Keresés

Részletes keresés

Urh 4 Creative Commons License 2012.04.10 0 0 177

Segítségeteket kérem! Élvefogó nyestcsapdát keresek, mert nekünk is nyest keseríti az életünket, legalábbis minden jel erre utal!

Akinek van ilyen csapdája és már nincs rá szüksége,szivesen megvenném!Kérem jelezzetek,hogy mindenki jól járjon!

mike13 Creative Commons License 2012.01.11 0 0 176

Üdvözletem!

 

Ha valaki sikeresen eltávolította a nyestjét a háztól, és csak útban van a megbízható élvefogója, szívesen megvenném (v. bérelném egy időre).

Ha lehet nem vennék egy új csapdát 10e körül, ha a használt is ugyanúgy működik...

 

Emailben jöhetnek ajánlatok.

Sihuhu Creative Commons License 2012.01.09 0 0 175

Üdv!

 

Megint nyestpiszkot találtam a padláson. :-( Hol lehet Budapesten élvefogó csapdát vásárolni?

 

Köszi.

 

Zsolt 

bony1 Creative Commons License 2011.12.17 0 0 174

Köszönöm a választ (legalább elrakhatom karácsonykor ezt a ronda csapdát az erkélyről).

Előzmény: kalasnikov (173)
kalasnikov Creative Commons License 2011.12.16 0 0 173

Magányosan él, csak a nyár közepén esedékes párzási időszakban tartanak együtt.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Nyest

 

Persze ettől még folytathatod...

Előzmény: bony1 (172)
bony1 Creative Commons License 2011.12.09 0 0 172

Sziasztok.

Ma éjjel fogtunk egy nyestet élvebefogó csapdában (Pécs belvárosában).A kérdésem csak az lenne, hogy ezek a dögök "magányos harcosok" vagy folytasuk még a vadászatot???

kalasnikov Creative Commons License 2011.12.03 0 0 171

Nyilván. 9eFt-ért már megfelelő méretű, masszív ketrecet kapsz.

Előzmény: Scholl4 (170)
Scholl4 Creative Commons License 2011.12.03 0 0 170

Az utóbbi időben sok gyenge minőségű élvefogó került a piacra... A csirkedróttól csak hajszállal erősebb anyagon kirágja magát a nyest.

A lényeg, hogy gyanúval kell élni a párezer forintos ketrecekkel kapcsolatban.

Előzmény: kalasnikov (169)
kalasnikov Creative Commons License 2011.11.23 0 0 169

Ők valószínűleg tudnak segíteni:

http://nyestcsapda.blog.hu/

 

Az oldalon látsz egy zöld csapdát. Ilyet vettem a szomszéd utcában levő kertészeti boltban 9eFt-ért (vidéken). Fogni nem sikerült vele, de egy korábbi hozzászólásomban elolvashatod, hogyan szabadultam meg a nyesttől.

Előzmény: mikey mops (167)
sz30 Creative Commons License 2011.11.22 0 0 168

én is vettem spray, ráfújtam a motortérre, kerékre belülről. Azóta mintha csend lenne. De a motorháztető belsején lévő szigetelőfóliának felét megette! Azóta ponyvával letakarom az autót éjszakára, tudom, simán alá tud bújni, de azóta nem láttuk nyomát. Lehet, hogy megijedt tőle. Sőt még egy benzinbe, olajba mártott rongyot is az autónál 'felejtettem', és ez is jónak bizonyult.

 

Előzmény: Balamber:) (161)
mikey mops Creative Commons License 2011.11.17 0 0 167

Sziasztok!

 

Segítséget szeretnék kérni olyan embertől aki felismeri a képeken látható lábnyomokat.

Nem tudjuk biztosan mi szaladgál a padláson kb 2 hete.

Először patkányra gondoltunk,de nem vagyunk benne biztosak...

Néhány ismerősünk szerint nem patkány,hanem menyét vagy nyest.Szerintük ugyanis a patkány nem csinál ilyen zajt és a lábnyoma sem ilyen,azt nem tudom honnan tudják milyen a patkány lábnyoma....szerintem lehet ilyen.Álltalában estefelé kezdődik el a kaparás ,rágás,futkározás .A kakiját nem fedeztük fel eddig,azt hol keressük,álltalában hová ürít a fészkéhez vagy más egyéb helyre?Megmérgezni nem szeretnénk a legjobb élvefogó csapda lenne.Utánanéztem a neten lehet rendelni 8.000Ft -nál kezdődik.Azért is lenne ez jó, mert megtudnánk patkány avagy menyéttel van dolgunk.A menyét/nyest nagyon aranyos viszont jó lenne,ha eltakarodna mert félünk nehogy lekaparjon,rágjon a gipszkartonig. Ha valaki tud olyan webáruházat ahonnan garantáltan jó minőségű csapdát tudnánk rendelni,az légy szí linkelje ide nekem.

De elsősorban abban várnám a segítséget mi lehet a padláson a lábnyomok alapján.Köszi a segítséget,várom a válaszokat!Berni.

 

 

 

 

 

 

kalasnikov Creative Commons License 2011.10.24 0 0 166

Meg kell találnod a bejáratot. Nagyon kis helyen is tudnak közlekedni, cserép alá bebújnak (kúpcserép vagy hullámos cserép alatt is). Üveggyapotot át kell nézni és meg fogod találni a fészküket. Mi olajos ronggyal raktuk tele a járataikat, fészküket + purhabbal fújtuk ki a ki/be-járatot azóta eltűntek.

Előzmény: Gabi_Gabcsy (165)
Gabi_Gabcsy Creative Commons License 2011.10.23 0 0 165

Sziasztok, sajnos én is csatlakozni szeretnék! Elárulnád nekem légyszives melyik típusú spray-t használod 2 éve? Mert nagyon tanácstalanok vagyunk, kb. 1-1.5 éve zaklatnak a "hangok" a padlásról, elviselhetetlen éjszaka, attól félünk, hogy egyszer csak lejönnek a szobába.:-(((

Volt fenn rádió, megszokták. Világítás váltogatva, az sem érdekli őket. Kutyaszőrt tettünk a kéményhez, semmi.......a baj hogy azt sem tudjuk valójában mik, és honnan jönnek fel, nincs nyomuk a padláson, minden pókhálós, nincs lábnyom sem, lyuk sem. Valószínű az üveggyapotot rágták szét, abban laknak. Szóval melyik spray-t ajánljátok pontosan, és hova fújtátok? Köszi.

Előzmény: Törölt nick (164)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.18 0 0 164

Fene tudja... Nekem 2 éve működik a spay, kocsin is, házon is.

Előzmény: Balamber:) (161)
kisidi Creative Commons License 2011.10.13 0 0 163

Több hét-hónap után sétált be a csapdába. Egy záptojás volt a csapdában már jó ideje. Megette, beragadt. Megsajnáltam, mert csak dél körül vettük észre, ki tudja már mióta benn volt, tettem be neki szalonnát. Sajnálatom addig tartott, míg nem hallottam meg a hangját. Félelmetes, mint a tasmán ördögé!

 

Átvittük a Dunán, a parton elengedtük. azóta nincs összejárva-lesz@rva a kocsi teteje.

p3tru Creative Commons License 2011.10.09 0 0 162

 

Új kiscicákat hoztunk, és az egyiket brutálisan kinyírta egy nyest, tiszta vér volt minden. Úgyhogy most kicsit ideges vagyok, és szimplán a legolcsóbb módon szeretném kinyírni. Tudtok erre valami megoldást? Nincs kedvem 10 ezret költeni egy nyest csadára vagy ezzel foglalkozni napokat.

 

A kocsimat is rágta, befujtam, el is tűnt. Meg az nem idegesített ennyira.

 

Szóval mivel lehetne megmérgezni? Van itt kóbor macska, sűn meg minden. Imádom őket és nem akarom, hogy esetleg azok is meghaljanak. Eddig szerettem a nyesteket is, de ez most kicsit durva volt.

Balamber:) Creative Commons License 2011.07.26 0 0 161

Sziasztok, csak véletlenül este be, másik fórumról de épp tudom a választ az előttem hozzászóló kérdésre.

Autósbolt "nyest spray" kb 1000,-Ft zsíros pacát hagy a kocsin és hozzászokik a nyest idővel....az íze szar lehet mert mostanában nem rágja a gumicsöveket, csak összzemássza a motort.

Ultrahangos riasztó semmirevaló, elrágta a kábeljét. Kutyaszőr harisnyában egy darabig jó, de elmegy a szaga, meg a nyest is rájön, hogy nem harap.

Azt hallottam, drótkerítést (drótfonatot, nem szögesdrótot) kell a kocsi alá tenni, állítólag rühelli a nyest az ebben való sétálást...

Nekünk most véletlenül egy kartonpapír van alatta és van 2 macskánk az egyik elég "vérmacska" és msotanában csönd van, de épp pár napja megitn volt egy nyestkaka az abalaktörlőn.

(hátul kakálja le, meg az ablaktörlőnél...)

Rágcsáló/kisállat csapda sem megoldás, nem ment bele valamiért, csak a kocsit mászta össze.

Amúgy ha valamit a kocsi tetjére tettem, pl szőnyegdarabot, dobozt stb akkor nem ment föl...talán szokatlan volt neki.

 

Előzmény: sz30 (160)
sz30 Creative Commons License 2011.07.25 0 0 160

Szia!

milyen spray-vel fújtad be? én is beszereznék ilyet... köszi!

Előzmény: Törölt nick (140)
kalasnikov Creative Commons License 2011.06.28 0 0 159

Csak laknak nálad, a kaját bárhonnan beszerzik. Egy pár hozzászólással lejjebb leírtam a saját tapasztalataimat. A megtermékenyítési időszak ilyenkor van, de csak tavasszal szülnek a nyestek. De azért cselekdj minél hamarabb.

 

Ezt a honlapot találtam az egyik leghasznosabbnak:

http://www.agrohydro.hu/index.html

Vállalják a befogást is. Személyes tapasztalatom nincs velük kapcsolatban, párszor hívtam őket egy-két jótanácsért.

Előzmény: cavemam (157)
madar86 Creative Commons License 2011.06.27 0 0 158

Nem olyan aranyosak :( nagyon sok kacsámat ölt meg!Nem számít teszel e kik kaját kilóméterekre elmegy ennivalóért az élő állatok vérét eszi meg iszonyú ezt látni mikor ott fekszemen a tyúkok lerágott fejjel körberágott nyakkal...nevelgeted őket eteted itatod és ez a vége
sjanos a környékbeli állatokat öli meg,élvefogó csapdával be lehet fogni ha megvan legalább 10km re kikell vinni lakott területről

 

félni nem kell őle fél az emberektől

ha a táplálék megvan egykettő szaporodni fog és mégtöbb kárt csinál a szomszédoknak

Előzmény: cavemam (157)
cavemam Creative Commons License 2011.06.26 0 0 157

Sziasztok!

Nálunk ma éjszaka fedeztük fel, hogy nyestek laknak a padlásunkon. Hatalmas randalírozásra ébredtünk, azt hittem leszakad a padlás. Ketten vannak, valószínű egy pár. Attól félek, hogy nagyon gyorsan szaporodni fognak. Ha nem teszek ki ételt a cicáimnak akkor kaja hijján elmennek, vagy fütyülnek a kajára és csak búvóhelynek használják a házunk padlását?

Hogyan lehet tőlük humánusan megszabadulni? Van valaki aki ezt speckósan meg tudja oldani? Őszintén bevallom én félek is tőlük. Tud valaki ajánlani olyan szakértőket, akik be tudják őket fogni NEM ELPUSZTÍTANI, csak élve elfogni és elvinni jó messzire?

Sajnos a szomszédomban rengeteg háziszárnyas van, igaz, jól bezárva. De napközben elég sok tyúkot kiengednek. Lehet, hogy ott szerzik be a kaját?

Aranyosak, de szeretnék tőlük végleg megszabadulni.

madar86 Creative Commons License 2011.05.30 0 0 156

a téga fal fugája között régta be magát utánna a  deszkát is szét rágta....ugyhogy van félni való,de azrtintem csak abba az esetben rág szét bármit is ha ennivalót keres ha nem lett volna bent semmi,itt nem gágott volna szét semmit

Előzmény: Vén Halász (155)
Vén Halász Creative Commons License 2011.05.30 0 0 155

Én is évek óta szenvedek a nyestektől, a balatoni nyarló padlásán randaliroznak, minden éjjel végig másznak a kocsi tetején, de eddig még nem rágtak meg semmit, de a sok olvasott tapasztalat miatt már félek.

 

Próbálkoztam kutyaszőrrel, majd kitettem macskatápba kevert patkányirtót. A két nagy mérgezett kupac teljesen eltünt. már kezdtem megnyugodni. macska nincs a környéken, csak a nyest vagy egyéb rágcsálók ehették meg.  Aztán még kitettem több patkánymérget, mind elfogyott. 

 

A kocsimon ennek ellenére szombaton végig mászott a nyest, sőt szart is egy kicsit, úgyhogy jól kiröhögött. Van mozgásérzékelő fényszóró a kocsi előtt, de az hatástalan, meg egy zacskó kutyaszőr a motortérben.

 

Az ultrahangos riasztón vagy egy spray-en gondolkodom, de az ultarhangos megoldást sokan alkalmatlannak tartják. Legjobb volna nyestet megkérezni, hogy mit nem szeret, de ez még nem sikerült.

madar86 Creative Commons License 2011.05.30 0 0 154

hát nekem elég volt belőle komolyan azt hittem,hogy álmodok amit művelt...most fürdő szobáka jéészakáztak a kis kacsák ott volt megfelelő hely nekik már olyan szépek voltak egyhetesek....iszonyú sokak szerint patkány volt...de letem egy barna szőrszálat ahol berágta magát....

Előzmény: falcoivan (153)
falcoivan Creative Commons License 2011.05.29 0 0 153

Tegyél ki tojást, ha elviszi akkor megvan a modszer amivel mielöbb véget  ill. elégtételt tudsz vetni a károkozon.

Évekig küzdöttem egy nyesttel. Elnem tudom mondani a károkat.....

Előzmény: madar86 (152)
madar86 Creative Commons License 2011.05.29 0 0 152

sziaszok valami szemét féred megölte a kiskacsáimat 33 ból 9 maratd nagyából egyba nem tudom mi tette ezt :'( téga falon bekapart a fugán keresztűl kikaparta a vakolatot a habarcsot is elég lenne kivési ez emg csak úgy kikaparta és legyilkolt mindent :'(

 

Geronimo cáratyuska Creative Commons License 2011.05.26 0 0 151

Nem vagyok ám hittérítő, csak mulatságosnak találtam a pechsorozatot, elnézést a szenvedő alanytól. :-)

Előzmény: Geronimo cáratyuska (150)
Geronimo cáratyuska Creative Commons License 2011.05.26 0 0 150

Ideje, hogy számot vess cselekedeteiddel, bűneiddel, leltárt készíts életed dolgairól, és tán megtalálod a választ mért büntet a sors nyestekkel.

Előzmény: escobar8304 (147)
kalasnikov Creative Commons License 2011.05.23 0 0 149

Nálam is beköltözött a szigetelésbe. Sok hónapot szenvedtünk mi is. Szvsz a gyapotot nem eszik meg, de teljesen széttúrják, odapisilnek, magyarul tönkre teszik.

 

Egyik este (még világos volt) hallottam a motozkálást. Kimentem, és szerencsémre láttam a gazfickót, ahogy kibújik a kúpcserép alól és végig megy a tetőgerincen. Hívtam az ácsot, aki dolgozni szokott nálunk, a következőt tettük:

1. levett kb. egy tucat cserepet, ahonnan a motoszkálást szoktuk hallani

2. a fészket megtalálta, a széttúrt járatokkal, de az állatok nem lettek meg

3. olajos rongyot tettünk a fészekhez és a járatokhoz

4. cserepek vissza

5. kúpcserép alatti részt kb. 30cm mélyen kifújta púrhabbal (ahol láttam az állatot kijönni)

6. napközben bekapcsolva hagytuk a rádiót a tetőtérben

 

Eredmény: éjszaka írtózatos kaparászás. Látom, hogy rágja ki az állat a púrhabot. Órákig küzdött, mire csinált magának egy kijáratot. Valamikor éjjel szabadult ki. Reggel felmentem a tetőre, és kis fadarabokkal kitömködtem a nyest által kirágott lukat, hogy lássam, hogy vissza akar-e jönni. Két napig semmit sem hallottunk.

 

Utána visszahívtam az ácsot:

1. újra kifújta púrhabbal a lukat

2. kicserélte a széttúrt szigetelést (kb. 3-4nm)

 

Azóta semmi. Illetve a kertben látok nyomokat, ezért vettem egy élvefogó csapdát a helyi gazdaboltban, de sajnos eddig csak macskákat fogtam.

Előzmény: G&M (148)
G&M Creative Commons License 2011.05.23 0 0 148

Sziasztok!

 

Valaki tudna egy tuti megoldást a nyestek ellen?

Melyik a leghatékonyabb riasztóberendezés?És hol lehet beszerezni?

Az igaz, hogy az üveggyapotot is megeszik?

Mert ha igen, a miénk nagy része már tuti nincs a helyén...

 

Előre is köszi, és sok sikert mindenkinek:)

G&M

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!