Egy kis útbaigazítás kellene. Tervezem, hogy megpróbálkozom gombatermrsztéssel, csupán 2-3 zsákkal kezdetben. Ahogy nézem van hozzá megfelelő helyiségem. Olvastam egy olyat, hogy kukoricaszárat ha 1cm körülire feldarabolja az ember és összezúzza az jó töltőanyag lehet a zsákhoz. Utána csak a csírával oltjuk és elhelyezzük. próbálta ezt a módszert valaki? Vélemények a dologról? Előre is köszi.
Kalocsán vagy környékén keresek olyan gombatenyésztőt, aki szívesen alakítaná át a használaton kívüli nagy alapterületű (kb. 150-200 nm) pincénket gombatermesztésre alkalmas üzemmé, ahol a gazdálkodást saját maga egyedül is elvégezné. A pince fölött falig csempézett, kb 60 nm további gombatermesztésre alkalmas helyiség áll rendelkezésre.
A pince szuterén jellegű, víz és ipari áram biztosított, teherautóra rakodáshoz megfelelő helyiség áll rendelkezésre.
A házban továbbá rendelkezésre áll egy szintén nagy alapterületű padlás is. A megtermesztett gomba exportálásában, vagy multinak történő beszállításában/eladásában segítséget tudok nyújtani.
Akinek felkeltette az érdeklődését a lehetőség, az kérem a herceg@upcmail.hu címre írjon egy bemutatkozó levelet, amely tartalmazza a gombatenyésztésben szerzett jártasságokat, képességeket, valamint ha van, akkor referenciát is.
Miskolci vagyok,és zsákos laskagombát vennék,nagyobb tételben.Segítséget kérnék abban a tekintetben hogy honnét érdemes rendelni,bár ,nem túl nagy a választék.
Szia!Nekem van egy eladó gombatermesztö satram,4x11m-es,10cm-es szigeteléssel,klímaval v akar anélkül is.Tel 06305899501 barmely napszakban hivhato,v e-mail:salirobi30@gmail.com
Nyíregyházán eladó 200db érlelt(nem átszövetett)shiitake termőblokk tehát egy-két héten belül terem nem kell utóérlelést végezni,minimum 50db vehető ára:3300ft/db kérésre küldök képet! Érdeklődni:salirobi30@gmail.com
Igen, tisztában vagyok vele. (Shii take oltóanyagra gondoltam, a többi esetben pedig blokkokra) Eddig csak a gombajón láttam hasonlót, de nem akarok fejest ugrani bele. Pláne ha van közelebb is jó minőségű.
Elnézést csak korábbi hozzászólásban láttam a kerecsendi kapcsolatot.
Az nincs messze tőlem, de köszönöm az infokat utána nézek.
Nehéz lenne most fix árakat mondani, mindenkinél más és más. Csiperkegomba komposztot a Bio-Fungi Kft. és a Korona Gomba állít elő. Laskagomba blokkot a Pilze-Nagy Kft. és még több kisebb vállalkozás. Farönkös megoldást nem forgalmaz senki, azt neked kell magadnak elkészíteni úgy, hogy egy farönkbe fúróval lyukakat fúrsz és a lyukakat beoltod laskagomba, vagy shiitake csírával.
Szervusztok Gobatermesztők!Tanácsra lenne szükségem. A telkemen van egy 6 éve derékmagasságban kivágott diófa és az alsó részén nagy örömömre megtelepedett a téli fülőke.A házam kertjében pedig egy hasonlóan kivágott fenyőfa.Kérdésem az lenne hogy miként lehetne ezen a fenyőtörzsön gombát termelni és milyen fajtát?Ez a törzs eléggé napsütötte helyen van.
Kedves kínai balos csinálok rola képet és felteszem
58t én vagyok csak duplázott a forumra irt levelem valószinü roszindulatú féreg vot az oka . probábol bejelentkeztem más néven de az sesegitett format C: meg oldotta a gondom most már jó