Keresés

Részletes keresés

sanche Creative Commons License 2008.09.25 0 0 657
ápdét: természetesen nem az ember bolhásítja meg a családit :)

++: oltás ilyesmi ugye nem kell neki?
sanche Creative Commons License 2008.09.25 0 0 656
Sziasztok!

No, a történet a következő. Egy ismerősöm talált egy sünit, az állatorvos azt mondta, hogy későn születhetett, legyengült.
Mit lehet tenni? Befogadta, de nem tarthatja meg(tavaszig), el nem nagyon engedheti, mert nem élné túl a telet.
Állatkertbe nem adná, bármennyire is jól bánnának vele, mégiscsak szabadságot akarja vissza adni. (azért erre lehet mondani pro és kontrát, lehet elengednék?)


Többek közt én, esetleg befogadnám télre. Nagy hörcsögrajongó voltam régen(illetve most is, de már rég nem tartok).
A legnagyobb hörcsögtartóm egy pöpec, köralapú ketrec. (volt benne két műanyag emelet is létrával összekötve, de azokat kivettem, mert mikor denevért játszott a hörcsög és a tetejéről lógott le a rácsba kapaszkodva, előbb-utóbb leesett, akkor rendszerint valamelyik kemény emeletre zuhant és onnan az alomba. Így azokat kivettem, úgyhogy onnantól kezdve puhán landolt mindig, A másik gond amúgy az volt, hogy pisilni is gyakran ment emeletre, ami kellemetlen emeletes házban -csatornázás nélkül.)

Szóval kör alap műanyag, cirka 35-40 cm az átmérője. 13 cm a műanyag magassága(rács, tehát a belmagasság meg negyven valamennyi, de az a kevésbé fontos)

Igen sok hsz-t elolvastam, élménybeszámolókat stb. Kiderült, hogy a süni átteleltetés nem is oly ritka:) Egy boltban van sünkaja is, amúgy macskakaja és emellé tejecske, meg mindenféle zöldség, gyümölcs. ok.

A kérdésem az tényleg, hogy a méret megfelelő e neki? Szabadon a lakásban(szobában) nem tudnám tartani. Értelemszerűen nem fogadom be, ha rosszat tennék neki.


ps: olvastam olyan sztorit is, hogy bolhások a sünik. Sőt, valaki azt is mondta, hogy úgy is bolhás lett, hogy nem érintkezett kutyával, sem kinti világgal.. Akkor hogy? kísértetekben nem hiszek :) Ezek a bolhák az embereket is szeretik? Tehát kolektíve az egész családot megbolhásíthatja az ember? :)

köszi
Thor Creative Commons License 2008.09.25 0 0 655

Húha! Jó kérdés! Az a kétségem tárgya, hogy a spray mennyire szívódik fel a bőrön át. A nagyon pici állatokat könnyű túladagolni, nekünk a 4hetes, talált kismacskára azért ajánlotta a doki a Bolfo-port, mert az nem szívódik fel, így nem lehet baja tőle.

Asszem, ehhez szakember kéne: a patikustól nem tudod ezt megkérdezni?

Előzmény: Kiswatzak (654)
Kiswatzak Creative Commons License 2008.09.25 0 0 654
Anyum a sün érkezése előtt nem tartotta jó 5let még azt sem, hogy újra hörcsögöt tartsak... aztán amikor áthívtam nézze meg mit találtunk, elolvadt! Ezeknek az apró "tüskés pockoknak" senki nem tud ellenállni.:)

JAh!1 kérdésm azért még van!
Nálunk bolfo port nem lehet kapni (az állatpatikákban azt mondták mo.-n nincs törzskönyvezve, így max. pult alól feketén tudunk beszerezni.):(
Ivomec csak injekcióként van, strongholdból pedig a legkisebb kiszerelés 5kg-os ebekre van.
Bolfoból spray van.Az a leghatékonyabb?
Előzmény: Thor (653)
Thor Creative Commons License 2008.09.25 0 0 653

Najóvan, örülök, hogy beindultatok :) nem vagyok harapós, csak látod, ha elolvastad, hogy azt a gondosságot és lelkesedést, amit pl benőbéka összehozott a malaca körül, úgyse lehet két mondatban megismételni.

Tényleg nagyon cuki kis dögök, pontosan mintha rajzfilmdizájner találta volna ki őket :)

Előzmény: Kiswatzak (652)
Kiswatzak Creative Commons License 2008.09.24 0 0 652
BOCSI, bocsi!
Hazaértem és nyugodtan végig olvastam!
Valóban minden kérdésemre meg van a válasz! Jegyzeteltem ezerrel, holnap felkerekedek, beszerzek mindent... rámegy a jövőhavi fizum is:D

Kiengedtük!Tegnap még nem izgatta a tej, de most elfogadta.:)
Nagyon esetlen kis jószág, mindnkinek mosolyt csalt az arcára.
Előzmény: Thor (650)
Kiswatzak Creative Commons License 2008.09.24 0 0 651
Kedves Thor!

Nem gondoltam, hogy ekkora problémát okoz 2 mondatban választ adi a kérdésemre.Ne haragudj, hogy zavartalak, de sürgősen szükségem lett volna ezekre az információkra, nem volt időm 2003as bejegyzésektől végig olvasni a fórumot, amikor egy fél öklömnyi, legyengült állatka bicegett a 3.emeleti erkélyemen!
Mellesleg a tejre rá se néz, valamint terráriumban nem akarom tartani (teleltetést a lakásban nem lehet, és nem is tudom megoldani, mert azt egy "vérszomlyas" terrier uralja)!

Légy kérlek kicsit türelmesebb egy hozzám hasonló, kétségbe esett laikussal szemben!:S
A kérdéseim még mindig adottak!!! :)
Előzmény: Thor (650)
Thor Creative Commons License 2008.09.24 0 0 650

Nagyon dícséretes :)

Egy dolgot nem értek: te vagy itt az utóbbi 5 hozzászólásban a második, aki még az utolsó oldalt sem olvassa el, mielőtt hozzászólna, holott még itt is van utalás arra, hogy a topic eleje tele van teleltetési tapasztalatokkal. Miért túl nagy feladat ez?

Előzmény: Kiswatzak (649)
Kiswatzak Creative Commons License 2008.09.23 0 0 649
Sziasztok!
MA 2körül találtam a fő utcánk betondzsungelében egy 1,5 gyufás doboznyi sünkucut.:)
Próbálta beleásni magát némi avarba. Kiharcoltam, hogy hazamenekíthessem.
Friskies alus marhahúsos cicakaját vettem neki, és imádja.
Remélem felhízlalja magát.

Két gondom van.
1. Nem tudom hogyan teleltessem.
Egyenlőre egy cipősdobozban szállásoltam el, amit kibéleltem száraz avarral. Ezt nem tartom megfelelőnek. Hogyan, miből csináljak neki megfelelő kuckót???
2. Mit adjak neki inni????

Előre is köszi a segítséget!:)
Thor Creative Commons License 2008.09.23 0 0 648
Te aztán jól belejöttél! :):):) Majacról van még valamilyen híred?
Előzmény: benőbéka (647)
benőbéka Creative Commons License 2008.09.22 0 0 647
Szia,
Olvasd vissza pl. a korábbi hsz-eimet, abban elég sok mindent megtalálsz - 2 sünit sikerült átteleltetnem a lakásban, és most is van egy kölyökpáros, de most már nagyon álmos vagyok ahhoz, hogy konkrét tanácsokat tudjak adni :)))
Előzmény: Vultur Csaba (645)
benőbéka Creative Commons License 2008.09.22 0 0 646
Sziasztok :)

A Levelibéka visszatér! :)
Újra vannak sünmalacaim, de lehet, hogy további befogadók kerestetnek, ugyanis állítólag 5 testvér lakik a megtaláló kertjében, ahol az általuk kitett macskaeledelen kívül már nem sok ennivaló akad ebben a novemberi időben :(
Nálam ketten laknak, jó maréknyiak, 4-6 hetesre tippelem őket. Egyikük lelkesen eszi a macskaeledelt, a másikuk csak fintorog rá, ő csak kiscicatápszert (tejpótló) hajlandó inni - de legalább a cumizásról leszokott :)
Konzultálok a megtalálóval, hogy sikerült-e megtalálniuk a többi kicsit, és jelentkezem még, hogy szükségünk van-e segítségre sünpótszülők képében!
Remélem, a többi 3 kölyök is jó helyre talál, és tavasszal visszaengedhetjük őket az erdőben! :)
Vultur Csaba Creative Commons License 2008.09.20 0 0 645
Sziasztok!

Segítsen, aki teleltetett már át sünt. Fogságban nem alszik téli álmot? Máshogy kell etetni, mint amúgy? Köszi!
Lean Creative Commons License 2008.09.05 0 0 644

Szia!

Én kertesházban lakom,és vannak sünik a kertben,nagyon aranyosak,de lakásba nem ajánlom őket.

3 éve egy állatorvostól kaptam 3 tíz napos sünit,mert az anyukájuk meghalt,és rám bízták őket.Akkopriban még nem tudtam mit kell velük csinálni,itt "Levelibéka" és a többiek hozzászólásaból tanultam meg róluk dolgokat.Amit nagyon köszönök.

Pár hónap elteltével az udvarra költöztettem őket,mert kegyetlen koszt csináltak a lakásba,és a mopszomat is "elszúrkálták" a saját táljától.Az iden a kedves örökbefogadott sünik egyike lefialt,és elhozta a piciket megmutatni.Ez abból áll,hogy este 8 körül megállnak az ajtó elött és hangossan rörögnek,hogy valami finomságot ennének.

Ifjak
Előzmény: koda.81 (642)
szaneszka Creative Commons License 2008.05.11 0 0 643
Szia!
Szivessen megadom az oldal címét ahol tudsz feliratkozni rá!
hobbisun-G-portál itt mindent megtalálsz.
Én is regisztráltam magam,és várom hogy egyszer rámkerül a sor és lessz egy kissünikém.
mindenképpen irok ha lessz nekem,és képeket is rakok fel..
Szia..
Előzmény: stefiadri (640)
koda.81 Creative Commons License 2008.05.08 0 0 642
sziasztok!

lakasban lakom, ezert gondoltam a sunre, persze parban.
De en is attol tartok, h ketrecbe lakasba nem lenne jo nekik, setaltatni csak nem vihetem ki, de minden elolenynek szuksege van a napra.
van valaki kozulletek aki tart sunit, s lennenek tanacsai?
marcipannyuszi Creative Commons License 2008.05.07 0 0 641

Tüskés macska :)

 

stefiadri Creative Commons License 2008.05.06 0 0 640

Szia!

Én itt a neten olvastam egy cikket, ott ezt írták. Érdekességként írtam ide be, hiszen a topik címe ugye az, hogy a süniket otthonunkba fogadjuk.

Tündéri kis állatkák a sünök, nagyon örültem gyerekkoromban, mikor este elkezdtek előbújni. Sajnos már sok éve nem láttam egyet se. (Kivéve az úton elütve:-(

Ha Neked lesz ilyen törpe sünöd, feltétlen várom(juk) ide a beszámolódat.

Előzmény: szaneszka (639)
szaneszka Creative Commons License 2008.04.29 0 0 639
Szia stefiadri!
Az Afrikai törpesünről van szó!! Te ismersz tenyésztőt? Mert én egyet igen,és feliratkoztam egy sünikére,de elég sokan vannak elöttem,és talán összel kapok is egyett. AZ ára 16.000ft és ösztől drágulni fog 20.000ft ra. Ez sem sok érte szerintem. Szerintem egy kicsit elsokaltad az árat!

Szia..
Előzmény: stefiadri (638)
stefiadri Creative Commons License 2008.04.24 0 0 638

Sziasztok!

Most olvastam, hogy egy újabb "hóbort" az ölsün tartás. Ez egy afrikai fajta, jóval kisebb vadon élő társainál, nem szúr, nem bújik el állandóan, akár játszani is lehet vele. Példányonkénti ára kb. 100ezer forint. Állítólag ezt a fajt minden gond nélkül lehet lakásban tartani.

jingo Creative Commons License 2008.04.15 0 0 637
Nálunk rehaboló sünjeink egyike meghalt szájrákban szombatra virradóan.Társa egyedül maradt,megőrül.
Olyan befogadót keresnék,ahol állandóan zárt kertben lehet,utcára,külső részre kijutni nem tud,kutya nincs,és esetleg társai lesznek.Lakásban élt az utóbbi években,szabad életre alkalmatlan,úgyhogy olyan ne jelentkezzen,aki szabadon akarja engedni,ha megunja.
Szelíd,nem fél embertől(odamegy,kézbe véve bújik,túl bizalmas),kutyától(kutyával élt),szabad,önálló életre ezért alkalmatlan.Minden este várja a kaját(macskakonzerv)normál süntáplálékot nem fogyaszt,zsákmányt találni képtelen.Fogai közül is több hiányzik,a többi fogköves,profi állatorvosi kezelésre szorul.Ez a másik ok,hogy nem kerülhet szabadlábra,ilyen fogakkal képtelen életben maradni.
Tudná őt vállalni valaki felelősséggel,nem lakásba?
kkkk04 Creative Commons License 2007.10.16 0 0 636
Hello,

Most olvastam a topicot, javasolnám még a krumplis tésztát, krumlipürét, tejfölt:) Nagyon szeretik. Tavaly mi is találtunk sünit és Benőbéká-ék teleltették át, nagyon jó kis helye volt ( nézd vissza a topikban ), aztán tavasszal visszahozták nekünk és mi elengedtük őt itt a kertben. Sajnos azóta sem láttuk őt:(((( De muszáj elengedni, mert nem bírják a bezártságot.
Előzmény: grincccs (628)
ME* Creative Commons License 2007.10.02 0 0 635
pl feherhasu sun, fules sun stb. es nem tavol keleti hanem afrikai:)
Előzmény: ME* (634)
ME* Creative Commons License 2007.10.02 0 0 634
eleg aktiv allatok, ejszakaknkent 1.5-3km-t setalgatnak... nalam 1 hetig volt egy, kb kievett a vagyonombol (napospatkany, pattogos eger, tucsok, vandorsaska, kutya konzerv..:) Egyebkent van tobb faj is amit lehet fogsagbantartani, foleg suntanrek-ek.
Előzmény: Törölt nick (632)
búgocsiga Creative Commons License 2007.09.30 0 0 633
ok, ugyis csak elméleti lérdés volt. van mókusom, mongól futóm + kutyám, szóval be se férne per pill.
Előzmény: Törölt nick (632)
búgocsiga Creative Commons License 2007.09.29 0 0 631

"...nem is kapható sehol."

 

rengeteg helyen láttam törpesünit.

Előzmény: partics (630)
partics Creative Commons License 2007.09.19 0 0 630
Szerintem, ha visszaolvasol a topicban, rá fogsz jönni, hogy ez nem jó ötlet. A sün nem háziállat, kedvtelésből ne tarts ilyet, nem is kapható sehol.
Más kérdés a kis sünök átteleltetése, az szükséghelyzet, de őket is el kell engedni tavasszal.
Előzmény: búgocsiga (629)
búgocsiga Creative Commons License 2007.09.14 0 0 629

hali!

egyelőre ez egy távoli terv, de szeretnék majd sünit. per pill tele vagyok állatokkal, kuty, mókus, mongól futó....

szóval ez még messze van.

 

azt szeretném megtudni, h honnan tudok sünit szerezni, mennyibe kerül, el van-e egy nagy lakásban...

grincccs Creative Commons License 2007.09.12 0 0 628
ok, köszi a megerősítést!
jól elvannak, csak kaparásszák a ketrecet és kicsit sajnálom őket. de rengeteget esznek, macskatésztás konzervet, tojást... mást eddig nem voltak hajlandóak, de holnap folytatom a kísérletezést. fecskendőből adtam nekik cicatejet, mert abban nincs ugye laktóz, az is bejött nekik, híztak 2 dekát már:)
Előzmény: jingo (627)
jingo Creative Commons License 2007.09.10 0 0 627
Semmiképpen ne engedd el őket!
Egyre hidegebb van,pusztulnak a takarmányállataik,nem valósznű,hogy megerősödhetnének.
Előzmény: grincccs (626)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!