Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2016.04.20 0 0 9898

A fűtési szezonban katasztrofális a levegő minősége, boldog-boldogtalan azzal fűt, amivel tud. 

Ilyenkor inkább egy lakótelepen laknék (de csakis ebből a szempontból). 

Veresegyház valóban lehagyta fényévekkel Őrbottyánt, Szada is sokkal fejlettebb. 

A vasúti közlekedés viszont jobb, nálunk mindig van ülőhely a vonaton. 

Én kimondottan örülök a mellékutak minőségének, még így is sokan  versenypályának nézik azokat. 

A Csomádra vezető országút lehetne jobb, de az nem a városhoz tartozik. 

Előzmény: Málna Fagyi (9897)
Málna Fagyi Creative Commons License 2016.04.20 0 1 9897

Szia "k"  :)

 

köszönöm hogy válaszoltál ! 

 

igen-feltünt már hogy az ilyen kérdésekre valahogy nem jön válasz szinte soha..pedig aki odaköltözött anno ha csak nem ott született és él azóta is-szintén ezeket a kérdéseket tette fel-vagy szerette volna.

 

Talán a tősgyökeresek nem örülnének ha újabb odaköltözők akadnának  :I

 

Olvastam az utakról a régebbi hsz-ekben..és a szemétégetésről ha jól rémlik..

hát ..ez már csak úgy van hogy semmi sem tökéletes maradéktalanul

 

Ha jól értelek-nem olyan rossz Őrbottyánon élni..ö..vagyis nyilván ezt a tanulságot akartam levonni  ;)

 

kénytelen vagyok újra .. :

Van olyan része Őrbottyánnak ahová nem jó ötlet költözni-konkréta mert oylan a szomszédok származása?

 

 

Szép napot !  :)

 

 

 

"k" Creative Commons License 2016.04.19 0 0 9896

Szia,

 

Elöljáróban: mielőtt a trollok véremet ontanák, a leírtak pusztán a személyes véleményemet tükrözik, ami olyan amilyen.

 

Döglődik a fórum.

Olvassák egy páran, de hozzászólni csak egy szűk kör szokott, kivétel a választások előtti időszak, amikor igencsak pezseg az állóvíz.

Amennyiben visszaolvastok pár oldalt, kaptok egy felületes képet - szar  utak, szar önkormányzat, szar minden - ez ne riasszon el.

Az ovi és a suli (első négy osztály, tapasztalat szerint) rendben van, bár mint mindenhol, pedagógus függő.

Programok: a Tarsolyosok igyekeznek mozgatni az embereket, de csak szűk réteg vevő rá, "a többi néma csend".

Milyen a lakosság összetétele? Bár az lenne a legnagyobb gond.

Az orvosi rendelők zsúfoltak, éppen épül egy új orvosi központ, hátha....

Vásárolni aranyáron, napközben tudsz, amikor általában úgyis dolgozik a szerencsésebbje.

Maradnak a veresegyházi üzletek vagy hazafelé/hétvégén a gödöllői, váci, pesti nagyobbak.

 

Én itt lakom.

"k"

Előzmény: Málna Fagyi (9895)
Málna Fagyi Creative Commons License 2016.04.18 0 0 9895

Sziasztok ..szép napot ..  :) 

 

engem is az érdekelne  ami  Lemmi 999-et.. Milyen Őrbottyánon élni? és főleg milyen a lakosság összetétele..

gondolok itt a cigányokra.Sok van? Van egyáltalán?

 

 

Köszi előre ha válaszoltok-írtok bármit Őrbottyánról

 

üdv

Málna

Lemmi999 Creative Commons License 2016.04.18 0 0 9894

Az adó letudva, a többi kérdés áll.

Lemmi999 Creative Commons License 2016.04.18 0 0 9893

Sziasztok!

 

Tervezünk a helységbe költözni, segítsetek egy-két kérdésben legyetek kedvesek.

- A közbiztonság milyen mostanság?

- Milyen adók vannak, és mennyi? Nem tiszta az önkormányzati honlapról, hogy  építmény, telek, vagy kommunális vagy füstadó?  :)

 

A telek 1500 m2, a ház 150.

Suli, ovi?

Programok?

 

Köszönettel.

csapokarcsi Creative Commons License 2016.04.17 0 0 9892

5 csapatunk az Őrbottyáni Csapatok SE legsikeresebb bajnoki évét
zárja. Minden érdeklődőt szeretettel várunk minden mérkőzésünkön.

Hazai meccseink után szurkolóinknak is lehetőségük van játékra,
egymással, de játékosainkkal is, egyéniben és párosban úgyszintén.

csapokarcsi Creative Commons License 2016.04.17 0 0 9891

Őrbottyán asztalitenisz csapata 2015-16-ban először az NB III-ban !
Az utolsó fordulóban szombaton 10-kor Vecsésen a BRONZ éremért játszunk.
Döntetlen is elég, de győzni megyünk ! Szurkolókat is szeretettel várunk.
VASÁRNAP itthon a Megye I/B-ben II. csapatunk szintén a BRONZért !
Itt még 3 meccsünk van, mind nyerhető és meg is lehet a 3. hely !

Lajos78 Creative Commons License 2016.04.10 0 0 9890

Ez hitel egyébként, nem tudom feltűnt-e neked, vissza kell fizetni. A kamata kedvező, csakhogy elárulok egy nagy titkot, a szigetelés megtérülési ideje 20-25év a legoptimálisabb becslés alapján is, lehet több is simán. Vannak kalkulációk, amikre általában hivatkoznak és büszkén mutogatnak és amik szinte exponenciális energia áremelkedéssel számolnak, na azok tudják kihozni csak 10-15 év körüli értékre, de ezt inkább hagynám. Lehet, hogy ez lesz, de nem valószínű egyébként.

 

Télen kéne a leginkább az energia, amikor a legkevesebbet tudja termelni a rendszer (napelemről beszélek). Tárolni nem lehet gazdaságosan. Talán még az a leghatékonyabb módszer, amikor vizet melegítenek fel vele egy nagyobb tárolóban. Nyilván ez sem tud energiát nyárról télre átvinni.

 

Előre bocsátom, hogy nem vagyok szagember a szigetelés témakörben, de mérnökként utána olvastam a témának, beszélgettem szagemberekkel meg segítettem cimbiknek, mert nyilván engem is érdekel, mint mindenkit.

 

A házak szigetelése is olyan kérdés, hogy valóban lehetnek olyan részek, ahol hőhidak vannak, nincsenek leszigetelve és nagyon sok elszökik és könnyen, olcsón szigetelhetőek, például a födém az egyszintes házak esetében. Ez pár százezerből megvan és akár az ember maga is le tudja rakni, ha olyan a padlás kialakítása. Baráti társaságban már több födémet (tetőt) szigeteltünk együtt, jó móka volt a közös munka és 1-2 nap alatt megvolt, gyakorlatilag egy hétvége lerakni 2-4 embernek, mérettől is függ persze, meg hogy milyen anyagot választott, meg hogy milyen a ház, sokat kell vágni a kiugróknál stb. Egy szakember lehet, hogy pontosabban, szebben és gyorsabban leteszi, de az anyag bekerülési áránál többet is elkér.

 

Ezzel tényleg sokat meg lehet spórolni és olcsón felrakható viszonylag. A cimbik 30-50% költség csökkenést mondanak, attól függően, hogy volt-e előtte szigetelve nekik a tetőrész. Persze azért is nehéz összehasonlítani, mert nem egyforma hidegek a telek, de a tetőrész házilagos szigetelése megtérül egyszintes házaknál, még akkor is ha szakember rakja le. Itt gyakorlatilag 4-8 év alatt megtérülhet, attól függően, hogy saját maga (vagy cimborákkal) le tudja-e rakni az ember vagy szagember kell hozzá.

 

A problémám a falazat meg lábazat szigetelésével van, mert horribilis összegek jönnek ki árajánlatra eddig és azt kevés ember tudja maga megcsinálni. A szagemberek díja meg az anyagköltség felett van. A nikecelles olcsó szigetelést nem nagyon ajánlotta senki (nem levegőzik a fal, a madarak kikezdhetik stb) hanem a drágábbat, kőzetgyapot tábla és a társai. Lehet, hogy ez üzlet is, de elfogadhatóak az érvek.

 

Az igazi problémám a költségek mellett, hogy ettől általában már nem lehet olyan nagy megtakarítást várni. Akit ismerek és megcsinálta a falak szigetelését 20% körüli megtakarítást mond. Nem kevés ez nyilván, de amikor millió alatti árajánlatot nem kaptam még, akkor mennyi évig tartana a megtérülés évi 30-40e várható megtakarítás mellett ???? A banki kamatokról akkor még szót sem tettem, mert az a millió (és a legtöbb árajánlat közelebb vol a 1,5-2 millás sávhoz, millához csak páran és kérdés, hogy anyagminőségben és kivitelezés minőségében nem jelent-e ugyanígy gyengébb minőséget) kamatozna is nekem.

 

Nyilván vannak olyan szempontok is, hogy többet ér a házam, de nem akarom eladni, szóval nem sokat számít ez az érv. A komfort érzet jobb, ez viszont lehet szempont, ha nyáron nincs olyan meleg. Én is inkább csak a komfortérzet miatt akarok szigetelni, mert sehogyan nem tűnik nekem gazdaságosnak ez a hosszú megtérülési idő mellett.

 

Azon is gondolkodtam, hogy a komolyabb napelemes rendszerek amiknek szintén rendkívül hosszú a megtérülési ideje, na szóval mi van akkor, ha 10 év után már javítani vagy cserélni kell a technikában valamit? Ilyen 20-25-30-35 év megtérülés nekem erősen olyan történet, hogy abból minden lesz, csak megtakarítás nem. Meg persze alacsonyak most a banki kamatok, de a szigetelésre meg a megújuló energiák felhasználásához szükséges pénzek kamatoznának is.

Előzmény: csakussbéla (9887)
csakussbéla Creative Commons License 2016.04.04 0 0 9889

Én azért ennek örülök, legalább valami elkezdődött.

 

Előzmény: carcass69 (9888)
carcass69 Creative Commons License 2016.04.03 0 0 9888

Megint egy jó ötlet, csak ugye a kivitelezés...Milyen típusú családi ház van a legtöbb az országban? Kádár kocka. Kiket zártak ki egyből? Akiknek a legnagyobb szüksége lenne rá. Én is szívesen élnék egy max. 240-es  belmagasságú házban, ami max. 90 négyzetméter, mert az ingem-gatyám rámegy télen a fűtésre. 280 centis a belmagasság, 180 négyzetméter, ebből tudok fűteni 110-et. 1964-es építés, soha nem lesz rá pénzem korszerűsíteni. Eladni meg lehetetlen... 26 méter széles, 99 méter hosszú a telek. Senki sem akar manapság kertészkedni, és megértem őket. Nyáron kiég szinte minden...

csakussbéla Creative Commons License 2016.04.03 0 0 9887

Hozzányúl nagy tervéhez a kormány – Készülhetnek a kertes házban élők

Megjelent a legfrissebb Magyar Közlönyben egy olyan kormányhatározat, amely szerint módosítja a kormány a 2014-2020-as uniós ciklusban közel 1200 milliárd forintos keretösszegű Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programot. A szűkszavú határozatból a változás tartalma, illetve annak oka egyáltalán nem derül ki, így egyelőre korábbi kormányzati jelzésekre tudunk támaszkodni. Ezek szerint azért módosul a KEHOP, mert a Fidesz nemcsak a panelben, hanem a kertes családi házban élőknek is adna pénzt, azaz mintegy 1 millió, nem Kádár-kockás ingatlanra is adnának hitel alapú forrást energiahatékonysági felújításokra. A KEHOP módosítása így könnyen lehet, hogy tágabb keretben értelmezendő és összefügg a CSOK, illetve NOK célrendszerével.

Kezdjük a lényeggel!

A legfrissebb Közlönyben található 1153/2016. (III. 25.) Korm. határozat szerint módosul a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program.

Bár a kormányhatározatból nem derül ki se a változás oka, se annak tartalma, az elmúlt időszak alapján mi az alábbiakra tudunk következtetni:

  • A tavaly tavasszal elfogadott KEHOP szerint vissza nem térítendő forrást szánt a kormány a lakosságnak energiahatékonysági felújításokra
  • Ezt a forrást azonban egy tavaly őszi kormányhatározat alapján átcsoportosítja az állami/önkormányzati ingatlanok felújítására, “cserébe” viszont a lakosságnak megígért egy 100 milliárd forint körüli, visszatérítendő uniós keretet
  • Ezt a keretet a kormány értelmezése szerint csak a panellakásokban élők tudnák felhasználni (míg a kertes házakban magánszemélyek élnek, akik közvetlenül nem férnek hozzá az uniós forrásokhoz, addig a társasház jogi kategória, amely hozzáférhet közvetlenül is)
  • A Fidesz társadalompolitikai célrendszere szerint azonban nem lenne igazságos megkülönböztetni a panelben, illetve a kertes családi házban élők csoportját, így mindkét csoportnak egyaránt felkínálnák a hitelalapú forrásnak számító 100 milliárdos keretet
  • Egyelőre bizonytalan, hogy ha valóban ilyen tartalommal küldi ki a kormány a KEHOP módosítását Brüsszelbe, akkor azt a Bizottság el is fogadja
  • Nagy kérdés, hogy az eredetileg 40% körüli vissza nem térítendő forrásokkal “hitegetett” lakosság valóban hajlandó lesz-e kétharmadnyi arányban visszatérítendő (hitelalapú) forrásokból végrehajtani az energiahatékonysági felújításokat, beruházásokat a saját egyharmad körüli önerő mellett.

Mi van a határozatban?

A határozat mindössze azt tartalmazza, hogy a Kormány

  • elfogadja a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program módosításáról szóló javaslatot az Európai Bizottsággal történő hivatalos tárgyalások alapjául a részére benyújtott tervezet szerint
  • felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy – a Miniszterelnökséget vezető miniszter bevonásával – az Európai Bizottsággal folytatott egyeztetések során az 1. pont szerinti módosítás érdekében járjon el. Az első két feladatnak a nemzeti fejlesztési miniszter, illetve a Miniszterelnökséget vezető miniszter a felelőse, a határidő pedig azonnali.
  • felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy gondoskodjon az 1. pont szerinti módosítási javaslatnak az érintett monitoring bizottság elé terjesztéséről, és az Európai Bizottság részére történő benyújtásáról. Ezt a feladatot Seszták Miklósnak kell ellátnia, szintén azonnali határidővel.

A KEOP 7 évre szóló keretösszege a magyar társfinanszírozással együtt mintegy 1170 milliárd forint, amelyből a hatályos 2016-os pályázati menetrend szerint idén év végéig 869 milliárd forintnyi keretet akarnak meghirdetni. Igen jelentős tehát az, hogy ezen menetrendben most a KEOP formális módosítását kezdeményezi a kormány. Forrás: portfolio.hu Bővebben

csakussbéla Creative Commons License 2016.03.31 0 0 9886

De ha van kedved, hozzá szólhatsz a témához is!

Előzmény: "k" (9884)
csakussbéla Creative Commons License 2016.03.31 0 0 9885

Nem én találtam ki, én csak használom ezeket az elnevezéseket.:)

Előzmény: "k" (9884)
"k" Creative Commons License 2016.03.31 0 0 9884

Kicsit már uncsi az "őslakosozás/gyüttmentezés". Itt lakom születésemtől fogva, míg az apám, a feleségem, szinte az összes szomszédom más helységből származik, mégis egészen jól elvagyunk.

Előzmény: csakussbéla (9882)
Lajos78 Creative Commons License 2016.03.27 0 0 9883

Egyébként ma meglepődtem, mert a Dózsán csak autóval járok és lesimították a vasútig, ami így már hasonlít egy karbantartott földúthoz némi kaviccsal megszórva. Azt nem tudom, hogy a kacsaúsztató tavak ott lesznek majd eső után, de ígéretes minden esetre, hogy legalább autóval el lehet menni. A szomszédom mondta, hogy nemrégen 1-2 hete volt a munka, azóta tényleg nem jártam arra kocsival, gyalog  meg másfele megyek, azért nem tudtam. A Hunyadi viszont továbbra is botrányos.

 

Mindegy is, ezt is már értékelni kell, valami történt :)

 

Nem tudom egyébként hogyan van most az önkormányzatok forrás oldala. Egy időben volt szja maradó rész és bizony, ahogy írod nagyon nem mindegy volt hogy egy pesti munkahellyel rendelkező, viszonylag jó fizetéssel és szja-val rendelkező valaki költözik-e ide, mert a nem leszólni akarok senkit, de van sok ismerősöm és tudom, hogy milyen bérek vannak itt a környéken. Persze ez lehet, hogy mára már mindegy és nem számít a lakosok keresete, tényleg nem tudom, mindenesetre biztos, hogy nem hátrány, ha van normális fizetése annak, aki ide beköltözött.

 

Szerintem különösebben illúziója senkinek nem volt, amikor ide költözött az infrastruktúrát illetően, persze azt joggal gondolhatja valaki, ha fizeti a nem kevés adót, akkor majd valami fejlődés várható (talán túl optimista vagyok). Az egy másik kérdés, hogy az már a vörösizzás kategóriája, amikor munkatársak meglátják nálam a gumicsizmát, amiben esős időben kénytelen vagyok a vasútig kimenni és megy "haveri" ugratás meg beszólogatás folyamatosan, hogy milyen mucsaröcsögei helyen lakhatok. Mondjuk ez nem kellemes, de azért visszavágok mással, nem kell félteni.

 

Szóval ha aszfaltút csak talán a következő évezredben elképzelhető itt, amikor talán már nem is kell út az autóknak, azon érdemes lenne elgondolkodni, hogy legalább egy szilárd burkolatú járda vezetne a vasútig legalább a fontosabb utaknál. Esőben inkább kerülnék pár perccel többet, ha nem kellene szétázott és bokáig süppedő sáros talajon mennem.

Előzmény: csakussbéla (9882)
csakussbéla Creative Commons License 2016.03.27 0 0 9882

Én annyiban másként látom a dolgokat, hogy szerintem egyik eddigi polgármester sem tett az úthálózat állapotával kapcsolatban, jelentősen, maradandóan semmi előre mutatót.

Persze, volt olyan, aki megmutatta, hogyan kellene kinéznie minden utcának /Lásd Dózsa György út Cserepka A. utcája/ tényleg kitűnő. De tudja mindenki, hogy miért az az utca lett megépítve.

 

És igen, Veresegyház tényleg fejlődik. Tudom, hogy az itt született lakosoknak a legfájóbb pontja ez. De ez csak rajtuk múlott. Mindig olyan embereket választottak, akik a helyi őslakosok érdekeit kiszolgálták. Legyünk őszinték, rettenetesen kapzsik és magának valók az Őrbottyáni őslakosok többsége. A helyzetet az is bonyolítja, hogy nem egyenrangú az érdekképviselete a Vácbottyáni résznek. Minden szinten visszamaradottabb és igazságtalanul elhanyagoltabb. A fejlesztés pedig azon az oldalon 0- nulla.

 

Nem is ismerek olyan polgármestert, aki onnan jött volna.

 

A másik, amivel nem tudnak mit kezdeni, az újonnan ide költözöttek kérdése és elvárása. A legtöbb ideköltöző tisztában van azzal, hogy Bp-ről vagy nagyobb városból való kiköltözés egy hasonló kistelepülésre azt eredményezheti, hogy az infrastruktúra nem túl fejlett. Viszont látják Veresegyház példáját, ráadásul EU-tagország is lettünk több mint 10 éve, de Őrbottyán nem fejlődik sehova!

 

Háborognak is ezért az Őslakosok, /minek jöttetek ide, ez nem város/.

Ez még egy elfogadható érv lehetne, de egy-két dolog miatt ez is az őslakosok ellen szól. Azokat a telkeket, amiket az új jövevények megvettek, az őslakosok adták el nekik. Az újonnan idetelepültek pénze jól jött, de már ne szóljatok bele semmibe, mert nektek nincs szavatok.

 

Na ez sem mehet így tovább.

 

Évek óta arra nem voltak képesek az önkormányzat vezetői, hogy egy utca felújítási projektet összeállítsanak, amelyből kiderülhetne, hogy milyen sorrendben lesznek felújítva az utcák.

 

Ez mutatja, hogy nem is akarják, nem csak a pénzhiány a gond.

Előzmény: Lajos78 (9881)
Lajos78 Creative Commons License 2016.03.27 0 0 9881

Csatlakozom ehhez. Dózsa György út - Hunyadi út csatatér állapotú, akkora gödrökkel, hogy esőzések után kisebb tavak jelennek meg. Ez hasznos a környékbeli macskáknak meg a madaraknak mert itatónak használhatják egy ideig. Azon is erősen el kéne gondolkodni, hogy az állomáson bérelhető, zárható szekrények legyenek, ahova a gumicsizmát/ váltás cipőt le tudom rakni. Nem kicsit izzó dolog ez, gumicsizmában elmenni a vonatig és ott átcserélni vagy pesten a munkahelyen, mert ott legalább le tudom rakni valahova.

 

Most azt tényleg hagyjuk is, hogy csak itt a környéken lakik szerintem legalább 700-800 ember nagyon alsó hangon, legalább 200 autó és kb 250-300 ház, azaz a teljesítményadó meg a kommunális adó szépen becsorog az utak meg tűrhetetlen állapotba kerültek. Amikor volt a vasúti átjáró lezárása, akkor erre terelték a forgalmat és borzalmasan lerohasztották itt az utakat és szépen úgy hagyták jó magyar szokás szerint.

 

Az előző polgi legalább a választások előtt rendbe rakta itt a fő átjáró utcákat (Dózsa György - Hunyadi stb), de sajnos nem indult újra :) úgyhogy ez elmaradt végérvényesen úgy látom.

 

Az is nagyon érdekes, ha megy az ember Veres felé, akkor Erdőkertes hasonló lepusztult utak, mint az középkorban és azonnal ahogy Veresre érünk tényleg pompás aszfalt út fogad. Csak azért nem járok arra (pedig rövidebb lenne, ha kocsival van dolgom arrafelé), mert abba az irányba még hosszabb szakaszon és még durvább tankcsapdák vannak. Próbálom kímélni az autómat, mert már nem fiatal és elég drága az évenkéni futómű állítás meg előre félek, ha valami drágább alkatrész tönkremegy ezektől a középkori tankcsapdás utaktól.

 

Azért ezeket is le lehetne tolni, kaviccsak megszórni esetleg a forgalmasabb részeken, de úgy látszik ez bonyolult dolog.  A kommunális adó bezzeg emelkedik, azt meg lehetett oldani.....

 

Mindegy is, úgysem változik itt semmi, füstölöghetünk, a központ részeken van aszfalt, az meg, hogy a gyüttmentek sárban dagonyáznak, kit érdekel, de a teljesítmény adót meg a -folyamatosan emelt- kommunális adót fizessék csak, különben irgum burgum.

Előzmény: csakussbéla (9880)
csakussbéla Creative Commons License 2016.03.25 0 0 9880

 

Megérteni nem tudom de felfogom, hogy a helyi /ŐRBOTTYÁN/ vezetés miért nem foglalkozik napi szinten ezzel az áldatlan állapottal. Mivel a havi fizetésüket, így is úgy is zsebre teszik. Nem érdekeltek abban, hogy az úthálózatunk járható legyen. Abban meg aztán még úgysem, hogy más egyéb dologban is segítsék az itt élőket.

 

A gond az, hogy mi itt élők ezt elnézzük nekik, és semmilyen formáját nem mutatjuk annak, hogy nem vagyunk elégedettek. Birka módjára befizetjük az adókat, „jópofizunk” velük, ha összetalálkozunk előre köszönünk. Sőt, vannak olyanok aki tovább mennek, csontig benyalnak megszokásból nekik.

 

De amikor valaki a saját hozzátartozóját veszíti el, vagy örök életre megnyomorodik miattuk, és csendben marad.

 

Számomra érthetetlen!

 

Tenni kellene ez ellen valamit!

 

Nekem még nem volt olyan autóm amin, egy-két éven belül nem kellet volna vagy lengéscsillapítót, vagy valamilyen csuklót cserélni.

Törölt nick Creative Commons License 2016.03.25 0 0 9879

a táblák eltűntek, a kátyúk nem.

vajon mikor javítják ki a krátereket? :-O

Előzmény: Törölt nick (9878)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.25 0 0 9878

de lehet, hogy a "melós" táblát csak a sebességkorlátozás magyaráztataként rakták ki, mivel Szadán is ilyen kombó van az út szélén, és ott sem csinálnak semmit.

biztosan valami unilyós előírás miatt kelll megindokolni a sebesség korlátozását. 😮

Előzmény: Törölt nick (9876)
csapokarcsi Creative Commons License 2016.03.25 0 0 9877

Vasárnapi ( 3.27. ) asztalitenisz program :
Őrbottyán I. - Maglód I. NB III. versenyben 3. helyért
Dunaharaszti II. - Őrbottyán II. megye B. 3. hely a tét
Őrbottyán III. - Szentendre III. megye C. a 4. helyért
Előtte pénteken 17:30 - 21:30 edzés a tornateremben

A PMATSZ ( Barta Tibor ) javasolta a MOATSZ-nak
az őrbottyáni sulipingpong ( 5 asztal, 25 ütő, 1500 labda, képzés )
támogatását. Nem sok az esély, de van.

Törölt nick Creative Commons License 2016.03.24 0 0 9876

én is csak a tàblákból gondoltam. 

Előzmény: csakussbéla (9875)
csakussbéla Creative Commons License 2016.03.24 0 0 9875

Én ma még nem láttam semmit, csak a nagy tankcsapdákat.

Előzmény: Törölt nick (9874)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.24 0 0 9874

lehet, hogy valami kezdődik a halàlkanyar és a városhatàr között?! :-O

spoter Creative Commons License 2016.03.22 0 0 9873

Szia!

 

A képen látható tényt erősítette meg.

Az útszakasz kezelője: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

 

Az útburkolat hibáit a jelzett telefonszámon, illetve a mailben lehet jelezni.

Előzmény: csakussbéla (9871)
csapokarcsi Creative Commons License 2016.03.21 0 0 9872

A héten bizottsági ülések , ahol a részletekről is tájékozódni lehet,
a jövő héten testületi , ahol pedig a végleges döntések születnek.
A Kulturális és Sport Bizottság ülése 3.23-án szerdán 15 órakor
( ennek a bizottságnak vagyok a tagja, elsősorban sport a területem )
A többi bizottság is kedden, illetve szerdán ülésezik, információk
(munkaterv, meghívók, jegyzőkönyvek) a település honlapján találhatók.
Az egyik fő napirendi pont márciusban a civil szervezetek támogatása.

csakussbéla Creative Commons License 2016.03.21 0 0 9871

Szia Spoter!

 

Értem, tehát felhívtad azt a számot. És mit mondott az ÜGYELETES!?

spoter Creative Commons License 2016.03.19 0 0 9870

A 9860-as hsz.-ben bemásolt képen látható elérhetőségre gondoltam.

Előzmény: csakussbéla (9868)
csakussbéla Creative Commons License 2016.03.19 0 0 9869

Kicsit részletesebben is kifejthetnéd mi tartozik az utcák szilárd burkolatúvá alakításának fejezetébe.

Előzmény: csapokarcsi (9866)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!