. Mi a Canon véleménye ezzel kapcsolatban ?

TAKAYA: Bízunk a saját optikai stabilizátor rendszerünkben, de mint tudja minden esetben megfontoljuk a jobb lehetőségeket is. A Canon rendszer alkalmas, mind az optikában, mind a vázban elhelyezett stabilizátor működtetésére, de mi a legjobb módszert választjuk az adott időben, így jelen esetben az optikai stabilizátor mellett vagyunk.

Ha a jövőben több igény lépne fel a professzionális fotósok részéről, hogy a vázakat szereljük fel vele, akkor készek lennénk megtenni, de jelenleg a dolgok maradnak, ahogy vannak.

- Ki adta el a Nikonnak az optikai stabilizátor technológiát ?

TAKAYA: A Canon és a Nikon is nagyon sok pénzt fektetett ezen új technológia kifejlesztésébe.

- De nem azonos az IS, VR, OS technológia ?

TAKAYA: Nagyon sok köztük a különbség, de a legfontosabb dolog a funkció.

- Van a Cannonnak bármire egyedi szabadalma ?

TAKAYA: Tudvalévő, hogy most a Nikon is a CMOS technológiát kezdi el használni, de ez nem jelenti azt, hogy ugyanolyat. A CMOS technológiák között nagyon sok különbség lehet, viszont a fotósok részéről a minőség a döntő.

- A Nikon most jelentette be a D2x-et Sony CMOS szenzorral.

TAKAYA: Mivel ugyanazt a technológiát fejlesztik.

- Sokat költ a Canon az új technológiákra és szabadalmakra ?

TAKAYA: Nem csak a fogyasztási cikkeink, de a teljes Canon termékskála tekintetében a bevételeink 30%-át fordítjuk új technológiák kifejlesztésére, valamint ezek szabadalmaztatására. Nem túl olcsó dolog a szabadalmaztatás. Ez az egyik előnye a Canonnak.

- A Kodak is ily módon teszi ?

TAKAYA: Van egy különbség a Kodak és a Canon között. Mindkettőnknek rengeteg szabadalma van, viszont a Kodaknak nincs meg a technológiája, hogy használja ezeket a szabadalmakat egy termék bevezetésére.

- Be fog lépni a Canon a mobil telefon optika piacra ?

TAKAYA: Sok mobil telefon gyártó kért már föl bennünket, de jelenleg nem tervezzük, hogy objektíveket készítsünk erre a piacra, mivel a lencséinket a jobb fényképezőgépek gyártásához szánjuk.

- Ön szerint a mobil telefonok kiszorítják majd az olcsó digitális fényképezőgépeket ?

TAKAYA: Szerintem mindkettő megmarad. Természetesen a mobilok nagy piaci részesedést fognak kivívni, de az olcsó digitális fényképezőgépek is tovább élnek majd, mivel más a felhasználási területük. A digitális fényképezőgép egy fényképezőgép, a kamerás mobil telefon pedig egy "mindenes" szerkezet. Hiszünk abban, hogy az olcsó digitális fényképezőgépek nem tűnnek el.

Ami ebből fontos számunkra, hogy a kamerás mobil telefonok egyre több lehetőséget teremtenek majd a fotózásra. Azt szeretnénk ha mindenki fotózna. A fiatalok sok fotót készítenek mobil telefonnal és sokuk rájön majd, hogy jobb minőségre van szüksége, így minőségibb fényképezőgépre vált.

Hasonló dolog történt tíz éve, amikor az eldobható fényképezőgépek megjelentek. Sokan aggódtak, hogy eltűnnek majd a hagyományos fényképezőgépek. De az egész magával hozta a mind több fotó készítésének lehetőségét is. A Canon mindig minőségi fényképezőgépeket igyekszik gyártani olyan embereknek, akik többre vágynak és második vagy harmadik gépet is szeretnének vásárolni.

- Várhatunk még több videó funkciót a digitális fényképezőkben ?

TAKAYA: Tudvalevő, hogy digitális videókamerákat is gyártunk és a jelenlegi elképzeléseink szerint ez egy különálló termékskála is marad. A videókamerák és fényképezőgépek egyszer majd összeolvadnak, de addig még eltelik egy kis idő. Számunkra ez tulajdonképpen lényegtelen. Rengeteg tárolási forma létezik. A videó DVC-t, szalagot, lemezt és memóriakártyát is használ. A digitális fényképezőink mindenféle flash kártyákat használnak. Ebből az egészből idővel egy tárolási forma lesz mind a videó, mind a fotó számára és ennek következtében egy termékké válnak.

- Tervezik hogy bejelentenek felső kategóriás EF-S optikákat a közeljövőben ?

TAKAYA: Természetesen. Mindig 5 éves ciklusokban tervezünk, így a következő 5 évben felső és közép kategóriás, valamint néhány teljesen egyedi EF-S lencsét is kifejlesztünk. Mindezek a professzionális elvárásokon alapulnak majd, bár ugyanakkor a DSLR-ek népszerűsége is tovább erősödik a nem profi felhasználók körében, éppen ezért mindkét szegmens számára fejlesztünk majd objektíveket. Ez már nem is kérdéses, de mint a professzionális fotóipar vezetőinek, nekünk mindig a legmagasabb minőségű termékekben és technológiákban kell gondolkodnunk.

- Jelenleg az EF-S objektívek kb. 30%-al drágábban, mint EF megfelelőik. Marad ez az árkülönbség, vagy árcsökkenés várható ?

TAKAYA: Ez a költségek csökkenésétől és a minőségi szint megtartásától függ. Elsődleges szempontunk az volt hogy a lehető legjobb minőséget érjük el. A következő lépés az lesz, hogy a minőséget megtartva lefaragjuk a költségeket és így még elérhetőbb árat kínáljunk.

- Meddig várhatjuk még a Canontól, hogy megmarad a filmes gépek fejlesztésénél ?

TAKAYA: Nem akarjuk befejezni a gyártásukat. Egyáltalán nem. A világon sok ország van, ahol az emberek nem engedhetik meg maguknak a digitális termékeket, vagy lehetőségük nincs rá, hogy beszerezzenek ilyeneket. Újra hangoztatnom kell, hogy piacvezetőként nem állhatunk le a gyártással. Egyfajta felelősség, hogy filmes EOS fényképezőgépeket is kínáljunk.

- Tehát továbbra is számíthatunk az új EOS 1v-re ?

TAKAYA: Az emberek a mai napig vásárolják az EOS 1v-t és EOS 3-t. Őket is ki kell szolgálnunk.

Bizonyára tudja, hogy én az afrikai piac felelőse is vagyok és ott sokan vannak, akik fotózni szeretnének Sajnos sokuk nem engedheti meg magának egy digitális fényképező beszerzését és pont emiatt kell folytatnunk.

- Már a Nikonnak is van stabilizátora a profi optikáiban, vannak hasonló objektívjei, stb. Nagyon sok technológiájuk már közel tíz éve megvan a Canonnál, de mostanra nagyon közel kerültek. A kérdés az...milyen új technológiát várható ? Gondolom a Canonnak van valami újdonság a tarsolyában !

TAKAYA: Sok új technológiát fejleszt jelenleg is az R&D (Kutatás és Fejlesztés) részlegünk, de nem tudom pont melyik fog megjelenni. Szóval még én is kíváncsi vagyok mit teszünk majd termékeinkbe.

- Mikorra várhatunk nagyobb LCD-ket ?

TAKAYA: [nevet]... Mi is ezt kérdeztük a Canon Tokio-tól.

- Ez például az egyik legjobb tulajdonsága az új Minolta gépnek. Talán az LCD-ik nem Canon gyártmányok ?

TAKAYA: A technológia a mienk, az alkatrészek nem.

- Jól gondolom, hogy a Canon többnyire a saját technológiáját igyekszik használni, ha lehet ?

TAKAYA: Mint tudja éppen most léptünk be egy új bejelentéssel a monitor üzletágba. Nem LCD-ről, nem plazmáról, hanem SED (Surface-conduction Electron-emitter Display) technológiáról van szó. Talán ezt a technológiát használjuk majd a jövőben a fényképezőgépeinknél is. Alacsony ár, kis fogyasztás és magunk gyárthatjuk.

- Miért nem használnak CMOS-t a kompakt fényképezőgépeiknél ?

TAKAYA: A költségek miatt. Megtehetnénk, de végfelhasználói ár magasabb lenne. A felhasználó, aki kompakt kamerát vesz inkább az árra koncentrál és nem a minőségre. Szerintünk jelen pillanatban még nem megfelelő a technológia.

- Mikorra várhatjuk, hogy a képérzékelők ISO érzékenysége meghaladja a 3200-at ?Ez egy nagyon hasznos fejlesztés lenne mindannyiunknak, akik kedvelik az adott természetes fényben való fotózást.

TAKAYA: Csak annyit mondhatok, hogy ez azon dolgok egyike melyen R&D részlegünk jelenleg is dolgozik.

Meglehetősen körülményes dolog az eltérő felhasználói igények figyelembevétele számunkra. Egyesek gyengébb fényben, mások erős fényben használják gépeiket, vannak akik -45 fokban, megint mások +50-ben. Elég nehéz lefedni ennyire széles igény spektrumot egyszerre, de ahogy korábban említettem, vannak prioritást élvező kutatásaink, időt fordítunk bizonyos fejlesztésekre és megpróbáljuk az adott időben legjobb technológiát nyújtani. Nehéz kalkulálni, hogy egy bizonyos fejlesztés mikor jelenjen meg.

- A kompakt digitális fényképezőgépek mely szegmensében várják a legnagyobb nyomást versenytársaik részéről ? Hová kívánnak leginkább összpontosítani, hogy a konkurencia előtt maradjanak?

TAKAYA: Versenytársaink mindig az olcsóbb gépek irányából szorongatnak minket. Mi mindig a lehető legjobb minőségre törekszünk és ez bizonyos anyagi ráfordításokkal jár.

- Mostanában sok gyártó kínál "divatos" megjelenésű gépeket. Várhatunk ilyet a Canontól is ?

TAKAYA: Azt hiszem igen. Ez egy ilyen folyamat, az emberek még szélesebb választékot kapnak majd. Most mi is dizájnon alapuló termékeket keresünk.

- Kizárólag japán formatervezőkkel dolgoznak, vagy más országbeliekkel is ?

TAKAYA: Főként japánokkal. Korábban dolgoztunk olasz formatervezőkkel is , de mostanra megvannak a saját japán tervezőink is.

- Mennyi fényképezőgépet értékesít ez évben a Canon, beleértve a digitális és a filmes eladásokat is ?

TAKAYA: Nagyjából 15 millióra számítunk.

- Mi a helyzet a kamerás mobil telefonok összeköttetésével ? Implementálják majd a Bluetooth technológiát a jövőbeli modellekbe ?

TAKAYA: Gondolkodunk ezen, de ez nem csak a mi technológiánk, másrészt a képek nagy méretűek így hosszú áttöltési időt igényelnek.

- Jelen pillanatban két felső kategóriás digitális fényképezőgépük van. Várható, hogy a következő generáció csak egy gépen alapul majd, amely egyaránt gyors és nagy felbontású ?

Takaya: [bólint] igen

A Mamiya bejelentett egy új gépet 22 megapixellel a divatfotósok számára, akik talán többet kívánnak ?

TAKAYA: A mi ajánlatunk ezeknek a fotósoknak jelenleg az 1Ds mark II.

- Önük szerint fontos az, hány megapixeles egy fényképezőgép ?

TAKAYA: Újra azt kell mondanom, hogy a célunk a legjobb minőségű termékek előállítása, kategóriájukban a legjobb áron.

- Mostanság az új probléma az objektívekkel van, a felbontás nem elég jó a digitális fényképezőkhöz képest. Terveznek valami változtatást ?

TAKAYA: Ahogy az elején kifejtettem, a fényképezőgép is nagyon fontos a kép elkészültében, így semmi sem indokolja, hogy változtassunk a technológián, but to implement the technology to work for us. Ez a lencse technológia nem csak a fényképezőgépek esetében alkalmazott, de a videókamerák, másológépeknél is, satöbbi.

- Úgy tűnik a jövőben két irányvonalon lesznek objektívjeik, az egyiken az APS méretű, a másikon a hagyományos 35mm-es "képérzékelőkhöz".

TAKAYA: Amelyik méret a felhasználóknak megfelel. De mi nem fogunk ragaszkodni csupán egy technológiához.

- Lehetséges lesz, hogy a jövő fényképezőgépeiben csak az érzékelőt kell cserélni ? Úgy értem egy kis szenzort egy nagyobbra.

TAKAYA: Jó ötlet,de legyen ez is meglepetés. Nagyon sok nehézségbe ütközik egy ehhez fogható dolog kifejlesztése. Nem csak a szenzor az, amin változtatni kéne, de a teljes technológia kombinációján is.

- De ha megnézi a Nikon F6-ot, a filmes gépet, akkor nem úgy fest mint ami digitális hátfal fogadására is alkalmas ?

TAKAYA: Biztos vagyok benne, hogy az embereink a központban fontolgatják ezt a technológiát és a jövőben talán találkozunk is vele."

P.Peter Creative Commons License 2004.09.21 0 0 121
Van már néhány gyári tesztkép, lehet szőrözni a pixeleket :-) Modemmel nem ajánlott.
Előzmény: hsoma (120)
hsoma Creative Commons License 2004.09.21 0 0 120

(Huhhhhhh) Ejnye ez a Canon... Itten hitegeti a jónépet, aztán meg szaros 16MP -vel akarja kiszúrni a szemeteket?

Előzmény: Badmotorfinger (115)
hsoma Creative Commons License 2004.09.21 0 0 119

OK. Bocs a túlkapásért.

üdv: hsoma

Előzmény: Törölt nick (117)
_SL8R Creative Commons License 2004.09.21 0 0 118
4 új gépet jelentett be a Canon
Kütyü hírmondó
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.21 0 0 117
hsoma,

bocs, én Kihagytam a smileit, márhogy nem értelmezni, hanem beleirni.
Előzmény: hsoma (114)
Badmotorfinger Creative Commons License 2004.09.21 0 0 116

Jól be lett jelentve:

 

Canon EOS 1Ds Mark II.

 

Badmotorfinger Creative Commons License 2004.09.20 0 0 115

Nos, úgy tűnik a 2Ds inkább 1Ds Mark II. névre hallgat majd és 22 megapixel helyett vacak 16,7 megapixeles lesz csak :)

 

http://www.eos-d-slr.net/1ds_mark2.html

 

Persze, ha ez igaz !

hsoma Creative Commons License 2004.09.18 0 0 114
a szmájli már nem értelmezhető?
Előzmény: Törölt nick (113)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.17 0 0 113
nekem meg lesz 47mm-es szupernagylátó 6x12-re... naésakkormivanugye.
Előzmény: hsoma (112)
hsoma Creative Commons License 2004.09.17 0 0 112

beindultak, a D2X -ben már CMOS van, de maradt a másfeles szorzó (de nekünk van 10.5mm -es halszemünk;)))

Előzmény: Törölt nick (111)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.17 0 0 111
jó az a nikonosoknak is, nagyon tekernek a canon után, reagálni fognak.<br>más kérdés, hogy mennyi idö alatt hozható be a tech lemaradásuk (cmos stb)
Előzmény: hsoma (108)
Szeder Creative Commons License 2004.09.16 0 0 110
Vagy teremt egy teljesen új árkategóriát... (;
Előzmény: WiZARD (109)
WiZARD Creative Commons License 2004.09.16 0 0 109

de jó lenne ha igaz lenne.

talán 1Ds/1D mark II árát picit lejjebb nyomja

Előzmény: Badmotorfinger (107)
hsoma Creative Commons License 2004.09.16 0 0 108
Mi Istenünk, Jó Istenünk, légy a Nikonosokkal!
Előzmény: Badmotorfinger (107)
Badmotorfinger Creative Commons License 2004.09.16 0 0 107

A francia Chasseur d'Images fotós lap weboldalán van egy elejtett mondat a Canon legújabb DSLR-jéről, mely kissé felzaklatta most a külföldi fórumokat.

 

Az új gép állatólag az EOS 2D nevet kapja majd és 22megapixeles érzékelővel szerelik. Bejelentését szeptember 27-re várja a lap.

 

 

A hírt (kacsát) más oldalak is közlik, de az említett francia lapra hivatkozva. Pl.   http://www.digitalkamera.de/

tww Creative Commons License 2004.09.14 0 0 106

EOS-M42 konverter 4100ft/db, érdeklődni 20/3739981

és akkor rámennek a régi jó zeis 16mm vagy 20mm obik :-)

Thomas

_paha_ Creative Commons License 2004.01.29 0 0 105
Badmotorfinger Creative Commons License 2003.12.01 0 0 104
Előzmény: Badmotorfinger (103)
Badmotorfinger Creative Commons License 2003.12.01 0 0 103
Előzmény: Badmotorfinger (102)
Badmotorfinger Creative Commons License 2003.12.01 0 0 102
De jó, hogy ekkora trágya ez az index fórum, hogy össze-vissza tördelte a HTML tag-eket !

De legalább gyors :)

Előzmény: Badmotorfinger (101)
Badmotorfinger Creative Commons License 2003.12.01 0 0 101
A Sigma új, DSLR gépekre optimalizált üdvöskéi (főként 10D, 300D és 1D vázakkal):

12-14mm f/4.5-5.6 (900 Euro)

12mm/4.5
12mm/4.5
12mm/4.5

18-50mm f/3.5-5.6 (140 Euro ?)

18mm/4
18mm/3.5
18mm/8

makimano Creative Commons License 2003.11.12 0 0 100
Köszi, tanulmányozom a témát...
Előzmény: DigitAir (97)
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.12 0 0 99
imádom megválazolni a saját kérdéseimet :-))

http://www.outbackphoto.com/artofraw/index.html - egy csomó raw háttérinfo. Ajánlom mindenkinek!

Törölt nick Creative Commons License 2003.11.12 0 0 98
mi ez a linear conversion? tud valaki összefoglaló 3 mondatot? van ilyen mós a breezeben, asszem a C1ben, a Canon File Viewerben - de nem találtam sok magyarázatot eddig.
Előzmény: DigitAir (97)
DigitAir Creative Commons License 2003.11.12 0 0 97
Tegnap igértem egy linket a D30 Linear RAW-ról:
Pekka D30 fotók
Előzmény: makimano (87)
pggp Creative Commons License 2003.11.11 0 0 96
ebay:
Köszi, beleolvastam.
Sobotka:
Nekem is drágának tűntek, az Opera mögött megnézem, ha arra járok.
Előzmény: ctrab (95)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!