Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2003.09.03 0 0 85
(Bocs a duplázásért.)

Engem az anorex topikban lehet leginkább megtalálni, és tudom, hogy nem véletlenül vagyok nagyon-nagyon fázós. (Tegnap vertem ki épp itthon a hisztit, hogy most már fűteni kell, mert hideg van és kész.) Tényleg szabályosan dühöngeni és bőgni tudok, ha 25 fok alatt van a hőmérséklet itthon, pedig táncolok, tornázom, súlyzózom, és mégis. Ez a hideglelősségem a kajálási szokásaimtól függetlenül azóta tart, mióta evészavaros vagyok (167 centihez <48 kiló, most 45). Alice, többször említetted, hogy soványka vagy: szerintem ez az alapok, de biztos, hogy van igazság a többiek véleményében is -- az anyagcseréd zavara vagy egyszerűen gyorsabban működése, tápanyagbevitel összetétele, satöbbi --, szerintem próbálj hízni kicsit, télen ez mindenképp hasznos, főleg, ha nem jelent számodra különösebb gondot a melegebb időszakokban "divatosabb" vékonyabb testalkat megőrzése vagy visszanyerése.

villaroza Creative Commons License 2003.09.03 0 0 84
Igaz mert helyesen fázom
és eszem , de sajnos már senki nem használja , méga tanitónők sincsenek tsztában ezekkel OFF, hogy nem kéretőzünk hanem elkérjük magunkat vagy kéreckedni szeretnék , de ezt sem használják a magyartanárom el sem engedett senkit aki nem gy mondta szóval FÁZOM .
Előzmény: Törölt nick (83)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.03 0 0 83
((nagyon OFF
az ikes igék rohamosan halnak ki már egy ideje a magyarból -- nekem különben semmi kifogásom ellene, nem szeretem őket --, így nem is berzenkedem
ON))
Előzmény: Törölt nick (21)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.03 0 0 82
((nagyon OFF
az ikes igék rohamosan halnak ki már egy ideje a magyarból -- nekem különben semmi kifogásom ellene, nem szeretem őket --, így nem is berzenkedem
ON))
Előzmény: Törölt nick (21)
villaroza Creative Commons License 2003.09.03 0 0 81
Kapkodok és én melegben szeretek aludni , nem tudom de idegesit a sok cucc de jó meleg pizsamát sem találok , az ágy hidege rémisztő
Előzmény: Szilva2 (80)
Szilva2 Creative Commons License 2003.09.03 0 0 80
Hát be kéne szerezned egy mamuszcipőt, a németeknél elég nagy választékban találsz. Tudom javasolni továbbá (magamból kiindulva) a konyhát, ahol lehet sokat sütni, főzni, így meleg van. Alváshoz dunnát pl. Én is azt akarok most valahonnan felhajtani.

Ja, és kicsit melegítsd át az ujjaidat is, mert nagyon sokszor elütöd a betűket. :)

Előzmény: villaroza (79)
villaroza Creative Commons License 2003.09.02 0 0 79
Kedves Szilvi 2
én 160 vagyok most hiztammeg 58 kg -ra mjusi vagyo és aavérnyomásom a ritmusszabályzóktól olyan mint atied, alábam majd le fagy ki nevetsz vagy nem és ma 23 fokban a lakásban a fagyás állapotában voltam, most befűtöttemnem kell,nagy meleg , csak sugárzó hő legyen infra van gyapjú derékmelegitőm és télen 25-28 fok a lakásban mer anyáékkkal együtt fütünk és nekik északiak a szobáik , verem, nam tudom már mit csináljak?????????????????????????????????
Előzmény: Szilva2 (78)
Szilva2 Creative Commons License 2003.09.01 0 0 78
Én is rettenetesen tudok fázni. A családom viszont forró vérű. Én kicsi és vékony vagyok (160/54), és ráadásul kórosan alacsony a vérnyomásom. Általában 80/50. Nekem azt mondta az orvosom, hogy ezért fázok. Ráadásul májusi vagyok, és a régi nagy öregek - szerintem nem véletlenül - azt mondták, hogy befolyásoló tényező, hogy ki melyik hónapban születik. Nagy átlagban a téliek tehát nem annyira fázósak. Na ez nagyjából be is jön nálunk. Azért csak nagyjából, mert a fiam augusztusi, és mégsem fázós. A férjem és a lányom téliek. Na, ők képesek kimenni télen 1szál pólóban is a kertbe...
Tehát:
A családomnak melege van, és 3:1 arányban állandóan vesztésre állok, ami a lakás téli hőmérsékletét igen erőssen, számomra kedvezőtlenül befolyásolja. Így aztán általában 21 fok van. Megfagyok!!!!!
Annyira örültem ennek a nyárnak! Meg minden nyárnak örülök! Egész télen arra várok, hogy legyen végre nyár. Az előző tél 7,5 hónapig tartott. Számontartottam. Kimondhatatlanul elkeserítő volt. Nagyon reménykedek, hogy ez a tél kissé enyhébb lesz. Pont a hálószoba alatt van a kazánház, de én ezt valahogy nem szoktam érzékelni. Már előre félek!

Tessék engem is sajnálni kicsit.

villaroza Creative Commons License 2003.08.31 0 0 77
Nekem fáj alábam ha fázik mindent kipróbaltam , hogy gusztustalan , ciőben mezitláb is és szandában is harisnya nékül, figyi voltak idők amikor olyan hidegben aludtak az emberek hogy viz befagyot a pohárban,
A másik amik nem ebben a házben laktam reggelre volt 10 12 fok és aki nálam fázósbb az ...jelentkezzen mert én télen vastag harisnyát húzok nadrágot térd alatt érő kabátot vastag sálat és vastag sapkát , igaz irhabundám nincs de nincs is kedvem cipelni.
Ahátam mintha jég kőzé lenne téve ha szomszédba átmegyek szerintük jő meleg van a kabát nem kerül le rólam acsajon három pulcsi van és sfia mindig pisilni jár akkor még sincs ott olyan meleg, Csak spórolnak,
platania Creative Commons License 2003.08.30 0 0 76
Szerintem engem is zavarna, bár tapasztalatból nem tudok beszélni:).
Előzmény: AliceCsodaországban (74)
lionard Creative Commons License 2003.08.30 0 0 75
Bocsi, hogy itt vagyok, de van egy élményem még a katonaságból. Idő február. Kint -15 fok. Körletben 0 és 5 fok között. Minden katonai ruhámat magamra húztam (szó szerint mindent, kabátot, bélést, molinót), még a sapkát is lehajtott fülvédővel. A fűtésre szánt olajat eladták, úgyhogy az nem volt. Takarodó után a többiek rágyújtottak, utána szellőztetés. Jött be az "üde" levegő. Magamra kellett húzni a pokrócot, és belehelni, hogy egy kis meleget csináljak. Ja a pokróc nem volt túl vastag. Ennyit a zokniban alvásról. :)) Kettőt is felhúztam. Én iszonyatosan fázos ember vagyok. Nem kívánom senkinek. Biztos volt ennél valakinek szarabb is(őröknek), de nekem ez volt az egyik leg. Mindig eladták az olajat. Örültem amikor szolgálatban voltam, mert akkor a kis helyiségben volt fűtés. Utálom a hideget!!!!
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.08.30 0 0 74
Engem a zokni csak egy esetben zavar: szeretkezés közben a férfin. De akkor nagyon!

(Már úgy értem, hogy minden egyéb le van véve róla...)

Előzmény: platania (72)
platania Creative Commons License 2003.08.30 0 0 73
Az előzőt főleg Villarózának írtam. elnézést.
Előzmény: platania (72)
platania Creative Commons License 2003.08.30 0 0 72
Azért gusztustalan, mert utálom:)). Ez csak személyes vélemény, ízlés, nem téged akartalak vele minősíteni:). De valahogy nekem a zokni, főleg női lábon, nem szép látvány, ahhoz képest, ami alatta van:). Magamon pedig zavar, nem szeretem. Najó, erről ennyit...:))
Előzmény: AliceCsodaországban (71)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.08.30 0 0 71
Off
Volt egyszer egy híres orvostudor féle, Paracelsus volt a neve. Régen volt tán igaz se volt. Ő gyógyította meg a legtöbb beteget, csodájára jártak. De a titkát soha nem árulta el, leírta egy pergamentekercsre, és csak a halála után volt szabad felbontani.
Miután meghalt az akkori kirurgusok meg orvostudorok összegyűltek a pergamen felbontására, hogy most majd megtudják a nagy titkot.

A pergamenen ez állt:
"Tartsd a fejed hűvösen, a hasad szabadon, a lábad melegen, és fütyülj az orvosokra!"

(Forrás: Ráth Végh István)

on
villaroza SOKAN húznak zoknit éjszakára és okosan teszik!

villaroza Creative Commons License 2003.08.30 0 0 70
nem süvit kb 26 28 fok van télen reggel 22 zokniban miért gusztustalan aludni nekem van olyan zoknim amit csak akkor húzok fel ha megyek ágyba ez hülyeség és aki sapkát is húz?
Előzmény: platania (69)
platania Creative Commons License 2003.08.30 0 0 69
Télen még nem voltam gyümölcsevő!:)
Zokniban eludni viszont gusztustalan. Nekem is kellett egy ideig, mert sebes volt a lábam, de nagyon utáltam. Nekem igazából nem _fázik_ a lábam, hanem egyszerűen hideg. vagyis én belül nem érzékelem, scak ha hozzáérek, és ezt már rég megszoktam.

Nálatok "süvít a szél" a hálóban?:)

Előzmény: villaroza (68)
villaroza Creative Commons License 2003.08.30 0 0 68
télen ne egyél gyümölcsöt a hűti a szervezetet kölest, na figyi én is behajom a paplan végét ne sűvitsen be a szél ebbl kifolyólag rövid lesz pedig csak 160 cm vagyok a iam ezen röhög rettegek ha a lakásban nincs 25 fok sugárzó hő 20 fokban nekem az ágy olyan hideg hogy le sem tudok feküni a napot én sem birom éveköűóta árnyéban meg hideg van már, Na .....
Előzmény: platania (66)
villaroza Creative Commons License 2003.08.30 0 0 67
40 után én is fázom a 30 fokban és aludtam zokniban elég sokat a nyáron az este maj lefagyot a lábam.
Előzmény: Törölt nick (62)
platania Creative Commons License 2003.08.30 0 0 66
Najó, Alice, írok a topicodba:).

Nekem csak a kezem és lábam "jéghideg", ahogy mások mondják. Engem egyszerűen nem zavar. A vérnyomásom teljesen normális, kicsit vékony vagyok, az igaz, de annyira nem. Nem is akarok evvel foglalkozni, ezer más nagyobb bajom van ennél:). Igazából, én azt sejtem, illetve így is érzem, hogy nálam egyszerűen az otthon biztonsága hiányzik, nem érzem magam eléggé védve, ezért kell minél több gúnya magamra. Gimis koromban, amikor eszméletlenül egyedül voltam, valami hihetetlenül fontos volt számomra, hogy pulcsi legyen rajtam, attól éreztem magam védve. Olyan jól bele lehet gubózni. A takaróba ugyanígy, abból pedig kész sportot űztem kiskoromban, hogy a takarót úgy zárjam le, hogy azon semmi rés ne legyen. Gondosan behajtottam a szélét (Karinthy mű jut eszembe).
Szóval, szerintem a személyiséggel függ össze, legalábbis nálam. Most megint jön az ősz, ott is a didergés jelenti nekem a fő attrakciót, azaz a kabát.. a kabátot is úgy szoktam isteníteni, mert védelmet nyújt és meleget. Persze, leginkább azt hiszem az segítene, ha szeretne valaki és szeretném őt... :-/

Bessy: sőt magokat enni - szénhidrátokat, mint a madarak...
:)) erről nekem is egy mese - történet - jut eszembe, "a világ leggazdagabb verebe":))
Másrészt, mi télen még vettünk madáreledelt, vmi napraforgómagot, aztán rájöttünk, hogy neklünk is ízlik annyira, mint a madaraknak, azóta is esszük:)).

plat

Törölt nick Creative Commons License 2003.05.07 0 0 65
nem..
Előzmény: Aranymálinkó (63)
Aranymálinkó Creative Commons License 2003.05.06 0 0 63
Nem dohányzol véletlenül?
Előzmény: Törölt nick (62)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.06 0 0 62
nyár lett.. (nyár: árnyékban a hideg ráz, a napon meg rosszul leszek..)
de még zokniban alszom..
bootz Creative Commons License 2003.05.04 0 0 61
nem csak te :)
Előzmény: villaroza (60)
villaroza Creative Commons License 2003.05.04 0 0 60
már senki nem fázik csak én ? akkor mi van afolyton fázással?
Előzmény: villaroza (59)
villaroza Creative Commons License 2003.04.24 0 0 59
akkor nincs logika gének vérkeringés gyógyszerek ételek , hűtenek a gyümölck a zsirok fűtenek ,
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.24 0 0 58
január, ugyhogy az elmélet inog
Előzmény: villaroza (56)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.24 0 0 57
én áprilisi vagyok és a meleget nem bírom, télen képes vagyok egy pólóban mászkálni a szabadban.
a kedvesem viszont decemberi, és nagyonnagyonnagyon fázós...
akkor hol is a logika? :-D
Előzmény: villaroza (56)
villaroza Creative Commons License 2003.04.24 0 0 56
ezer bocsi értem a topic címét és pont én írom aki mindig hibákat ejt, hogy helyesen nem ugy kellene hogy FÁZOM mivel ikes igéről van szó, lényegen nem változtata mert aki fázik annak mindegy én ugy tudok fázi hogy még a szívem is kapaszkodik , valami borzasztó , és nem edződöm , pedig állitólag lehet edződni
Kérdésem lenne azt mondják aki melegebb hónapban született az fázékonyabb, én májusi vagyok és a többiek ?
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.24 0 0 55
nem hinném :))
Előzmény: villaroza (54)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!