Őszinteség, és nyitnikék. Őzike áll az erdőszélen,
ártatlan őszinteséggel néz bele a világba, a bokor mögött meg ott figyel a vadász. Kezében puska. Persze, van néma őszinteség is, csak néma
őzikének a vadász sem érti szavát. Nem is érdekli
nem is kérdezi, csak éppen célbaveszi, és a megfelelő pillanatban lelövi:-)
Érted-e?
De ez nem így van tésasszony, mert van olyan ôszintesék, ami meg se mukkan, mégis az. Nem kérdezik, nem szól ô se semmit, mégis ô szinte ôszinte. Érted-e?
Ezt a kérdést is Ozagen tette fel és hagyta nyitva. Én csak rátapogattam, hátha Te tudod.
Nem, nem ez az őszinteség próbája.
A téma menetközben szétcsúszott, de azért még rajta vagyunk. Nagyjából.
Ha csak a szerzés/tulajdonítás/ és az önszeretet-önzés/self-love/ marad nekik, akkor már nem is emberek, csak atomizált, részvétlen, puszta önérvényesítő mechanizmusok.
Elvont Ideállok Szerelmes-e
Gondolkoztam egy kicsit. Elég siralmas dolog, hogy az ember már-már elfelejti, milyen is az igazi, odaadó és önzetlen szeretet. Látjuk a rossz ellenpéldákat, a sekélyessé, pusztán fizikai aktussá silányított "szerelmeket", amiken kukkoló milliók élvezkednek, a gyermekeik ellen forduló, vagy brutálisan bántalmazott anyákat.
Rohanó világunk, a média, az individualizmus, a talmi irányába eltolódott értékrend úgy látszik, sikerrel rombolta az önfeláldozó szeretet értékét.
Láttam nemrégiben egy filmet, Robin Williams főszereplésével.
Arról szólt, hogyan menti ki a a balesetben meghalt férj a pokolból a családja halála után vígasztalódni nem tudó öngyilkos feleségét.
A pokolt egy nagy mocsárnak ábrázolta, ahol nagy tömegek ücsörögtek, állig a katyvaszban.
Azt gondoltam, ez az állig-katyvasz mára már természetes lett a számunkra, és a jelenleg zajló élet maga a pokol, anélkül, hogy ezt észrevennénk.
Legyünk idealisták, reméljük, túlnyomó többségében igen.
Csak mostanában rengeteg risztó ellenpéldát láttam. Tízforintos nagyságban kitépett hajat otthonról kidobott huszonéves lánynál, mert nem adott haza jó anyja szerint elég pénzt, a kinyiffantott újszülöttekről nem is beszélve.
A szerelem? Mostanában nem láttam ilyet. (csak a családon belüli erőszakot olvastam, Morvaitól)
igazad van...
de azt hiszem, kétféle netező van: az egyik olyan, mint te, szeretne egy többféle embertől származó, egy témában írt, esetleg magvas gondolatokat, véleményeket tartalmazó, összeszedett témájú topikot, mások meg csak háziasszony-módra kellemesen fecserésznek.
Biztos, hogy az általad preferált módszer az értékesebb.
Majd igyexem kordában tartani az offjaimat
:-)