Ha az Alfára nagyobb lett volna az igény, akkor abból is készült volna több évad. Igaz ez angol. Ahhoz kevés a rajongó tábor. De mint írtam, nekem nagyon sok sci-fi tetszik ugyanúgy. Midegyik mástól egyedi.
Nem szeretnék vitatkozni az Alfa Holdbázis vs. Star Trekről. Én mindkettőt és számos sci-fit is nagyon kedvelek. Vannak tények. A Space: 1999 két évadot, 48 rész ért meg. (És ebből néhány filmet.) A Star Trek 5 sorozatot(több száz rész) és 10 mozifilmet.
Talán kevesen tudják de George Lucasra erősen hatott az Alfa Holdbázis, Egyszer állítólag azt monda, hogy "azt akarom, hogy a robbanások olyan élethűek legyenek mint a Space 1999-ben". Főleg az első részben pl a legénység ruházata az ürhajó belseje szinte megegyezik az Alfa Holdbáziséval. Mellesleg az SW egyes jeleneteit ugyanabban a brit studióban forgatták mint az Alfa Holdbázist és ehhez alfa holdbázis díszleteit is felhasználták.
Hm, nem emlékeztem, hogy *ennyire* gagyin van összevágva :) De hogy csak a legkeményebben említsem: a határozott arcélű földi főnök fájdalommal tudatja, hogy Simmonds belehalt sérüléseibe - majd a következő jelenetben látjuk Simmondsot, amint feszülten hallgatja a Meta jelét.
Egyébként valóban érdemes lett volna az Earthbounddal összekapcsolni, és akkor Simmondsot sem kellett volna "kinyírni". De az a rész sajnos túl vontatott, másodiknak mindenképp valami action kellett, különben ki venné meg.
A másik észrevételem, hogy mégiscsak újraszinkronizálták az egészet, gondolom a sok apró különbség miatt így volt egyszerűbb. Sajnos ezúttal nem figyeltek annyira oda a fordításra - pont annyival rosszabb a sorozatbelinél, mint maga a film :)
Hm, köszi, hogy szóltál, én nem szúrtam ki. Nem is számítottam rá, hogy ilyen hamar összetolják a szinkront (persze a nagy része újrahasznosítható volt a sorozatból),