Keresés

Részletes keresés

farkasanti Creative Commons License 2005.10.15 0 0 51
Legalább a "titkos receptet"áruld már el, ha a "titkok tudóját" nem is ismerhetjük meg???:)))))   (Mindjárt durci leszek kicsit!!)
Előzmény: deakmisi (50)
deakmisi Creative Commons License 2005.10.15 0 0 50
Nem merem leirni a nevét,igy talán nem jön rá,hogy kiről is van szó.Amúgy meg egyébként meg különben is szinte alig ismerjük.És ne legyél jópofa!
Előzmény: farkasanti (49)
farkasanti Creative Commons License 2005.10.15 0 0 49
Ugyan ki lehet ama "csudálatos szakáts"???????
Előzmény: deakmisi (48)
deakmisi Creative Commons License 2005.10.14 0 0 48
Állitólag a minap a Dózsa Gy. úti körforgalomnál egy baráti összejövetelen elázott a szakácskönyv,és tévesen, a babgulyás receptje szerint főtt meg a marhalábszár!
Gruicsné Éva Creative Commons License 2005.10.13 0 0 47
Sziasztok! Szombaton delutan ket orakor itt nalunk, a Bajai Radioban forumot tartunk a Szentharomsag teri epulet uj terveirol, a resztvevok szama és kilete meg keplekeny, de ami biztos: telefonalni a megszokott 32-32-32-es telefonon lehet. üdv. Éva
Mijo Creative Commons License 2005.10.01 0 0 46

 

Nem volt nehéz alább ezt borítékolni: "7. Konklúzióm: mint már mondottam, nesze semmi, fogd meg jól!"

 

Mint hírlik, Vadász betartotta ígéretét. Foghatják jól .....

 

Hanem!

 

Meglepőnek tartom azt, hogy arról sehol sem esik szó, miszerint a Szentháromság tér felújításának terve is Vadász mű!?

Na vajon ebből mi lészen majdan, mi minden sül ki belőle?

Újabb borítékolás: ennél a munkánál fognak még fejek hullani, lesz még itt vádaskodás és kivizsgálás dögivel.

 

 

Előzmény: Mijo (38)
Mijo Creative Commons License 2005.10.01 0 0 45

 

Éva, Prágát tanulmányi kirándulások keretén belül kötelező jelleggel mutattatnám be a kölyköknek.

És akkor még az "U fleku" szóba sem került, ami inkább a szomjas felnőttek örömét szolgálja.

Egyszóval: csodálatos!

 

 

Előzmény: Gruicsné Éva (44)
Gruicsné Éva Creative Commons License 2005.09.20 0 0 44
Nekem nagyon tetszik az egykori szakmaközi/Főnix diszkó régi/új épülete. Öröm ránézni. Nem sérült a tervezői önérzet, a hatóság is karakán volt, gondolom az építtetőnek sem volt túl nagy plusz kiadás a homlokzat helyreállítása, talán ezután már ez mindig így lesz. Vesszőparipám Prága, ahol nem látszik, hogy 200 éve vagy tavaly épült egy ház, stílusban illeszkednek, pedig nem egyhangú a városkép. Gyönyörű város.
üdv. Éva
Mijo Creative Commons License 2005.09.19 0 0 43

 

Elmulasztottam látni a Bajai TV, Vadász-féle találkozó műsorában, Éber András expolgármester előadását.

Én nem tudom, hogy Andrásnak vannak-e még polgármesterségre áhítozó pillanatai, de ha a kortesbeszédei is ilyen nívót ütnének meg, nem sok sikert mernék neki jósolni.

Az adás hangminősége elég siralmas, így csak feltételezni tudom a hallgatóság kritikus beköpéseit, annyi viszont egyértelműen hallható és látható volt, a most építészi minőségében szereplő Éber Andrástól, hogy pallérozott pilléreskedéssel ekként teszi helyre a népet: "Bocsássatok meg, hölgyeim és uraim, de én nem nyalom Vadász úr seggét!"

 

Hááááááát, kedves András, kevés lánykérőt láttam ilyen szerelmetes rámenőséggel megejteni. Ugyan túltengő frázisoktól és gesztikulációtól nem mentes, de nagy alakítás volt!

 

 

Előzmény: Mijo (38)
Mijo Creative Commons License 2005.09.19 0 0 42

 

Köszönöm a gyors és hatékony intézkedést, ha huzamos ideig lesznek biztosítva a ma tapasztalható körülmények*, vélhetően az alábbi panaszok nem fognak fennálni!

 

(Esik eső szép csendesen csepereg ....)

 

 

Előzmény: Mijo (41)
Mijo Creative Commons License 2005.09.16 0 0 41

 

Tisztelt Polgármester úr, tisztelt Városvezetés!

 

Több bajai gyermekes és gyermekszerető barátom nevében megköszönöm azt a törődő "figyelmességet", ami városunkban szúnyogírtás terén történik!

 

Igaz, hogy úgy ezek a gyerkőcök, mint azok szülei teste (egyszóval mindannyiunké), telistele vannak gyulladásos csípésekkel, dudorokkal, szétvakart sebekkel, de hát, ha annyi mindent kibírtunk az utóbbi években, akkor csak-csak ezt is túl fogjuk élni. Nekünk ugye, ki kell várni, amikor direkt maradandó következményekkel fog járni ezeknek a rovaroknak a tömeges jelenléte ....

Csak majd, ha a következő választások lesznek, ajánlani szeretném, hogy az ilyen, és ezekhez hasonló nüanszokról szíveskedjenek a ma trónon ülők nem megfeledkezni! Tudniillik, bennünk, választópolgárokban meglehetősen maradandók az ilyen élmények.

 

Divat manapság a parlagfű emberekre gyakorolt kellemetlenségeivel foglalkozni, lám, kemény megtorló törvények is születtek a renitensekkel szemben. Vajon mikor jutunk el végre oda, hogy írott törvények nélkül is hajlandó lesz - nevezetesen az ominózus téma miatt - jó gazda módjára viselkedni egy önkormányzat!?

 

Mijo

 

 

Mijo Creative Commons License 2005.09.11 0 0 40

 

'De viszont undok módon ismét tamáskodom, lévén lelki szemeimmel máris látom azt a bizonyos "válogatást és csoportosítást", mely elvégzését bizonyára a munkások közül válogatott, geológusból, építőmérnökből, és könyvelőből álló körültekintő team fogja szépen lajstromozva végezni.'

 

Hát kérem, nem is hittem volna, hogy már ma, vasárnap módom nyílik látni a folyó munka egyes fázisait.

 

Íme:

 

Foto: Mijo

 

Esküszöm azért nem ütköztem meg különösebben azon, hogy egy évig tart a teljes felújítás, mivel abban a hiszemben leledztem, hogy egy ilyen aprólékosan szöszölős munka bizony időigényes.

Most közelebbről is szemügyre vettem a terepet, bizony elámultam. Eddig Tarrt és stábját tartottam legbrutálisabbnak burkolat kímélési okok miatt, na most úgy tűnik, hogy a kivitelezők sem piskóták, vészesen közelednek az altató stílusú rendező nívójához.

Én marha azt hittem, hogy még mindig ismerik a csákány rendeltetett szerepét, és a felszedendő kőkockakat megóvandó, ezzel az eszközzel végzik el az elvégzendőket.

Bezony tévedtem! Itt a markolóval történő felszakítás a módi, hadd károsodjon tovább az amúgy is viseltes matéria.

Na most nem elég, hogy ellént tépik-törik-zúzzák a kőkockákat, most rágyorsított a csapat, még nagyobb markolókkal dózerolják rakásra az ilyen-olyan állapotú köveket, majd borítják nagy böhöm teherautókra. Munkásoktól sikerült még azt is megtudni, hogy az egykori szeméttelep területére szállítják, onnan pedig ..... Na ez az! Hogy aztán ott mi történik majdan, és a teljes mennyiségből mi minősül használhatónak és mi csökkent értékűnek, azt élénk fantáziájú népek könnyen elképzelhetik.

Csak tudnám, hogy mi végett a szép gúlába rendezés a Polgármesteri Hivatal előtti "lóhere részben"!? Való igaz, nagyon jól mutat. Láthatóan a már kiválogatott kőkockákat helyezték ide. Melyeket vélhetően a kitermelés helyén, azaz a főtéren szelektáltak. Na de akkor a többivek miért nem ez történik???

 

Ismét idézek az Önkormányzati Tájékoztató, témával kapcsolatos írásából: "A város vezetői ezúton is kérik a lakosság türelmét a beruházással kapcsolatban, ugyanakkor felhívják a figyelmüket arra, hogy kérdéseikkel, észrevételeikkel bármikor fordulhatnak* a városháza illetékeseihez."

 

*Először úgy olvastam, hogy ösztönzik a népet, és azt mondják, forduljanak, de időben észrevettem, hogy ez csak egy ajánlás, fordulhatnak, amit megtehet az istenadta, aztán, hogy kap-é választ, vagy sem, arról nem esik szó.

 

Én mindenesetre naiv lélekként ismételt próbálkozást teszek, és rámutatva erre a hozzászólásra, teszek kísérletet szóra bírni legfőbb vezetőnket. Hátha!?

 

Mijo

 

 

Előzmény: Mijo (39)
Mijo Creative Commons License 2005.09.11 0 0 39

 

"A főtér kövei."

 

Idézek ismét az Önkormányzati Tájékoztató, fenti című írásából:

 

"Döntő többségben természetesen új kövek kerülnek majd a megújuló Szentháromság térre, a felszedett régieket viszont a munkások méretük és épségük szerint válogatják, csoportosítják, és amelyek még megfelelőnek bizonyulnak, azokat vagy a téren, vagy a város más útjainál a későbbiekben felhasználják."

 

Mondhatnám: jajj, de jó! Így biztos jut majd a Pandúr utca ominózus szakaszára is!

De nem mondom, mondja ki ezt más, mondjon ki ilyent olyan valaki, akinek erre kompetenciája van.

De viszont undok módon ismét tamáskom, lévén lelki szemeimmel máris látom azt a bizonyos "válogatást és csoportosítást", mely elvégzését bizonyára a munkások közül válogatott, geológusból, építőmérnökből, és könyvelőből álló körültekintő team fogja szépen lajstromozva végezni. Mert hát ugye, nem igazán olcsó kőzet a bazalt!

 

Megint vagyon egy dilemmám: vajon Tarr Béla filmrendező által juttatott kártételezés (mennyi is az forintosítva?), fedni fogja-e azt a költséget, mely a filmje forgatása alatt gyújtott "őrtüzek" következtében keletkezett kár helyrehozatalával fog járni?

Kivetíthető ez négyzetméres pontossággal, "alig" tíz-tizenöt ilyen tűz lobogott "mediterrán arculatú" patinás főterünkön (fotósorozatom van róla), csontkeményre fagyott cudar téli időszakban, és hát, ha talán nem is annyira köztudott, de a főtér borítását képező bazalt nem igazán tűri azt a máglyaégetéssel járó magas hőhatást anélkül, hogy ne keletkezzenek hajszálrepedések rajta. A beszivárgó víz pedig, utat engedve a fizika törvényeinek, annak rendje és módja szerint megfagyva további helyrehozhatatlan károkat okoz a kőzetben.

Egyébként a halászléfőzés tálcásítása igenis védettséget jelent, kivéve azokat az eseteket, amikor holmi érzéketlen barmok nem fémtálcán, hanem közvetlenül a kövezeten szoktak tüzes "játszóteret" teremteni unatkozó cseppségeiknek (hol vannak a rendezők ilyenkor?).

 

Mivel barmok mindig is akadnak (hacsak nem oldható meg valóban az a szoros kontroll, hogy ezek ne adhassák elő magukat), az elkövetkező halfőzőnapok megrendezését a főtéren újabb potenciális merényletnek látom annak állaga ellen. Béla barátom, a főszervező emiatt most mérges lesz rám, de ez az igazság. Maga az istenadta nép is lehetne rendező, de ki mer ma óvó szándékkal érzékeny lelkű renitensekre szólni, netán szétrugdosni a kőre rakott tűzzel együtt annak alkotója valagát is.

 

 

Mijo Creative Commons License 2005.09.11 0 0 38

 

Szentháromság tér, és a felette feszülő indulatok.

Pontokba szedem ezzel kapcsolatos gondolataimat, melyek egyáltalán nem biztos, hogy össznépi tetszést fognak kiváltani, de kit érdekel. Ezek az enyémek. Azzal a százból átlagban kétszer néven vállalttal szemben, melyek jellemzik a "lakosság véleményét" városunk nevével fémjelzett honlap, Vadász-féle építési tervvel kapcsolatos vitafórumán.

 

1. Meglátásom szerint, az egykori Belvárosi Cukrászda épületével, és a Mabi-palota néven ismert társasházzal, mint afféle szocreál stílusú utcaszakasszal már réges-régen el lett derekasan babrálva főterünk "mediterrán arculata". Ennél a két blokknál kevés bármi is lenne képes jobban rondítani "egyediségünket". Itt profiljában vagy egy az egyben le kéne másolni a többi épület utcafrontját, vagy bármi mással is már csak rátenni lehet az eddigiekre egy lapáttal. "Érdemes" városunk egyéb pontjain is körülnézni, annyi ízléstelenséget keveset lehet találni, mint nálunk. (Bízzunk az új idők tendenciájában ...)

 

2. Vadász-féle terv. Ebben a városban igen nehezen tudnék bármilyen tervet is elképzelni, mely megfelelne a "közízlésnek". Lévén nincs egységes közízlés. Ki a szőkét, ki a barnát; ki a papot, ki a papnét, stb., stb., halléluja ....

 

3. Aláírásgyűjtés! Azonosító adatok nélkül .... No comment! A baja.hu fóruma önmagáért beszél ...

 

4. Pethő-féle népképviselet. Ismerve a közmeghallgatások "népszerűségét", el tudom képzelni, amennyiben nem ilyen szűkkörű lett volna Vadász György építésszel folyó "egyeztető tárgyalás" [résztvevői: Vadász és tsai; a Város és tsai; a kivitelezni szándékozó és tsai; Pethő Attila és tsai(?), az elégedetlenkedők népképviselője; továbbá pár sasoló a médiától], vajon hányan adták volna megjelenésükkel személyesen nevüket, orcájukat, és kimondott véleményüket a felmerültek kapcsán!?

 

5. Idézek az Önkormányzati Tájékoztatóból: "Három vázlatot kaptok."

Vadász, a pesti lezser vagány, afféle pestieskedéssel letetuzza a vidékieket! Mintha mindenki haverkodni hívta volna ide. Ezt csak nem hihette, lévén állítólag most mellőzte költeményei előadását.

Vadász beígér ("megpróbálok két hét alatt" !) három ki tudja még miféle vázlatot (borítékolom: alig lesz eltérés), a népképviselő pedig anélkül, hogy egyeztetve fórumos népével (na jó: "kisebb egyeztetés után"), eláll attól a fellebbezéstől, mely a kivitelezést "gátolja". Mintha tíz év távlatában az a két hét sokat osztana, vagy szorozna ....

 

6. Ami számomra ma már röhej: két helyi nagyságunkról is kiderült menet közben (Széll Péter és dr. Pazár László), hogy nincs ínyükre ez a terv! Nekik se teccik! Vajh ennek az eltelt idők tekintetében, hol vagyon rögzített nyoma? Két ilyen helyi egyéniségnek eddig nem volt annyi súlya, hogy nyomatékot adjon érzésének? "Népfelkelésre" kellett várni!? Na neeee ....

 

7. Konklúzióm: mint már mondottam, nesze semmi, fogd meg jól!

 

8. Dilemmám: követte-e díszebéd az egyeztetést (szehvusz kéhlek koccintásokkal)?

Már csak a vízitelep miatt jut ez eszembe, ahol tartották :).

 

Mijo

 

 

Mijo Creative Commons License 2005.09.10 0 0 37

 

Különböző témakörökben többször is felhívtam a figyelmet az áldatlan jelenségre, "természetesen" hasztalan!

 

Változatlanul felfoghatatlan számomra miféle ütemterv alapján akadályozzák Baján a lakosságot dinamikus közúti közlekedésében.

Beismerve, szükségszerűnek és hasznosnak tartom az úthálózat felfestéseinek újrajavítását, de hogy erre miért kerítenek szinte kivétel nélkül a legzsúfoltabb napok csúcsforgalmi óráiban sort, arra csak az azt művelő munkások vezetője, továbbá az erre engedélyt adó hivatalnok tudna választ adni. Már, ha akarna!

 

Felvételem tegnap, azaz pénteken a délutáni órákban készült legforgalmasabb utunk, az 51-es főút városunkat átszelő szinte teljes hossza alatt tapasztaltak kiragadásával. Nem kis balesetveszélyt jelentve az összes közlekedő számára!

A rendőrséget sem értem, miért nem tereli az ilyen jellegű munkák végzését kevésbé zavaró időszakokra, netán a koraéjszakai órákra, vagy esetleg vasárnapra, ha már egyéb illetékeseink számára érdektelen a kérdés? 

 

 

Foto: Mijo

 

 

Mijo Creative Commons License 2005.09.04 0 0 36

 

Az állam mindenféle szankciók kilátásba helyezésével próbálja eltüntettetni a rettenetesen nagy mértékben elburjánzott parlagfűvet. Csak éppen önmagával szemben nem konzekvens.

Ezen gondolkodtam el a minap, miközben haladtam gépkocsival Kiskunhalasra, lévén szinte az út teljes hossza alatt hatalmas mennyiségben láttam az inkriminált fűféléből, "természetesen" az úttest és a termőföldek közötti területen (zömében árkokban), mely ismereteim szerint az állami kézben lévő közútkezelő vállalat kezelésében van.

Ezek a területek parlagfű nélkül is rendkívül trehány benyomást keltenek, ellenpólusként nem kell mást felidéznem, csak Székelyföldet, ahol minden négyzetcentit gondos kezek ápolnak.

 

 

Mijo Creative Commons License 2005.09.03 0 0 35

 

Pandúr utca vonatkozásában a helyzet természetesen mit sem változott :(.

Én már most élnék azzal a javaslattal, amennyiben a rövidesen induló képviselő-jelöltek voksokat szeretnének ebből a szakaszból, mindenképpen ígérjék meg szilárd burkolattal történő ellátását, ha lesz belőle valami, ha nem. Az ilyen mindig be szokott jönni ...

 

A minap elgondolkodtam afelett, miért is csak az utolsó szakasza maradt ennek az utcának földes. Mit földes! Kráteresre kikagylózott, tengelytörő gödrökkel tarkítva, esőzések idején nyakig érő sűrű sárral!

Aszongyák némelyek, hogy a Koppány utca-Lőrinc barát utca közötti szakasz sem kapott volna egy keskeny betoncsíkot, ha nem lenne itt található a Bunyevác-tájház. Tudniillik, ennek a bájos kis házikónak a megtekintése egyes protokolláris látogatásoknál napirenden szokott szerepelni, és enyhén szólva kezdett egyre cikibb lenni rangos vendégek előtt, hogy csak szakmásított jogosítvánnyal és nyaktörő manőverekkel közelíthető meg (az sem árt, ha ippeg rutinos kaszkadőr a bemerészkedő).

 

Kedves Széll Péter, kedves Barna György (és hát ugye minden érintett)!

 

Van nekem egy nagybátyám, ki Kanada festői részén él! Nem tudom mi csíphette meg, de mivel a nyugdíjasok gondtalan életét éli, az a vágy kezdett kialakulni múltba merengő lelkületében, hogy hazaköltözzön. Az ő szülői háza is éppen ezen a szakaszon található, mely lényegét tekintve nem sokban különbözik a mai New Orleanstól! A különbség annyi, hogy New Orleans minőségében megélt már szebb napokat is, továbbá, ha hatalmas költségekkel is, de ismét vissza fogja nyerni eredeti szépségét, de a Pandúr utca ilyen mióta az eszemet tudom, és csak ez önmagában sajnos fél évszázad.

 

Nos, mivel a nagybratyó szülőutcájában azt látja évtizedek óta, amit homokba pipilő legényke korában is látott, nagyon úgy tűnik, hogy kezdi meggondolni magát! Köztudottan visszafogott stílusúként én talán most nem adnám elő azokat a gondolatait, melyeket egy olyan városvezetéssel kapcsolatban fogalmazott meg, melyek keze alatt ilyen körülmények tapasztalhatók.

És ehhez hozzátartozik, Baja városnak nem ez az egyetlen "Pandúr utcája" :((...

 

Szívem szerint, ahogy ő tette, New Orleans polgármestere előadóstílusában invitálnám utcalátogatásra szeretett, de tisztségükben kissé impotens városvezetőinket!

 

Mijo

 

 

Előzmény: Mijo (34)
Mijo Creative Commons License 2004.09.22 0 0 34

 

 

Baja, Pandúr utca (Foto: Mijo)Nem, kérem szépen, aki azt hinné, hogy felvételemen valamelyik Kisinyov környékén túli, civilizációtól elzárt moldáviai porfészek 'tankcsapdás' utcarészletét látja, nagyot téved!

Ez Baján, a Pandúr utca északi vége, pontosabban az azt keresztező Lőrinc barát utca, és a Kárpát utca közötti szakasza. Gyermekkori nyaralásaim óta, éppen semmit sem változott :((... És mégcsak el sem kezdődött az esős évszak ...

No, ez nem mondható el a Pandúr utca teljes hosszára, lévén a városközpont felé húzódó szakasza, annak rendje szrint szilárd burkolattal van ellátva évek óta. Hogy az kinek, miféle lobbizásoknak köszönhető, fogalmam sincs, de az tény, hogy ez a szakasz, valamilyen oknál fogva mostoha gyermeknek bizonyult, mint oly sok már területe is városunknak.

 

Kedves Barna György alpolgármester úr, most e szakasz lakói nevében, képviselőként szólítalak meg.

 

Azt mondja a nép, hogy nem utolsósorban merész ívű ígéreteidnek köszönhető, hogy szerzett voksaiddal e térség képviselőjévé váltál. Városunk olyan képviselői egyikévé, kinek ehhez a városrészhez az ég adta világon semmi köze sincs, hiszen köztudottan a belvárosban laksz.

 

Ciklusidő felén túl, talán nem oktalanság számon kérni tőled, hogy egyik ígéreted teljesítéseként, várható-e a közeljövőben, azaz tündöklésetek hátralévő ideje alatt, ennek a szakasznak is a fejlesztése?

Vagy pediglen változatlanul nyakig érő sárban kell, az úttesten haladóknak az esős évszak közeledtétől kínkeservesen boldogulniuk?

 

Feszült érdeklődéssel várja az érdeklődő nép, remélhetően pozitív reakciódat.

Én tudom, hogy ez csak hozzáállás és szándék kérdése, lévén hivatalotok munkatársai folyamatosan figyelemmel kísérik a nyílt színi közérdekű felvetéseket.

 

Üdvözlettel: Muity Mijo

Baja

 

 

Mijo Creative Commons License 2004.06.12 0 0 33

"Szemétlerakó a játszótéren
Bajai Napló [2004-06-05]
Köztisztaság

Zaklatottan hívta bajai szerkesztőségünket egy kedves, régi előfizetőnk a Vitéz utcából: „Három hete immár, hogy szeméttelepet csináltak a házunk előtt” – panaszolta. A helyszínen magunk is meggyőződtünk erről, gyalázatos látvány tárult a szemünk elé. Valaki a város forgalmas pontját, az Uszály és a Vitéz utca sarkát, a szépen karbantartott kis parkot és játszóteret választotta ki több teherautónyi építkezési- és házi hulladékának – összesen mintegy 8-10 köbméter – lerakása céljából. Nyilván takarékossági okokból. A fertőző hulladékot elnézve, az igazságérzetünk azt diktálná, bár kerülne sokba az illegális szemétlerakó létesítőjének! Más gond is van, a körülbelül 120 centiméteres, szeméttel sűrűn megpakolt árokból nem folyik el a víz – mondják a közelben lakók.

Kép és szöveg: Gál Zoltán"

Mijo Creative Commons License 2004.05.06 0 0 32

"Illegális szeméttelepek

A Rotaract Klub Baja egy országos pályázati felhívásra reagálva kampányt indított az illegális szeméttelepek felszámolásáért. Ez a probléma sajnos minket is érint, hiszen Baján is vannak ilyenek. Folyamatosan meg fogunk jelentetni cikkeket, itt a honlapon megtalálható lesz minden fénykép, írás, hozzászólás, ami ezekkel a telepekkel kapcsolatos.

Ha tudnak esetleg illegális szeméttelepek létezésérõl, vagy látnak ilyeneket, kérjük jelezzék mihamarabb klubunk felé, hiszen csak akkor tehetünk bármit is, ha tudunk a telepek létezésérõl. Továbbá minden segítõ kezet sok szeretettel várunk!

Cikkek

Képek"
__________________________________________________

A BAJA.HU oldalain figyeltem fel egyik írásra, a bajai Rotaract Klub képviselője előadásában. A mellékeltek nem maga az írás, hanem a Rotaractosok honlapján található 'érdekes' felhívás.
Muszáj megmosolyognom, ezt a fajta 'lelkesedjünk együtt országosan' módon előadott művigyanús lokálpatriotizmust. Muszáj, mert a szemét, a mi szemetünk adott már nagyon régóta, az országos helyzettől és kampányoktól függetlenül is. Adott volt EU-ba lépésünk előtt is, nem véletlenül jött létre évekkel ezelőtt fórumunkon ez a témakör sem, melyben most e soraimat rovom. Ha valakit valóban érdekel lakóhelye tisztasága, akkor nem országos vezényszavaktól teszi függővé ezzel kapcsolatos 'törődését' :(.

Ami fokozottan mulatságossá teszi a szép sztaniolba csomagolt kezdeményezést, az a kérdéshez viszonyuló, bizonyos mérvű impotenciát sugalló tesze-tosza hozzáállás, hiszen e klub jeles tagjai arra is restek, hogy saját maguk leljék fel szeméthegyeinket, melyekre találni sajnálatos módon egyáltalán nem ütközik városunkban nehézségekbe, lévén annyi van belőlük :(. Nem, ők másoktól várják a tippeket, mert hiszen csak ezek birtokában képesek "tenni bármit is" :(((.... Hát bizonyára kényelmesebb íróasztal mögött tespedve, telefonon meg emailben várni az infót, mint nyakba véve róni a várost és környékét :(.

Egy valamit viszont egyáltalán nem értek! Idézek a BAJA.HU írásából:
"Erről mától kezdve rendszeresen jelentetünk meg egy egy írást, melyek a Baja környéki illegális szemétleraókra hívja fel a figyelmet, miközben képekkel is bemutatjuk ezeket. Annyit előre vetítek, hogy megdöbbentő a látvány!"

Honnan a fészkes fenéből tudja az írás szerzője "előrevetítve", mennyire lesznek "megdöbbentők azok a képek", melyek még a nem ismert helyszíneken el sem készültek :((!???? Talán csak nem, hogy errefelé leskelődtek ..:)!?
(Tudniillik, a honlapon momentán kép még egy sincs :(! Csak a cikkek kifejezés alatt található linkesítve az az egy írás, mely a BAJA.HU-n található.)

Mijo

Mijo Creative Commons License 2004.04.07 0 0 31

"Nyolc mázsa csont az erdőben

2004.04.07. szerda, 06:18
Objektív Hírügynökség - Hírös.Index

Több mázsa állati eredetű csontot öntött ki ismeretlen tettes a napokban egy Bajához közeli erdőben. A bűzlő hulladékhegyet hétfőn fedezték fel – Az ügyben a Bajai Rendőrkapitányság környezetre veszélyes hulladék jogellenes elhelyezése bűntett elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen, aki április 5-én a déli órát megelőző időben Baja és Érsekcsanád között az 51-es számú főút 154-es kilométerszelvényénél lévő erdőben nagy mennyiségű – mintegy 8 mázsányi - állati eredetű csontot halmozott fel.

A csontok származási helyét és a tettest is még keresik a rendőrök."

Mijo Creative Commons License 2004.03.26 0 0 30

Mert?
Te is arra gondolsz, amit most említettem fel a Széll Péternek?

Előzmény: Thernitibi (29)
Thernitibi Creative Commons License 2004.03.26 0 0 29
Inkább nézd a Duna TV-t
Előzmény: Mijo (28)
Mijo Creative Commons License 2004.03.26 0 0 28

Közel egy éve hangzott el a szép ígéret: "Felszámolják Baján az illegális szemétlerakókat."

A sok szégyenfolt egyike, a Livodába vezető út vasúti sorompója melletti felszámolásáról tudok, de hogy az eddigi szájtépéseim során bemutatott többivel mi a helyzet, nincsenek ismereteim. Viszont annyit állíthatok, hogy a Bokodi út melletti szeméthalmok nem hogy eltűntek volna, hanem még undorító módon terebélyesedtek is :(.
Egyáltalán a Bokodi út, városunk lakott területe és a hivatalos szemétttelep közötti szakasza katasztrofális állapotban van, mindkét oldalát folyamatosan ellepi a szanaszét dobált szemétturmix. Erre a területre akkor fordítottak utoljára hama-hama figyelmet, amikor Lamperth Mónika és delegációja tett hivatalos látogatást szülőfalujában, Bácsbokodon. Úgy látszik ennek a városnak csak akkor fontos szépnek tűnnie, amikor prominensek teszik tiszteletüket :(...

Undorító a látvány, undorító a közömbösség, undorító a jelenséggel szembeni passzivitás ..., kizárt dolog, hogy az igényesség pénz kérdése kéne, hogy legyen!!!

Mijo

Előzmény: Mijo (16)
Mijo Creative Commons License 2003.09.15 0 0 27

"Többmilliót loptak egy bajai általános iskolából

augusztus 30. 13:15
[Havaria]

Több millió forintot loptak el ismeretlenek egy bajai általános iskola páncélszekrényéből. A rablók péntekre virradóra feszítette fel az iskola nagykapuját és bejáratán a biztonsági rácsot.
A hívatlan látogatók valószínűleg jól ismerték a terepet, mivel gyorsan megtalálták a gazdasági irodában azokat a fémkazettákat, amelyekbe az iskola a tankönyvek árát gyűjtötte. A tanulók fele, mintegy háromszáz gyerek már befizette a tanszerek árát, amit az iskolának a jövő héten kellett volna átadnia a kiadónak.

A tanintézménynek készpénzre nincs biztosítása, és még nem tudják, hogy miből fedezhetnék az elemelt összeggel okozott kárt. A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola igazgatója bízik abban, hogy azok a gyerekek, akik már befizették a könyvek árát, szeptember elején megkaphatják taneszközeiket."

Előzmény: Mijo (17)
bovarine Creative Commons License 2003.09.11 0 0 26
Kedves Mijo, ne fáradozz, azt én is tudom, hogy ezideig nincs szálloda lifettel Baján, de a Dunában adták ezt a felvilágositást, hogy egy éven belül lesz. A liftsacht már meglenne, vagy hasonlókat mondott egy ottlévö úr.
Nos, most reménykedhetünk, egy év gyorsan elszalad:-)
Előzmény: Mijo (25)
Mijo Creative Commons License 2003.09.11 0 0 25

Kedves Mogyoróné, miért lenne bántó az, ha több észt feltételezel rólam, mint amennyi valójában van :)!?
Örülök, hogy akad újabb olyan látogatónk, ki meri saját neve alatt vállalni mondandóját, fórumunknak éppen ez a lényege.
Soraid igencsak elgondolkodtatóak: nem vagyok biztos abban, hogy akad Baján olyan szálloda, ahol működik lift, ennek utána fogok nézni.

Üdv: Mijo

Előzmény: bovarine (24)
bovarine Creative Commons License 2003.09.09 0 0 24
Minden más volt a szándékom, mint, hogy megbántsalak kedves Mijó.
Elözö beirásomban talán nem tettem hozzá, hogy az ottani (bajai)helyzetröl tudsz mindent, ezt irásaidból következtettem.
Nem árulod el, pedig nem véletlenül halászok a zavarosban, abban a hotelben semmi nem stimmel és ez nem jó cégtábla Bajának, ezt elhiheted.
Jóelöre megrendeltük a megszokott szobát, amit vissza is igazoltak és érkezésünkkor mégis ki volt adva. Nem túlzsúfoltság miatt, mivel egymás melletett 3 másikat mutattak helyébe. Egyik sem volt rendben, még a hamutartó sem volt kiüritve az elözö vendég után!
Amiért a nevem nem irtam ki, annak egyedüli oka a tudtalanságom. Eddig nem vettem még olyan fórumon részt, ahol teljesen feltárják mivoltukat, már a visszélések miatt sem.
Nem akartuk a rokonokat terhelni az ottlétünkkel, azért mentünk szállodáb, végül mágis ott kötöttünk ki náluk.
Baja a régi otthonom, ezért érint ez az eset jobban. A Duna szállóba nem mehettünk, mert még nincs felvonó és a férjem tolószékes, nem tud az emeletre felmenni, állitólag nemsokára lesz lift.
üdv. Mogyoróné
Előzmény: Muity Mijo (23)
Muity Mijo Creative Commons License 2003.09.09 0 0 23

Többek között ezért is jók az ilyen regionális fórumok, hogy időben informálódjon az utazó autentikus köröktől. (Egyébként én nem emlékszem ilyenre, hogy a Sugovica Hotel a Danobius tulajdona lett volna, de ez mit sem változtat benyomásaidon.)

Írod, valódi neved nem titok, aztán csak elhallgatod. A Bajai Régió Fórum viszont éppen ebben egyedi, hogy a résztvevők itt kizárólag beazonosítható módon jelennek meg.

Mijo

Előzmény: bovarine (21)
Muity Mijo Creative Commons License 2003.09.09 0 0 22

Többek között ezért is jók az ilyen regionális fórumok, hogy időben informálódjon az utazó autentikus köröktől. (Egyébként én nem emlékszem ilyenre, hogy a Sugovica Hotel a Danobius tulajdona lett volna, de ez mit sem változtat benyomásaidon.)

Írod, valódi neved nem titok, aztán csak elhallgatod. A Bajai Régió Fórum viszont éppen ebben egyedi, hogy a résztvevők itt kizárólag beazonosítható módon jelennek meg.

Mijo

Előzmény: bovarine (21)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!